lyckopillerelin

Alla inlägg under mars 2011

Av Elin - 20 mars 2011 23:03


Bion var jättebra men jätteläskig! Rekomenderar den verkligen! Black Swan för den som missade.


Nu har jag jätteont i magen så ska nog alldeles strax gå och lägga mig och sova, är bajstrött!


Nä, borsta tänderna!


Lyckopiller <3

Av Elin - 20 mars 2011 16:12


Har inte gjort någonting idag. Tänkte redan igår att jag skulle fixa mitt rum och sortera alla papper, skolsaker mm så jag får mer plats med annat meeeen aa har inte kommit så långt än :P. Kanske gör det imorgon.


Ska iallafall knalla bort till Johanna vid 1645 då vi ska åka till Kista för att titta på Bio-Black swan blir det! Den sägs vara riktigt bra men väldigt läskig...får se om jag kommer hem med blöa byxor ikväll då ;D.


Nä, jag hinner faktisk börja sortera lite papper innan jag klär på mig och går.


Bye see u later


Lyckopiller <3

Av Elin - 20 mars 2011 15:37


Carola var ju gäst i Let´s dance i fredags för er som missat det ;). Finns väl inte så himla mycket att säga egentligen. Hon sjöng låten "enough is enough" från skivan som släpps på Onsdag, hon var jättesnygg verkligen! Dansarna ver jätteduktiga och det var en enormt bra show hon bjöd på. Men! Det var tyvärr playback! Asså jag förstår väl egentligen varför, för det var lite för mycket dans för att kunna sjunga bra men Carola är så himla van så jag tror nog hon hade kunnat klarat det otroligt bra utan att behöva sjunga playback. Men det är sånt man får ta, det var kul att hon var där som gäst iallafall. Tyvärr blev det så himla mycket skriverier i skvallerblaskorna så man förstår ju varför Carola är irriterad och ledsen. Tur att hon orkar försklara sig på hemsidan så man förstår hur hon tänker och känner :).



Lyckopiller <3

Av Elin - 19 mars 2011 21:31


Lovade ju att skriva lite om Vad jag tyckte om det och Let´s dance, Let´s dance har jag tyvärr inte hunnit se idag utan får se det imorgon istället. Men kollade på Efter 10 igår iallafall!


Programet såg ut såhär med Carola:

10.34 Carola sjunger "In the ghetto"

11.10 Dagens gäst: Carola berättar om sorgen efter sina föräldrar och om skivan "Elvis, Barbara och jag" där hon hyllar dem.

11.41 Carola sjunger "Always on my mind"



Det märks att Carola brinner för att hjälpa dom som har det svårt. Hon sjunger så stark och hon känner verkligen "med" i texten hela låten igenom. Amazing!



Jag brukar alltid vara lite smånervös och bara sitta och vänta på att Carola säger något pinsamt eller nått som pressen vill höra när hon blir intervjuad med denna gång så kände jag mig väldigt lugn. Det var en ärlig, äkta och känslosam intervju som var riktigt riktigt bra! Carola själv kändes väldigt avslappnad och verkade må väldigt bra.



Wow, säger jag bara wow, wow, wow! Seriöst, jag fick gåshud och blev helt fängslad när hon sjöng denna underbara låt! Vilken känsla! Det ända jag måste "klaga" lite på är att jag hade velat ha hela låten så där lugn och harmonisk som den var i början, det blev lite för mycket..inte skrik, men för höga toner i slutet, men grymt bra jobbat!!.


Lyckopiller <3


Av Elin - 19 mars 2011 18:38


Sorry för dålig uppdatering idag men har inte riktigt haft tid, ork och lust.


Sov till 12, åt lunch och sedan åkte mamma och jag och handlade lite. Hittade en jättefin ljusblå pläd till mig som jag har i sängen nu :D och sen så hittade vi lite presenter till nära och kära som har fyllt år. 


Kom väl hem vid 3,4 kanske och jag var helt slut! Asså det är helt sjukt hur viktig sömnen egentligen är och hur mycket i mitt liv som förstörs mm pgr av att jag inte får sova tillräckligt. För att få er att förstå hur otroligt trött jag är om dagarna och  hur mycket jag sover så tänkte jag lägga ut ett "Schema" för hur en vecka ser ut för mig. Men kom ihåg att det kan variera ändå med några timmar eller så ;).


Måndag: Upp kl 11, somnar på bussen påväg till jobbet vid 1430 (sover i bussen i ca 15 min), går och lägger mig 22.

Tisdag: Upp kl 0740, sover på bussen i ca 15 min påväg till jobbet, sover i bussen påväg hem efter jobbet i ca 15 min, somnar vid 1600 tiden och sover i ca 30-45 min, går och lägger mig vid 22.

Onsdag: Upp kl 10, sover på bussen i 15 min påväg till jobbet, sover i ca 15 min på bussen påväg hem från jobbet, sen så rider jag på kvällen så har ingen chans att kunna sova lite hemma, men går och lägger mig vid 23 och är jättetrött efter ridningen.

Torsdag: Upp kl 0740, sover 15 min på bussen påväg till jobbet, sover 15 min på bussen påväg hem från jobbet, somnar vid ca 1600 och sover i ca 30-45 min, sedan rider jag oxå på kvällen så går och lägger mig 22 då jag är supertrött!

Fredag: Jobbar olika tider varje fredag men jag sover till och från jobbet på bussen och sover en stund hemma, sedan går och sover vid 22.

Lördag: Upp vid 12 (då mamma har försökt få mig att gå upp vid 10 och 11), somnar innan middagen vid 17-tiden, går och sover någon gång mellan 23 och 00 och är jättetrött!

Söndag: Ungefär samma som lördagen fast gå och lägger mig mellan 22 och 23 istället.


Som ni ser så är det väldigt många powernappar, sen får ni oxå tänka på att ta bort ca 2, 3 timmar varje natt så om jag sover i 10 timmar så sover jag egentligen BRA i 8 timmar eftersom min kropp inte slappnar av så som den borde göra när man sover. Jag skulle inte vilja säga att jag sover för lite om man bara kollar på timmarna, men egentligen gör jag ju det. Inser nu hur otroligt viktigt det är med tillräckligt mycket sömn! Hoppas på operation snarast så jag slipper alla problem!!


Lyckopiller <3

Av Elin - 18 mars 2011 23:10


Jag är supertrött! tänkte bara slänga in ett inlägg innan jag går och borstar tänderna. Har haft en trevlig kväll med familjen N. Alltid lika kul med besök :) dock så var jag inte så glad över att det blev just på en Fredag...jag var ju så himlans trött! Meeen den där powernappen gjorde nog susen för ajg har inte gäspat så himla mycket faktiskt!


Har verkligen inga planer inför helgen! Ska bara sova och ta det lugnt, får se om jag hittar på något med Johanna eller nått. Om ni vill träffas så hör av er! :D


Det har varit en Caroladag idag på TV! Först så var hon med i "Efter 10" i morse sedan i Let´s dance nu ikväll! Har kollat på Efter 10 och let´s dance kollar jag på imorgon, ni får utvärdering av båda programmen imorgon för jag dels inte orkar nu och sen är det lika bra att skriva om båda i ett inlägg lixom ;).


Nu ska ajg nog gå och dricka något, sedan göra mig sängklar!


Vi hörs imorgon!


Puss


Lyckopiller <3

Av Elin - 18 mars 2011 18:04


Hallo!


Gick bra att jobba idag. Förmiddagen gick jättelångsamt medans eftermiddagen gick jättefort :P.


Kom hem vid tre och slappade framför TV:n. Tänkte att jag skulle ta en liten powernap innan familjen N kom och sedan blogga innan, meeeeen råkade sova lite längre så sitter här med Å brevid mig nu hehe.


Ska gå nu, höres!


Lyckopiller <3

Av Elin - 17 mars 2011 21:32


Blev dressyrlektion på Halla idag, fråga mig inte varför men nu blev det så ;).


I början kändes allt bara fel, jag hade ingen balans så det blev vingligt, Halla gick bara med huvudet uppåt och var väldigt springig och stel. Började med övergångar skritt-halt-skritt, hon lyssnade ganska så bra men hon har lyssnat bättre. Vi skrittade innanför spåret och jag red lite skänkelvikningar några steg på långsidan åt båda hållen, vänster gick lättare då jag kände om jag hade skäneln rätt.


Red fritt sen, travade väldigt mycket på volter för att försöka få henne lite loss i sidorna, efter ett tag så kände jag att hon blev lite mjukare och var mer lättställd. Satt ner i traven under den mesta delen av lektionen, kom på mig själv att jag anväde benen mycket mera och bättre då, eftersom hon är lite skänkeldöv i vissa lägen så var det lättare på något vis att jobba med henne när jag satt ner. Kände oxå att när jag väl fick henne i rätt form och rätt takt och jag slappnade av och bara satt så lirkade hon upp huvudet och började springa på fortare, så insåg då att jag verkligen var tvungen att rida hela tiden!


Fattade lite galopp i båda varven oxå. Galopperade bara rätt så korta sträckor eftersom jag vet att hon lätt blir så springig annars. I Vänster så kändes det jättera, en lugn och taktmässig galopp och när jag saktade av så var hon stadig och travade på med en bra takt och form. I höger så var det lite klurigare, hon blev väldigt för snabb där så galopperade bara några språng sedan saktade jag av till trav, nästan skritt efter några korta fattningar så kände jag hur hon började lyssna bättre. Tyvärr så blev sista galoppen lite för snabb så hon blev lite springig när nästan alla förutom hon galopperade. 


I slutet så kändes det verkligen jättebra! Hon sänkte sig, jag höll kvar henne i rätt form och kände hur hon verkligen jobbade med bakbenen, kunde ha gått lite fortare men sånt är livet. Med tanke på hur svårt jag tycker det är att få ner henne och hålla kvar henne i den fina formen hon var i så kändes inte tempot som det viktigaste ;).


  


Lyckopiller <3

 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards