lyckopillerelin

Alla inlägg under september 2013

Av Elin - 24 september 2013 00:24


Min statsuppdatering just nu är att jag ligger i min säng och myser. Hör blåsten ute och regnet som smattrar mot mina fönster, samtidigt som jag sitter här inne i värmen nyduschad, med tända ljus, lovsånger och drogar tumblr och we heart it. Det ända som fattas är någon bredvid mig, känns väldigt tomt i sängen...Imorgon ska jag försöka ta tag i examinationen och skriva en uppgift, jag ska även ta tag i DUS igen då det är en ny vecka och sedan så får vi se vad som händer. Just nu så är jag inte sugen på att göra någonting, jo kanske att få känna en varm och mysg hästmule på axeln. Nu ska jag iallafall blåsa ut ljusen och försöka sova. Ta hand om varandra, älska varandra och var tacksam för det du har, du är så värdefull ❤.

 


Av Elin - 23 september 2013 13:16


Hej på er vänner. Var såå skönt att sova i sin egen säng inatt (fast den var lite tom och att jag inte hade min riktiga kudde). Sov ut till 10 idag och tog det bara lungt under förmiddagen. Hela dagen har jag suttit med kurslitteraturen uppslagen och examninationspappret framför mig för att sätta  igång med examinationen men det är totalt omöjligt! Har knappt fått ner ett enda ord än. Har redan börjat få panik över hur detta ska sluta, tänk att ajg alltid ska ha så svårt med detta!  Vill bara dö just nu och återuppstå när kursen är slut haha! Jag får helt enkelt försöka ta nya tag senare idag för det lär ju inte hjälpa att sitta här och stirra på ett tomt dokument...


Av Elin - 22 september 2013 20:31


Hej vänner! Nu är jag tillbaka i Stockholm efter en underbar bröllopshelg. Det har varit fullt upp, lite sömn, men mycket skratt och framför allt mycket kärlek.


Torsdag: Vi kom ner till knäred sent på kvällen och det var bara att packa upp allt, göra i ordning alla sängar och ta en nattmacka. Sen så ägnade vi resten av kvällen åt att sjunga lovsånger och bara ha det allmänt mysigt. 



Fredag: Vi gick upp i hyfsad tid och Sofi och jag låg bara och myste ett tag. Vi tog det bara lugnt tills vi äntligen fick krama om Sara, Oscar mötte ju upp oss vid kyrkan där vi sov fredan på Torsdagskvällen så honom hade vi redan fått krama om. Vi åkte till festlokalen och började förbereda där, ställa i ordning stolar och bord. Efter krångel, lite sura miner och pizza i magen så åkte vi tärnor, Sara, Oscar och Simon (som skulle leka båda Saras pappa och bestman haha) till kyrkan för genrep av vigseln. Blev lite flum blandat med nervositet och allvar där i kyrkan med det gick bra! Efter det så var det bara att åka tillbaka till festlokalen och träffa Saras släktingar och hjälpa till med dekorationen litegrann. På kvällen så fixades mina naglar och så förberedde vi lite annat.



Lördag: Dagen med stort D, tidig uppgång. Klockan stod på 6 och Sofi och jag var galet trötta! Men det var bara att gå upp och börja locka håret, sminka sig och klä på sig. Vid 0930 så åkte vi iväg till Oscars mamma för att vänta på Sara som hade varit hos frisören. Efter det så åkte vi vidare för att bli fotograferade i vacker natur och allt. Efter det så var det raka vägen till kyrkan. Vigseln gick så bra och både Sara och Oscar var så fina och det lös om hela dom, Sofi och jag grät ikapp under cermonin och tycker faktiskt inte att vi gjorde bort oss så mycket haha! Efte vigseln så var det kramkalas och sen fest för hela slanten! Kvällen blev verkligen jättefin, mycket skratt och kärlek! Tror Sofi och jag låg i säng vid 2 inatt och då var vi båda heeeelt slut!



Söndag: Blev väckta av släkt, tyvärr! Men Sofi och jag gick inte upp från sängen förs vid 0930 ungefär. Packade ihop och väntade på Sara och Oscar. Vi fikade, pratade och Sara och Oscar fick öppna presenter. Efter lite mer prat så packade vi det sista och vi som åkte ner tillsammans åkte hem.Nu så ska jag bara ta det lungt resten av kvällen. Är ledig imorgon så packar upp då hade jag tänkt. Nu måste jagäta något, kram! Fler och bättre bilder bjuder jag på senare!


En del av tårtan som blev över.



Av Elin - 21 september 2013 14:00


Tidsinställt.


Just nu när detta inlägg kommer upp så (om allt går som det ska) står jag i kyrkan som tärna tillsammans med Sofi på en av mina bästa vänners bröllop. Känns helt galet att vi är i den åldern där det faktiskt är okej att man gifter sig. Dagen kommer vara fylld av kärlek och jag kommer vara så glad och stolt över min fina vän och hennes (snart) blivande man! <3


<3

Av Elin - 19 september 2013 14:13


Hej på er mina kära vänner. Har verkligen superbråttom men känner att jag måste titta in här lite snabbt ändå. Klockan stod på 7 i morse och jag var gaaalet trött! Menmen, hellre gå på lektionen än att vara hemma och skriva 6 sidor som komplettering ;). Åkte till skolan i rusningen och hade ett jättebra seminarie, my god vad jag älskar våran lärare! Tror nog att hon är den bästa som jag har haft på hela SU än så länge under min utbildning. Vi pratade om lagar och barnböcker, mycket intressant!


Nu är jag hemma, har packat klart allt och sitter för tillfället och äter lunch samtidigt som jag bloggar och jar precis avslutat ett samtal med Sanna på kansliet. Hinner jag inte skicka iväg några mejl nu så får jag göra det i bilen istället helt enkelt. Nä vänner, vi får se hur uppdateringen blir här resten av veckan. Nu åker jag ju iväg till Småland och kommer dit ikväll, imorgon är det genrep och annat fix och trix, på lördag ärr det den stora dagen med Bröllop och på söndag blir det hemfärd. 


Nu måste jag verkligen gå och klä på mig. Kram på er fina ni!


Helgens packning!

Av Elin - 18 september 2013 21:39


Idag gick det inte alls lika bra att rida som förra veckan. Det var inte under all kritik, har ridit både bättre och sämre som idag men det fanns en heeeeel del att jobba med om man säger så. Vissa delar gick jättebra och vissa inte alls bra. 


När vi hade skrittat fram ett tag så började vi jobba i skritt, skritt-halt-skritt övningar och mycket halvhalter. Jag valde att ha Billy inspänd från början denna vecka med då jag känner mig mycket stadigare och vågar rida mer. Tyckte han lyssnade jättebra på halt och skrittövergångarna redan från första början, han var riktigt pigg och på hela passet faktiskt. 


Efter det så jobbade vi mycket i skänkelvikningar, flyttade dom längst hela fyrkantspåret först i vänster varv, undan högerskänkeln. Eftersom det är den svåra sidan för mig så gick det lite upp och ner, kommer ju inte riktigt åt med skänkeln där och han flyttade sig inte riktigt undan så mycket som jag hade velat. I höger varv, undan för vänster så gick det betydligt mycket bättre, men det hade ju sina skäl som Åsa sa haha. Där kommer jag åt bättre och han flyttade undan jättefint i stort sätt hela tiden, ibland blev det lite för mycket och jag höll inte emot tillräckligt men överlag så var det jättebra.


När vi hade ridit lite skänkelvikningar så jobbade vi på volterna och minskade-ökade dom, sen även ställde åt båda håll på liten volt för att mjuka upp sidorna på hästarna. När vi hade jobbat lite med det så fick jag en sån otrolig kramp i min hand, tror att det är för att jag håller både spö och tygel i vänster så var tvungen att vila lite. Det hela slutade med att Åsa knöt fast spöt i höger arm istället så jag skulle kunna rida och även stärka min högersida med spöt. 


Efter det så gick det nästan bara utför kändes det som, jag blev ofokuserad och tålamodet fanns inte riktigt där. Men jag kämpade på och stundtals så gick det bra och ibland så gick det inte alls. När vi fattade galopp så gick höger bättre än vänster. I vänster så hade jag svårt att få honom gå i en bra form samtidigt som jag bibehöll galoppen. I höger så var det på något konstigt sätt lättare att få honom gå i en bra form och hålla honom i galopp. Konstigt det där att jag inland är starkare i höger och ibland i vänster....


Fanns som sagt både toppar och dalar i min ridning ikväll, men det kan ju inte alltid gå som en dans. Tur att jag har fina vänner och en charmig häst som jag att jag kommer ifrån stallet med glad min ändå ;).


Av Elin - 18 september 2013 14:47


Hallå hallå igen vänner. Nu är jag hemma igen, eller kom hem för ett ta sedan men har ringt några samtal, skickat mejl och fixat och donat litegrann så har inte riktigt haft tiden att sitta vid datorn förs nu då jag kan andas och ta det lugnt lite resten av dagen. Blev en snabb och mysig lunchdejt med Mimmi, vardagslyx att träffa en av mina finaste vänner så här på en Onsdag. Nu innan jag ska laga mat och packa så tänkte jag faktistk mysa till det med te, mina tidningar och titta på en film. Tycker jag förtjänar det haha, kram på er!


 

 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2013 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards