lyckopillerelin

Alla inlägg under april 2011

Av Elin - 9 april 2011 19:00


    

Med mina nya converse från USA på fötterna och vinterjackan på så åkte jag till Spånga station igårkväll för att möta upp Bella i sumpan. Tyvärr så var det fortfarande stopp i tågtrafiken så var tvungen att åka till hässelby gård och sedan byta till tuben till fridhemsplan. Handlade lite sedan videra mot Rålis och möta tjejerna. Vi hade en jättetrevlig kväll/natt! Har verkligen saknat sånna kvällar!


    


Kom hem vid 3 inatt, borstade tänderna och gick och lade mig direkt! Vaknade vid 6 och var tvungen att springa på toa och spy, ja ni läste rätt! Så fruktansvärt pinsamt, helt sjukt! Numera är alkohol inte längre min bästa vän! Jag som brukar kunna klara av väldigt mycket alkohol, men icke denna gång tydligen! Vet inte om det kan bero på att det var flera flera månader som jag drack mer än ett glas vin så kroppen var inte så van, eller nått annat. Skumt var det!


Sov iallafall till 12 då det var lunch, då var även farfar här och åt lunch med oss. Mys! Hade sprängande huvudvärk och mådde fortfarande lite illa, men jag fick i mig en pannkaka iallafall. Fyfaan vilken bakisförmiddag!


 


Linnea kom hit vid 1420, vi har typ inte gjort något speciellt. Pratat, bakade en jättelyckad kladdis! :D Vi är så bäst :D. Sen typ chillat framför datorn. Vid 1730 åkte hon hem till sig igen.


Ikväll ska jag bara vara hemma och ta det lugnt! Behöver sömn och lugn och ro känner jag. 


Höres senare kanske :).


Lyckopiller <3


Av Elin - 8 april 2011 17:17


Äntligen Fredag, äntligen helg! Så skönt!


Jobbade till 16, gick bra faktiskt. Nu har ajg varit hemma ett tag och jag är sjukt trött! Hoppas på att middagen är klar snart, är jättehungrig oxå!


Ikväll är det Rålis som gäller med några av tjejerna och några andra, längtar!! Har inte träffats sen nyår typ! 


Aja, nu orkar jag inte skriva mer bye!


Lyckopiller <3

Av Elin - 7 april 2011 22:25


"Elin, jag älskar dig!"

Sagt av ett barn på jobbet, behöver man säga att man smälte lite där blev varm i hjärtat :D


Från Big brother 2011:


Sara: Du kan börja med att sluta ljuga.
Patrik: Det där hörde jag inte.
Gurkan lägger sig i: Hon sa att du kan sluta ljuga! Det är inte bra att ljuga, kompis!



Lyckopiller

Av Elin - 7 april 2011 21:43


Sista lektionen var det för mig idag. Ska bli såå skönt att slippa torsdagslektionerna och koncentrera mig på till 110% på onsdagslektionen istället. 


Fick iallafall Jissa, eftersom hon hade fått panik för några dagar sedan så red jag med gummisnodd på men inte så hon var inspänd. Det var massa småsaker som inte kändes rätt idag, kunde inte få jämna stigläder och då irriterade jag mig på det, kunde inte spänna in henne, hon var sjukt pigg mm. 


Egentligen finns det inte så mycket att säga så det blir ett kort inlägg. Men gjorde halter och hon lyssnade bra på det, red serpentiner med skrittövergångar på medellinjen. Först så lyssnade hon inte alls och det blev knappt några skrittsteg, men när jag hade börjat vara mer vaken och bestämde mig för att oavsett var så skulle hon skritta när ajg sa till så gjrde hon det, då var hon lite seg att få igång i trav bara, men det gick.


Galoppen försökte jag att jobba mycket med att få ner henne och galoppera i en taktmäsig galopp. Takten var jättebra men formen katastrof. 


Travade av henne lite och sedan pallade jag inte försöka mer. Synd att det gick så dåligt sista gången i gruppen, men får göra som Å sa igår; rida ännu hårdare på onsdagarna ;).


Lyckopiller <3

Av Elin - 6 april 2011 21:39


Fick välja mellan en mellan, liten och biffig ponny idag. Valde liten=Halla!


Var några veckor sedan och det gick så himla bra sist jag red henne så var sugen på att prova igen och herre min skapare vad bra det gick!


Tog en liten tur i skogen innan vi gick in i ridhuset igen för dressyr. Ska bli riktigt härligt att komma ut på skogspeomenader sen när det är lite mindre geggit.


Började med halter vid varje bokstav, hon var väldigt snabb och vaken både i skänkeln och handen så behövde mer tänka på att ställa i hörnen och gå i en bra skritt. Joggade igång dom lite på volterna och tyckte att hon var grymt stel, fixade spöt och tyglarna och då gick det mycket bättre, hon var fortfarande stel men jag kunde jobba mera med skänklarna och ställa så tygeln inte glappade. Ökade och minskade traven lite. Eftersom jag ändå är van vid Jissa som är stor häst så kändes det som om det gick jättefort men med hennes små steg så kanske det inte gick så fort ändå. Hon lyssnade iallafall väldigt bra, hade velat att hon skulle gå i en rundare form, men eftersom hon inte orkar det så länge så får man räkna med att hon springer med huvudet uppåt och framåt.


Efter en skrittpaus så minskade vi volten och gjorde sedan en volt tillbaka fast utåt, sedan fattade vi galopp i det nya varvet. Att minska gick bättre än vad jag trodde att det skulle gå. Glömde bort att hålla emot med ytterskänkeln, men det gick bra ändå hon höll sig på plats i en rund och taktmässig trav. Hon blev lite lite pigg när vi gjorde en volt tillbaka så hon hoppade till lite men jag fick till en riktigt riktigt fin galoppfattnig i slutet av övningen!


Sedan skulle vi byta om volt och sen vid X fatta galopp och in på den nya volten. Först fattade jag fel galopp, men jag bröt bara av och ändrade. Sen resten av gångerna så blev det en väldigt sne väg, men det gick iallafall och galoppen kändes och såg jättefin ut, verkligen! Har nog aldrig galopperat så fint på Halla någon gång!


I slutet så jobbade som vanligt med att sänka dom och rida på i en lugn trav. Det gick verkligen jättebra! Hon hade en bra form och jag lyckades hålla henne där. Men som Å sa att ajg behöver tänka på att rida på fammåt men inte fortare för då sänker sig Halla ännu mera och verkligen trampar på bra!


Men jag ät otroligt nöjd med dagens lektion, fina fina Halla!


 

<3


Lyckopiller <3

Av Elin - 6 april 2011 10:12


Halloj!


Ska alldeles strax dricka upp mitt te, borsta håret och tänderna sedan ska jag gå till bussen. Slutar jobba 1630 idag och när jag kommer hem ska jag i princip äta och sen åka till stallet, så kommer inte hinna blogga där emmellan. 


Men jag återkommer med rapport om ridlektionen och allt senare ikväll!


Ha det bra så länge!


Lyckopiller <3

Av Elin - 5 april 2011 17:48

:)


 


 


 


Lyckopiller <3

Av Elin - 5 april 2011 16:16


Jaha, det här var ju inge kul. Vad vill ni läsa här på bloggen? Känns som om jag skriver om helt fel saker och ni bara klickar in och sen stänger ner igen. Skulle vara kul med lite respons, vad tycker ni och vilka är ni som läser?


Har jobbat idag i Akalla. Gick bra trots min pms. Gav upp och orkade inte tjafsa lika mycket bara. Men det var kul att komma tillbaka ändå. Har bytt tider oxå så nu ser en vecka ut så här:


Måndag: Ledig från Akalla-avlösare ca 15:00-20:00

Tisdag: 10:00-15:00

Onsdag: 11:30-16:30

Torsdag: 11:00-16:00

Fredag 1: 10:00-15:00

Fredag 2: 11:30-16:30

Fredag 3: 10:00-15:00

Fredag 4: 07:30-12:30


Är nöjd emd tiderna faktiskt, är fortfarande lite preliminärt men kommer väl inte komma så jättemycket ändringar.


Nä, måste gå och röra om i grytan, återkommer.


Lyckopiller <3



 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21
22
23
24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2011 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Skapa flashcards