lyckopillerelin

Alla inlägg under november 2012

Av Elin - 21 november 2012 13:04


Heej alla fina! Måste sluta börja så, känns så enformigt haha. Än så länge så har dagen varit väldigt bra måste jag säga. Är sjukt trött dock, det blev bara 4 timmars sömn inatt eftersom jag har lyckats vända på dygnet dom senaste dagarna. Klockan ringde iallafall klockan sju i morse, vare sig jag ville eller inte.


Har suttit på föreläsning om retorik hela förmiddagen. Började den nya kursen idag och jag tror ärligt talat att detta blir den första kursen på hela terminen jag kommer bli godkänd direkt på. Jag vill ju gärna ut och föreläsa och jag tycker om att prata så är så sjuukt taggad på att bli en bra talare/föreläsare! Kommer bli såå kul, speciellt när jag har mina gamla vänner i samma klass. Har saknat dom faktiskt.


 


Jag och Vånkan tog samma tåg hem och hade ett riktigt deeptalk om allt och alla, var riktigt skönt att få prata av sig lite och få lite uppdateringar om vad som händer med våra gemensamma vänner. På ett sätt så saknar jag gymnasiegänget  men på ett annat sätt så skulle ajg nog inte vilja gå tillbaka dit igen. Vi måste helt enkelt acceptera att vi börjrar växa upp på riktigt och skapa oss ett eget liv, med eller utan varandra.


Ikväll är det ridning, första gången på några månader som jag faktiskt är taggad haha. Nu ska jag titta vidare på vänner, höres!

Av Elin - 20 november 2012 21:41


Heeej mina vänner! ♥ Nu är jag förhoppningsvis tillbaka med lite mer uppdateringar om dagarna. Det har ju varit lite få dom senaste dagarna på grund av mycket plugg. Skrev klart examinationen i förmiddags och klockan 1150 så skickade jag in arbetet till min lärare. Håll tummarna ör att jag inte behöver komplettera allt för mycket! Imorgon tror jag även att jag får resultatet för utvecklingspsykologin, vet ju redan hur det har gått för jag kände att ajg knappt kunde svara på någon fråga, men lite hopp har jag kvar. Lillebror och jag hade sällskap nästan hela vägen till SU idag, mysigt att åka in med sällskap någon gång. Dock så kändes det rätt så drygt att behöva åka in och lämna in arbetet för att sen åka hem igen, menmen friskluft har jag inte fått iallafall.


    


När jag kom hem vid 1430 så ringde ajg min sjukgymnasten för att ändra tid, tyvärr så kan jag inte åka dit på fredag då jag har lektion. hade ju hoppats att jag kunde få lite tips denna vecka eftersom jag ska rida två gånger den här veckan, men ibland går det bara inte, fick tid på Onsdag nästa vecka iallafall...måste prioritera lite nu känner jag så får kanske ställa in dom andra planerna jag hade då, surt men sånt är livet.


Ikväll så har familjen varit hos familjen N och firat födelsedag, blev bjuden på god mat och gott vin + och lite senare så övergav jag dom vuxna och satt med barnen, dom hade satt på Djungelboken och den kan man ju bara inte missa :D! Värd Tisdagkväll så att säga!


           

Av Elin - 20 november 2012 11:34


Jag vill bli starkare, jag vill kunna skjuta undan alla negativa tankar, jag vill kunna stå rakryggad och säga att jag har haft cancer utan att behöva oroa mig för hur folk kommer reagera, jag vill bli färdigutbildad, jag vill ha bra betyg, jobba på förskola, vakna upp med ett leende på läpparna och känna hur mycket jag älskar mitt jobb, se G växa upp, jag vill flytta hemifrån och få inreda min alldeles egna lägenhet, jag vill ha många galna minnen med mina vänner, jag vill ut och resa, jag vill springa på en gammal vän och hitta våran vänskap igen, hitta ett mysigt litet café inne i stan som bara jag går till när jag vill ta det lugnt, jag vill ha ett eget bibliotek, jag vill påverka ridsporten, jag vill ha egna hästar, jag vill rida paralympics, jag vill vara en bra förebild för alla, jag vill berätta min historia, jag vill ut och föreläsa, jag vill skriva en egen låt, jag vill rida över en sandstrand i solnedgången, jag vill skriva en egen bok, jag vill få chansen att berätta för Carola, Sarah Dawn Finer och Helen Sjöholm hur mycket dom betyder för mig, jag vill forska om Goltz syndrom och vara en förebild för alla drabbande, jag vill dela med mig av mitt liv inom ridsporten och andra organisationer, jag vill bli en bättre kristen, jag vill hitta han som får mig att känna mig trygg och älskad, jag vill gifta mig på en sandstrand, jag vill  flytta till en fin villa, jag vill bli mamma, jag vill kunna berätta många historier om vad som hände när jag var ung, galen och kär för mina barn och barnbarn,  jag vill se mina vackra barn växa upp i en trygg miljö och älska dom villkorslöst, jag vill lära mina barn allt jag kan, jag vill bli gammal med mitt livs kärlek, jag vill dö hemma i min egen säng och inse vilket fantastiskt liv jag har haft och kunna säga att jag har levt mitt liv till 110%.

Av Elin - 20 november 2012 01:59


   

 

Jag vet att klockan är mitt i natten och att typ alla sover, förutom jag. Jag sitter i min säng med Sarah Dawn finer i öronen och gråter lite. Jag vet inte riktigt varför ärligt talat, men ibland kan det vara skönt att gråta ut, jag tror att det är bra faktiskt, man kan inte hålla alla känslor inne hela tiden. Däremot så kan jag inte riktigt avgöra om jag gråter för att jag är ledsen eller glad. Jag vet ärligt talat inte riktigt hur jag mår.


Jag kan såklart inte sova som ni har förstått och när jag inte kan sova så börjar tankarna att snurra runt. På vad man har varit med om i livet, på framtiden och på nutiden. Vem gör inte det lixom? Jag har börjat drömma konstiga drömmar igen, jag vet inte riktigt hur jag ska tolka dom och om jag ska försöka tolka dom. Har varje dröm någon mening tror ni? 


Vänner, jag måste nog försöka ta ett djupt andetag, torka tårarna och försöka sova nu. Det är en ny dag imorgon och jag ber till Gud att den blir bra, jag är glad så länge jag lever, kanske hade jag inte gjort det om jag hade haft otur. Glöm inte att ni alla är värdefulla, kärlek och godnatt ♥.


Av Elin - 19 november 2012 21:13


Hej alla söta! Har varit tvungen att prioritera plugget idag oxå då jag fick examinationsuppgiften på förmiddagen och sen bara har 24 timmar på mig att skriva den. Det har varit en lång och jobbig dag framför datorn måste jag säga. En sjukt svår uppgift som jag tyvärr inte tror att jag blir godkänd på. Men jag ska fila lite till på den senare ikväll hade jag tänkt och sen hinner jag läsa igenom den innan 12 imorgon oxå så jag hoppas att det ska gå.


Ja, nä jag har ju inte gjort så mycket annat idag som sagt. Vaknade i förmiddags med världens ryggskott, kunde knappt gå för det gjorde så ont! Har inte lika ont nu men det har inte gått över än, hoppas det går över till Onsdag bara så jag kan rida. Efter middagen så trodde jag nästan att ajg hade blivit magsjuk oxå för ajg mådde så sjukt illa, men mamma sa att det säkert berodde på att jag var stressad och orolig för examinationsuppgiften så jag vilade en stund och sen fortsatte jag att skriva. hoppas jag inte blir sjuk nu bara, har verkligen inte tid för det! Just nu sitter jag i soffan och äter chips, tycker faktiskt att jag förtjänar det efter idag hihi. 


Nu ska jag fortsätta titta på TV. Puss <3

Av Elin - 18 november 2012 19:50


 

Av Elin - 18 november 2012 18:44


Hej hopp! Har totalt lyckats vända på dygnet nu asså. Somnade vid typ fyra inatt och sov till tolv idag, ångest. Fast jag tänker att det ändå är lite bra kanske eftersom jag måste sitta och skriva på tentan natten till tisdag då jag får uppgiften imorgon vid tolv. Lite tajt känns det faktiskt, att bara ha 24 timmar på sig att skriva en uppsats. Men jag känner mig ändå rätt säker så det går nog bra.


Skrev klart första delen på min omexamination idag iallafall, på Onsdag och Torsdag så ska jag fortsätta skriva på den sen nästa vecka så hoppas jag att jag är klar med den så jag kan lägga hela termin 1 åt sidan. Då är det bara omtentan på utvecklingspsykologin kvar sen kan jag även lägga termin 2 åt sidan efter jul, score! Det här ska jag fan klara av hörni ;).


Mamma och jag var iväg idag oxå och handlade lite, jag köpte ett par jeans på HM och fy tusan vad sköna dom var! Värt att pröjsa 400 spänn faktiskt och dessutom skönt att kunna andas i ett par jeans, har ju inte kunnat ha mina gamla jeans då jag har gått upp så mycket i vikt för cellgifterna. Sen köpte jag även ett par skor som jag kommer att bo i, värt att lägga 500 spänn på dom oxå, men nu måste jag nog sluta att shoppa på ett tag tror jag, har gjort av med alleles för mycket den senaste månaden.


Ikväll blir det en TVkväll som det alltid är på Söndagar. Nu ska jag öppna chipspåsen och frossa lite hehe. Kram!

Av Elin - 18 november 2012 14:49


Jag tar och lånar en text från en blogg igen. Ni vet känslan när man läser något och det känns som att man inte kan säga det bättre själv? Så känner ajg när jag läser detta, det är ingen idé att jag försöker skriva något annat om det här för hon gör det så bra ändå. Vi har inte haft samma cancer, men cancer. Jag har valt att lägga undan peruken men går mycket i mössa istället, hon väljer att ha kvar peruken tlls hon känner sig redo att lägga undan den. Men bara för att vi är i olika stadier med våra känslor och inte har haft samma cancer så betyder det inte att vi inte känner likadant, sånna här inlägg får mig att inse att jag inte är ensam med alla dessa tankar och känslor.


"Varje gång jag tar av mig peruken i sällskap av någon som inte råkar vara de jag bor med (de är vana att jag titt som tätt slänger av mig frisyren både i soffan, vid köksbordet och när jag kommer in i hallen) så vet jag vilken reaktion jag har att vänta. ”Åh, vad fin du är! Det har ju vuxit massor! Du behöver ju inte ha peruk! Det finns ju jättemånga fina korta frisyrer!” osv. Det är väldigt fint att höra. Det är dock inte så att jag fortfarande bär peruk för att jag tycker att jag är ful i kort hår. Det handlar inte om att jag inte vet hur jag vill klippa det och jag vet om varenda millimeter det växt, har nästan mätt det med linjal. Jag vill bara INTE ha kort hår. Jag har inte valt detta. Jag har inte valt att allt mitt älskade hår skulle falla av. Jag vill inte ha en tuff kort frisyr. Jag vill inte se ut som Rihanna. Jag vill inte klippa det i en söt tomboy frissa. Jag vill inte ha  k o r t  hår. Än så länge känner jag att jag har rätten att välja detta. Jag tittar mig i spegeln utan peruk och inser att ja, jag har fin färg på håret och passar faktiskt helt okej i även kort frisyr men jag identifierar mig noll med detta. Den enda likhet jag kan komma på är om någon över en natt skulle byta ut hela din garderob mot kläder av en stil du aldrig förr haft. Det finns mycket man klär och passar i men det betyder nödvändigtvis inte att det är så man faktiskt vill se ut. Den mentala femåringen inom mig strejkar hejvildt mitt i ett hav av trots mot att behöva anpassa sig ännu mer efter den jävla cancern. Den tog nio månader av mitt liv, mitt hår, mitt bröst, min ork, mitt hopp (om än tillfälligt) och allt där i kring. Jag tänker inte tillåta den att ta valfriheten att välja frisyr ifrån mig också. Det kanske är löjligt, jag ska vara glad att jag lever, att jag mår bra idag och här sitter jag och gnäller över att mitt hår är för kort. Vill bara göra ett statement. Jag går ut utan peruken när jag vill, när jag känner mig säker och när jag har kommit över sorgen av mitt tappade hår. Lite som någon som förlorat en närstående och låter dennes kläder hänga kvar i garderoben trots att de inte längre används. Sen vill jag bara tillägga att jag inte på något vis är otacksam för fina komplimanger från underbara människor. Absolut inte, jag har bara inte kommit över det jag förlorat ännu. Så ni vet."

 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< November 2012 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Skapa flashcards