lyckopillerelin

Alla inlägg under december 2013

Av Elin - 11 december 2013 21:56


Äntligen kom jag upp på hästryggen igen! Trotsade min onda hand/arm och åkte till stallet ändå idag. Det var ju ca tre veckor sedan som jag red på riktigt och har verkligen saknat hästarna och gemenskapen i stallet så det var verkligen dags nu! Möttes av en glad billy i spiltan idag och stod och pussade lite på honom innan jag fick hjälp att göra i ordning honom. 


Med tanke på min situation så tyckte jag ändå att lektionen gick helt okej. Är i en liten svacka nu, jag får inte riktigt till det som jag vill och ibland så tar mitt dåliga tålamod över och jag orkar inte lägga ner tid och kraft för att få det att fungera. Men emellanåt så gick han riktigt fint! Fick igång honom väldigt bra i början med tampoväxlingar i skritten och mycket halter, han blev väldigt kvick i skänklarna och knatade på bra. Vi red skänkelvikningar på ena långsidan i skritt och gjorde 8 meters volter på den andra långsidan i skritt också till en början sedan volterna i trav. Tyvärr så började vi med vänstervarvet och flyttade då undan höger skänkel och där har jag ju svårare att komma åt. Jag försökta så gott ajg kunde och i början när jag precis skulle börja flytta undan höger skänkel så flyttade han helt okej, sen tappade jag honom alltid mer och mer framåt slutet av långsidan. I högervarvet när vi flyttade undan vänster skänkel så gick det mycket bättre och han flyttade sig kalasfint nästan hela tiden! 


Efter det så kom vi på volterna och jobbade lite i galopp. Fattade från skritt som jag faktiskt tycker är roligast då man känner skillnaden från första fattningen till sista. Började med högervarvet och tyckte att han jobbade på bra, jag förlorade lite kraft då jag fick ont i armen efter ett tag så jobbade med att få bra fattningar och sen inte galoppera så jättemycket. Efter det så blev det vänstervarvet och där blev det väl lite mera galopp men ändå inte lika mycket som alla andra. I slutet när vi skulle jobba lite fritt och sänka hästarna lite så red jag bara i några minuter innan jag tackade för mig och skrittade av Billy istället. helt nöjd med lektionen trots min onda arm/hand. Sakanr redan hästarna och så är det ingen lektion nästa vecka, men funderar på att åka dit på tisdag och pussa på dom lite ialllafall.


Bild från några veckor sedan.

Av Elin - 11 december 2013 17:25


<3

Av Elin - 11 december 2013 15:07


Hej på er vänner. Har faktiskt helt glömt bort att titta in här idag om jag ska vara ärlig. Jag dygnade nästan igår... inatt...? Idag...? Vad säger man haha? Jag gick ju upp vid 7 igår och eftersom att jag följer musikhjälpen och det var Sarah Dawn Finer som hade nattpasset inatt så ville jag ju såklart kolla på det, men vid 3 så var jag allt för trött och kände att jag var tvungen att sova för att orka plugga och rida idag. 


Som ni förstår så ställde jag då inte klockan idag utan sov tills jag vaknade, som jag gjorde vid 11 ungefär. Har under dagen fokuserat på att läsa kurslitteratur så nu har jag hela morgondagen att inte göra någonting eftersom jag faktiskt ha blivit klar med veckans läsning, woho! Har precis kollat på Måns Zelmerlöw som spelat i buren på musikhjälpen och ska nu titta vidare på SVTplay. Ikväll är det riding som gäller, äntligen!! Var nästan en månad sen som jag red ett riktigt ridpass och jag har verkligen saknat att få pussa på hästen och träffa stallkompisarna. Ha en fortsatt bra onsdag nu mina vänner, kram!


Av Elin - 10 december 2013 19:29


God kväll på er vänner. Känner att mina blogginlägg idag har varit ganska ointressanta, men jag kör på ett till inlägg ändå. Har kommit hem efter en liten spontanfika med Bella. Har varit så dålig på att höra av mig till mina vänner den senaste tiden känns det som och haft så dåligt samvete över det, så idag när jag väntade på bussen så tog jag tag i saken och slängde iväg några SMS till ett par stycken. Har haft så himla mycket att tänka på och har fortfarande, så himla många borde och måste i livet så jag blir galen ibland haha. Men idag kom jag till skott iallafall.


Bella och jag möttes upp på Spånga konditori och tog en snabbfika och pratade av oss lite, alltid lika mysigt att ses! Jag kom lite innan och tog en kaffe och läste lite kurslitteratur så länge jag väntade. Ambitiös? Eh, ja ibland så! Vi satt iallafall där inne i värmen och drack kaffe och åt och pratade om allt och ingen i någon timme, sen gick vi in på ica och handlade lite för att till sist gå hem. En kortis blev det men en riktig mysig kortis!


Av Elin - 10 december 2013 15:27


Hallå hallå på er vänner. Jag hade ju planerat att åka in till SU idag på föreläsningen, men det blev lite ändrade planer. När jag hade åkt halva vägen så fick jag reda på att föreläsningen inte skulle handla om det jag trodde och åkte in för så jag tog det snabba beslutet att strunta i föreläsningen och åka mot KS istället. Ska ju på återbesök om en vecka på radiumhemmet så behövde åka in nu en vecka innan för att ta blodprov. Det gick mycket bättre än vad jag trodde idag, blev bara två stick! Dock så måste jag kolla upp min hand och arm igen. Hon som tog blodprov på mig tyckte att jag var lite svullen på underarmen och på handen så hon tyckte jag skulle kolla upp det. Tänk att saker och ting ska strula hela tiden, jag har inte tid med detta! Nu är jag iallafall hemma, ska dra ner till Spånga station vid fem och möta upp Bella för en fika sen, ska bli mysigt! Hörs vänner!




Av Elin - 10 december 2013 10:19


God morgon på er alla fina där ute. Eller, morgon och morgon. Jag vaknade redan vid 7 i morse och har varit vaken sen dess. Denna vecka är det musikhjälpen, programledarna låstes in i buren igårkväll så jag spenderar dagarna med att titta på musikhjälpen och plugga. Detta slutade med att jag då somnade med TVn på igår, eller inatt hehe. Sarah Dawn Finer är ju en av programledarna detta år så självklart ska jag försöka se och lyssna så mycket jag kan och självklart skänka lite pengar. Så vid 7 när jag vaknade så var det bara att höja volymen och kolla vidare. Har legat och myst i min säng under täcket i värmen ända sen dess med tända ljus, har haft det så mysigt! Nu sitter jag i sängen och äter lite lussebullar, alla ljus börjar sakta men säkert att slockna och jag måste börja komma igång med dagen. Har föreläsning inne på SU vid 13 så jag kan tyvärr inte sitta här hela dagen. Återkommer!


Av Elin - 9 december 2013 20:34


Av Elin - 9 december 2013 17:24


Bilder från Dressyren, Grand Prix Kür.


 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< December 2013 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards