lyckopillerelin

Alla inlägg under maj 2013

Av Elin - 22 maj 2013 23:00


Hej vänner. NU kom jag hem efter en otroligt lång dag med massa känslor. Egentligen så borde jag hoppa bums i sängen, men jag känner att ajg faktiskt måste skriva av mig lite. Det känns verkligen som att jag har gått igenom alla känslor som man kan idag. 


Sista dagen på förskolan idag var det. Helt galet att 6 veckor har gått så fort. Det var iallafall en bra dag på förskolan, synd bara att det var lite tråkigt väder på förmiddagen när vi var ute bara. Att säga hej då var faktiskt jobbigare än vad jag trodde att det skulle vara. Jag vet ju att det nite är för evigt och att ajg faktiskt kan komma och hälsa på när jag vill, men av någon anledning så var det så himla jobbigt att krama om alla fina människor. Bättre blev det ju inte när min handledare ser sådär hemskt ledsen ut precis innan man ska gå, var tvungen att be henne att se glad ut annars så skulle jag börja gråta haha. Jag kände att på bussen så undrade jag hur resten av dagen skulle gå, var i stort behov av en toalett eller nått för att få låsa in mig och gråta ut innan jag tog nya tag om dagen. Men jag drog på Carola på högsta volym och tänkte positivt. Jag gråter för att ajg trivs och inte vill lämna förskolan, medans andra i min klass eller nått gråter för att dom absolut inte vill vara på förskolan....fy fabian vilken tur jag har!


När ajg hade halvgråtit lite och sagt hej då till alla så åkte jag in till centralen för att handla present till G. Sedan drog ajg vidare hem till honom för att fira att han blir tonåring idag, jesus vad tiden går fort! Jag minns när han var typ 2,3 lixom! Det blev en heltrevlig kväll med otroligt mycket skratt och god mat! Nu är jag som sagt hemma och ska hoppa i säng så fort ajg har skrivit klart detta inlägg. Klockan står på 7 imorgon och jag ska åka till skolan. Tänk positivt Elin, såklart det kommer bli bra! Nu är det bara en sak kvar att skriva, godnatt sötisar!

Av Elin - 21 maj 2013 21:18


Hej på er snyggingar. Det blir en uppdatering nu istället då jag inte riktigt har haft tiden tidigare under dagen. Det har faktiskt varit en lång dag idag. Kom lite tidigare till förskolan idag då jag hann med ett tidigare tåg än vad jag egentligen behöver, eller brukar göra. Dock så har det varit sjukt kallt, iallafall under förmiddagen när vi var ute på gården. Idag fick vi även besök av en lastbil full med sand för att fylla sandlåderna. Det var väldigt intressant tyckte barnen, vi har så himla lyxigt med ett berg som man kan stå på där man såg typ allt oxå. Annars så har det varit en bra dag på förskolan, blir mer och mer jobbigt att det är sista dagen imorgon. Jag vill börja jobba NU!


Slutade vid 16 och åkte direkt hem, precis när jag hade klivit innanför dörren så kom mormor och morfar så jag hann inte med mer än att byta om innan det var dags att vara social igen. Mamma fyller ju år idag så vi firade henne litegrann. Blev en trevlig kväll men kände att jag började bli riktigt trött vid 20 tiden sådär. Kommer sova gott inatt haha. Imorgon blir det en lång dag även då med sista dagen på förskolan och sen direkt hem till G för att fira honom. Nu måste ajg verkligen gå och borsta tänderna, kram på er!

Av Elin - 21 maj 2013 18:45


Jag är så himla tacksam för min VFUplats, jag kunde verkligen inte komma på ett bättre ställe. Jag har börjat känna själv hur mycket jag har utvecklats genom att få ha min utbildning på just denna förskola, både yrkesmässigt men även som person.

Jag minns hur nervös jag var när jag ringde min handledare för första gången och hur galet nervös jag var över det första mötet. Jag var otroligt osäker på mig själv och såg mitt handikapp som något negativt. Att jobba i Akalla innan jag sökte till förskollärarutbildningen lärde mig jättemycket, men jag hade glömt bort att jag skulle må bra, att jag skulle tro på mig själv och att det faktiskt ska vara kul att gå till jobbet.

Att då få komma till min VFUplats och bli mottagen med öppna armar och en sån positiv energi var så otroligt skönt för mig just där och just då. Att faktiskt få känna och höra direkt vilken tillgång jag är för både barn och personal. Medan jag ibland ser saker jag inte kan göra på grund av mitt handikapp så ser alltid personalen på förskolan allt jag kan göra istället. Just det tankesättet gör mig så himla mycket starkare.

Jag har alltid varit en person som ser möjligheterna och inte svårigheterna. Jag kan göra det mesta, men kanske på ett annat sätt. Men ibland så behöver man lite hjälp på traven att komma på lösningar och att peppa sig själv. I Akalla så gjorde jag allt själv. Att försöka svara på alla 60 barns 1000 olika frågor själv när man är nyanställd och samtidigt vill göra ett bra jobb är en omöjlighet. Men redan första dagen på min VFU-plats så fick jag en enorm hjälp från personalen när barnen undrade om allt, varje dag känner jag att dom står bakom mig och hjälper mig när jag behöver hjälp och det är jag så otroligt tacksam för. Att dom har just det tänket att jag kan fixa detta jobb trotts mitt handikapp, att ingenting är omöjligt.

Alla i min närhet märker på mig att jag verkligen är lycklig när jag får tillbringa mina dagar på förskolan med underbar personal och lika underbara barn. Jag är ännu mera positiv, jag längtar till varje VFU-period och tycker att det är riktigt jobbigt att behöva lämna förskolan när perioden är slut. Tack vare min VFU-plats så tvekar jag inte längre på vad jag vill göra i mitt liv. 


Av Elin - 20 maj 2013 21:22



 


Jag kan inte hålla mig. Varje dag så ser man dessa bilder överallt och varje gång jag ser dom så blir jag så otroligt berörd. Jag kan inte längre bara stå och titta och läsa utan att göra någonting. Jag bestämde mig idag, på eftermiddagen när jag som alla andra dagar ser denna reklam vid min buss. Men just idag så kändes det extra viktigt. Jag tänkte tillbaka på dagen på förskolan, när barnen satte sig i mitt knä efter vilan för att vakna upp och gosa lite. Jag kunde inte låta bli att tänka på hur fruktansvärt det skulle vara om något av dessa små liven blev cancersjuka en dag. Jag älskar barn, därför väljer jag nu att bli månadsgivare på barncancerfonden. Jag kan inte rädda alla barn, men bara tanken på att jag kanske kommer kunna hjälpa något barn gör mig så mycket gladare. Det finns hopp! Känner du som jag? Bli månadsgivare du oxå! Klicka på bilden för att komma till sidan, eller klicka här!




Av Elin - 20 maj 2013 20:01


Hej vänner. Ledsen för en sen uppdatering men kom hem typ nu kan man säga. Idag är det den sista veckan på förskolan, eller det är måndag-onsdag denna vecka, sen är det slut och jag kommer inte tillbaka för om ett år. Idag på förmiddagen så bakade jag med 4 av dom äldre barnen, såklart så bakade vi tigerkaka som avslutning på mitt tigerprojekt. Resten av dagen har det inte hänt så mycket mer än det vanliga som händer. Har verkligen försökt att njuta idag och kommer att fortsätta att njute dom sista två dagarna nu. Fick en fin present av en av personalen som en interngrej, fem styckna marabou choklad saltlakrits kakor! Sjuk gulligt ju och jag blev så glad, det kan man ju inte få för mycket av precis hihi.


När jag kom hem vid halv 6 så var det bara att slänga i sig maten och sedan följa med lillebror till gitarren för att vi behövde handla present till mamma. Eller, medans han var på gitarr så passade jag på att hänga i stallet i 45 minuter, det var riktigt härligt att bara få sitta där och prata med gamla kompisar, det kändes lite som förr haha. Nu har vi iallafall fixat födelsedagspresent till mamma och nu ska jag bara slappa resten av kvällen. Kram på er, återkommer!

Av Elin - 19 maj 2013 19:33


Carola var med i en jättefin intervju i TVprogrammet Sverige som sändes igår. Jag blir så otroligt rörd, stolt och glad över att lyssna på dessa fina intervjuer när Carola är så avslappnad och är sig själv. Det finns verkligen inget ont om denna människa <3


 

Klicka på bilden för att komma till programmet och spola fram till 4:38 för att se intervjun.


Av Elin - 19 maj 2013 10:01


Heej på er! Eller ska man säga god morgon eller god förmiddag kanske? Min klocka stod på 0730 så för mig har det nog blivit förmiddag nu haha. Gårkvällen ute på Lillsved gick helt okej tycker jag. Vi lyxade till det med att kolla på eurovision på storbildsskärm i ett av klassrummet och några av tjejerna bar upp soffor och filtar och allt möjligt för att ha det så mysigt som det bara gick. Tyvärr så la datorn av efter en stund så det blev lite teknikstrul, detta slutade med att jag vägrade att missa mer än vad ajg redan hade gjort så jag knatade ner till huset och kollade på den vanliga TVn istället som jag visste fungerade. Jag tyckte att det var rätt låt som vann, lite Loreen liknande med barfota på scenen, men so what! Jag röstade på Danmark så jag ska inte gnälla haha. Röstade även på Irland, men dom kom typ sist, vilket jag blev väldigt förvånad över faktiskt. Sarah Dawn Finer levererade en fantastisk fin version av The winner takes it all, höll nästan på att börja gråta. Petra Mede skötte sig fint och var som alltid sjukt duktig och Robin tyckte jag oå var duktig. Han såg lite nervös ut i början och det var lite svajgt, men det blev bättre och bättre ju längre in på låten han kom. Synd att vi fick en liten risig placering bara. Det känns lite tråkigt att allt är slut nu, man har vari stolt i ett år nu och njutit av all uppmärksamhet som Sverige har fått, men nu är det Danmarks tur. Nä höni, nu lämnar vi gårkvällen, har fått ur mig allt nu haha.


   


Idag stod ju klockan som sagt på 0730, vaknade vid 6 och var pigg, men såklart så gick jag inte upp utan jag försökte somna om vilket slutade med att ajg var galet trött när klockan ringde. Åt frukost med tjejerna för en gång skull och sen vid 9 så kom mamma och hämtade mig med båten. Idag var det inte lika härligt att åka båt, det var lite ruggit faktiskt. Ska nog gå över till familjen A en stund lite senare för att säga hej och lite annat. Mamma och jag åker väl hem till Spånga vid 3 kanske sen får vi se vad dagen har att bjuda på. Nu ska jag kolla lite på TV och vila. Kram på er!


 

Det är rätt så mysigt ute på lillsved.


     

Av Elin - 18 maj 2013 19:59


Heej! Idag sov jag galet länge, ända till 1120, men guud så skönt det var! Sover så himla gott ute på landet oxå, sleepappen stod på djup sömn hela natten haha. Idag har jag faktiskt inte gjort så mycket, tittade lite på TV och bara slappade. Vid typ 1330 så gick jag över till familjen A och pratade lite, vi kollade på hockeyn och fikade, jättemys. Det blev inte så långvarit tyvärr eftersom mamma skulle skjutsa mig ut till lillsved, det blev en mysig båttur som inte alls var så kall faktiskt.


Nu sitter jag inne på mitt rum och väntar på att eurovision ska börja. Ska passa på att bädda min säng innan vi går oxå så man bara kan lägga sig och dö när det har slutat haha. Det blev en kortis idag, men jag återkommer imorgon, kram på er!


   

 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2013 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards