lyckopillerelin

Alla inlägg under februari 2013

Av Elin - 21 februari 2013 06:58


Jesus alltså! Var riktigt trött igår, somnade så fort jag la huvudet på kudden. Riktigt skönt, dock så är  jag så galet trött nu så det känna som att jag inte har sovit alls under natten. Vaknade och trodde att jag hade feber, men riktigt så illa är det inte. Är helt slut i kroppen efter 7 timmar med lekar och yoga och sen där efter en timmes ridlektion. Vet inte riktigt hur jag ska orka med denna dag, det ända positiva är att ajg slutar klockan 12 och sen har jag långhelg tills på Tisdag.


Jst nu så tänker jag bara jag vill inte, min kropp skriker jag vill inte gå och  vila! Hatar att vara en sån där negativ person som hela tiden säger att jag inte klarar av saker och ting på grund av att kroppen är slut. Jag blir inte mer positiv av att jag verkligen måste gå på alla lektioner i denna kurs, annars blir man inte godkänd. Känner mig verkligen tvingad till saker som jag är så obekväm i. Längtar lite tillbaka till Didaktus idrottslektioner faktiskt, där hade jag inga problem med att säga ifrån eller göra på mitt sätt utan att behöva känna mig speciell på ett negativt sätt. 


Nä hörni, ledsen för ett sånt negativt inlägg så här i början på dagen. Se till att göra dagen bra och glöm inte att du är värdefull. Kram!

Av Elin - 20 februari 2013 21:59


Åh, är så otroligt glad! Efter min jobbiga dag så behövde jag verkligen denna kväll i stallet. Börjar nästan gråta när jag tänker på hur tacksam jag är över att få rida och ha så fina människor runt omkring mig. Det går inte med ord att förklara hur mycket det betyder för mig!


Självklart så fick jag som vanligt sitta på en av stallets finaste stjärnor. Fina Brolle, han gick verkligen som klockan idag när jag skärpte mig och red hela tiden. Han kändes faktiskt väldigt pigg redan i början, jobbade mycket med halter och igångsättnigar så han skulle lyssna mer på skänkeln och jag tyckte att han lyssnade riktigt bra efter ett tag. Red lite serpentiner, volter och öppna i trav och även tempoväxlingar för att få honom mjuk i sidorna och så länge ajg kom ihåg att driva och titta framåt så travade han på riktigt bra med flyt.


I galoppen så tycker ajg att det är rätt så svårt att rida planerat för allt blir kaos i ridhuset då. Folk rider i full galopp överallt och jag klarar inte av att folk inte har koll på sig själva och sina hästar så jag blir bara förbannad haha. Fattningarna i vänster var väldigt fina iallafall, i början så var den lite oren och ryckig men när jag vågade rida på och öka galoppen så kom han igång och formen kom med automatiskt. I höger var det dock krångligare då jag inte orjade hålla kvar honom på volten, inte ens i skritt och trav efter ett tag för ajg blev så frustrerad. Men när jag hade tagit en liten andningspaus och började jobba bara i trav i högervarvet så fick jag till några bra högerfattningar oxå. Kändes som att ajg behövde prioritera att hålla honom på volten i trav till att börja med men några bra högargalopper fick jag och det är jag nöjd med.


Resten av lektionen så försökte ajg bara att få honom i en rundare form och att han travade på bra. GALET vad bra han gick! Red mycket tempoväxlingar och han bara flög fram i ökningarna och i minskningen så var det ju nästan lite passagevarning. Haha nä drev bara, men fint gick han och allt jag kunde göra var bara och sitta och le och klappa hela tiden kändes det som. Det var inte bara jag som var blöt av svett när ridpasset var över kan jag säga! Är astaggad inför nästa vecka, så skönt att man har kommit ur den där negativa och jobbiga fasen och att man nu är inne i ett litet flow där allt bara flyter på med ridningen.



Av Elin - 20 februari 2013 17:36


Hej på er alla fina! Hoppas att allt är på topp med er, själv vet jag inte riktigt hur jag mår haha. Hade första danslektionen idag. Kan inte riktigt bestämma mig ifall jag tyckte om det eller inte, men jag tyckte ändå att musiken var roligare tror jag. Idag lekte vi mycket sånglekar vilket var kul och lärorikt sen så höll i på mycket med spegling då vi skulle härma varandra. Typ yoga blev det. Jag höll ut ett tag, sen tyckte jag att det blev lite för jobbigt. Känner mig så otroligt annorlunda och speciell på ett negativt sätt när jag inte kan göra som alla andra, känner mig verkligen osäker. Blev verkligen en chock för mig att det skulle ta så hårt psykiskt som det gjorde, trodde ändå att jag hade kommit en bra bit med mitt handikapp men idag var det jobbigt helt enkelt. Vi får hoppas att det blir roligare imorgon, det var ju faktiskt bara första lektionen idag. Riktigt lärorikt var det oxå, det är mycket som man kan ta med sig och man får ständigt nya ideér.


Nu är jag äntligen hemma och har precis ätit middag. Är galet trött och känner mig faktiskt lite mör i kroppen, vi får se hur det går med ridningen ikväll. Försöker tagga till redan nu men det går himla seg när man sitter i soffan och myser haha. Nä hörni, nu ska jag nog vila lite. Återkommer senare ikväll om ridlektionen.

Av Elin - 19 februari 2013 21:14


Självklart så satt jag bänkad framför TVn ikväll för att titta på Sarah och Tommy, så ruggigt bra artister båda två. Ja, ni ser ju hur det slutade för mig haha ;).

 

Av Elin - 19 februari 2013 19:00


   

 

Men tjeenare vänner! Lite trögt med uppdatering här va, eller vad säger ni? Tyvärr så blir det lite glest mellan inläggen nu när man har fullt upp i skolan igen, men nästa vecka kanske jag kommer igång lite mer, hoppas ni står ut och tittar in ändå. Säg gärna till om det är något ni vill att jag ska skriva om oxå så lovar jag er att jag ska försöka fixa så fort jag kan :).


Vad har hänt idag då? Har befunnit mig i skolan från 9-16 och haft den sista musiklektionen. Idag var det mycket repetition på vad vi har gjort under lektionerna. Fick även lära oss grunderna i hur man läser noter och fundera ut på vad dom här timmarna med musik har gett oss. Själv så tycker jag att det har varit mycket blandade känslor för mig. Var otroligt jobbigt att sitta i 7 timmar och spela olika instrument i Fredags, men det var oxå givande när man fick prova på olika sortes instrument som man faktiskt kan spela med på förskolan på ett enkelt sätt och även göra instrumenten med barnen. Idag fick vi sjunga "Blinka lilla stjärna" lite som vi ville alla samtidigt och det var jättekul verkligen! Att få sjunga som man ville och jag hade även chansen att få prova på min egen röst och se hur mycket kontroll jag hade och sånt. Lärorikt både personligt och även att det faktiskt kan låta fint trotts att man kanske uppfattar det som kaos när alla sjunger samtidigt och olika. Nä, stanna upp och lyssna mer på vad barnen sjunger, gör och säger ska jag verkligen försöka göra mer! Dagen i skolan avslutades fint med att musikläraren som jag faktiskt har haft väldigt svårt för  stannar mig innan jag ska åka hem och säger att hon tyckte att jag hade en fin sångröst. Är riktigt taggad på att börja sjunga gospel och läsa musikteori nu, det ända problemet, som tyvärr är ett stort problem är tiden. Skulle behöva 10 timmar till på dygnet om jag ska hinna med allt ajg vill hinna med.


Men oj hörni, blev väldigt långt nu ser jag. Dagen kommer iallafall spenderas hemma nu ikväll eftersom min kära lillebror fyller hela 20 år idag, herre jesus vad tiden går fort! Nu ska vi äta efterrätt. Kram på er!



Av Elin - 18 februari 2013 20:30


   


Men hej på er kompisar. Ni har säkert undrat vad jag har tagit vägen. Lever jag!? Såklart jag gör det! Har bara inte haft någon blogglust under dagen då jag inte har gjort så mycket faktiskt förs senare under dagen. 


Pluggade lite och tog det bara lugnt hemma under förmiddagen. Gottade mig i gamla Körbergsklipp på youtube och även Helen Sjöholm när jag tyckte att jag behövde lite paus från läsningen, galet bra artister vi har här i Sverige asså! Vid 1430 åkte jag mot la stada för att möta upp Rebecka, vi catchade up lite och fikade inne på mitt favorit Waynes brevid lagerhouse, mys på hög nivå! Efter det så gick vi ner till gallerian för att kolla lite i affärer, passade på att köpa present till lillebror som fyller 20 år imorgon ochlyckades även bli riktigt galet kär i en väska inne på Vero Moda, vet ju att typ alla i min omgivining blir galen om jag köper den så lyckades slita mig. Men jag tror inte att jag kan låta bli att köpa den, ångrar mig galet mycket nu! Som tur är så ska jag och Rebecka ut och shoppa på Fredag så jag får känna på den igen och se om jag fortfarande är lika kär då som idag hihi.


Hämtade upp mina träningsbyxor på vägen hem och sen hade jag sån tur att mamma skulle åka och handla så blev upphämtad i Spånga och vi åkte till Vällingby för att handla. Nu har jag precis ätit, mår lite illa faktiskt. Tror jag åt för mycket. Sitter i soffan och gäspar som en galning, blir nog tidig sänggång ikväll tror jag. Klockan står på 0700 och har musik från 9-16, skönt med sista musiklektionen faktiskt. Nä, kram på er vänner! Nu ska jag gossa in mig i min filt.

Av Elin - 18 februari 2013 11:32


 

Av Elin - 17 februari 2013 18:47


 


Eftersom jag gick upp så pass sent idag så har denna dag gått sjukt fort måste jag säga. Efter att ha sprungit runt hemma och fixat mig så åkte ajg in till la stada för att möta upp världens finaste Bella. Svägde förbi H&M för att lämna tillbaka ett par byxor och sedan vidare mot vetekatten. Som alltid så var det sjukt mycket folk där, men jag måste ju säga att vi hade bra flyt och hittade plats nästan direkt. Satt där med kaffe och bulla i någon timme och catchade up lite om vad som händer i livet. Så skönt att man har vänner som man bara kan fortsätta där man slutade prata sist, även om det var fem år sedan vi träffades haha. Efter det så blev vi lite shoppingsugna och gick in till H&M igen för att kolla, sedan köpte jag äntligen en ny laddare till telefonen eftersom den gamla laggar så jag bli galen.


Kom hem lagom till middagen och nu har jag precis duschat för att sedan slappa i soffan resten av kvällen. Hoppas att jag kan somna ikväll bara eftersom jag sov i typ 12 timmar, som tur är så är jag ledig imorgon men ska plugga lite, träna och sedan in till stan igen för att fika med Rebecka. Mys imorgon oxå med andra ord!


    


 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards