lyckopillerelin

Alla inlägg under december 2013

Av Elin - 23 december 2013 17:52


Hej på er mina fina läsare som tittar in här fortfarande. Denna dag har verkligen gått i ett! Har egentligen inte tid att sitta och skriva detta inlägg men jag gör det ändå, får så dåligt samvete annars haha. Idag dagen före julafton så har jag städat mitt rum från golv till tak, julpyntat och fixat det sista i mitt rum och tillsist så har jag slagit in och fixat dom sista julklapparna inför imorgon. Det blir en julafton i år där vi inte ska vara hemma på hela dagen så man har fått fixat allt idag istället. Nu har jag precis  hoppat ur duschen och ska alldeles strax sminka mig, måla naglarna och klä på mig lite snyggare kläder än dom som jag har på mig nu haha. Ikväll får vi gäster som vi alltid får den 23dje, dock så blir vi få i år men det kan vara skönt ibland det med. Nä hörni, bjuder på några bilder på lite julpynt och paket så länge, granen får ni bild på imorgon. Kram på er!


Av Elin - 23 december 2013 12:16



Ramlade över ett nytt program i SVTs öppna arkiv igår. Egentligen så gick jag in på svtplay för att frossa Sarah Dawn Finer klipp, men helt automatiskt så råkade jag skriva Carola när jag sökte och ramlade in på ett nytt julprogram som jag inte har sett förr, kanske för att svt måste ha lagt ut det nu under julen hehe. Ett julprogram från 1991 där hon sjunger jullåtar, intervjuar och intervjuas och självklart avslutar med lite gospel. Ett helt ok program måste jag säga, alltid kul att se klipp och program som man inte sett innan. Känns lite fejk och lite stelt ibland, men my god vad hon kan sjunga! Är ni sugna på lite julfeeling så gå in på svtplay och kolla vettja!

Av Elin - 22 december 2013 22:19


Hej alla finisar. Nu är jag hemma och har bytt om till myskläder, är så sjukt mätt så magen strejkar lite just nu känner jag. Har varit iväg med familjen till våra barndomsvänner här i Spånga. Nu kring jul så är hela familjen hemma så vi blev bjudna på adventsmiddag ikväll hela familjen, mys! Alltid trevligt att träffa hela familjen och prata ikapp oss lite. 


Annars idag så har jag bara tagit det lugnt, sov dåligt inatt för jag hade så grymt ont i ryggen så har varit sjukt trött hela dagen idag. Har man ont så blir man av med så himla mycket energi! Imorgon däremot så är det bara att bita i det sura äpplet och städa rummet, slå in dom sista julklapparna och fixa och trixa lite innan vi får gäster på kvällen. Nu ska jag titta vidare på Michael Bublés julkonsert, puss!


Imorgon ska vi pynta vår julgran, längtar!

Av Elin - 22 december 2013 11:15


Juli: Under Juli månad så var det mycket fart och fläng på mig. Tisdagarna spenderade jag självklart på skansen, förutom två av tisdagarna då jag dels var i örebro för lite bröllopsfix och den andra för att det regnade så mycket. Var jag inte på skansen så var jag hemma i stan och träffade vänner som var hemma, jag var ute på landet så mycket som jag kunde och passade på att jobba, sola, bada, läsa och njuta av fina sommarkvällar med familjen A. Vi hade även familjen H på besök unnder en dag i mitten av månaden, alltid mysigt att träffa dom! Jag var även hästvakt åt Mimmis fina stjärna i fyra dagar och passade självklart på att gosa, rida och få andas lite häst mitt i sommaren. Åkte även med Elin till hennes faster i Vallentuna och hälsade på hennes hästar. Min namnsdag den 31 firade jag först med Bella i svandammen och sen en drink hemma hos henne, sen på kvällen åkte vi hela familjen till Värmdö för en trevlig namnsdagsmiddag med mormor och morfar, jättegod mat var det!



Augusti: Tisdagarna vet ni ju redan vart ajg spenderade-skansen! Gick från skansen på sista programmet med tårar i ögonen, levde verkligen för Allsången under sommaren och jag mådde så otroligt bra när jag var där! Annars så spenderade jag dagarna ute på landet med mamma där jag självklart passade på att jobba, sola och bada. Hästarna kom hem i början av månaden och terminen började sakta men säkert att komma igång, det var då jag hittade min nuvarande stjärna Billy som jag rider på fortfarande. Fick äntligen krama om min fina vän Sunna som var i Stockholm i några dagar!! Jag fortsatte självklart att träffa många av mina fina vänner, det blev allt ifrån fika till bubbelkväll med massa olika vackra vänner. Åkte ut till mormor och morfar under en helg i slutet av månaden för att slappna av lite, ridsporten hade satts igång efter sommaruppehållet så det var mycket jobb kring det, sista helgen så hade vi en jättebra konferens i Sigtuna med styrelse, kansli och sektioner där det bjöds på mycket god mat, trevlgit sällskap och effektivt arbete inför hösten. 



September: Sommaren tog officiellt slut, skolan började och allsången var slut. Första skoldagen "firades" med först en genomgång av kursen och sen så drog vi hela gänget till kungshallarna och åt lunch ihop. Det var äntligen dags för Saras möhippa som Sofi och jag hade planerat under sommaren, så jag Sofi och Veronica + Sara och Sofis mamma som körde bilen åkte ner till Floby över en helg för att överraska Sara. En grym helg blev det!! Annars så pluggade jag på, red varje vecka, jobbade lite och ungicks med vänner, var även ute på landet litegrann under några helger. Den 21 september så var det dags för Sara och Oscars bröllop, Sofi och jag stod och grät ikapp i kyrkan i våra tärnklänningar och hela dagen var så himla vacker! I slutet av månaden så var det oxå äntligen äntligen dags för Carolas jubileumskonert som jag hade längtat så mycket efter! 


   

Av Elin - 21 december 2013 22:34


Hej på er alla vackra människor där ute. Vilken dag det har varit idag, fullt upp typ hela tiden, eller ja-rättare sagt jag har inte varit hemma på hela dagen iallafall. Har spenderat dagen och kvällen hemma hos min älskade extrafamilj. Nu känns det verkligen som min lilla extrafamilj, känner mig alltid välkommen och det är alltid en sån mysig stämning hemma hos familjen Fredriksson. Jag blev inbjuden dit för att överraska Sara som kom hem till Stockholm idag.


Allt blev så lyckat, vi hade lyckats hålla det hemligt hela tiden så Sara hade verkligen ingen aning om att jag skulle hoppa fram och anfalla henne när hon klev in i köket, så kul! Det blev något slags födelsedagsfirande för Sara eftersom hon fyllde år igår så det var inte bara jag och hennes familj där utan även en gammal kompis till famijen med barn, jättetrevligt! Jag tog äntligen tummen ur röven och fick mitt hår färgat av Sara också, blev lite mörkare än vad jag hade innan. Vi får se om jag färgar det ännu mörkare eller om jag nöjer mig så här. Just nu är jag rätt nöjd iallafall. Annars så har vi bara myst och haft det jättetrevligt i varandras sällskap. Blev bortskämd igen med att få skjuts hem och nu har jag bytt om till mjukisar och ska nog snart gå och sova. Har haft en underbar dag med en underbar familj, tacksam!


Tyvärr så blev det inga bra före och efterbilder eftersom före bilden blev tagen med blixt och denna bild utan, så då luras man lite av det och tycker att jag blev ljusare. Får försöka att ta en bättre bild imorgon och visa. God natt på er finingar, kärlek!


Av Elin - 21 december 2013 11:45


Gårkvällen då? Det var länge sen som jag faktiskt kom hem så sent som jag gjorde igår, 0030 satte jag nyckeln i låset här hemma. Men det var det absolut värt! Emelie och jag kom till Botkyrka kyrka ca en timme innan konserten började och vi fick faktiskt helt okej platser trots att det var mycket folk.

Jag tyckte att det var en väldigt bra konsert, kanske lite för lite Carola men jag har på känn att man hade tyckt det oavsett haha. Hon hade Dogge Doggelito på besök och hans körslagetkör. Jag hade hoppats på att han skulle rappa till drummer boy men tyvärr blev det inte så, istället rappade han till ty så älskade Gud hela världen som är en låt från Credoskivan som han även är med på. Men det blev grymt bra ändå, jäklar vad han fick igång publiken! På besök var även den syrianska flickkören som hjälpte till att backa upp och sjöng några egna låtar. Annars så var det Carola som sjöng och bjöd på sig själv. Att det var i kyrkan gjorde faktiskt skillnad, självklart blev det mer prat om tro men då blev också gospellåtarna mer spontana och fick mycket mer feeling i sig, sånt som jag älskar! 

Självklart så behöll hon oxå traditionen att bjuda upp barnen på scenen, fortfarande genom alla år så ifrågasätter jag om jag fortfarande är barn då ;). Nej, såklart jag inte gick till scenen utan jag lämnade den platsen till någon annan. Enannan tradition hon behöll var att läsa upp julevangeliet, fast detta år var det Dogge som läste upp det. Det bästa var nog iallafall slutet när vi i hela kyrkan fick sjunga med i gospeln och bara kunde känna in allt, så mäktigt! Den sista låten hon sjöng med både Dogges kör och den syrianska kören var Välsignelsen och där kunde jag knappt hålla mig för gråt längre, så vackert och så mäktigt och så nära Gud!

 

Nu är det verkligen jul på riktigt! Har saknat att se fram emot Carolas julkonserter varje år och jag hoppas verkligen att detta inte var någon engångshändelse utan att det blir julkonserter i flera år framåt igen, för det är något speciellt med Carola och julen. Dom hör lixom ihop. Kanske är det för hennes tro? Kanske är det för hennes jullåtar? Hur som helst så är jag otroligt glad över att Emelie och jag kom iväg på denna julkonsert och att jag även fick avsluta årets konsertår med en Carolakonsert, på hennes 30årsjubileum!

 


 

 

 

 

Av Elin - 20 december 2013 14:05


Idag så är det äntligen dags. Tycker att tiden går alldeles för långsamt just nu, vill bara att klockan ska bli 20:00 då jag äntligen får möjligheten att se Carola igen, känns bra att avsluta hennes 30 årsjubileumsår med en julkonsert i kyrkan. Eftersom det är onumrerade sittplatser så tänkte jag och Emelie vara där ca en timme innan det börjar, hoppas att vi får bra platser! Självklart så kommer kameran med och sen får vi se om det finns någon möjlighet att få säga hej till Carola efter konserten. Hur som helst så kommer det bli en toppenkväll, det är jag övertygad om!


Bild från julkonserten 2010 på Cirkus, mer om den upplevelsen kan ni läsa här.

Av Elin - 20 december 2013 10:42


Vaknade av nyheten att Petra Marklund blir den personen som tar över Allsång på skansen efter Måns. Tror det blir bra, först var jag lite besviken men det tror jag var för att det var så himla otippat. Men nu när jag har läst en liten intervju med henne och smält nyheten så tror jag nog att det kommer blir jättebra, ska bli riktigt spännande att se hur det blir. 


Bild från i somras.

 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< December 2013 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards