lyckopillerelin

Alla inlägg under december 2013

Av Elin - 9 december 2013 13:39


Hej på er vänner. Känner att jag är i ett mood där jag inte har koll på någonting alls, jag har knappt förstått att det är måndag idag igen haha. Idag stod klockan på 7, galet tidigt men ändå skönt att förhoppningsvis få lite rutiner igen. För mig har det varit första seminariet i den nya kursen idag. Vet inte riktigt vad jag ska tycka och tänka om denna kurs, eller snarare lektion. Ungefär halva lektionen satt vi och pratade politik, men jag hoppas verkligen att det kommer bli bättre när kursen kommit igång lite, egentligen så är det bara en av kursböckerna som är otroligt tung och på engelska som gör allt jättesvårt. Jag hade planerat att åka till KS efter skolan och sen handla, men klantig som jag är så glömde jag kortet hemma och att ta blodprov utan mat och vätska i magen går knappt. Som tur var så slapp jag handla så jag åkte raka vägen hem istället. Nu har jag ätit lite lunch och ska snart sätta mig ner och plugga lite tror jag, åtminstone börja bläddra lite i böckerna vi ska ha läst till nästa seminarium.


Av Elin - 8 december 2013 21:30


Jag brukar ju skriva lite om året som har gått när December är igång. Så på söndagarna kommer det upp en liten resume på tre månader i taget, idag blir det alltså om januari, februari och mars.

 

Januari: Det nya året klingades in med Lisa, kvällen blev inte som planerad men natten slutade med skumpa och deeptalk hemma hos mig nere i källaren, mys! Några dagar efter nyår så åkte jag till Rapunzel och satte in löshår, jag var så osäker i mig själv med kort hår och ville bara ha långt hår igen som ett sista tecken på att jag var fri från cancern, så den 2 januari var ett stort steg för mig mentalt mot ett friskare liv. Jag hade både toppar och dalar i ridningen, satt fortfarande och tragglade på världens finaste Brolle, men det kändes som att det saknade något. Ena stunden var det inte kul alls att rida medans andra stunden så var det det bästa som fanns. Jag fortsatte att jobba på i DUS trots att vi var få på mötena och engagemanget inte låg på topp. I mitten av månaden så var jag på min fasters begravning, aldrig kul att behöva vara på begravningar! Jag pluggade på, och gjorde så gott jag kunde trots att det var riktigt kämpigt ibland, ägnade mycket tid (och pengar) på att fika med alla fina vänner jag har och i slutet av månaden så hade jag lyckats få med mig hela familjen till Hamburger Börs för att se på Magnus Ugglas show.



Februari: Månaden började med ett riktigt Carolamood då jag drogade hennes låtar från 80-talet tills hela familjen blev galen på mig. Hade det kämpigt i skolan, ställde för höga krav på mig själv och slösade onödigt mycket energi på att vara irriterad på dåliga lärare. Melodifestivalen sattes igång och självklart så satt jag bänkad (nästan) varje vecka! Bokade min första körlektion och började övningsköra lite smått, träffade äntligen mammas faster igen efter allt för lång tid ifrån varandra, Dus fortsatte som vanligt, ridningen fortsatte som vanligt, fortsatte att fika med vänner. Det var en tuff månad då jag tyckte att det var många som drog i mig och jag visste inte riktigt på vilket ben jag skulle stå på.


 

 



Mars: Mådde himla bra under mars månad, det hände inte så jättemycket men ändå så var jag så sjukt tacksam över att jag levde. Skolan gick helt ok, läste praktiska kurser som var helt okej, ridsporten rullade på bra, både DUS och själva ridningen, Patrik Kittel kom till Vällingby för att ha clinc, riktigt kul! Umgicks mycket med mina fina vänner, både i och utanför skolan. I början av månaden så var Melissa och jag på Mellofinalens genrep på Friends arena, det bästa från den kvällen var att Carola var där och äntligen så fick jag se henne live efter nästan ett års avbrott! 


 



Av Elin - 8 december 2013 18:54


Hej på er alla finisar. Ledsen för min frånvaro här idag, men jag har haft det fullt upp typ hela dagen. Sedan en tid tillbaka så bestämde jag, Melissa och Emma att ha adventmys hemma hos någon och kolla på julfilm och ha det allmänt mys och idag blev det av hemma hos mig. Jag har haft en riktigt trevlig dag med mina fina tjejer och jag är så glad att vi fortfarande har kontakt trots att jag pluggar en termin efter dom nu. Vi har varit ute och fotat, ska bli spännade att få gå igenom alla bilder sen från Emmas kamera, kanske någon snygg bild på mig kommer upp här senare, efter det så gick vi in i värmen och kollade på "Nu är det jul igen" som jagbara älskar! Sen har vi bara pratat, helt sjukt att man kan prata bort så många timmar utan att man inte ens tänker på det, men har man trevlig så har man. Har iallafall haft en underbart mysig andra advent och jag hoppas att ni har haft det lika mysigt som jag!


Av Elin - 8 december 2013 12:25


Igår var det alltså dags att spendera ännu några timmar inne i Globen, det hade inte ens gått en vecka sen jag var där sist haha. Denna gång var jag där med mamma för att se Coops årliga julkonsert The show of Christmas. Jag var ju främst där för att Sarah Dawn Finer var en av artisterna, i övrigt så var det Ola Salo, Orup, Eva Dahlgren och Darin som var där. Jag hade förväntat mig en riktig julkonsert i faktiskt, men det var knappt någon julmusik alls! Sarah Dawn Finer och Eva Dahlgren sjöng en duett tillsammans, en låt från Sarahs julskiva men det var typ det ända i musikväg. Så där måste jag säga att jag blev lite besviken. Sen måste jag ju faktiskt säga att jag inte tycker att stora arenor passar för dessa evenemang, man hör dåligt och det ekar otroligt mycket när man sitter där live, vilket är jättetråkigt eftersom man är där för musiken. Men bortsett från det så var det absolut värt tiden och pengarna.


Sarah var jättevacker och som alltid, sjukt duktig! Hon bjöd på både ballader och pop både sina egna låtar och andras, hon klarar verkligen allt denna kvinna! Eva Dahlgren sjöng ängeln i rummet och det var magiskt när så många tände sina lampor på telefonen och viftade med dom. Orup är jag jag inte så jätteförtjust i men när han sjöng sina gamla hits som man kan så går det ju inte att inte digga med liksom, Darin hördes inte så jättemycket tyvärr men han är ju sjukt duktig, Ola Salo var nog mest poppis tror jag och när han sjöng The worrying kind så ställde sig folk upp och dansade med haha. Men själv så tyckte jag såklart att Sarah var bäst ;). Vi får se om mamma och jag går nästa år oxå, beror på vilka artister som kommer :).


Bjuder på två bilder från gårdagen, blev inte så jättebra bilder tyvärr.


Av Elin - 7 december 2013 16:00


Från den internationella hoppningen.


Av Elin - 7 december 2013 13:01


Hej på er vänner, min dator håller på att strejka för tillfället, så vi får se om detta inlägg publiceras eller försvinner. Att jobba igår gick iallafall bra, byggde lego, lagade mat och kollade på idolfinalen-ett helt ok jobb jag har. Gick väl därifrån vid 2330 ungefär med julmusik i öronen och ett påbörjat snötäckt Stockholm, så mysigt! Om man bortser från halkan och Sven. 




Idag sov jag till 11 typ, sen låg jag kvar i sängen och myste ett tag innan jag gick upp. Har inget inbokat idag mer än att mamma och jag ska iväg om några timmar och julhandla, sen vidare till Globen för julkonsert, The show of Cristmas. Ska bli såå mysigt! Det har inte ens gått en vecka sen jag var där sist haha, att bro på det så kommer det bilder från horse show, har inte haft tid och ork att redigera alla bilder än, men det är på G. Nä hörni, nu ska jag skriva ut biljetterna till ikväll, äntligen får jag se Sarah Dawn Finer live igen!

Av Elin - 6 december 2013 16:09

   

Hej på er fina ni! Åh vad glad jag är just nu! Jag gick ju upp vid 9 dag för att boka biljetter till Carolas ända julkonsert i år men blev så himla besviken när inte biljetterna hade kommit ut än som jag trodde. Men vid typ 1330 när jag satt inne på föreläsningen så kollade jag ticnet en snabbis och då minsann hade dom kommit ut! Jag panikmessade mamma och hon var så snäll och bokade två biljetter till mig. Så om exakt två veckor, den 20 December sitter jag i Botkyrka Kyrka och får se Carola live, igen! Det har dröjt tre år sen jag gick på julkonsert med Carola och äntligen så blir det jul på riktigt igen!

 

Bild från 2010, senaste julkonserten med Carola.


Av Elin - 6 december 2013 10:43


Hej på er alla vackara själar där ute. Idag är det fredag, igen! Känns som att det var fredag igår haha. Idag gick jag upp extra tidigt för att boka biljetter till Carolas ända julkonsert för i år, men biljetterna har inte släppts ännu, suck! Är endast ett fåtal biljetter som släpps oxå, blir galen eftersom jag så himla himla gärna vill gå!! Menmen, kan inte göra så mycket mer nu än att bara gå in på ticnet stup i kvarten och kolla läget om dom har släppts. 


Har iallafall svarat på massa mejl nu under morgonen och förmiddagen, nyss hoppade jag ur duschen så nu sitter jag i soffan med handduken på huvudet så håret ska hinna torka innan jag åker om en timme typ. Ska laga någon lunch nu hade jag tänkt sen är det bara att åka in till SU för en föreläsning på två timmar. Ikväll är det jobb som gäller, vet inte hur sent det blir men jag antar att det blir ganska sent. Nä hörni, lunch var det! 



 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< December 2013 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards