lyckopillerelin

Alla inlägg under februari 2010

Av Elin - 5 februari 2010 14:18

Vaknade när klockan ringde 0700 imorse, kände att jag hade så ont i högerfoten så det nästan strålade upp till knät, bara av att jag hade täcket som låg på foten så gjorde det ont. Så jag bestämde mig för att vara hemma idag.


Sov till 11, har precis bakat en sockerkaka, tror att den blev misslyckad, men skitsamma den ska ändå tas sönder när vi ska äta den :P. Hämtade precis ved oxå så förhoppningsvis så kanske pappa vil elda med mig ikväll...


Hade en låång konversation med H igårkväll hon fick mig på bättre humör. Men varje gång hon säger nått positivt så försvarar jag det mm, jag blir så trött på mig själv. Det känns som om hon är den ända i stallet som bryr sig nu.....


Nää nu ska jag gå och ta lite glass...mums!


bye <3


    Saknar er två så oändligt mycket <3333

Av Elin - 4 februari 2010 22:25

HERREGUD vad dåligt det gick idag!!!!!! Har aldrig gått så dåligt på länge!!

Jag skiter i att alla säger att det gick bra, för jag är inte nöjd!! (Men tack ni som försökte <3)


Började med lite bågar på lång tygel som gick ok, sedan vidare i trav på samma sätt men med kortare tyglar, att ställa är en gåta för mig, allt är en gåta för mig för tillfället. 


A klurade ut lite andra sätt att ställa och hålla i tygeln på idag som jag testade, jag skulle vicka upp hela handtaget så det typ stod upp och på det sättet så blev det inte glapp i ytter så då kunde jag hålla emot bättre. I vänster så gick det okej, det blev lite ryckigt och hackigt men det kanske man får tåla när man provar något nytt. I höger så är det krångligare och jag testade att hålla "upp och ned" och bara ställde tygeln upp men det hjälpte inte så mycket, men det är nog som A säger, det gäller bara att få in tekniken först. 


Vi gjorde dom jobbiga galoppövningarna ifag då vi red i en liten volt sedan en volt tillbaka och fattade galopp. Då hade jag trixat lite med högerställningen ett tag så det blev bättre. Det var lite svårt att rida på en liten volt då jag inte kunde hålla emot ordentligt så hon gick med rumpan ut mot spåret men jag försökte hålla emot och ibland så gick det. Sen fattade vi vänstergalopp och det är ju det lätta varvet så det gick okej. Lite sena fattningar bara.


Högergaloppen kan vi bara glömma. Det gick uruselt. Jag kunde inte hålla igång, kunde inte hålla Halla ställd eller hålla henne på volten. Jag fattar inte vad jag ska göra, jag blir så frustrerad. Jag kan verkligen inte rida i högergalopp på henne!!


I slutet så gick det lite för fort, men ställningen hade blivigt bättre bara att tyglarna galappade mycket, men jag försökte hämta upp henne direkt och rida på frammåt.


Men jag säger att jag är en fighter så än ger jag inte upp. Jag blir bara så frustrerad och arg på olika saker när jag inte kan förklara hur det känns.

Av Elin - 4 februari 2010 17:59

Tja!


Varit på Backlura hela dagen och praktiserat. Är less på vissa skitungar nu för tillfället, känner att tålamodet blir sämre och sämre och det är bara en tickande bomb som snart är påväg att sprängas. Det värsta är att ingen förstår.


Ska snart åka till stallet och rida....inte peppad för 5 öre kanske ska börja rida en gång i veckan istället...kommer ju ändå ingen vart, eller byta grupp kanske...



Aja önska mig lycka till, mot toaletten ^^

Av Elin - 3 februari 2010 22:28

Red på Finaste idag som vanligt. Vi var bara 5 pers så det var skönt!

 

började med lite med halter vid varje bokstav, gick väl ok lite seg bara. Sen jobbade vi lite i trav och ställde lite åt båda hållen, gick faktiskt bättre i höger idag med att ställa än vänster, var lite skönt. 

 

Sen skänkelvikningar på hörnlinjen och när vi kom ut på spåret igen skulle vi fatta galopp. Det är ju alltid svårare att rida skänkelvikningar när man inte har någon vägg som stöd för att hålla linjen men det är så svårt för mig när jag inte kan hålla emot riktigt med ytter. Jag blir nog lite för snabb i skänkeln och sen tappar jag linjen och det går lite för fort. Galoppen efter gick faktiskt kalasbra! Visserligen så började vi med vänster som är det lätta varvet men fattningarna blev där jag ville ha dom, jag håller inte emot tillräckligt med yttertygeln så hon viker sig lätt och bogen åker ut och hon blir lite förböjd men eftersom jag har lättare för att hålla takten med vänster så är det nog ganska lätt återgärdat, det är bara att tänka på det tills nästa gång.

 

Högervarvet däremot gick inte alls lika bra, eftersom jag inte vet om jag har skänkeln rätt eller hur hårt jag tar i mm med höger så är det så svårt för mig att hålla takten i galoppen. Skänkelvikningarna i höger gick lite bättre än vänster, kunde fått henne att flytta lite till, men hon flyttade iaf och det är positivt. Galoppen var katastrof i början! Hon var seg, jag glömde bort takten och att jag hade ett spö så jag lät henne trava FÖR mycket innan galoppen så det blev mer att hon sprang på i början. Sen började nog Å vecka mig lite så jag kunde väcka Halla och efter det så blev det nästan förtidiga fattningar och hon blev pigg, men jag är nöjd.

 

Efter det så galopperade vi i serpentiner på långsidan. Vi började med höger och när jag svänger så är det jättesvårt för mig att hålla galoppen så hon bröt av efter hörnet och sen när jag fattade igen så blev det alltid vänster och helt plötsligt så var bågarna slut, när jag väl lyckades fatta höger så klarade jag inte av att hålla den hela vägen. Jag blir frustrerad och då bli Halla spänd. Jag tänker ändå på att ta ett djupt andetag och börja om men jag kan ändå inte göra det fullt ut. Jag gör bara en halvdan halvhalt sen låter jag henne springa på. FY SKÄMS!

 

Vänster gick superbra! kontrollerad galopp, fina vägar det är bara att öva på att ta tillbaka till lugn trav efteråt lite fortare.

 

När vi skulle sänka dom så gick det väldigt fort i början men när jag rätade på mig, tittade upp(!?) och bara höll takten så sänkte hon sig riktigt fint både i höger och vänster!! Det har gått bättre, men det gick ju inte skitdåligt idag iaf.

Av Elin - 2 februari 2010 23:41

nu mår jag illa och är trött som satan! Utmattning pgr av alla tankar och känslor kanske? 


gonatt alla söta <3

Av Elin - 2 februari 2010 22:02

Praktik hela dagen, ville bara hem!!!! Höll på att få någon slags panikångestattack/psykbryt på skolgården men jag såg det lite med humor hur arg, ledsen och övergiven jag kände mig så som tur var så hände det inget.


Fatta, när den här veckan är slut så är det bara 2 veckor kvar på praktiken. SKÖNT!!


Väl hemma vid halv 5 så åt jag middag sen har jag bara slappat....chattade med G....haha han fick mig fan på bättre humör hur han nu lyckades med det ;).


Imorgon är det full rulle hela dagen så vi får se hur länge jag pallar imorgon.....


nu ska jag äta sen måste jag nog sova....men jag slänger nog in ett inlägg till innan jag somnar :P.


see u <3


Av Elin - 2 februari 2010 07:22

Gomorron!


Ska snart börja gå till bussen men tänkte slänga in ett inlägg innan. Dagen består av praktik till 1530, det är tisdagarna som är värst, då har det precis varit måndag och man vill helst av allt åka in till skolan. Kalla mig konstig men jag trivs som bäst och pluggar som bäst utan klassen, bara få sitta inne hos I och råplugga sen är allt klart. 


Har ont i foten, väldigt ont! Hoppas jag pallar dagen! Har ett stort problem som jag inte vill ta upp här men jag börjar få lite småpanik. Aja, får prata med T eller någon I guess.


Nää, slänga på kläder sen mot bussen kanske.


Bye hoppas eran dag blir bra! <3




Av Elin - 1 februari 2010 23:41

Jag kanske borde gör något åt saken så jag kan stå med båda fötterna på jorden någon gång


nu

nu

NU!!!!


Nej, jag vågar inte! Skiter it!

    

 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2010 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards