lyckopillerelin

Alla inlägg under februari 2010

Av Elin - 11 februari 2010 23:53

Mamma och jag har precis haft en sotr discussion om allt möjligt. Vi kom fram till att hon, jag, min handledare och mammas kollega ska skriva en livskunskapsbok ihop eftersom vi tycker likadant om uppfostran, autism och asperger barn :P.


Vi kom oxå fram till att min skola suger getballe, att jag inte ska jobba på Backluraskolan och att jag ska prata med världens bästa K när hon kommer tillbaka efter sommaren. 


Nu är vi trötta och vi båda ska upp tidigt imorgon så.....


........gonatt alla söta <3

Av Elin - 11 februari 2010 22:10

Jag var rätt lugn när jag kom till stallet idag var riktigt taggad på att få rida Halla, men jag fick Eloge. Tankarna snurrade hur fort det hade gått på nyårscupen och jag tänkte bara okej då blir det tårta idag istället.


Dålig inställning till ridlektionen=dålig ridlektion.


Började med lite ställningar till höger och vänster och redan där så gick det trögt och spänt. A gick på mig ganska mycket men jag fattar inte riktigt vad jag håller på med för jag gör inte som hon säger. Gjorde lite skänkelvikningar och när A hade sagt att jag skulle våga ta tag i honom och RIDA lite mer så gjorde han några riktigt fina flyttningar! Gjorde lite framdelsvändningar oxå och den första jag gjorde blev katastrof så jag fick göra om den och A hjälpte till lite att hålla emot eftersom det är lite svårt för mig....tyvärr.


Efter det så galopperade vi på fyrkanten, det blev inget hopp oich skutt idag som tur var, han var pigg men jag har lärt mig så jag höll emot redan från början så han inte riktigt hann dra iväg. Vi red lite snätt igenom som fungerade bra sedan in på volterna fortfarande i galopp.


Mot slutet så red vi på volterna och red som en åtta i volten så vi vände rätt upp och bytte varv hela tiden. Det fungerade väl sådär. Han tappar bjudningen fort och jag är inte så snabbi skänkeln så det märks så lätt när han blir lat. Men när A hade varit på mig igen så blev det snabbt bättre, men inte bra.


När vi skulle följa fyrkanten igen så gick det bra, för jag var snabbare i skänkeln och han sänkte sig bra.


Grejen med Eloge tror jag är att jag vågar inte RIDA lika mycket som jag gör på Halla. Jag vet inte varför jag fegar ur och inte kämpar till 110%. Det slutar med att jag blir arg på mig själv och inte alls blir nöjd med lektionen.


Så som mamma sa, det går i perioder och för tillfället så behäver jag rida för Å,

nu taggar jag till 1000 till onsdag då jag ska testa lite nya grejer.

Av Elin - 11 februari 2010 17:01

Tjabba tjena hallå!


Idag har det varit en bra dag. En så länge. Har börjat trivas bättre på backlura och har mycket roligare med barnen mm. Asså har ni varit utomhus idag!? Så sjukt jävla fint väder, nästen -8 grader och sol. Solen värmde så enormt det var så mysigt att vara ure efter mellis stod säkert och sola i en timme xD. Snön kan ligga kvar några veckor till...eller efter lovet så kan den bara borta. Det blir perfekt!


Ska snart åka till stallet och försöka tagga till ridlektion. Hoppas det går lika bra som igår!


Blev ännu ett till kort inlägg, men det kommer ett längre sen när jag har kommit hem från stallet så blir det en update på ridlektionen haha jag tycker fan synd om er som får sitta och läsa skitmycket om bara en ridlektion men ni får stå ut! :D


Nää klä på mig kanske


önska mig lycka till med ridningen!


Ciao <3

Av Elin - 11 februari 2010 07:26

Hej!


Håller på att äta frukost och tänkte slänga in ett inlägg innan jag ska åka till praktiken. Mamma har lyckats försova sig igen så jag får skjuts hihi ibland har jag tur vill jag lova!


Ridning ikväll, är bara taggad inför onsdaglektionen för tillfället...men jag får försöka bita ihop och överleva en ridlektion till men ont i kroppen.


Nää, nu ska jag fixa mitt te.


Ha en bra dag

puss och bajs <3


  


Av Elin - 10 februari 2010 22:06

Red på den fina fuxen idag igen.


Red utan stigbyglar i början för jag kände att jag satt och spände mig så jag tog bort dom en snabbis bara för att jag skulle komma ner i sadeln lite och helt plötsligt så kom skänklarna på rätt plats och hon lyssnade direkt!



Tog stigbyglarna igen och kände då att jag fick kramp i vaden och i skenbenet men som tur var så försvann det efter ett tag. Travade i bågar för att komma igång lite och jag bestämde mig för att testa och rida med As idé och i vänster så går det ju klockrent för där kan jag krama i handtaget lite mer. I höger blir det lite klurigare blir så avigt, men jag testade under lektionen och det fungerade riktigt bra emellanåt med ställningen.


Galopperade lite på volterna för att komma igång och det gick åt skogen! Jag kan verkligen inte galoppera på Halla. Vänster går det men är svårt, i höger är det fan nästan omöjligt!! Då blir jag arg på mig själv och inget fungerar längre.  Efter en kort skrittpaus så skulle vi rida i en båge i galopp sen bara fortsätta mot långsidan och sen vid F och E skulle vi komma ut i andra varvet, beror på vilket varv man rider i. Det tog lite tid för Å att förklara för vi var lite sega på att förstå men sen när vi hade testat en gång så gick det bättre. Test omgången blev det ingen galopp alls för min del, och det var ändå i vänster så jag tog ett spö i handen istället.


Eftersom Å hade hört när jag sa att jag blir så arg på mig själv i galoppen så kändes det som om hon kollade lte extra på mig och då gick det minsann bra hela tiden fick mycket positiv respons från henne och det fick mig att kämpa ännu mera! visseligen så bröt Halla av lite i någon galopp men det gjorde inget för hon fattade när jag ville fatta och hon saktade av när jag ville sakta av. Dock så känner jag att jag fortfarande inte riktigt kan galoppera och tänka på mig än, men det får bli ännu ett mål I guess.


När vi hade hållit på med övningen rätt länge så började vi sänka hästarna lite, jag red mest i höger för jag ville prova mig fram lite hur jag skulle rida med handtaget och det slutade med att jag vred hela alltet så jag höll som alla andra i stort sett (handtaget stod alltså rakt upp) och så vred jag handen så det slapp bli för avigt och fy tusan vad fint hon gick!! Hon har inte gått så fint på säkert ett halv år med mig! Så med lite småjusteringar från Ås del så gick hon urfint, hon sökte sig verkligen framåt och neråt som hon ska göra.


I vänster red jag inte lika länge men jag ville ändå rida ett par varv och det gick bra hon var avslappnad och jag var lugn och mjuk i handen.


Tyvärr så tappar jag henne ibland i både höger och vänster men jag har hört att det inte bara är jag som gör det utan att det är en del av saken som gör henne så pass svår att rida. Men jag är GRYMT nöjd med slutet av lektionen!


Å och jag pratade en hel del om hur man ska försöka göra så jag kan hålla,styra och ställa rätt och enkelt samtidigt som jag kan hålla i ett spö. För om jag rider som A säger så kan jag inte hålla i ett spö och jag måste verkligen ha ett spö i handen när vi galopperar. Men vi bestämde oss för att jag skulle fixa mitt spö sen ska jag ta med det till stallet nästa vecka och så ska jag testa att hålla det i höger. Lite småläskigt men ändå spännande, nu är jag så SJUK taggad till nästa veckas ridlektion med Å.


   skruttan <33


Av Elin - 9 februari 2010 22:25

Imorgon ska jag upp klockan 0600!? FATTA det är SJUKT tidigt om ni frågar mig som går på Didaktus där det är sovmorgonar varje dag nästan. Backlura ringde inte mig i dag som dom hade lovat så jag får väl pallra mig dit så jag är där vid 7 iaf *suck*


Mitt liv suger getpung nu.....allting skiter sig, jag kan ingenting jag vill ingenting och jag orkar ingenting. I skolan så lyssnar dom men det känns inte som om någon bryr sig av dom som borde göra det. 


Stallet känns så konstigt.....har absolut ingen som helst lust för att åka till stallet och vara där och hänga....men vart ska man ta vägen annars lixom. Jag får trösta mig med att hästarna finns iaf.


Nä...nu ska jag försöka sova med min huvudvärk och ont i kroppen och hoppas på att jag inte vaknar upp på ett tag.




Ha ett bra liv!


Gonatt <3


   Miss the good old times <3

Av Elin - 9 februari 2010 13:19

Jag drömde en sån underbar dröm inatt....en sån dröm som man bara vill somna om och drömma om och om igen.



Jag drömde om Castor, älskade underbara Castor. Jag undrar hur han kom in i mina drömmar men glad är jag att han gjorde det. Han var go och glad som han alltid var. Jag satt upp barbacka på honom. Jag grät och ville bort från helvetet. Vi galopperade fort bort från allt, tillsammans var vi så lyckliga. Det susade i träden och vi flög fram på dom gröna ängarna. Han var den ända jag hade, jag litade på honom till 110% och han litade på mig. Vi flydde från allt hemskt dit där allt gott befann sig......


Sen vaknade jag.


Ibland önskar jag att drömmar kunde vara för evigt, jag önskar att dom blev sanna. Det var en underbar dröm som jag aldrig kommer att glömma.


Tack älskade underbara häst för dom åren vi hade tillsammans jag glömmer dig aldrig! <3


 



  

Av Elin - 8 februari 2010 22:58

Inte? Jag döpte om söndagsångest till praktikångest idag! Jag ser verkligen inte fram emot veckan, men det är bara 2 veckor kvar så jag får hålla ut. Prutt på det!!


Annars så har jag varit ledig idag, men var i skolan fraån 0800-1400, jag vet överambitiös men jag trodde att jag skulle lyckas plugga lite men så blev det inte....blev mycket flumm istället!


Var hemma och åt middag se till stallet som stallvärd, har blivigt en usel stallvärd, men jag får väl lägga av istället.....


Imorgon och på onsdag ska jag upp i ottan så det är nog bäst att jag ta mig en kopp te och sen sover.


Gonatt på er busfrön <3

 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2010 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Skapa flashcards