lyckopillerelin

Alla inlägg under december 2012

Av Elin - 26 december 2012 17:15


Jag vet att jag skrev om detta redan förra julen, men sången och musiken har alltid varit en stor del av mig och mitt liv.


Jag kan knappt tro att det var jag som sjöng två gånger i veckan för ungefär 5 år sedan, det är så otroligt svårt för mig att tänka mig att just jag har stått i stadshuset och sjungit för typ ett par hundra i publiken med flera andra körer och teaterbarn. Vilka otroligt fina minnen jag har från den tiden då jag kunde sjunga. I 11 år så sjöng jag i kör och 4 av dom åren så sjöng jag både i kör och tog egna lektioner. I gymnasiet så la jag sången på hyllan litegrann men jag sjöng hemma varje dag och jag deltog i alla luciatåg i skolan för att just få sjunga.  Nu har det gått över 1,5 år sedan som min sångröst försvann. En halsoperation och sen var sången över. Jag känner mig fortfarande så otroligt lurad när läkarna än idag inte vet varför min röst har blivit som den har blivit. Jag förstår att dom ville operera men det jag inte kan förstå är att dom inte kunde ha nämnt detta innan, så hade jag kanske varit mer förberedd.


Just i juletid så är detta så fruktansvärt jobbigt. Jag älskar julmusik och jag trivs så bra med att sjunga det. Men nu går inte det. Det är så otroligt jobbigt ibland att lyssna på låtar som man vet att man faktiskt sjöng hyfsat bra då och nu kan man bara ta en ända ton som låter bra när man sjunger den. Att sitta och mima till en favoritlåt för att rösten helt enkelt inte funkar när man sjunger är så hemskt och ibland känner jag bara att jag vill skrika ut allt vad jag har och känner. Denna känsla av besvikelse går inte att beskriva, men det känns verkligen som om det är något som fattas i mig. Jag känner mig inte hel och jag har till och med blivit mer osäker på mig själv.


Jag kommer tillexempel ihåg när jag skulle börja på min VFU för första gången förra året, då hade det väl gått ca ett halvår sedan operationen. En ny förskola och nya barn, det är alltid lite nervöst. Just då kom jag då alla hade börjat öva på jullåtar på samlingarna och sånt. Det var vissa dagar som jag bara vill gå därifrån. Vissa dagar övervägde jag att låsa in mig på toaletten en snabbis innan eller efter samlingen och bara storgråta och få  ut allt för att sen komma tillbaka med ny kraft igen och klara av resten av dagen. När man berättade detta för folk som inte höll på med sång och fick svaret ”Du, jag har aldrig kunnat sjunga så du är inte ensam med att vilja kunna det.” så kändes det nästan alltid som ett slag i magen. Det var otroligt tungt under den perioden.


Jag ska inte ljuga, självklart så har rösten blivit bättre och jag går nu hos en logoped som har lite hopp om att min röst ska bli bättre. Men den kommer troligtvis aldrig bli som den var innan operationen.  Jag håller på att lära mig ett nytt sätt att använda min röst på. Jag har lagt ner mycket jobb och jag kommer inte att ge upp än för det är inte förs för några månader sedan som jag faktiskt insåg att jag kunde ta några ynka toner igen.


Tänk att det ska behöva hända något speciellt för att man ska inse hur mycket något verkligen betyder för en. 1,5 år har gått med otroligt mycket känslor inblandade och fortfarande så sitter jag här och gråter över detta. Jag undrar om jag någonsin kommer att kunna hantera dessa känslor…

Av Elin - 26 december 2012 15:29


Hej på er vänner! Sov galet dåligt inatt av någon konstig anledning så var helt död när mamma knackade på dörren och drog upp rullgardinen vid typ 1030.


Mamma, jag och lillebrur åkte till stinsen vid 12 för att fixa lite med julklappar som behövdes bytas och sånt. Eftersom jag bara hade fått en sak från min önskelista detta år i julklapp, ja jag fick jättefina julklappar såklart! Men jag har länge velat ha ett kamerastativ, så jag och pelle drog till elgiganten och jag lyckades köpa det sista exemplaret dom hade i ett rimligt pris, woho! Dock så gick det sönder direkt när jag kom hem och det var säkert för att det var ett visningsexemplar så mamma och pelle drog direkt tillbaka nyss för att byta ut det.





   

     


Nu ikväll ska jag bara ta det lungt och tagga galet inför imorgon då jag och A ska in till la stada för att shoppa! Så sjukt jäkla taggad haha!


Nä hörni, återkommer kanske senare ikväll, puss!

Av Elin - 26 december 2012 11:30


 


Jag tänkte bjuda på en liten återblick på 3 månader åt gången vad som har hänt under 2012, med start imorgon. Det blir så himla mycket om jag lägger upp hela året i ett inlägg så väljer för eran skull att dela upp det på några dagar istället. Hoppas ni kommer tycka att det blir lättare. Imorgon är det alltså Januari, Februari och Mars.


Av Elin - 25 december 2012 16:20


 


  • Fleecefilt med ärmar
  • Mysdress
  • God jul dörrmatta
  • Strumpor
  • Stor Kakburk
  • Liten kakburk/teburk
  • Body lotion
  • Julpynt
  • Smörknivar
  • Kökshandduk
  • Fårskinnstofflor
  • Chilli elvisp
  • 4 glöggkoppar
  • 6 tallrikar med noter
  • 6 glas med noter
  • Lyktor
  • 2000 kr
  • Väggklocka
  • Julkokbok
  • Köksbricka
  • Dalahäst/Vaxholmshäst
  • Börje Salmings kokbok, men jag skulle få autograf i den och det fick jag inte så mormor och morfar skulle fixa det så dom fick tillbaka den så länge hehe.

Av Elin - 25 december 2012 14:05


 


Hej på er vänner! Gårkvällen slutade med att familjen satt och spelade frågespel, jag kände mig otroligt oallmänbildad och började fundera om jag verkligen hade gått i skolan haha. Vi satt väl och spelade till 2330 kanske, sedan blev vi lite väl trötta hehe. 


Idag så låg jag i sängen till 1230 ungefär, jag var sjukt trött och gissar på att jag inte kommer kunna sova ikväll när jag ska sova. menmen, tur att det är jullov ;). Var så himla mysigt att ligga kvar i sängen och småsova lite och titta på Ronja Rövardotter på 4an, men efter ett tag så fick jag lite ångest så då var det bara att kliva upp.


Idag är vi ganska insnöade så blir nog inne hela dagen, hade tänkt att ta en promenad idag och fota lite men det känns som om det inte är någon idé med tanke på hur mycket det snöar här. Istället så sitter vi nu alla förutom mamma här i soffan och kollar på Stig Helmers story. Återkommer med lite julbilder och även bild å alla julklappar, men det blir som sagt senare idag. Puss och kram på er och god fortsättning! 

Av Elin - 24 december 2012 20:40


   


Hej alla fina, hoppas att ni har haft en superjulafton idag! Själv har jag haft en jättemysig dag. Jag blev väckt strax innan 10 eftersom jag ville titta på sista avsnittet av julkalendern. Så tråkigt att det är slut nu, vad ska man nu se fram emot varje dag? 


Farfar kom på lunch vid ungefär 11, vi delade ut lite julklappar och pratade. Sen vid typ 2 skjutsade pappa hem honom igen. Mormor och morfar ko mlite efter kl 14 och jag satt bara och väntade på att Kalle skulle börja så jag fick se Sarah Daen finer, kände mig ganska ego och osocial vissa stunder när hon var med mellan programen men jag kunde inte bara skita i att titta på henne hehe. Efter Kalle så började vi öppna lite julklappar och sen gjorde vi ett avbrott och åt middag, kändes som om jag åt för resten av veckan men så är det väl alltid när man äter julbord haha. Efter middagen så fortsatte vi julklappsutdelningen. Jag fick jättemycket fint, bjuder på en bild imorgon på allt :), tog inte så mycket bilder i år faktiskt, hade ingen insperation så kändes onödigt då, men kanske kan leta fram några bilder iallafall. 


Under resten av kvällen så ska jag bara sitta i soffan och titta på TV. Denna dag har gått sjukt fort, nu längtar ajg till mellandagarna så jag och Alice kan åka in till stan och shoppa! :D. Känner att jag nästan somnar nu så ska se om det finns något att äta. God jul på er alla fina!

Av Elin - 24 december 2012 10:27


Som varje år så lägger jag upp detta klipp, tycker det är så stämningsfullt! God jul på er alla fina som tittar in här.


Av Elin - 23 december 2012 12:35


På schemat idag står det fix oxh trix exakt hela dagen. Både i hemmet och mig själv haha. Vi har ju nämligen en liten tradition här hemma att den 23dje varje år så bjuder vi hem nära och kära för att smaka på julskinkan och dricka glögg. En jättemysig tradition som jag lugnt ska ta efter sen! Ikväll kommer det ca 30 pers hit och då blir det helt enkelt en fix och trix-dag. Fast just nu sitter jag fortfarande med morgonrock i soffan men snart ska jag sätta igång.


Tänkte passa på att slå in dom sista julklapparna, skriva klart dom sista rimmen och städa mitt rum, det ligger fortfarande kläder från min rensning i veckan på golvet, så det måste in i garderoben lite provisoriskt. så det ser lite snyggt ut ikväll haha. Sen kanske jag ska baka lite, vi får se om det behövs. Ikväll när jag har fixat allt hemma så ska jag ta en låång dusch och ta hand om mig själv helt enkelt så jag är fräsch, pigg och glad när alla gäster kommer.


Nä hörni, tiden går och klockan är redan 1300 snart, dags att sätta igång med allt kanske. Får se om jag tittar in här mer idag. Kanske slänger in ett inlägg inatt när alla har gått hem haha. Kram på er!





 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< December 2012 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Skapa flashcards