lyckopillerelin

Alla inlägg under maj 2013

Av Elin - 9 maj 2013 19:33



Jens Ganman har skrivit en otroligt bra text om hästjejer, läs!

 

"Jag hjälper tjejerna i stallet. Eller, tja… tjejerna och tjejerna. Det är två självständiga kvinnor i övre nedre medelåldern. Och ”hjälper” är förstås ett relativt begrepp i samman­hanget. Jag mockar och spånar. Och försöker att inte gå i vägen. Hästarna är sex till antalet och fem av dem är ordentligt stora. En är lite mindre. En ponny med isblå, penetrerande blick och egensinnigt humör. De är snälla, kloka djur allihop men de väger åtskilliga hundra kilon och de går inte att prata till, som med en hund. Man måste förstå deras kroppsspråk. Man måste förstå deras ljud. Deras fnysningar och frustningar. Man måste ha koll helt enkelt. Och man får inte vara feg. Eller svag. För stalltjänst är ett tungt arbete. Aptungt. Och hästar är inga leksaker. Som till exempel en moppe eller en skoter (som man kan glömma ute i regnet några veckor utan större konsekvenser, och som har en av- och påknapp). Ändå dras, exempelvis, motorsporten med en obegriplig machostämpel, och hockey- och fotbollskillar framställs ofta som robusta tuffingar. Hästtjejer som lite pimpinetta å sin sida; man står och luktar på hästens mule, flätar manen, läser Min Häst…

 

Fast jag skulle tro att de flesta av hockey- och skoterkillarna (precis som jag) skulle blekna betänkligt i en stallmiljö. Som det inte finns nåt puttenuttigt med överhuvudtaget. Utan att ha några vetenskapliga belägg för det gissar jag att tolvåriga stalltjejer ofta är betydligt starkare mentalt än exempelvis sina jämnåriga, motorintresserade killar. Starkare än vuxna karlar. Oavsett om dessa håller på med brottning, boxning eller nån flåsgapig bollsport. En arg, eller bara lätt missnöjd, häst på 500–600 kilo är ingen lek, tro mig. Att bli klämd av en sån i en trång stallgång kan få allvarliga konsekvenser. Att sitta på en ståtlig nordsvensk som råkar i sken ute i skogen, exempelvis för att man dyker på en älg eller dylikt, är inget för den harhjärtade. Hästtjejer är, med andra ord, the shit. Och redan i tidiga tonåren drillas de i egenskaper som kan göra dem till fantastiska vd- och- chefsämnen i framtiden. Ansvarsfulla, orädda, strukturerade. Skickliga på kommunikation och samarbete. Stark självkänsla. Fast jag misstänker att få skulle våga ha det med i CV:t: Från 12–18: hängde i stallet. Varje dag. Tog ansvar. Varje dag. Eftersom de flesta män inte har en aning om vilken extremt krävande miljö ett stall är. Hur meriterande den faktiskt är. Inte minst om man jämför med en basketplan. Eller en skoterverkstad."

Av Elin - 9 maj 2013 16:49


Hej på er kära ni. Dagen har inte riktigt blivit som jag hade tänkt, men det var väl lika bra ändå. Inser idag att jag inte skulle ha ridit igårkväll, mår inte så jättebra idag om man säger så. Tror inte att ajg har feber, men förskyld och ont i kroppen har jag iallafall. Mamma säger att ajg har hostat typ hela natten så har sjukt ont i magen och brösten, är nog lite träningsvärk. Hoppas jag.


Jag hade ju faktiskt tänkt att åka till överby och heja på våra ponnytjejer som dressyra idag, men självklart så stannade ajg hemma, insåg ganska fort att ajg inte skulle orka haha, tur att man kan följa tävlingarna online istället. Så istället så har jag typ suttit i soffan, hållt på med DUSgrejer och tittat ikapp mig på alla tvprogram som jag har missat under veckan. Tackade nyss ja till en Pink konsert oxå, så den 26 maj är det dags att se henne live i globen med barndomsvännen, ska bli spännande! Ikväll bjuds det på grillat och en hemmakväll. Skulle kunna gå och sova nu, men det kanske inte är så smart. Imorgon är jag oxå ledig som tur var och ska vila på samma sätt som jag har gjort idag tänkte jag. På kvällen är det sen dags för att se Tommy Körberg live på intiman, ska bli riktigt kul!


Nu mina vänner, måste jag gå och snyta näsan haha. Kram på er!

Av Elin - 8 maj 2013 21:58


   


Ikväll hörni, håll i hatten. Så red jag faktiskt inte Brolle utan fick byta upp mig och rida stor häst som jag inte har gjort på ett år ungefär. Max II fick jag sitta på iallafall, fux som dom senaste hästarna jag har suttit på haha. Var inte alls taggad innan lektionen och magkänslan var inge bra, men jag insåg att det inte gick att göra något åt saken och intalade mig själv att göra det bästa av situationen. 


I början så kändes det jätteovant och jag funderade på hur det egentligen skulle gå med lektionen. Efter en liten kort tur i skogen så gick vi in till paddocken och började jobba igång hästarna lite fritt. I början så var det lite trix med tyglarna och vissa gånger så kunde jag inte ens stanna honom. Men efter typ två halter bara så gjorde han ett gäng jättefina efter det. I skritten så tyckte jag att det gick rätt så bra, han gick i en bra form och lyssnade bra. Jag var lite feg och det blev lite i otakt ibland, men det tar ajg på mig.


I traven så var det riktigt svårt! Jämfört med Brolle så märkte man det tydligt. Eftersom det tar ett tag att vänja sig så red jag lite fegt men oxå så insåg jag att jag är väldigt spattig i benen, jag har svårt att hålla skänklarna still och sitter gärna med mina ponnyskänklar i vissa lägen, det gör att Max blir lite i otakt. Jag kom även fram till att jag höll på med handen lite för mycket, höll jag still handen och bara rörde lite på fingrarna så han ställde så började han sakta men säkert att sänka sig. Det kändes som att han hade lättare i höger sida än i vänster, vilket oxå är en fördel för mig.


Galoppen koncentrerade jag mig inte på formen i början, utan bara att känna hur han kändes och även hålla igång galoppen. Det var som tur var inget problem så nu vet jag att jag kan tänka lite mer på formen när han ändå galopperar bra.


i slutet så jobbade vi lite självständigt och i höger varv så kändes det jättebra, han travade på fint och gick i en bra form. I vänster så var det lite svårare, men jag försökte så gott jag kunde. Detta var ju som sagt första gången jag satt på honom så jag ska inte kräva för mycket av varken honom eller mig. Är iallafall positivt överraskad och jag skulle absolut kunna tänka mig att rida honom lite mer, tror att jag kan utvecklas mycket på honom faktiskt! Lite nykär har jag nog allt blivigt, det var ett bra tag sedan ♥.



Av Elin - 8 maj 2013 16:47


 

Fint imorse vid bussen.


Åh herre gud vad trött jag är! Klockan stod på 0500 imorse men då var det faktiskt inte så jobbigt att gå upp. Det var en otroligt fin morgon med sol och värme redan från början, underbart! Skulle ju som sagt öppna på förskolan idag, tyckte det gick bra och det var väldigt kul att vara där och se hur dom gör och ta emot alla barn. Annars så har det gått bra idag. Hade planering en timme på förmiddagen och fortsatte skriva på min examination och på eftermiddagen hade jag min handledningstid som vi missade igår då min handldare var hemma och var sjuk, pollen alltså, är glad att jag inte berörs av det! Tröttheten började komma fram mot eftermiddagen när jag hade haft vila med barnen och rast, sen har jag bara blivit tröttare och tröttare, inte blir det väl bättre när man sitter mycket i solen heller. Slutade iallafall vid 15 idag och då åkte jag äntligen hem och försökte att inte sova på vägen hem, förstår hur dom yngsta barnen känner sig när dom inte får sova på samlingen fast dom är så trötta haha.


Ikväll tänkte jag trotsa mitt halsont och min trötthet och åka till stallet ändå, har inte ridit på typ 3 veckor så det börjar bli dags nu! Jag hoppas att jag inte blir sämre än vad jag är, har ju faktiskt långledigt nu så då har jag chans att tillfriskna lite och hoppas att mitt halsont går över. Nu ska ajg laga mat tänkte jag, om jag orkar hehe. Höres när jag kommer hem från stallet!


 

När jag kom hem så möttes jag av detta brev. Men jaa, jag har redan panik över att tiden går så otroligt fort, inte blev det bättre nu haha!





Av Elin - 7 maj 2013 21:11


Hej kära läsare. Nu är jag hemma, har laddat över foton och hunnit sätta mig i soffan och vila litegrann. Det har varit en lång dag, men framför allt varm.Nu är det sommar minsann! :D Nä, men skämtosido så har det varit jätteskönt, men jag märkte nu ikväll att jag var otroligt seg, virrig och trött, beror nog på solen.


Dagen på förskolan har gått bra. Blir mer och mer stressad när dagarna går så fort, vill verkligen inte att det ska bli den 22 Maj, hellre vara på förskolan 8-16 måndag till fredag än att vara på SU 9-12 två gånger i veckan! Idag var min handledare sjuk, så det blev inge handledarsamtal. Synd men det får vi ta någon annan dag helt enkelt ;). Annars då? Vi har haft 3-årskalas igen på nyckelpigan med glass i stora lass. Eftersom jag vet att glassen slängs det som blir över så satt ajg och åt och åt och åt. Tror jag åt över en halvliter glass alltså, men man kan ju inte slänga glass! På morgonen så fick vi oxå se lite grodyngel som ett barn hade med sig som var mycket spännande.


     

Älskar att man ser pirathatten som ett av barnen hade på sig haha

 

På lunchreasten medans barnen sov så passade jag på att sitta ute i solen, blev en hel del telefonsnack med Sanna på kansliet men det var sjukt varmt men sjukt härligt ändå! Det var till och med så varm så vi satte up solskydd över sandlåderna redan på förmiddagen. 

 

 

 

När jag hade slutat så åkte ajg till solna för att ha DUSmöte. Eftersom Sanna var sjuk idag så fick jag fixa mat och allt själv. Blev skitdyrt och såklart så fick jag fel kvitto från kassören så vi får se om jag får pengar tillbaka. Mötet gick iallafall bra, tyckte vi kom fram till mycket trots att ajg blandade ihop datum, ord och allt möjligt. Det var ungefär då jag började fundera på om jag hade fått lite för mycket sol på mig under dagen haha.

 

 

all alone med all mat!

 

Imorgon ska jag öppna på förskolan, så klockan står på 0500 typ = dags för att sova, nu! Godnatt kompisar, tittar in här när jag kommer hem imorgon. Det är ridning på kvällen sen oxå, äntligen!! :D

Av Elin - 6 maj 2013 19:08


Hej vänner. Fördelen med att jag inte har haft någon sovmorgon i helgen var att det inte var så jobbigt att gå upp imorse, inge måndagströtthet idag alltså ;). Det har ju oxå varit sjukt fint väder idag, så himla mysigt att vara ute på gården på förskolan nu när det inte är lika kallt och ruggigt. Annars så gick dagen bra, hade målning med barnen på eftermiddagen med lite hjälp, skönt att ytterligare en del av projektet är klart. Nu ska jag bara gå viare, har några veckor till på mig och jag känner mig inte klar.


När jag slutade vid 16 så begav jag mig in till centralen för att hitta på bus med trevliga personer, tillexempel en fika på espresso house, mums! Resten av kvällen ska jag bara ta det lugnt. Förbereda lite inför DUSmötet imorgonkväll och även handledningstiden jag har på förskolan imorgon. Det känns som att jag har tackat ja till något eller att jag har sagt att jag ska fixa något som jag inte har gjort. Hatar känslan att man tror att man har glömt något viktigt! Nä hörni, återkommer!


 

Av Elin - 5 maj 2013 20:45


Jag har blivit beroende av min almanacka. Jag vet inte hur många gånger om dagen som jag kollar in månaden. Jag är redan stressad och det gör inte saken bättre att jag kollar i almanackan flera gånger om dagen heller. Just nu så går tiden alldeles för fort!


 

Av Elin - 5 maj 2013 16:47


Herre Jesus. Nu är jag hemma efter en helg på Strömsholm med mycket inspiration och en otroligt rolig men intensiv helg med CUS och ett glatt gäng med DUSare från hela Sverige. Både gårdagen och idag har varit otroligt intensiva, men man har fått mycket gjort och det känns som att man har varit iväg längre än vad man egentligen har. 


När vi kom fram till Strömsholm igår så blev vi "in checkade" och sen bjöds det på lunch, sjukt god lunch! Efter det så började första passet om motioner,vad vi i DUS skulle vilja göra mm. Efter lite paus så gick vi igenom lite vad CUS ska göra i framtiden osv. Efter lite fika så åkte vi iväg en bit för att ha femkamp, till våran hjälp fanns hippologerna som höll i det hela, fantasifullt och kul då man lär känna gruppen mer. Tänk att lekar är så användbart ;). Efter det så åkte vi till hotellet och vid 20:00 var det dags för mingel och sen galamiddag. God mat hela kvällen och trevligt att lära känna nytt folk. Vi fick oxå reda på vilet lag som vann femkampen och självklart så var det mitt lag hehe! Vid 22 så var nästan alla dödströtta så då tror ajg att vi alla gick och la oss. 


Idag började dagen med en jättegod hotellfrukos, galet vad bortskämd man blir när man är borta så här! Efter det så fick vi en liten rundvandring på Strömsholm. Varje gång det har varit rundvandring när jaf har varit där så är det alltid samma runda så jag kände väl ingen wowkänsla som andra gjorde. Men det är alltid kul att se på fina hästar, idag var det dessutom 3årstest så då passade vi på att spana lite på det! Efter fika så var det dags för CUS årsmöte, många nya kom in och många veteraner avgick i styrelsen. Det var nog inte bara veteranerna som grät och försökte hålla igen tårarna när det var slut när CUS ordförande (som oxå avgick idag efter hela 10 år i styrelsen!!) Helena Carlsson höll ett tal till var och en som avgick.  Dagen avslutades med lunch och sedan lite "fri lek" tills vi blev skjutsade till tåget.


Är riktigt taggad att komma igång med nya projekt och idéer nu för alla US och ungdomar i ridsporten här i Stockholm. Nu är det bara att köra!


 

Egen namnbricka och material för helgen.


 

Mitt och Filippas hotellrum, var sjukt sköna sängar! Sov som en prinsessa, fast det kanske berodde på att man var så trött ;).


 

Utsikten från vårat hotellrum.


 

Förstapriset.


Årsstämman.


   

                                Fint på morgonen!                                                                                                     Gofika

 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2013 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards