lyckopillerelin

Alla inlägg under januari 2013

Av Elin - 28 januari 2013 08:45


God morgon på er mina vänner. Ny vecka och nya tag, blir en intensiv vecka för mig, men det ska jag nog klara av.


Ber om ursäkt för mitt otroligt röriga och konstiga inlägg från igårkväll men som jag skrev så var jag väldigt trött så jag skyller på det haha. Var iallafall jätteskönt att sova i sin egna säng inatt, det är iofs alltid extra skönt och mysigt att sovas sin alldeles egna säng när man har sovit någon annanstans några nätter, right? Men ibland så tror jag att jag har någon form av Aspergers asså, jag har verkligen svårt med att kunna sova riktigt bra i någon annan säng än min egen, jag har till och med svårt för att sova nere i källaren i soffan för att det just inte är min riktiga säng fast jag är hemma. Jättekonstigt verkligen, men jag gillar verkligen min säng som jag har nu haha.


Om någon timme så befinner jag mig på sjukhuset och förhoppningsvis får svaret att jag fortfarande är cancerfri. Är otroligt rädd, men försöker verkligen att behålla lugnet. Det blir ju inte bättre om jag håller på att springa runt och verkar galen, då gör jag nog mamma galen tillslut haha. Håll tummarna för mig nu är ni söta, så återkommer jag ikväll om allt när jag har kommit hem från skolan. Ha en bra dag, kram!

Av Elin - 27 januari 2013 20:39


Hallå på er! Nu är jag hemma i Spånga igen på både gott och ont haha. Trots att jag inte har varit på topp under helgen så har det varit jättemysigt att bo hos mormor och morfar och få lite egentid med dom utan resten av familjen haha. 


Åkte tillbaka till FULKen i morse och var där till 1530, känner att ajg har rätt så bra koll på läget till nästa gång. Det har inte varit det roligaste ajg har gjort inom ridsporten, men ändå helt kul och kan tänka mig att leda i den igen någon gång ibland. Vi får helt enkelt se hur det blir :). 


Resten av familjen kom iallafall på middag i Vaxholm vid 17 och vid 19 så åkte vi hemåt eftersom det är jobb och skolan imorgon. Skönt att slippa ta bussen med alla grejer jag hade lyckats samla på mig under helgen haha. Nä hörni, känner mig rätt så slut i både kropp, knopp och röst haha så ska krypa upp i soffan med en skål glass och titta vidare på Så ska det låta, sen ska ajg nog försöka sova tror jag. Imorgon är det dags för återbesök på Radiumhemmet så jag hoppas att det blir lite sömn inatt iallafall. Var gulliga och håll tummarna för mig att ajg fortfarande är frisk. Kärlek <3

Av Elin - 26 januari 2013 18:31


Hej mina söta läsare. Hoppas att eran lördag har varit bättre än min. Eller ja, det lät väl lite väl bittert.

Vaknade upp hos mormor och morfar i morse och mådde skit! Snacka dåligt samvete jag fick haha, här kommer man och hälsar på sin kära morrmor och morfar och så vaknar man upp och orkar knappt vara trevlig. Men efter mycket om och men så skjutsade morfar mig till bogesund. Höll den första dagen på FULK-kursen med Alexandra och sedan valde jag att åka hem till mormor och morfar igen, kommer tillbaka imorgonbitti och hjälper till på den sista delen och dagen. Måste vara där för att lära mig känner jag, vill gärna vara trygg i det jag gör sen när jag är där själv sen.

Nu sitter jag iallafall i min ensamhet, mormor och morfar är på kalajs och efter min dag så valde jag att vara kvar "hemma". Passar på att ta det riktigt lugnt, sitter vid matbordet och äter upp mormors goda kalops medans jag tittar på gamla foton från när jag var liten och har mamma mia rullandes på spotify i bakgrunden. Här var det lördagsmys minsann ;).

Nä hörni, nu ska jag inte uppehålla er längre. Kommer hem imorgonkväll och lär nog uppdatera er då :). Puss på er <3.

Av Elin - 25 januari 2013 10:50


 

 

Yes, äntligen fredag minsann! Dock så har jag fullt upp i helgen så för mig blir det inte mycket vila. Idag är ajg däremot ledig, riktigt skönt. Har iallafall haft lite sovmorgon och ställde klockan på 9, eftersom jag ska upp tidigt både imorgon och på söndag så kändes det dumt att sova till 11 idag. Så under morgonen så har jag faktsitk bara tagit det lungt. 


Vid 1430 så åker jag till mormor och morfar i Vaxholm. Eftersom jag ska ha FULK imorgon i Bogesund som ligger i närheten av dom så kändes det mycket skönare att sova över hos mormor och morfar än att behöva gå upp i ottan och ta bussen till Bogesund imorgonbitti. Ärligt talat så är ajg inte jättepepp inför FULKen, men jag hoppas att det blir bättre när jag väl är där. Det brukar bli så haha. 


Innan jag åker till Vaxholm så tänkte jag att jag ska försöka plugga lite. Hade planerat att träna oxå, men min kropp är  fortfarande helt slut efter ridpasset i Onsdags så jag tror att ajg hoppar det och cyklar en stund på Söndag när jag kommer hem istället. Just nu så håller ajg på att försöka ringa Hamburger Börs för att beställa våran mat vi ska äta när jag och min kära familj ska dit på Torsdag för att se Magnus Uggla. Har suttit i 15 minuter nu och försökt nå dom, men det är ju helt hopplöst. Varför säger dom att man kan ringa när dom inte svarar lixom?


nä hörni, nu kurrrar magen så ska nog ta en titt i kylskåpet och se vad jag kan äta :). Vi får se hur det blir med uppdateringen under helgen, annars så dyker det upp ett inlägg på Söndag när jag har kommit hem.Kram på er!



Av Elin - 24 januari 2013 19:50

 

...att vakna upp på morgonen och känna besvikelsen över att man ens vaknade upp?

...att vara 20 år och inte kunna duscha själv, äta själv eller klä på sig själv?

...att varje dag, varje minut, varje sekund känna sig illamående?

...att inte ens orka gå upp för trapporna vid huset utan att man får svårt att andas?

...att inte ha någon kontroll över sitt eget liv?

...att gå på hörselkontroller för att hålla koll på så man inte blir döv?

...att ofrivilligt behöva raka av sig allt hår för att man får så ont i hårbotten när håret börjar lossna?

...att inte kunna äta för att man har så ont i munnen av all svamp man får av cellgifterna?

...att ständigt höra folk som säger att man är stark fast man själv känner sig som den svagaste personen i världen?

...att behöva gå upp tre gånger varje morgon och äta frukost för att man blir så hungrig av all kortison?

...att kolla sig i spegeln och allt man ser är cancer?

...att tänka tanken hur alla nära och kära kommer att må om man förlorar kampen?

...att ständigt ha spänningshuvudvärk för att man har svullnat upp så mycket i ansiktet för kortisonet?

...att kalla sjukhuset för sitt hem?

...att inte kunna göra det man älskar för att man har tappat all ork och alla muskler?

...att bli stucken tre-fyra gånger extra än alla andra för att blodkärlen är så sönderstukna?

...att ha så fruktansvärt ont i skelettet så man varken kan sitta, ligga eller stå?

...att förlora hoppet?

...att behöva svara på frågan vad man har gjort under ett halvår med svaret "jag har haft cancer"?

...att behöva lära sig leva med tanken av att cancern kan komma tillbaka?

...att glömma bort hur det känns att må bra?

 

Det vet jag. Men jag vet oxå hur det känns när man får beskedet att man är cancerfri.


Av Elin - 24 januari 2013 17:05


Hej alla fina. Idag så har det varit ännu en lång dag i skolan. Men herre vad kul jag har haft! Det är nu man verkligen känner att det är kul att plugga. Längtar redan till på Måndag. Under hela dagen så har vi i stort sett lekt olika lekar, skrattat, använt fantasin, skrikit och sprungit otroligt mycket. Har fått så himla mycket nya ideér och verktyg så allt man vill nu är att ha VFU, men snart så!


Eftersom jag har varit i skolan hela dagen så har det lixom inte hänt något speciellt intressant. Jo, en sak hände på vägen hem på pendeln. I Karlberg så klev det på en kvinna med en barnvagn och hennes son på kanske 4 år sittandes i den, hon ställde sig brevid mig och började pilla med sin telefon. Det hade jag inga problem med, inte heller att hennes son pratade och lät lite högt för sig själv när han lekte med sin brandbil. Men när ungen började skrika, pilla och dra i min väska och trycka sitt huvud mot mig (kunde inte flytta mig eftersom jag hade den här glasskivan/väggen vid ryggen) bara för att få mammans uppmärksamhet så ledsnade jag kan jag säga. Det som förvånade mig mest var att morsan inte bad om ursäkt för vad hennes son hade gjort. Låt mig tilläga att det tog ett bra tag innan hon ens började säga till sin son att sluta och då med en ton som "Snälla lilla gubben, kan du inte vara gullig och sluta skrika nu?" Nu tycker säkert ni att jag överdriver lite. Barn är barn, fine. Men det jag just hakade upp mig på var att mamman faktiskt inte bad om ursäkt utan tittade på mig som om det var mitt fel att hennes son höll på som han gjorde. Jag förstår inte hur vissa småbarnsmammor tänker ibland, bara för att deras barn är söta så betyder det inte att man inte ska uppfostra dom.


Hoppsan, det blev visst lite längre än vad ajg trodde. Nu ska jag titta vidare på Greys anatomy och sen blir det lax till middag! Kram på der.


 

Av Elin - 24 januari 2013 12:15


...just denna veckan för ett år sedan så hade jag min första behandlingsvecka.


 

Av Elin - 23 januari 2013 21:47


 


Var inte alls sugen på att åka iväg till stallet i 15 minusgrader ikväll. Men jag tog mig i kragen och försökte göra det bästa av situationen och när jag sitter här efter en varm dusch så kan jag säga att jag ångrar mig inte för en sekund. Det gick så galet bra idag. Trots några stora missar och småmissar från en väldigt trött ryttare så är jag helnöjd. En ridlektion på en timme kan inte vara klockren rakt igenom hela lektionen, så är det bara.


Red fritt i början, jag jobbade mycket på böjda spår av olika slag och även i lite skolor åt båda hållen. Tyckte att han var med bra på noterna redan i början faktiskt, han var väl lite seg men efter lite halt-skritt-halt övningar så var han väldigt alert och tog skänkeln väldigt bra.


I Vänstergaloppen så la jag mycket fokus på en bra och ren galopp och även en bra trav efter galoppen. Första fattningen var klockren och han lyssnade jättebra och galopperade i en jämn och fin takt flera varv på volten. I högergaloppen så la jag fokus på att bara försöka fatta och hålla igång den. Provade att fatta på ena långsidan och det kändes som om han jävlades lite med mig och försökte komma bort från arbetet, men med ett spö i handen som jag faktiskt använde idag så lyckades jag få honom i galopp litegrann.


Efter en liten paus så satte vi igång igen, denna gång galopp på volterna. Han var lite seg efter pausen och tyckte väl att han hade jobbat klart för idag, men icke sa nicke. Tror att både han och jag började bli lite trötta då för han strulade mycket i galoppen. I Vänster försökte jag peta på honom och hålla igång galoppen men det blev lite tafatt och så jag avslutade med att göra en bra fattning och bara några språng, sedan försökte jag jobba honom på lilla volten i trav då han blev lite stressad.


I Höger så var det ännu svårare, då kunde jag knappt hålla honom på volten i skritt. Då var jag verkligen trött i armen, mjölksyran bara pumpade haha. Men bestämde mig för att jag skulle fixa två bra fattningar och att ajg skulle hålla igång dom i ett varv var. Allting går bara viljan finns så efter mycket jobb i skritt för att inte få honom att gå emot skänkeln och trycka sig innåt så lyckades jag få honom i en ren högergalopp och framför allt hålla igång den i ett varv. 


I slutet så gick det väldigt segt när vi skulle trava av dom lite. Han var trött och jag var nog tröttare haha. Så i det sista varvet så gick han knappt framåt. Men jag är verkligen så himla nöjd med kvällens lektion! Kroppen strejkade inte och jag var så jäkla envis, känner mig lite stolt faktiskt. Ibland kan jag minnsan rida ;).

 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Skapa flashcards