lyckopillerelin

Alla inlägg under januari 2013

Av Elin - 17 januari 2013 20:09


Ur och penn 249 kr.



   



    

Av Elin - 17 januari 2013 17:17


   


Hej mina fina läsare! Småligger just nu i soffan om min mysiga filt över mig och könner hur jag nästan nickar till lite då och då, konstigt med tanke på att ajg sov rätt länge idag.


Gick iallafall upp vid 10 och fixade lite saker innan jag åkte in till stan vid 12 för att möta upp Melissa för en lunch, gissa vart vi åt? Jensens böfhus såklart! Snart blir vi nog stammisar där asså haha. Så sjuukt god mat det är där, direkt när vi får maten så blir vi verkligen knäpptysta och bara vräker i oss haha. Det var iallafall jättetrevligt att räffas som vanligt och maten var fortfarande lika god som sist ;). Vi satt väl där i några timmar och njöt och pratade ikapp oss lite sen gick vi vidare mot ur och pen. Jag köpte äntligen min älskade klocka för 300 spänn bara, visserligen inte någon som håller resten av livet, men jag är helnöjd! Ska se om jag orkar ta en bild på den senare ikväll. Nu måste jag verkligen gå och ta något att dricka. Återkommer.

Av Elin - 17 januari 2013 14:15


Jag och min sjukgymnast kom in på ämnet mobiltelefoner och arbetsskador igår när jag var där. Nu för tiden har nästan alla en smartphone eller ipad av något slag som man kan sitta med 24/7. Vi kom fram till att den nya arbetsskadan för dagens ungdomar och även vuxna kommer bli nackspärr eller liknande, om det inte redan är så.

Jag tänkte på det härom dagen när jag satt och lekte med min telefon att jag troligtvis inte kommer kunna klara mig utan min om den försvann eller gick sönder. Jag har mitt liv i min iPhone. schema, musik, bilder, viktiga anteckningar, påminnelser mm. Jag tror till och med att ajg skulle känna mig ganska obekväm utan den i vissa situationer. För lite mer än ett år sedan så hade jag inte min iPhone och nu så förstår jag helt enkelt inte hur jag klarade mig utan den. Jag erkänner, jag är beroende av min telefon och det känns inte så jättebra måste jag säga.

Tyvärr så tror jag att detta problem är väldigt vanligt idag. Så min fråga är fortfarande om det verkligen är bra med sån här teknik? Jag menar, på något sätt så klarade vi oss bra innan alla smartphones och ipads kom...


 

<3



Av Elin - 17 januari 2013 11:00


Tänk att idag är det exakt ett år sedan jag fick det där telefonsamtalet på förskolans gård. Samtalet som skulle förändra mitt liv då min läkare sa att de var tvungna att boka in mig på cellgiftsbehandling så fort som möjligt. Jag tänker tillbaka och minns hur rädd jag var, hur jag grät på tåget på väg hem och hur förtvivlad jag var trots att jag hade blivit tillsagd att förbereda mig för detta besked en vecka innan. På något sätt så hade jag ändå räknat ut att jag åtminstone skulle kunna få göra klart VFUn, men inte ens det gick. Att vänta i tre veckor var det inget snack om utan jag hann med två dagar på förskolan sen blev sjukhuset mitt andra hem. När jag tänker tillbaka och läser mina gamla blogginlägg och dagboksanteckningar så kommer känslorna tillbaka och tårarna börjar rinna. Jag vet inte riktigt om det är för att jag minns hur jobbig tiden var eller om det är för att jag faktiskt sitter här nu och har visat att jag är starkare än cancern.


Men nu har det gått ett år sedan det samtalet. Ett år med tårar, sjukhus, rädsla och kärlek. Cancer. Jag kan fortfarande inte förstå att jag har haft cancer. Bara ordet känns så overkligt, så löjligt, så över...reklamerat. Jag som alltid brukade skämta om att man får cancer av allt nu förtiden, att man inte kan leva lyckligt om man hela tiden tänker på vad man äter och vad man gör osv. Där fick jag för det. Nu sitter jag här ett år senare och vet exakt hur det är att leva med cancer, att ha en riktig jävla dödsångest, att känna hur livet pausas och att behöva lära sig att leva med rädslan om att cancern en dag kan komma tillbaka. Allt känns så ofattbart, som om jag har drömt alltihopa. Det värsta är nog att det aldrig kommer att få ett riktigt slut, jag vill kunna lägga allt som har med cancer att göra bakom mig och bara se det som en erfarenhet, som ett avslutat kapitel. Men det är tufft att göra det när man vet att det alltid finns en chans att man kan bli sjuk igen.


Jag vill på något sätt säga att jag är så tacksam över att jag lever och att jag fick en andra chans, men jag har fortfarande svårt att känna just den tacksamheten. Jag antar att den kommer med tiden. Däremot så har jag fått lite mer jävlar anamma tror jag. Oavsett hur tufft det kan kännas vissa dagar pgr av allt som händer i livet så försöker jag ändå vända det och tänka att ”det kommer bli bra” eller ”nu jävlar fixar jag det här, det SKA gå!”


En dag ska jag kunna stå rakryggad och stolt när jag berättar för folk att jag har överlevt cancer, utan att behöva bli orolig över hur folk kommer att reagera när dom får reda på det!

Av Elin - 16 januari 2013 18:07


 

Köpte en tröja innan jul med denna text, har bott i den några dagar nu. Skönt att ha en anledning ifall men inte har hört vad folk har sagt ;).

Av Elin - 16 januari 2013 14:35


Har precis hoppat ur duschen och sitter just nu i soffan och ser sådär knäpp ut när man har handduken på huvudet fär att håret ska torka fortare hehe. TV tittandet blev j inte så långvarit kan jag säga så jag blev lite rastlös där ett tag. Men sen kom jag ju på vad sjukgymnasten sa idag "15 minuters cykling är alltid bra, speciellt nu efter dina behandlingar". Sagt och gjort, jag hoppade upp på cykeln nere i källaren, satte på bra pepplåtar på spotify på högsta volym och körde järnet. Helt sjukt vad tråkigt det skulle vara att träna utan musik, FINNS det ens folk som gör det!?


Nu har jag som sagt duschat, passade även på att köra med body scrub, hårinpackning och hela paketet. Dock så valde jag ett sjuukt dåligt body scrub idag, tror fan att jag får slänga det känns som om det inte hjälpte någonting. Tänkte måla naglarna oxå, men det nagelacket som jag använde var tyvärr oxå dåligt så jag skippar det och fixar det imorgon istället. Men känner mig som en ny människa igen iallafall. Det måste ju vara bland det bästa som finns hörni, att först träna sen tar man en lång dusch och tar hand om sin kropp, för att sen bara ta det lugnt ett tag. Man blir så himla mycket gladare och känner att man verkligen har gjort något bra, iallafall så brukar jag känna så haha.


 

Det blev lite längre än vad sjukgymnasten sa, men jag kunde ju inte bara sluta mitt i bästa låten ju!


Av Elin - 16 januari 2013 12:25


Hallå vänner! Idag är det ingen vanlig dag för idag är det min kära pappas födelsedag. Det var inte så tungt som jag trodde att gå upp imorse faktiskt, skönt. Åkte iallafall till sjukgymnasten och var där vid 10, kändes lite drygt att åka hela vägen fram och tillbaka för att säga till henne att allt funkar bra och sen säga hej då. Menmen, får väl se det positivt att jag kom upp i tid iallafall haha. 


Nu har ajg väl varit hemma i någon timme, ätit lunch och fixat lite annat. Haha, jag hade planerat att laga en omelett till lunch men det blev typ äggröra för jag stoppar alltid i för mycket saker så den blir omöjlig att vända på, sen så lyckades jag få i typ hela vitpepparburken i smeten oxå, hatar ketchupeffekten haha! Var duktig att avboka min ridlektion ikväll oxå helt själv till och med, känner mig otroligt duktig haha. Egentligen så vill jag rida men eftersom pappa fyller år och mamma typ blev sur för att ajg hade planerat att rida så var jag så illa tvungen att avboka. Men det kan ju vara bra med en liten liten paus ibland oxå ;).


Nu ska jag ta en lussebulle och ett glas julmust sedan slappa famför TVn ett tag. Kram på er!

Av Elin - 15 januari 2013 21:06


     


Inser att det blev lite mycket bilder haha. Idag har jag ju som sagt varit ledig, riktigt skönt att få sova ut och inte behöva ställa väckarklockan, dock så sov jag alldeles för länge istället haha. Menmen, inget att göra åt nu. 


Under kvällen så har ajg befunnit mig i Solna för DUSmöte. Jag tycker att det är jättetrevligt med mat innan och sedan möte, men framför allt så tycker jag att det är så otroligt kul att vara engegerad för ungdomarna i ridsporten för Stockholm, jag prioriterar möterna och abokar ridningen och andra möjliga planer men ändå så slutar det alltid med att vi typ bara är tre pers. Så himla tråkigt, nu har det gått så långt att jag blir irriterad till och med, ska det verkligen vara så svårt att lära sig att prioritera för vissa människor? Men iallafall, blev ett kort möte och mycket skratt. Lite klokare kanske vi blev ;). Tog ett bra tag att åka hem sen, på grund av vädret, inte tror jag att det hade gått bättre om man hade haft körkort heller tyvärr :(. Nackdelen med vintern.


Imorgon är det sjukgymnasten som gäller. Ska vara där redan vid 10 så det kommer bli tufft att gå upp. Men jag valde den tiden eftersom jag vet att jag lätt faller in i fel dygnsrytm annars hehe. Nä kompisar, nu ska jag se om jag hittar något att äta. Kramis!

 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards