lyckopillerelin

Alla inlägg under januari 2010

Av Elin - 25 januari 2010 22:42

Var istallet hela kvällen, stallvärd...eller ja något som liknade stallvärd iaf :P. Skällde på P4:an, höll världens bästa Grapie sällskap medans hon jobbade, mycket prat blev det DU ÄR BÄST! <3. Vi kom även på att jag får plats i en ikeakasse hahaha xD.


Mami kom och hämtade mig klockan halv 9...fick ett jävligt stort problem när jag kom hem och jag ber till gud att jag inte blir sängliggande i dagar/veckor!!



Nu ska jag göra en kopp te och sedan kolla klart på Medium :P


tjing <3


Av Elin - 25 januari 2010 15:37

Tjoflöjt! (det var länge sen man använde, minnen som man längtar tillbaka till vill jag lova!)


Mamma skjutsade mig till skolan så slapp jag ta tåget :) hade engelska en stund, gjorde ingenting! får jobba hemma och förhoppningsvis så slutar jag tidigt på praktiken i veckan så jag kan ske kan åka in till skolan och plugga lite.


Oroade mig för praktikplats, skrattade med T och J så vi knappt kunde andas, bussar på släp är roligt det xD.


Åkte till tandläkaren direkt och lagade en tand sedan kom jag på att jag hade glömt alla skolpapper i skolan så jag får hämta dom imorgon. 


Kom precis hem, åker till stallet lite senare idag eftersom jag har lite plugg att göra så......



......bye <3


fan

Av Elin - 25 januari 2010 01:40

JAG KAN INTE SOOVAAA!!!!!!!!!!!!!! :'(


     

Av Elin - 24 januari 2010 22:06

Tja!


Telefonen ringde vid 1130, jag fick panik väntade det värsta men slutade ok. Mamma och jag åkte till Stinsen och shoppade lite, träffade T hehehe mer säger jag inte.


Åkte till farfar och lyckades kanske flörta till mig en bil :D nu är det bara körkortet som jag måste satsa på!! Var hos farmor i 1,5 h sedan lämna farfar och mamma och jag körde vidare till Stinsen för att kolla det sista sedan vidare till sollentuna där vi mötte en lös stor galen hund :O.


Mamma och jag kom hem vid halv 6, slappade lite sen blev det jättegod middag!!


Imorgon är det skola, vill inte, jag vill hoppa över dom kommande veckorna!!!!!!!!



Nu ska jag nog gå och hitta på något annat. Har ett par mejl att skicka iväg


tjing!

Av Elin - 23 januari 2010 23:21

Jag känner mig ärligt talat så ensam. Jag har ingen att krama om när jag behöver en kram, jag har ingen som känner mig så väl så man ser om jag mår dåligt eller inte. Jag fattar inte varför det ska vara så svårt för mig att slå ett nummer och bara få prata av mig, jag gillar inte att prata i telefon jag vill träffa personen jag pratar med det känns så mycket lättare då. Jag vågar inte ta första steget att be om hjälp, jag måste nästan bli tvingad till hjälpen, om ingen frågar mig vad som är fel så håller jag det inom mig om ingen säger "vi ska prata för du behöver det" så får jag för mig att inte behöver det.


Jag vill att dom ska förstå varför jag inte kämpar, varför jag mår som jag mår.


  

Av Elin - 23 januari 2010 15:43


Jag har funderat mycket på hur personer som möter mig för första gången tänker, hur personer som känner mig lite grann bemöter mig och hur mina kompisar som känner mig bra bemöter mig.

 

Det här är nog första gången som jag skriver om mitt handikapp. Det är ett stort steg för mig men jag känner att jag måste få ur mig lite tankar så ni börjar tänka efter lite mer på hur samhället fungerar.

 

Jag är född med diagnosen Goltz syndrom, har protes på höger arm och ben. Det är en genetisk sjukdom som troligtvis bara drabbar tjejer. Jag är äldst i Sverige med denna diagnos och fortfarande så finns det inte så mycket information men om ni vill veta mer så gå in på:

 

http://www.socialstyrelsen.se/ovanligadiagnoser/goltzsyndrom" title="http://10.0pt;">http://www.socialstyrelsen.se/ovanligadiagnoser/goltzsyndrom" target="_blank">10.0pt;">http://www.socialstyrelsen.se/ovanligadiagnoser/goltzsyndrom

 

Jag tror att ett medfött handikapp (som jag har) är lättare att leva med än ett som man kanske får under livets gång. Man kan ha lättare att acceptera hur det är. Visserligen så kommer den här tiden som alla kommer in i när man försöker hitta sig själv, vill veta vem man är och vad man gör på jorden. För mig har det varit och är fortfarande en otroligt svår period. Man försöker acceptera att man är som man är, försöker lära sig att även om man inte ser ut som alla andra så är man lika mycket värd.

 

Men försök att sätta er in i min situation. Om vi säger att jag ska möta en ny person, jag tar i hand och jag sträcker fram min högerhand (den med protes) personen i frågan kollar konstigt men tar ändå i hand och börjar bli osäker och stammar lite när han/hon pratar. Hur skulle ni reagera då? 

 

Ni kanske blir osäkra, om inte mer osäkrare än personen ni precis hälsade på. Börjar titta ner i marken och vill bara gå därifrån.

 

Detta händer varje gång jag ska träffa nya människor, varje gång så känns det som om någon har stuckit in en kniv i magen på mig, oavsett om hag har levt med sitt handikapp hela mitt liv så blir jag aldrig riktigt van.

 

Eller tänk er när ni ska träffa barn som ni aldrig har träffat förut, hur man blir iakttagen, känner blickarna bränna i ryggen och tillslut så har man 6 barn som frågar: Vad har hänt? varför ser du ut sådär? kan du visa din arm? kan du visa ditt ben?

 

Det händer också varje gång jag möter barn. Det är jobbigt, men inte alls lika jobbigt som att möta vuxna människor. Det är dom vuxna människorna som stirrar men inte frågar, det är dom som reagerar konstigast och knappt kan släppa ämnet. Det tycker jag är jättekonstigt, det är ju dom som har varit med om så mycket i livet och borde tänka ett steg längre. Nu menar jag inte att alla ska komma fram och fråga vad som har hänt istället för att stirra, men man kan tänka på lite hur man beter sig ute på stan mm, barn frågar och släpper ämnet så var det bra med det. Det borde dom äldre också lära sig att göra.

 

Alla har fördomar, jag har fördomar. Men det är så otroligt många som drar förhastade slutsatser om handikappade. Jag vet inte hur många gånger jag har varit med om att någon frågar om jag behöver hjälp eller någon pratar till en som om man var 3 år. 

 

Jag har vuxit upp med en familj som behandlar mig som ”vanligt” jag har fått lära mig redan som liten att allting går bara viljan finns. Jag har fått göra allt själv, eller åtminstone så har jag aldrig fått någon hjälp förens jag har försökt själv och om jag fortfarande inte kan så kommer hjälpen. Det är tack vare det som gör att jag kan göra nästan allt idag, jag har fått prova mig fram och hitta andra lösningar, jag behöver inte göra exakt likadant som alla andra, men jag får ändå ut samma sak fast på ett annat sätt.

 

Ni som känner mig väl vet att jag är envis. Jag SKA prova själv innan jag ber om hjälp helst så provar jag en gång till för dt kan ju gå andra gången. Men när jag vill ha hjälp så ber JAG om hjälp. Det värsta jag vet är när folk kommer fram och frågar om jag behöver hjälp, JAG ber om hjälp när JAG vill ha hjälp!

 

Jag blir också väldigt irriterad på dom människor som tror att dom vet exakt hur jag känner när jag blir bemött som handikappad. Jag kan sitta och förklara hur jag tycker, tänker och känner sen efter en stund så gör personen EXAKT så som jag sa att jag inte ville att han/hon skulle göra. Frågar om jag behöver hjälp, kramar om mig som om jag var gjord av porslin, nästa dag vi ses så är det första samtalsämnet mitt handikapp.

 

Det jag önskar är att man behandlar folk som man själv vill bli behandlad, ingen 18åring vill möta en person som pratar till en som om man var 3, jag tror att ALLA blir irriterade när folk frågar flera gånger om dagen om man behöver hjälp med något.

 

Har man ett handikapp så har man, det är bara att acceptera. Man är lika mycket värd som alla andra, bara för att man inte ser normal ut (hur nu en normal person ser ut, det finns ingen sån person) så är man inte dum i huvudet, om man är utvecklingsstörd så är man inte dum i huvudet, har man en CP- skada så är man inte dum i huvudet. INGEN handikappad är dum i huvudet! Alla har vi en mening med livet.

 

Jag har börjat tänka att varje gång jag är på väg till skolan, stallet bara jag lämnar huset så möter jag nya människor. 80% av alla jag ser eller möter kollar extra mycket på mig, det kan vara jobbigt men jag har börjat se det som något positivt. Tänk hur många som fick se något nytt idag, fick se att jag klarar av att leva mitt liv som alla andra fast jag har ett handikapp. Vem vet, jag kanske har lärt dom något genom att bara sitta på tåget och vara tyst.

 

 

Jag tror på att om man accepterar sig själv som man är så accepterar alla andra en också.

 

 

Av Elin - 22 januari 2010 23:45

Var nyss inne på Kattis Ahlströms blogg och hennes medarbetares kommentar var fan klockren! Det får bli dagens citat xD.


"Alltså förlåt att jag är sen. Jag drömde att jag räddade världen varje gång jag tryckte på snoozeknappen."


Nu kan man komma försent och ha en jättebra ursäkt :D

Av Elin - 22 januari 2010 23:08

Haha VET ni!?


När jag höll på att skriva specialidrotten idag så kom jag på en sak. Jag skriver ju hur varje ridlektion går och jag växlar ju mellan att rida på Halla och Eloge.


När jag tittade tillbaka på förra terminens lektioner så ser jag att jag har skrivit att Halla var lite stel i höger mm sen kollar jag på nästa lektion där jag har ridit Eloge och jag har skrivit EXAKT samma sak där, att han var stel i höger. Men då kom jag på det att det är ju inte hästarna som är stela varenda eviga vecka åt höger, det är ju MIG det är fel på, det är jag som har svårare i höger med att ställa och komma åt med skänkeln och om jag har svårt med det så blir det ju automatiskt så att det känns som om hästen är mycket stelare i höger.


Jag ser den här fina upptäckten som en liten liten framgång, visst det har tagit sin lilla tid att komma på vad felet är men jag kom på det tillslut och nu är det bara att försöka jobba ännu mera med höger, försöka komma på ett smart sett där jag har lättare att komma åt med skänkeln (jag kan ju lixom inte hålla spöt med höger heller) komma på en lösning med att försöka ställa och hålla emot mm. Det tar tid, men jag har hela livet på mig och jag hoppas att jag får lite hjälp på traven av Å och A. 


Så, mot nya mål=stärka högersidan! Tror ni jag klarar det? :D

 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards