lyckopillerelin

Alla inlägg under september 2013

Av Elin - 27 september 2013 19:09


Hej på er vänner. Herre Jesus vad seg jag är i huvudet nu. Sov alldeles för länge idag så jag är nästan för mycket utvilad haha. Idag har jag pluggat hela dagen! Nu är jag nästan klar, har två sidor kvar att skriva men det gör jag nog på Söndag. Tog en liten paus vid 1330 och åkte ner till Spånga centrum för att handla gurka till tacosen ikväll och jäklar vilket håll i gång det är nere vid Spånga station just nu! Inte nog med att idol spelas in här i Lunda typ 5 minuter från mig utan tågen går ju inte heller så det är sjukt mycket ersättningsbussar och sjukt mycket folk i Spånga. Jobbig att hålla på att trängas och hålla på när man är där. Ikväll blir det hemmakväll framför TVn med choklad till efterrätt, mys! Nu är det helg! Imorgon är det Lördag och då är det dags för Carola konsert!! :D


Av Elin - 27 september 2013 14:30


Gick tillbaka i mitt arkiv ungefär ett år för att se hur jag mådde och vad jag gjorde då. För ungefär ett år sedan så var jag ute på min första VFU efter mina behandlingar. Jag var otroligt tacksam över hur fint mottagande jag fick från all personal och jag var otroligt lycklig när jag fick ägna mina dagar på förskolan där jag alltid trivs. Men under en stor tid i denna period och under hela hösten så mådde jag samtidigt så otroligt dåligt. Jag var arg på allt och alla, egentligen så var det cancern jag var arg på men tyvärr så gick det ut över andra. Det var när jag kom tillbaka till vardagen och rutinerna igen som jag insåg hur mycket jag hade missat på ett halvår. Jag var förbannad på cancern för att jag inte fick plugga med mina gamla vänner, jag var förbannad på cancern för att jag fortfarande kände att jag behövde peruk och jag var förbannad på cancern för att den hade gjort mig så svag och osäker. Under min VFU så spelade jag Laleh "vårens första dag" och dansade på perrongen på vägen hem och på vägen dit till texten "jag är inte beredd att dö än" men på kvällarna och när skolan sakta men säkert började närma sig så blev det många nätter med dålig sömn och mycket tårar.

Idag, ett år senare så kan jag fortfarande vara arg på cancern ibland. Jag är fortfarande arg för att jag inte får plugga med mina gamla vänner. Jag är fortfarande arg för att jag ibland känner att jag måste förklara för människor varför jag tog ett halvår uppehåll i skolan. Men samtidigt som jag ständigt kommer att vara förbannad på cancern så är jag ändå starkare och lyckligare.


Av Elin - 26 september 2013 22:40


Hej vänner. Nu har jag precis kommit hem, bytt om till myskläder och tvättat bort allt smink. Ska nog snart gå och lägga mig i sängen, tända ljus och titta på en film, är ganska trött och besviken på lite olika saker så behöver annat att tänka på just nu.


Kvällen har iallafall varit superlyckad! Var inne i stan vid 1630 och vi tjejer från gymnasiet gick runt lite i stan för att shoppa lite, jag hittade dock ingenting så jag sparade allt pengar hehe. Efter lite shoppnig så åkte vi vidare mot Fridays på östermalm för att leva lite Sex and the city liv genom att äta middag, dricka drinkar och ha kul, där mötte vi oxå upp universitetstjejerna så vi blev ännu fler. Var sjukt god mat och vi hade det såå trevligt, eller jag iallafall hehe! Skönt att det inte blev så sent, även om det nästan känns som fredag idag så är det bara torsdag hehe. 


Nu sitter jag iallafall i soffan och är lite besviken, eller mycket för att vara ärlig! Jag och Emelie skulle gå på Carolas konsert på lördag men hon kommer inte ifrån jobbet tills dess så jag har ingen att gå med!!! ÅÅÅH känns surt att jag har betalat för två biljetter om jag inte hittar någon att gå med och går själv och det känns otroligt tråkigt om jag inte får med mig någon, så har lite lätt panik nu om man säger så! Nu ska jag iallafall försöka tänka på annat, god natt på er!


Av Elin - 26 september 2013 14:43



Hej på er vänner. Jag har totalt glömt bort att titta in här kom jag på. Låg kvar i sängen till 11 typ och läste lite och tog det bara lugnt. Gick sen upp och började skriva på min examination och det är ungefär det ända ajg har gjort tills nu. Har väl sammanlagt en uppgift kvar nu men jag hoppas att ajg blir klar med den imorgon så jag slipper sitta under helgen. Har precis slängt i mig lite lunch, blev skolmat här hemma idag haha! Tur att man har en mamma som jobbar på skola som kan ta hem favoritskolmaten när det blir över, fick lite flashback från högstadiet hihi!


Om en timme ungeför ska jag åka in till la stada för att möta upp tjejerna, det blir lite shopping och sen ska vi käka middag på fridays eftersom Vånkan fyllde år i tisdag. Blir säkert en jättemysig kväll så får vi se när jag kommer hem helt enkelt. Nu ska jag börja göra iordning mig hade jag tänkt! Kram och puss, ha en bra torsdagkväll!


Av Elin - 25 september 2013 21:50


Dressyrlektion på min nya lilla stjärna denna vecka med, eller nya och nya Billy kanske inte räknas som ny för mig längre. Jag hade en sån otrolig tur att han gick lektionen innan så slapp fixa i ordning honom utan bara hämta honom uppvärmd och klar. Ända negativa var att hon redan var lite trött efter första lektionen, men jag fick honom att jobba på bra ändå.


Började med lite halter vid varje bokstav och tyckte att han var otroligt lydig från första början. Efter det så red vi skänkelvikningar runt hela fyrkantspåret. Vi började med att flytta undan höger skänkeln och där är ju jag väldigt mycket svagare. Det märks tydligt på en häst som Billy, Åsa knöt fast spöt i högerhanden på mig och det var otrolgit svårt att få honom att lyssna på högerskänkeln ändå, det var inte fram emot slutet av övningen som han började flytta sig lite mer. Däremot när jag flyttade undan vänster skänkel aå gick det som en dans, han flyttade sig till och med lite för mycket ibland. Han knata på och gick jättefint för det mesta, stoor skillnad!


Efter det så gick vi in på volterna och jobbade mycket med stora och små volter, flytta ut hästarnafrån liten volt till voltspåret och även tempoväxlingar. Jag hade lite svårt att få det där lilla spruttet i bakbenen och tyckte att han emellanåt gick ut med bogen lite för mycket då jag försökte ställa lite för mycket. Annars så gick det helt okej.


Det som var roligast idag var galopparbetet. Vi jobbade med skritt-galopp-skritt-galopp-övningar och jag älskar sånna övningar! Man märker verkligen skillnad från första gången man fattar och sista gången man fattar och det är då man inser hur dessa övningar är så otroligt bra. I vänster varv så gick det helt okej, blev lite mycket tvek från min sida och han förstod inte riktigt vad jag ville från början, lite slängtrav som övergick i galopp helt enkelt. I höger varv så gick det betydligt mycket bättre, trots att det är både mitt och Billys svåra varv. Tydligen så kan det lätt bli väldigt mycket trav innan galoppen och till och med fel galopp men idag så lyssnade han jättefint! Tog skänkeln och fattade fin galopp direkt, det ända som var lite svårt var att komma ner i skritt direkt efter galoppen, men det blev betydligt mycket bättre jämfört med i början av övningen ;).


I slutet så travade vi av dom en snabbis, tyckte att det gick helt okej, han slingrade sig ur formen lätt när jag försökte rida lite för mycket haha, men när jag väl slappnade av och lät honom sänka sig själv så gick det mycket bättre. Fina fina Billy, är så otroligt roligt att rida honom!


Av Elin - 25 september 2013 17:31


Hej på er snyggingar! Allt bra med er? Med mig är allt bra, lite fullt upp just nu bara. Gick upp vid 9 imorse för att plugga lite och även ha lite extratid på mig att ta det lugnt och göra i ordning mig inför skolan. Hade sista seminariet för denna kurs idag, redovisning och prat om examinationen stod på schemat. Känns skönt att denna kurs är över, är ledig fram till måndag den 7, känns som lov haha! Lyx!


Nu har jag precis kommit hem och lagat mat, pringer mellan köket och datorn för att hinna med allt eftersom jag ska rida ikväll oxå haha. Men nu måste jag faktiskt sätta mig ner och äta, tror aldrig jag har lagat mat å här snabbt förut haha! Föresten, jäklar vad kallt det har blivit nu, höll på att frysa ihjäl på vägen till skolan i förmiddags!




Av Elin - 24 september 2013 16:15


Hej på er mina fina vänner. Allt bra med er i höstrusket? Jag tycker att man blir lite trött och seg när det bara regnar och blåser hela dagarna. Men det går nog över snart, när kroppen har vant sig vid hösten. Idag sov jag som en stock nästan hela natten, vaknade väl två gånger bara, annars brukar jag vakna typ 4-5 gånger per natt.


Under förmiddagen så kollade jag lite på TV, försökte vakna lite och kolla lite på examinationen. Åt lunch och sedan så satte ajg igång med att skriva. Har skrivit klart den sista delen och har börjat på den första uppgiften, haha går i fel ordning jag vet! Under eftermiddagen så har jag skiftat mellan att svara på mejl, prata i telefon och skriva på examinationen. Ett tag så svarade jag på mejl-skrev några rader på examinationen-svara jag på mejl-skrev några rader på examinationen. Effektivt arbete är vad jag kallar det för! Det känns som att det är skola och ridsport för hela slanten just nu haha!


Men nu tror jag att jag lämnar examinationen för idag, om jag inte får något ryck senare ikväll, så fortsätter ajg att skriva under torsdag, fredag och måndag. På Tisdag ska den vara inlämnad, en vecka kvar!



 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2013 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Skapa flashcards