lyckopillerelin

Alla inlägg under november 2012

Av Elin - 27 november 2012 19:18


 


Längtar tillbaka lite till Florida därav bilden hehe. Har väl inte så mycket att komma med idag heller. Hemmadag för hela slanten har det varit och tur var väl det med tanke på det tråkiga vädret, men det är ju ändå tråkigt att sitta hemma hela dagen.


Idag har jag velat fram och tillbaka på mitt tal, om jag ska byta innehåll eller om jag ska ha kvar det som det är, nu har jag iallafall bestämt mig för att hålla tal om ett projektarbete om hästar. Det blir säkert bra, har morgondagen på mig på att förbereda mig oxå så det löser sig.


Nu kommer jag precis från duschen där jag har skämt bort mig själv med body scrub, hårinpackning och så har jag förbättrat lacken på mina naglar. När ajg har skrivit klart det här inlägget så ska jag gå och måla ett lager till. Nej, nu satte pappa på Vänner så ska se klart det först hehe ;).


Puss på er <3.

Av Elin - 26 november 2012 20:55


 

Florida 2011

 

Tja allihopa! Det har varit en rätt så seg dag idag. Eftersom jag inte somnade förs vid 4 imorse så stängde jag av väckarklockan som stod på 6 och valde att hoppa över morgonens föreläsning. Visseligen så var det ju mitt egna fel som har vänt på dygnet, men jag kände att det inte var någon idé att sova i 2 timmar för att sedan åka in till SU för en föreläsning i 3 timmar, hade nog somnat rätt fort då lixom.


Nä, det fick bli en hemmadag idag istället, har lyssnat mycket på musik och bara tagit det lugnt. Målat naglarna och plockat lite här hemma. Efter middagen så åkte mamma och jag till Kista för att julhandla lite, jag köpte mest saker till mig själv hehe men kom hem med en julklapp iallafall. 


Imorgon ska jag gå upp i tid, sortera mina kläder och smycken som ligger huller om buller i min garderob, jagär sugen på att fotografera lite men känner att inspirationen är på noll så vi får se hur det blir med det. Sen ska jag nog börja skriva på mitt tal som jag ska hålla på Torsdag, har en jättespännande idé tycker jag men vi får se hur det går.


Nä, måste nog gå och rota lite i kylskåpet nu tror jag. Återkommer.

Av Elin - 26 november 2012 13:06


                             

Av Elin - 26 november 2012 00:47


"Jag är livrädd. Vad händer med mitt liv? Kommer jag någonsin bli av med rädslan?"

 

"Det är som om jag lever i en mardröm som jag aldrig kommer vakna upp ur. Är det här verkligen mitt liv? Händer allt detta mig?"

  

"Jag är rädd för att försvinna i mig själv. För att tappa kontrollen över mitt liv. För att tappa håret. För att mina vänner inte stannar vid min sida på grund av deras egna rädsla. För att behöva sluta rida. För att dö."

Av Elin - 25 november 2012 21:22






 


Jag måste säga att jag har världens bästa ridlärare. Det är tack vare henne som jag fortfarande rider. Hon peppar mig så enormt mycket oavsett hur förbannad och frustrerad jag kan bli på henne, i slutändan gör hon allting rätt får mig att inse hur mycket jag älskar att rida. Jag är förevigt tacksam över att ajg får rida för just Åsa.


   

Av Elin - 25 november 2012 17:56


Heeeeej alla fina! Ledsen att jag inte har tittat in här under dagen, men har tillbringat dagen i instängd i mitt rum för att skriva på min omtenta. Var ju så himla seg i huvudet igår så det blev inget plugg då så var helt enkelt tvungen att sätta mig och skriva idag.


Gårdagen var iallafall jättetrevlig, vi spelade TP, åt gott (och mycket) och hade det allmänt mysigt. Jag var dock trött hela kvällen, men efter typ tre kopper te lite senare på kvällen så blev ajg lite piggare. Kom nog inte i säng förs vid 2 och då somnade jag som en stock. Sov typ hela natten och vaknade när mamma knackade på dörren klockan 12, då fick jag lite smått panik eftersom jag ska upp klockan 6 imorgon, nu blev det inga problem eftersom jag har bestämt att strunta i föreläsningen imorgon. 


Nu är jag iallafall klar med denna sketna omtenta och det känns så jäkla underbart! Jag hoppas bara att ajg blir godkänd, men det ska nog inte vara några problem. Har även sorterat alla skolpapper och kurslitteratur nu under kvällen, var oxå en härlig känsla när man kunde slänga betygskriterier, lösa blad och ställa in kursböckerna i hyllorna igen på dom kurserna man är färdig med och godkända på. Nä hörni, än har jag inte gett upp. Tror min otur har börjat vända nu, känns jäkligt gött!


Ikväll blir det hemmakväll och senare ikväll ska jag börja brainstorma ideér som jag kan hålla tal om på Torsdag, tror jag att det är hehe! Höres senare, puss!

Av Elin - 24 november 2012 17:15


Heej igen vänner! Herre jesus vad ajg har varit trött idag och är fortfarande. Tänk att man kan bli så trött efter en timmes ridning...


Förutom att rida idag så åkte familjen till farfar efter lunch för att fika och så han skulle få lite sällskap, på vägen svänfde vi förbi Hööks för att jag skulle byta ett par ridbyxor och mamma skulle lämna tillbaka en mössa. Hittade även en liten rolig julklapp till pappa på en inredningsaffär som mamma ska svänga förbi nästa vecka och köpa (glömde pegarna hemma hehe).Vi stannade väl hos farfar i en och en halv timme och pratade om julen och resor mm, altid lika mysigt att ses.


Innan vi åkte hem så gick vi in till väsby centrum och handlade middag, det blir en spontanmiddag med familjen A ikväll och dom ringer väl på dörren om en halvtime eller så.


Ska byta om nu hade jag tänkt och kanske det blir en liten powernap oxå. Vi höres imorgon, tror inte att ajg tittar in här mer ikväll. Puss på er!

Av Elin - 24 november 2012 12:09


Hemma från stallet, nyduschad, magen full med mat och otroligt glad och nöjd över mig själv. Jag tror att jag är back on track efter den där jävla cancern och alla psykiska känslor med ridningen. Känns så himla underbart! Har hittat glädjen till ridningen och kämparglöden igen och är riktigt taggad till varje ridlektion. Allt tackvare världens bästa ridlärare!


Jag snoddde iallafall Brollisen idag, dock så blev det att han skulle gå tre gånger idag vilket ajg kan tycka är lite mycket men det hade inte spelat någon roll för det hade alla hästar gjort. Jag kände ingenting inför lektionen när jag kom in, varken taggad eller otaggad.


Han var riktigt seg och det kändes som att han hade klister under fötterna i början, knappt spöt reagerade han på. Vi red lite öppna och slutna, i öppna så är det lättare i vänster varv då jag kan komma åt bättre med skänklarna men det är oxå svårare för ajg kan inte hålla emot yttertygeln med lillfingret på samma sätt som i höger så han blir lätt lite förböjd. Men han är ändå så pass bra utbildad så det funkar ändå helt halt okej. I slutna så är det vänstervarvet som är svårast eftersom jag inte kommer åt med högerskänkeln, det märker man väldigt tydligt då han knappt flyttar sig alls. Men det gick ändå helt okej där med efter ett tag. Red ju på en volt i hörnen innan vi började med öppna eller slutna och det var till stor hjälp eftersom han då var med på noterna när vi väl red skolorna.


Galoppen gick fantastiskt bra idag, speciellt vänster. Nu får man ju tänka att ajg galopperade seriöst för första gången i Onsdags på min vanliga lektion så jag har väldigt mycket att jobba med där. I höger är det fortfarande väldigt svårt att galoppera, Åsa måste hjälpa mig nästan hela tiden då jag inte kan komma åt och trycka till med högerskänkeln lika mycket som med vänster och det gör att han springer in på mitten och saktar av till trav eller helst av allt (enligt honom) till skritt. Så Åsa måste var där med spöt nästintill hela tiden för att ajg ska kunna klara det. I vänster så var han lite bråkig i början men efter ett tag när jag hade tjafsat med honom så galopperade han som tåget och jag RED verkligen hela tiden.


I slutet så red vi lite skolor igen och det gick helt okej, han hade piggnat till lite och hade mera krut i traven än tidigare och han kändes inte alls lika stretig som i början.


Är riktigt nöjd med dagens lekton. Trots att ajg inte klarar av galoppen helt själv så är jag så otroligt glad att ajg får så pass mycket hjälp av Åsa fast jag rider med typ 9 andra tjejer i gruppen. Nu är ajg verkligen back on trav och jag ska verkligen försöka att förbättre galoppen varje vecka och inte mesrida hela tiden. Han går ju inte i så höga grupper längre så han galopperar inte mycket alls om dagarna och har blivit väldigt lat och bekväm av sig. Det gör att ajg får jobba mer, men jag är beredd på att försöka öva upp mig och honom så jag så småningom kan galoppera bra helt utan Åsas hjälp. Jag är taggad!



 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< November 2012 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards