lyckopillerelin

Alla inlägg under januari 2012

Av Elin - 21 januari 2012 14:02














Efter att ha suttit och redigerad och tittad igenom bilderna från ridlektionen i Onsdag så har jag insett att det är en hel del jag verkligen behöver träna på, såklart så finns det alltid något att träna eller finslipa på men jag har några punkter som jag verkligen ska försöka öva på denna termin.


1. Blicken-Jag måste lära mig att TITTA FRAMÅT! 


2. Sitsen-lär jag mig att titta framåt eller dit jag ska så blir sitsen automatiskt bättre, i galoppen måste jag tänka på att nästan luta mig framåt eftersom jag har en viss förmåga att luta mig för mycket bakåt och då sitter jag emot för mycket för att galoppen ska kunna bli bra.


3. Galoppen-Jag vet att Brolle själv har svårt med balansen i galoppen, men han kan ju faktiskt så jag kan inte skylla på honom, gör jag rätt så gör han rätt så är det. Därför måste jag lära mig att fatta galopp och även hålla igång och kontrollera galoppen i båda samlad och ökad. Skänklarna på rätt ställe, ställd häst, blicken framåt och lodrät sits! 


Övar jag på dessa tre punkter så tror jag att det kommer kännas och bli mycket bättre. Jag rider på en riktig stjärna nu som kan så himla mycket och det ska jag verkligen ta tillvara på! 


Jag hoppas verkligen att jag orkar rida som vanligt trots alla biverkningar jag kommer få, men jag ska göra allt jag kan för att orka rida en gång i veckan, kanske två vissa veckor till och med? Jag är otroligt motiverad och laddad, det var längesen jag var så här peppad och det känns så otroligt härligt att jag är tillbaka på banan igen och att jag faktiskt har en häst igen som jag litar på och kan utvecklas enormt på! Jag är redo, here we go!


 

         

Av Elin - 20 januari 2012 22:25


Dagen spenderades på förskolan, fredagar är alltid lika mysigt tycker jag...barnen är lugnare och man själv är lite lugnare (och segare hehe). Nä, men det var en bra dag och som vanligt så ville jag inte gå hem när jag slutade, speciellt eftersom jag inte vet om jag kommer tillbaka nästa vecka...


Kvällen har spenderats på Vaxholms hotell med släkten. Min älskade mormor och morfar firar nämnligen guldbröllop idag och det firades såklart med släkten, vi har ju inte haft så ba relation med kusiner mm men jag är så otroligt glad över att det börjar ändras nu! Hade en riktigt trevlig kväll, trots omständigheterna :).


Det har blivit några ändrade planer under helgen. Imorgon hade jag planerat in att troligtvis rida på morgonen och på kvällen träffa Mimmi och amanda, dock så blir inget av detta av...tyvärr, eftersom jag känner att dom två sakerna var det jag verkligen ville göra innan behandlingen börjar, bara för att få tänka på annat. Men jag överlever nog ;).


Så har faktiskt ingenting planerat i helgen, fixa mitt rum bara isåfall...


Nä, nu tror jag nästan att jag ska gå och sova, eller snart iallafall...om jag kan, det går inte så bra nu när jag inser att det snart är Måndag och behandlingen börjar närma sig, ibland känns det som om jag lever min sista helg i friheten eller liknande, hur fan tänker jag då egentligen!? Skärp dig Elin, om ett år mår jag bättre än vad jag har gjort på flera flera år! KÄMPA!

Av Elin - 20 januari 2012 07:23


Både igår och idag har jag kännt en sån besvikelse när jag har vaknat. Varför kan jag inte bara få fortsätta leva i drömmarna? När jag vaknar så inser jag verkligeheten och vad som komma skall och det är så lätt och skönt att sova, för då glömmar man bort det jobbiga. Jag skäms över att ajg känner så här, varför är jag besviken över mitt liv? Tolka det inte på fel sätt bara, ni kan vara lugna! ;)


Nu ska jag fixa ordning mig sen åker jag till praktiken, kanske sista dagen det får vi helt enkelt se.


Återkommr...

Av Elin - 19 januari 2012 21:49


Förvirring, frustration, rädsla, panik, stress, hopp, trygghet, kärlek, kämparglöd....som ni kanske förstår så har jag massor av tankar i huvudet. Det pendlar väldigt mycket och kraftigt nu. Ena sekunden kan jag vara positiv och känna att allt kommer bli bra och sekunden efter det så kan jag känna panik och rädsla.


Fast egentligen vet jag inte vad det är jag är rädd för, jag vet ju att jag inte kommer att dö precis. Det är mer situationen tror jag som skrämmer mig, att allt har blivigt så stort och gått så fort fram helt plöstligt. Tror inte riktigt att jag har fått landat i beskedet än att jag verkligen ska få cellgifter.


Det jag kommer försöka göra är att plugga så mycket jag orkar men oxå att rida. Jag tror att ridningen kan vara en bra fysisk sak att göra oxå så jag håller igång, jag tror nästan att jag kommer prioritera ridningen före skolan i början, sen får vi se vad som händer.


Nej, nu ska jag sluta svamla och ta en kopp te, sen tänkte jag gå och lägga mig, det har varit en påfrestande dag idag.

Av Elin - 19 januari 2012 18:04


God dag, god dag!


Har varit en väldigt hektiskt och påfrestande dag idag. Sjukhuset typ hela dagen, allt inför cellgifterna på måndag. Började med att göra ett hörselprov och fick reda på att det var över 10 år sedan som jag testade min hörsel, illa! Efter det blodprover och sen åkte mamma och jag hem en stund.


Vid 13 hade jag besök på radiumhemmet, aldrig kul att vara där med tanke på att min läkare är knäpp i huvudet! (Måste se till att ta tummen ur röven och fixa en ny tror jag!) när både jag och mamma hade gnällt och skällt ett tag så fick vi lite övrig info från sjuksköterskan, efter det så kändes det lite lättare att andas om man säger så. Innan vi åkte hem så var jag tvungen att ta ytterligare ett till blodprov.


Allt går som sagt i vågor nu, ibland är jag jättenervös, ibland har jag gråten i halsen och ibland så är jag helt lugn och bara tar dagen som den kommer...


Återkommer senare!

Av Elin - 18 januari 2012 22:41


Äntligen fick jag rida igen! Var så grymt jäkla taggad och på bra humör när jag hoppade upp på Brolle, fina fina Brolle. Elin H var oxå med som fotograf hihi, men det krånglar med att ladda upp bilderna så jag bjuder på några någon annan dag.


Orkar inte skriva lika detaljerat som jag brukar göra men kan ta en liten kortis iallafall. Han hade gått lektionen innan så han var väldigt bra uppvärmd, mjuk i sidorna och lyssnade bra på skänkeln. Volter och skänkelvikningar på långsidorna i början av lektionen, gick helt ok. Tvivlade lite i skänkelvikningarna för det såg ut som om jag förböjde honom, men tydligen inte hehe.


Efter samma övningar i båda varven så kom vi på volterna och fattade galopp från skritt för att galoppera 5 språng och sedan skritt igen. Han var lite seg dom första fattningarna och formen var i princip katastrof, hej giraff! Men efter ett antal fattningar så började han lyssna riktigt riktigt bra på skänkeln och formen blev väl lite bättre. Det kluriga i galoppen är att jag inte kan använda benen och sätet på det sättet jag egentligen behöver eftersom jag fick så himla ont i magen, men förhoppningsvis så går det över snart!


I slutet så gick det väl sådär, formen blev bättre men inte helt bra, mitt fel i know men jag orkade inte hehe. Jag är ändå nöjd, men jag vet att både jag och Brolle kan bättre. Hoppas jag orkar rida nästa vecka, då jävlar! 



<3

Av Elin - 18 januari 2012 16:32


Klockrent stick från en av dom bästa Carola-låtarna!


"Alla mina tårar som finns kvar
Alla mina frågor som jag har, jag måste få ett svar

och hitta hem igen, jag väljer tro på framtiden

på sanningen om vem jag är."

Av Elin - 18 januari 2012 12:30


Ta allt detta med en nypa salt, jag försöker bara få ner lite tankar för att verkligen se allt positivt med cellgiftsbehandlingen. Kanske fungerar det, kanske inte...time will tell.

Positivt:

  • Det blir gjort nu så är det över sen
  • Blir starkare psykiskt när allt är över
  • Kommer bli frisk
  • Jag är ung, har lättare att kämpa och sedan leva ett normalt liv
  • Jag kommer närmre min familj och mina vänner
Negativt:
  • Alla biverkningar (illamående, tappa hår, trötthet, syn, hörsel mm)
  • Jobbigt psykiskt
  • Ovissheten
  • Tar tid
  • Ridning och plugg blir påverkad
Okej, så här ser jag på det: Om ni läser igenom dom negativa sakerna igen så måste ni ju hålla med om att 98% är psykiska grejer. Allting hänger på hur jag kommer att må. Mår jag bra så kan jag plugga och rida som vanligt, det jobbiga blir då att det tar tid, det jag menar är att det mesta av det jobbiga försvinner och att jag då kommer att må bättre både psykiskt och fysiskt beroende på hur jag kommer att må.
Jag skulle ljuga om jag säger att jag inte är rädd, för det är jag. Ibland. Vissa dagar så skrämmer jag upp mig själv och tänker "Tänk om" hela tiden. Tänk om jag blir blind, tänk om jag blir döv, tänk om jag måste ligga i sängen i 3 månader osv osv. Rädslan går inte att tänka bort helt, den finns alltid där. Men den går att lugna ner. Hur då? Jo, läkarna kommer hålla koll på mig hela tiden! Läkarna har faktiskt gjort detta tidigare. Det värsta som kan hända är att jag blir blind eller döv, fine. Men så fort man märker något så stannar man ju upp och kollar hur man ska lösa problemet. Annars då? Det värsta som kan hända sen är ju att man mår illa, men vem har inte gjort det? Det finns "botmedel" för det oxå, som jag vet att jag faktiskt tål. En sak som oxå är viktigt att ta upp är att jag är liten=liten dos av cellgifter=det är inte säkert att får några märkvärdiga biverkningar förrutom att tappa håret.
Hur kommer detta då sluta tror jag? Jag tror att jag kommer stå upp stark och stolt över vem jag är redan i Maj, och börja ett nytt kapitel i mitt liv med en resa till New york. För att sedan leva ett mer normalt liv och göra saker som jag blir lycklig av. jag längtar redan, om jag börjar nu så är jag frisk till sommarn! Lets go!
Vill oxå påpeka att detta är ett sätt för att få mig själv på bättre tankar, jag skriver inte det här för att visa för er att jag är så himla positiv, utan jag skriver det för min skull. För att jag ska kunna titta tillbaka och lugna ner mig själv när paniken och rädslan är som störst, när jag har mina dåliga dagar som jag faktiskt får lov att ha. Det kanske inte hjälper hela tiden att titta tillbaka och tänka så här, men det är faktiskt värt ett försök. 

 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards