lyckopillerelin

Alla inlägg under mars 2011

Av Elin - 9 mars 2011 22:27


Yes! Efter 3 veckor uppehåll från ridningen så tvingadejag mig själv att sitta upp på hästryggen idag! Var påväg att vända hemmåt flera gånger men blev övertalad att stanna och insåg att jag verkligen måste upp i sadeln igen, annars kommer jag aldrig upp!


Sagt och gjort. Blev uppkastad av Å på Jissa och sedan började lektionen. Tänkte extra mycket på att inte klämma med benen och jobba frammåt hela tiden (så hon inte fåren chans att backa och studsa och hålla på). Började med mycket halter och igångsättningar och efter ett tag så lyssnade hon riktigt bra och jag behövde bara ta lite lite i tygeln och resten med sätet för att hon skulle stanna och göra en bra halt, hon var även pigg och allert att få igång i skritt oxå.


Red serpentiner på långsidan för att mjuka upp dom lite i skritt, hon kändes lite stel i början och ville gärna hålla emot och ta upp och ner huvudet när jag skulle ställa och få henne rund, men när vi gjorde samma sak i trav och jag tänkte på att titta frammåt så gick det väldigt bra! Hon blev väldigt mjuk och lättställd och traven flöt på i rätt takt! Red även lite öppna på den andra långsidan och i början så fick jag inte riktigt till det med bakdelen, men efter ett tag så fick jag till några fina som till och med Å tyckte var bra!


Efter det så samlades vi på volterna och minskade dom, sedan ställde åt andra hållet och gjorde en volt tillbaka så man kom ut i det andra varvet. Fungerade bra i både skritt och trav, tappade farten lite i svängen men det är bara att öva på. När vi alla hade koll på det så vände vi i trav och när alla var på volten igen så fattade vi galopp. Det var lite svårt att vända i traven men sen när det väl gick och jag skulle fatta alopp så gick det bra. Höger galopp hade jag lite svårt att hålla henne  i form och i vänster galopp så går hon emot skänkeln lite, är nog dels för att jag försöker ställa henne rätt men det blir åt fel håll ändå och då tappar jag allt och hon går in mot mitten och saktar av. Men efter några fattningar så gick även det helt ok! Eftegiften som jag hade så svårt med sist var inga problem den här gången! Hon travade på jättefint efter galoppen.


I slutet så red vi lite i trav på fyrkantspåret för att sänka dom, då kändes det jättebra! Kunde vara lätt i handen och hon höll sig kvar i en låg och fin form!


Det var faktiskt helt ok att rida igen. Men jag känner mig ändå inte peppad eller sugen på att rida mer. Å tror att det bara kommer gå utför om jag slutar en gång i veckan men jag tror inte det faktiskt. Jag klarar mig inte helt utan ridningen och skulle nog aldrig ge upp den även om det känns som om det skulle vara hur lätt som helst ibland.


Jag avslutar med att säga välkommen träningsvärk! Kommer inte kunna röra mig imorgon haha.


Lyckopiller <3

Av Elin - 9 mars 2011 10:20


Nu har jag druckit te, klätt på mig kläder och lyssnat på lovsånger. Är alltså redo att åka till jobbet och jobba till halv 5.


Oj, har glömt att borsta håret. Måste göra det nu, bussen går snart!


Ciao, höres ikväll!


Lyckopiller <3

Av Elin - 8 mars 2011 22:07


    


Oj, inser att jag uttryckte mig fel i det förra inlägget. Jag ska inte sluta rida helt utan ska fortsätta men bara en gång i veckan och det är för att jag har tappat lusten och orken + lite annat som jag inte kan ta upp på bloggen, men det får du veta sen Bella hehe ;). 


Lyckopiller <3

Av Elin - 8 mars 2011 21:38


Shulu!


Usekmötet gick bra. Mycket planering och det är väl inte min starka sida längre. Vi började planera för påsklovet och dom andra hade nyss haft sportlov-hallå! Hur mycket lov är det i skolan egentligen!? ;)


Hanna och jag preomenerade hem till henne och jag till bussen (som jag fick vänta på i 25 minuter :(). Kollade även upp om jag kunde sluta rida på direkten men då var jag ändå tvungen att betala så det är väl lika bra att rida terminen ut och hoppas att det inte blir värre. 


När jag kom hem så åt jag en semla, det ända jag kan säga är att fyfaan vad jag ångrar mig! Mår illa nu :( men jag har inte ont i magen :D.


Nä okej, nu är det bara svammel. Ska nog gå och sova alldeles strax! 


Höres imorgon.


Lyckopiller <3

Av Elin - 8 mars 2011 17:01


Hallooooooo!


Det gick jättebra att jobba idag! Fick världens kram av en kollega och tyckte att jag hade blivigt så duktig dom senaste dagarna och att jag lärde mig något varje dag mm. Verkligen superkul att höra! Då vet jag att jag är på rätt spår lixom ;). Jobbade iallafall till 2 sedan åkte jag hem. 


Nästan sprang hem när jag gick av bussen för jag visste att min Carolabok och halsduk skulle ligga i brevlådan, men icke sa nicke. Den var full med massa annat skit! Sacka om att ajg blev besviken. Gick in och åt lite sedan så jag postbilen så då sprang jag ut och hämtade mina paket hehe :P.


Ikväll är det Usekmöte i stallet. Jag har absolut ingen lust, men känner att jag måste gå dit eftersom jag har missat dom senaste....hmmm....3? Möterna så det är bara att pallra sig dit och se någotsånär glad ut :). Tur att jag har en snäll bror och pappa som vill köra mig sit iallafall ;).


Nä, måste klä på mig bättre kläder, ciao!


Lyckopiller <3

Av Elin - 7 mars 2011 22:27



Jag tycker inte att jag är tjock, möjligtvis att man kan känna sig uppblåst och tjock när man har mens mm, men jag har aldrig känt mig tjock på riktigt. Jag tror att jag är extremt rädd för att gå upp i vikt och sedan inte kunna hantera det. Dvs att jag går upp mer och mer och sen blir fet (det går fetma i min släkt och dom som har det var lika smala som mig i min ålder) därför är jag rädd att jag blir som dom, för jag vet vad som kan hända. Jag vet själv att jag är alldeles för smal och behövr gå upp i vikt men jag är som sagt orolig att tappa kontrollen, då fick du svar på det oxå ;).


Nu till frågan om körkortet. Jag planerar att skaffa körkort inom ganska så snart framtid, har gått alla kurser och det är bara att sätta sig bakom ratten och köra. MEN i början var jag livrädd att köra bil (då körde jag manuell) eftersom jag har protes på höger och växelspaken sitter åt höger så blev det väldigt krångligt och allt var lite för svårt. Jag vågade helt enkelt inte prova ens. När vi skaffade ny bil (automat) sa har ajg varit ute och kört lite grann och det har jag tyckt var jättekul, men ändå lite läskigt. Jag ska väl ut och köra lite mer nu när isen har försvunnit och då ska ajg verkligen försöka hårdträna! Nu är jag väl på den nivån så jag kör lite i området, men snart ska jag nog komma ut i den riktiga trafiken ;). Jag är fortfarande lite orolig för att ajg inte ska klara av att ta körkort (vet att det går men jag tvivlar tyvärr på mig själv) jag oroar mig för saker som uppkörningen, teoriprovet mm, att ajg inte kommer lära mig allt som krävs. Men försöker ha inställningen att allting går bara viljan finns! ;) och det ska nog gå för jag vill verkligen ha körkort! 

Tillsist så måste jag ju tacka för att du tycker om min blogg :D




Nu om dagen då ;). Det gick bra att jobba, var härligt att komma tillbaka i rutinen igen med hämtning på måndagar. Doch har G fått en dator som fungerar så han är ju inte så social, tur att han har snälla föräldrar som man kan prata med istället haha. Åkte väl därifrån vid 2015 ;). Måste bara berätta att jag har så gryymt ont i rumpan sen igår då jag halkade! Kan knappt sitta ner, ja jag vill att ni ska tycka synd om mig ;).


Nä nu måste jag nog gå och dricka något sedan ska ajg nog gå och lägga mig, börjar 9 imorgon så klockan står på 0740 ;).


Vi hör mer imorgon då! Natti natti!


Lyckopiller <3

Av Elin - 7 mars 2011 12:47


Hej :)


Har väl inte gjort något speciellt intressant under förmiddagen. Tittade på lite TV sedan lagade jag lunch. Hade bestämt mig igår att jag verkligen skulle sätta mig ner och skriva klart ett brev som jag håller på med men har inte kommit så långt. Det är jobbigt att skriva om och sen vill jag att det ska bli perfekt, men när jag väl kommer igång i tänket så är det nog ganska lätt :).


Har ju kommit på en annan väg att åka och hämta G på. Nämnligen till karlberg och sen buss därifrån, det går typ 20 minuter fortare oxå! Snacka om att jag är seg, tog typ ett år att komma på det.


Nu sitter jag och lyssnar på lovsånger ska snart gå och klä på mig kläder, dricka ett glas mjölk och fixa lite sen åker jag till jobbet.


Nä, jag är törstig!


Lyckopiller <3

Av Elin - 6 mars 2011 19:28


Måste börja med att säga, vad tråkiga ni är som läser men aldrig kommenterar! En liten kommentar eller nått ibland skulle vara riktigt kul.


Men iallafall, jobbet idag gick bra! Vi tittade på film, byggde lego och fikade! Tiden gick väldigt fort, men det brukar väl vara så när man har kul :). Passade även på att väga mig när jag ändå var där (går efter den vågen så bäst att fortsätta med det). Vet inte riktigt vad jag ska säga. Sist jag vägde mig var i början av februari och då stod stannade vågen på 45 kg. Nu när jag vägde mig stå stannade den på 41 kg. Det märks alltså att jag har varit sjuk i 2 veckor och varav en magsjuk. Jag har så grymt svårt att gå upp i vikt men jag hoppas verkligen att nu när jag jobbar och äter regelbundet så kanske jag lyckas gå upp dom där 4 kg jag har tappat. Egentligen vet jag att jag skulle behöva gå upp 10 kg mer men om jag väger mig någon dag och vågen stannar på över 46 så vet jag oxå att jag kommer reagera negativt, och kanske inte gå ner i vikt men se till så jag stannar på 46 allt över det känns så mycket. Men det är nog för att jag inte är van vid att det står högre än 45 kg när jag väger mig...


Nog om det. Jag måste ju berätta vad som hände påvägen till jobbet oxå! Det första som händer när jag är påväg ut från våran uppfart är att jag gör en sån där snygg bananvurpa! Dvs fötterna åker frammåt och rumpan pladask på marken! AJ! Eller, det gjorde inte så ont faktiskt, jag satt där och skrattade för det måste ha sett ganska kul ut och sen att jag hade gett mig fan på att inte halka denna vinter och så halkar jag nu! När vintern nästan är slut! Fast sen kom jag på att ajg halkade i december så då spelade det ingen roll haha.


Nä, nu blev det ett långt och ganska ointressant inlägg. Ska sluta babbla nu och göra något annat. 


Lyckopiller <3

 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Skapa flashcards