lyckopillerelin

Alla inlägg under november 2010

Av Elin - 26 november 2010 22:21


Har inte hänt så mycket idag...vaknade vid 10 och gick upp hann titta på tv en snabbis sen fick jag så grymt ont i magen så jag var tvungen att gå och lägga mig igen, sov i ca 45 minuter till och då blev det bättre ;).



Städade mitt rum innan jag åkte till stallet för att jobba. Det var apkallt att gå till stallet och jag trodde att jag skulle frysa ihjäl fast jag hade långkalsonger+byxor, tjock dunjacka och halsduk! Herregud vill att tiden ska gå fort nu så vi snart åker till Florida och steker!!


Det var riktigt kul att jobba idag! Var lungt och skönt i stallet, barnen var postiva och superduktiga! Ibland älskar jag mitt fredagsjobb :D.


Under kvällen har jag bara varit med familjen och haft det trevligt :). 


Såhär ser min helgplanering ut:

Lördag: Stallet 11-13, sedan fika/middag hos några vänner

Söndag: kanske ska till stan och kolla på Helen Sjöholm vid 15 och sedan vidare mot gloooobeeeen till horse show!!! :D:D


Lyckopiller

Av Elin - 25 november 2010 23:42

Lyssna mellan 3:20-3:54-magiskt! Denna låt spelas om och om igen och igår grät jag så mycket så jag glömde bort att andas. Sitter seriöst och hyperventilerar, alla känslor bara väller fram och kan inte sluta gråta. Hörde detta live och det är ett av dom mest minnesvärda uppträdanden hon har gjort som jag aldrig kommer att glömma! <3




Lyckopiller <3


Av Elin - 25 november 2010 22:30

Red i P4-5an idag eftersom jag var på kurs inne i stan.


Det fick ok. Red Halla(!?) haha det var ett antal månader sedan sen jag red henne sist och det märktes. Satt upp och konstaterade att hon var vääldigt liten och mina ben var på tok för långa.


Vi började med att skritta igång som lite och jag red litehalvhalter, halter och igångsättningar. Hon var väldigt pigg och lyssnade väldigt bra på skänkeln redan från början. Sedan red vi på 5 meters och 10 meters volter vid A och C, jobbade mycket med att försöka ställa henne mycket och överdrev lite eftersom hon är rätt stel och det fungerade väldigt bra faktiskt. Eftersom jag har ridit Jissa länge nu så har jag lärt mig att jobba mera med skänklarna och när jag gjorde det idag på Halla så märkte jag verkigen hur mycket det hjälpte.


Sedan kom vi fram i trav och gjorde samma sak där med volterna fast 15 metersvolter den här gången. Ibland så tog hon upp huvudet och stretade emot men när jag var på med skänkeln och försökte ställa henne igen så kom hon tillbaka i rätt form. Traven kändes jättebra och mestadels formen faktiskt så jag är nöjd, volterna kunde väl ha blivigt lite bättre men sånt får man bara öva på!


Sedan samlades vi på volterna och galopperade lite. Det kändes jättekonstigt att fatta galopp på Halla eftersom hon är lite segstartad men efter ett tag så gick det bra, ibland bröt hon av i vänster och det var lite segt att få igång henne. I höger så gick det mycket bättre! Hon galopperade på fint och när hon bröt av så fattade jag ny galopp igen direkt istället för att hon skulle springa så mycket i okontrollerad trav.


I slutet när vi skulle trava av dom så red vi lite snett igenom med ökningar och fick in ett par fina ökningar faktiskt och traven i slutet var klockren! Var riktigt kul att rida Halla igen......men jag föredrar Jissa såklart! :D <3


  

<3


Lyckopiller <3



Av Elin - 24 november 2010 22:13

Red Jissa som vanligt och det gick väldigt bra faktiskt!


Vi började med halter vid varje bokstav och hon var lite seg i början, men började komma igång och blev mer vaken efter ett tag. Sedan så red vi på hörnlinjerna och red i skänkelvikningar. I höger varv så flyttade hon sig lite men inte fullt ut och hon blev väääldigt seg, i vänster så flyttade hon lite bättre men det skulle varit mera fart för det var lite svårt att gå henne att flytta när man inte hade någon fart ;).


Efter det så red vi serpentiner i trav och det gick jättebra! Mjuk att ställa om och takten var bra! Sedan så kom vi på volterna och skulle göra lite galoppfattningar från trav och skritt. I vänster så gick dt väl helt ok, jag tappade henne lite och hon blev lite ivrig, men jag börjar verkligen bli bättre på att rida in i avsaktningen så dom blev bättre och bättre! Skrittfattningarna gick oxå ok, men det var lite samma sak där att jag tappade henne lite.


I högergalopp så kändes det som om hon hade tuggummi under hovarna för det gick gryymt segt tyckte jag. Fattningarna gick bra både från skritt och trav men hon var som sagt väldigt seg. Vi ökade och minskade galoppen och att öka gick det väl sådär, ibland ökade hon ibland inte. Däremot när vi skulle korta galoppen så gick dt grymt bra! Lyckades bibehålla galopp trots att jag satt emot och Jissa kändes hur stadig ut som helst, sedan så kändes det oxå jättebra när vi väl saktade av till trav.


I slutet fick vi rida lite självständigt och det gick hur bra som helst! En lugn trav honkunde gott ha travat på liiiiite mera med bakbenen men det var ändå ok. Har även börjat sitta mera i traven för at vänja mig och jag börjar lära mig hur jag ska sitta för att det ska bli bra. 


Å tyckte att jag verkligen hade börjat rida mera och inte bara åka häst som jag tyckte jag gjorde förrut så hon lät väldigt positiv och är hon positiv så är jag oxå det! ;D.


Lyckopiller <3

Av Elin - 24 november 2010 10:03


Tjatja!


Nu på morgonen så följde jag med Sara till ungdomsmottagningen, sen gick vi en snabbis till Didaktus oxå för att säga hej :P. Kändes konstigt att komma dit idag oxå hehe, men det är alltid kul att hälsa på! :D.


Kom hem för typ för en halvtimme sedan och har satt på en tvätt och så har jag tagit kort på mina skor som jag köpte i måndags som jag glömde lägga upp här igår ;) så här får ni, dålig bild jag vet :P:


  

dom är hur sköna som helst!!


Nu spelar ajg deppmusik på spotify...har gråtit ut nu när jag kom hem....ibland undrar jag om det är något fel på mig.


Nu ska jag gå och ta en huvudvärkstablett.


Höres ikväll när jag har ridit :).


Lyckopiller <3


Av Elin - 23 november 2010 22:35


Tja!


Var i Didaktus Jakobsberg idag och hälsade på. Kom dit vid typ 12 och möttes av en glad T haha. Pratade lite med henne och sedan vidare till Å där jag nästan kunde räkna ut att hon skulle bjuda på pepparkakor och julmust...satt inne hos henne och pratade i några timmar och sedan så var hon tvungen att börja jobba igen så då åkte jag hem :). Det var verkligen jättekul att se alla igen och få prata lite med dom! Saknar verkligen skolan grymt mycket ärligt talat. Alla minnen med klassen och lärarna! <3


Kom hem vid 1530 och gjorde typ ingenting...slappade framför TV:n, sedan var det middag :). När vi hade ätit så åkte jag och mamma och handlade i vinsta...sedan vidare mot vällingby för att kolla upp en fotskena som jag ska ha när jag rider, men det fanns inte i min storlek :( typiskt! Jag som vill bli bra i foten nu ju!!


När vi kom hem så hade vi inget internet och Pelle sa att det kanske vi inte får förs imorgon, jag blev aslack men sen efter ett tag så kom det igång igen...haha databeroende? JA! xD.


Nu ska jag kolla vidare på CSI! :D.


Lyckopiller <3

Av Elin - 22 november 2010 23:40


Jag glömde ju säga att jag köpte ett par skor av S idag!! :D Bild på dom kommer imorgon (påminn mig ;D)...kanske svänger förbi centrum i jakan när jag ändå är där och kollar runt lite imorgon...vi får se, är så tråkigt att vara där själv bara :(.


Lyckopiller <3

Av Elin - 22 november 2010 22:35


Det känns som om jag har åkt kommunaltrafik hela dagen idag typ.


Började med att åka till OT-center för att prova armar och ben. Gick bra, är lite fundersam över armarna då vardagsarmen säkert bli som den jag har nu och ridarmen kan det bli svårt med spöt...fast det är nog bara en vanegrej tror jag. Pratade lite om att fixa ridstövlar till mig och det var nemas problemas att fixa det! Så nu ska jag kolla efter ett par bra dressyrstövlar åt mig som jag kan ta med den 14:de och han fixar så jag kan få på mig dom :). Gratis är det oxå! Asså att fixa dom :P. Har någon något bra förslag på bra dressyrstövlar? :).


Efter OT-center så åkte jag hem, var hemma i två timmar sedan vidare mot jobbet. Hämtade G och vi åkte hem och slappade. Åt middag hos honom och sedan åkte jag hem. Kom väl hem vid 2015 så satte mig och kollade på ung och bortskämd, Daniel är fan bäst haha, Jimmy tål jag inte :P.


Nu tittar jag på medium....får se när ajg går och lägger mig idag :P. Imorgon ska ajg till Didaktus Jakobsberg och hälsa på :D:D.


See u


Lyckopiller <3

 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< November 2010 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards