lyckopillerelin

Alla inlägg under januari 2013

Av Elin - 15 januari 2013 15:03

   

Jag får oftast höra att jag är en stark person. På vilket sätt kan jag inte riktigt förstå. Jag har väldigt svårt för mig att ta till mig när jag hör sånt. Inte för att jag tror att personen ljuger eller liknande, utan för att jag vet att det är många som har haft eller har så otroligt mycket jobbigare än vad jag har haft i mitt liv. Det finns tillexempel 3åringar som får någon form av cancer och bara tanken på det gör att jag sitter och gråter nu i skrivandes stund, eftersom jag vet vilket helvete dom små får gå igenom så tidigt i sina liv. Det finns människor som varken har armar eller ben men klarar sig lika bra för det och det finns folk som har mist familjemedlemmar alldeles för tidigt i deras liv på grund av olyckor eller sjukdomar. Dom människor som lever med sorgen, kämpar genom livet, övervinner cancern fast dom inte riktigt vet vad dom är med om och fortsätter att leva med ett leende på läpparna och går vidare med sina liv genom att vara positiva och lyckliga. Det är dom som är starka!


Jag har många gånger under mitt liv fått höra vuxna som har varit med mig ända sedan min födsel att jag har varit med om så himla mycket. Jag antar att dom syftar på alla möjliga operationer jag har genomgått under mina år. Jag har hört om höftoperationer, , magoperationer, fotoperationer, allt som går att tänka sig känns det som. Dom större operationerna genomgick jag när jag var liten, därför minns jag inte så mycket av dom flesta och eftersom jag inte minns dom så känns det väldigt overkligt att jag har varit med om det.


Mitt handikapp har inte varit något jättestort hinder i mitt liv, någonsin. Såklart så kan det finnas dagar då man mer än allt annat önskar att man var som alla andra. Men jag är ju inte Elin om jag hade haft båda armarna och benen. Mitt handikapp är en stor del som har format mig till den personen jag är idag. Cancern har gjort mig starkare men kanske också skörare på ett sätt. Jag är lite känsligare nu och kan oftast tvivla på mig själv, men samtidigt så kan jag peppa mig själv och tänka att om jag vann över cancern så klarar jag detta också. 


Likaså allt annat som jag har varit med om i livet har format mig. Det är det som är livet. Det händer ständigt nya saker i livet, bra och dåliga. Men du blir alltid starkare av det på något sätt fast du kanske inte tror det just då. Alla är vi starka, fast på våra egna sätt beroende på vad du har varit med om i livet. Vissa har fått kämpa mer och vissa mindre, men det betyder inte att dom som har fått kämpa mindre har haft det lätt. 


Jag säger det igen för er som fortfarande inte har tagit till er detta, kanske för mig egen skull oxå för jag märker att jag säger mot mig själv litegrann. DU är stark och DU är värdefull,  glöm ALDRIG det!

Av Elin - 15 januari 2013 12:21


 

Allvarligt, orka hålla på att bli arg på oss. Skaffa dig ett liv och acceptera det som händer! Ingen idé att slösa tid på någon som inte vill förstå....har svårt med dessa människor som tycker att dom alltid har rätt när dom inte vet vad dom pratar om.

Av Elin - 14 januari 2013 18:00


 


Nya bilen kom ju i Fredags, jag hade ju inte valt en svart men nu är det pappa som bestämmer haha. Dock så känner jag att jag inte kommer våga övningsköra i denna bil, dels för att den är ny och dels för att jag har vant mig med mammas bil, trots att jag inte har kört så mycket alls! Ännu ett problem blir ju sen att när jag väl har tagit körkortet, som jag hoppas är snart måste bara få tummen ur röven och inse att det inte är så läskigt som jag tror att det är, jag måste våga! Tillbaka till problemet. Denna bil är automat och det kommer även jag köra upp i eftersom det bir lättast för mig, mamma tar över pappas gamla bil som är manuell och det är tyvärr den som kommer att stå hemma mest när jag behöver bilen.


Jag känner därför att jag måste skriva till tomten redan nu att jag önskar mig en egen bil med automat så fort jag har tagit mtt körkort, jag antar att du med dina nissar kan ta reda på själva när jag har körkort och då vet ni ju vad jag vill ha! ;)

Av Elin - 14 januari 2013 15:27



 

Klicka på bilden för att komma till artikeln.


En annan ”omöjlig” fråga lyder: ”Är du frisk nu?”

– Det är en idiotisk fråga att ställa till någon som har haft cancer och den triggar i gång så oerhört många funderingar som ingen har något svar på. Är jag verkligen frisk? Tänk om sjukdomen kommer tillbaka? Tänk om jag inte får vara med? Smärtan är tillbaka.

Av Elin - 14 januari 2013 13:04


Hej kära vänner. Nu har jag kommit hem, ätit lunch och ska bara slappa resten av dagen. Kom hem för någon timme sen frusen och besviken på mig själv. Jag failade stort på tentan. Har redan kollat upp när det är omtenta och ska försöka plugga lite varje dag så jag klarar den nästa gång. Är grymt besviken på mig själv eftersom frågorna var en gammal tenta som vi hade fått öva på tidigare och just den tentan hade jag inte valt att konentrera mig på utan försöka lära mig via boken och annat, hade aldrig trot att dom skulle ha samma tenta två gånger. Menmen, nu är det som det är. På vägen hem så lyssnade jag på pepplåtar så har bestämt mig för att bara för att jag failade på denna tenta så betyder det inte att ajg är dålig. Allting löser sig och ett F någongång som faktiskt går att plugga upp ska inte få stå i vägen för mina drömmar och mål.


Nu är jag ledig tills Onsdag nästa vecka typ, nästan som ett extralov haha. NU kan man ju faktiskt säga att jag börjar termin tre, har ju ett lite längre uppehåll denna vecka eftersom höstterminen inte slutar förs typ nu, bara 2,5 år kvar hehe! Det ska iallafall bli skönt att vara lite ledig, ska passa på att göra lite ärenden under veckan och plugga lite. Men framför allt så ska jag ta det lugnt tror jag. Återkommer senare, tänkte koka en kopp te nu. Puss!

Av Elin - 14 januari 2013 11:00


 


När detta inlägg ploppar upp här så befinner jag mig i en tentasal och kliar mig i huvudet. Troligtvis så är jag nervös, på dåligt humör, frustrerad och har gråten i halsen för att det går så dåligt. Kanske är jag redan på väg hem och har gett upp för att satsa på omtentan till 110% istället? Det svaret får ni vänta på i några timmar till tills jag har kommit hem och kan uppdatera er om hur det gick. Ha en fortsatt bra dag och håll tummarna för mig är ni gulliga!

Av Elin - 13 januari 2013 18:30




Det är mörkt och kallt ute just nu så jag måste få längta lite till sommaren.


                 

Av Elin - 13 januari 2013 14:46


 


Nu ger jag upp. Inte helt alltså, utan med tentaplugget just idag. Nu har jag suttit i flera timmar i mitt kalla sovrum och läst, svarat på frågor och försökt att tänka logiskt men jag fattar fortfarande ingenting. Denna kurs är otroligt meningslös, tråkig, ostrukturerad och flummig så jag blir helt galen. Det är inte ofta jag ger upp så här med pluggandet eftersom jag är en otroligt envis person, det känns jobbigt redan nu att jag inte sitter kvar och fortsätter att plugga, men på något sätt så inser jag att jag inte kommer bli klokare av att sitta och bli mer och mer frustrerad över att jag inte får in något i huvudet.


Nej, det får alltså gå som det går imorgon, blir jag inte godkänd så vet jag hur tentan är strukturerat och vad jag ska plugga på tills omtentan och blir jag godkänd så kommer jag troligtivs börja gråta av glädje som jag gjorde sist när jag fick resultatet på tentan om utvecklingspsykologin haha.


Nu ska jag dricka en kopp te, titta på TV och kolla runt lite efter biljetter till Thailand. Kanske återupptar pluggandet inatt när jag får ångest över att jag inte har lärt mig allt, time will tell.

 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Skapa flashcards