lyckopillerelin

Alla inlägg under december 2013

Av Elin - 5 december 2013 18:19


Kommer ni ihåg att jag var på jakt efter kuddfodral och kuddar till mitt rum härom veckan? Nu har jag hittat det jag vill ha och väntar bara på att min nya ljusslinga ska sättas upp på kortsidan ovanför sängen och så ska jag byta ut blommorna till något lite mera juligt, sen är jag faktiskt helnöjd med mitt rum. Tills jag hittar något nytt som jag vill ha hehe. Nu får ni iallafall bilder på hur det blev med alla kuddar, visst blev det fint? 

 


Av Elin - 5 december 2013 14:18


Hej fina vänner. Idag mår jag bättre men beslöt mig för att vara hemma idag för att ta igen mig lite, tydligen så var typ halva klassen sjuk så jag var inte ensam över att inte komma till skolan iallafall. Man blir ju lite seg i både kropp och knopp när an ligger och spyr flera gånger om. Skönt iallafall att det inte var vinterkräksjukan för då hade jag fått ännu mera panik! Idag har jag iallafall hunnit med allt det jag skulle ha hunnit med igår. Mycket mejlskrivande vill jag lova, just idag har det bara ramlat in mejl från olika ridsportsmänniskor av någon anledning!


Annars så har jag faktiskt inte gjort så mycket mer, sov i 12 timmar inatt så känner mig ganska utvilad, hoppas att jag kan somna ikväll bara haha. Har tittat lite på TV och lyssnat på julmusik, ska strax fortsätta redigera bilderna från i helgen oxå, tog över 800 bilder så det kan ju ta ett tag och redigera alla haha. Nä hörni, måste hämta almanackan och svara på ett mejl nu. Ha det, kramar!

Av Elin - 5 december 2013 11:56


Jag älskar julmust! Allra godast är den när den är lite avslagen. Jag skulle kunna dricka julmust varje dag, året om. Jag blir nästan lite salig i affären när det står flera lass med julmust, skulle vilja ha alla flaskor! Det konstiga är att jag inte alls har samma känsla för påskmust, av någon anledning så känns det som att julmusten är på riktigt och att påskmusten bara finns som en anledning att få dricka samma läsk två gånger om året, om det ens är samma..? Julmust är iallafall bland det godaste som finns och under julen så dricker jag nästan bara det. Fast jag undar om jag verkligen skulle tycka att det var lika gott om jag drack det varje dag året om. Det är ändå något speciellt med att få vänta till typ Oktober innan man kan dricka det igen. 

 


Av Elin - 4 december 2013 16:46


Hej på er vänner. Denna dag blev ju inte riktigt som jag hade tänkt mig. Jag hade planerat att tvätta, skicka några mejl, ringa ett samtal och lite sånt men vet ni vad jag istället har gjort? Sovit. Igårkväll innan jag gick och la mig började jag må illa, gick och la mig men vaknade en halvtimme senare och var tvungen att springa på toa. Så under hela natten och förmiddagen har jag spytt och mått piss. Så jag har som sagt legat i sängen tills nu då jag börjar må bättre och ligger i soffan. Har sjukt ont i min höft och mina ben för att jag har legat ned så mycket idag. Men jag tror att jag fick i mig något dåligt igår eftersom jag inte har spytt på 5-6 timmar. Bättre det än vinterkräksjukan iallafall!

Ja, som sagt. Denna dag blev inte alls som jag hade tänk, hade verkligen inte tid med detta! Tror att det blir en hemmadag för mig imorgon för att vila upp mig lite, egentligen börjar jag en ny kurs men får mejla min lärare och säga som det är så löser det sig nog. Nä hörni, nu ska jag fortsätta att vila, hoppas ni har haft en bättre dag än vad jag har haft! Rida kan jag ju inte göra ikväll heller, var nästan en månad sen som jag red nu på riktigt! :'(

Av Elin - 3 december 2013 21:00


När jag var i globen i Söndags så hade jag räknat med att komma hem med lite saker från mässan. Hade några saker som jag visste att jag skulle behöva kolla efter, dock så kom jag inte hem med alla saker då jag är så himla kräsen med vad jag vill ha. Det jag kollade efter detta år var en vinterjacka, skor och tyglar. Det jag kom hem med var ett par nya tyglar, jag har letat länge efter dom perfekta tyglarna som ska passa mitt handtag, ett par som har stopp, som är av gummi och som har hakar istället för spännen i båda ändarna. Jag hittade ett par John Whitaker tyglar med hakar från Skara Ridsports monter för 399 kronor som jag fick med mig hem. Ska bli spännade att se om dom funkar bra!


Av Elin - 3 december 2013 15:29


Hej vänner! Tentan är inlämnad och förhoppnigsvis så är jag back on track med att titta in här. Gick upp vid 9 imrose för att ha gott om tid på mig att skriva klart tentan. Satt lite igårkväll så jag hade bara ca en sida kvar att skriva idag, det gick mycket fortare än vad jag trodde och jag tycker att jag har utmanat mig själv efter förra tentan då jag fick lite kommentarer om hur jag skulle göra för att utmana mig själv mer till nästa tenta. Strax efter 11 så lämnade jag in den och hade verkligen ångest! Förhoppningsvis så blir jag godkänd trots att jag tyckte att texten var lite rörig och att jag tyckte att jag hade glömt vissa centrala delar, men det är bara att be till Gud att det kommer ordna sig.


När jag var klar med tentan så satte jag på en tvättmaskin med kläder och lät den gå under tiden som jag kollade lite på TV, passade även på att städa mitt rum och nu har jag precis satt på diskmaskinen så den är kar till middagen, guud vad duktig jag känner mig haha. Har även suttit och skickat lite mejl och nu sitter jag i soffan och lyssnar på julmusik. Vet inte vad jag ska hitta på ikväll, känner mig helt plötsligt jättefri haha! Nu ska jag fortsätta njuta av julmusiken, kram på er!

Av Elin - 3 december 2013 11:30


Vilken dag det var i söndags! Ni som känner mig eller har följt min blogg i några år har säkert koll på att jag brukar spendera en heldag i Globen varje år när det är årets största hästfest. Var sjukt trött när jag kom hem vid kanske 23 så det var bara bums i säng, igår räckte inte tiden till heller men nu så har jag tid att skriva om söndagen. Stockholm international horse show alltså, sista dagen och även för sista gången i Globen detta år.

Skrev ju en liten live uppdatering under dagen att Elin och jag började dagen i annexet och sen tittade på en del av hoppningen. Efter hoppningen så var det äntligen dags för küren i dressyr, måste vara det bästa på hela dagen. Detta år så vann Tinne med sin Anton efter en grymt bra ritt som slutade på 81,???%, alltid så himla kul att se när svenskar vinner och ibland undrar man ju om Tinne ens är möjlig att slå! I pausen mellan dressyren och finalshowen så jag jag och Elin tillbaka till annexet en snabbis, då hade även hennes föräldrar hunnit komma efter ett tag så vi slapp bära runt alla våra grejer, skönt.

Finalshowen då? Hoppning är alltid spännande ovsett om det är ponny, stor häst eller stjärnornas hoppning, extra kul var det att en stockholmstjej från Djursholms ridklubb vann prins Carl Filips pris. Fyrspann är det alltid sjukt mycket drag i och det händer saker hela tiden, att se hundar valla ankor var en upplevelse som man aldrig har varit med om och annan smått och gott. Men det bästa som jag har längtat länge efter ett få se live igen är Jean Francois Pignon med alla sina hästar och denna gång föl oxå, den karln är så sjukt duktig och man sitter bara och njuter med gåshud när man får se hans fina arbete med sina hästar och hur mycket kärlek dom har till varandra, horsemanship for real! Man blir verkligen sugen på att öva frihetsdressyr när man ser honom.

Som sagt, sista gången i Globen detta år. Nästa år blir det i friends arena, ska bli spännande att se hur det går. Jag är iallafall så nöjd med dagen och jag bara njuter av att se vilken fantastisk sport ridsporten är! Minns att jag var jättebesviken förra året då jag trodde att det skulle bjudas på något alldeles extra med tanke på jubileumet, men att avsluta dagarna och åren i Globen så som dom gjorde i söndags var verkligen bra! Längtar redan till nästa år och nu känner man verkligen att julen närmar sig eftersom dom alltid avslutar finalshowen med ett traditionellt julfirande, extra glad blir jag också varje gång när dom spelar Carola och alla gulliga hästar och barn kommer in hihi.


Bild från förra året.



Av Elin - 2 december 2013 18:47


Hej på er alla fina där ute. Det har varit lite tomt här på bloggen under gårdagen och dagen va? Jag är ledsen för det och jag är rädd för att det blir lite tomt här under morgondagen och Onsdagen också. Det blir så när det är tentaskrivning på gång helt enkelt. Ett inlägg om gårdagen kommer antingen senare ikväll eller imorgon och bilder kommer förhoppningsvis under veckan, beroende på hur lång tid det tar för mig att redigera dom. Känner att jag har haft ganska mycket att göra dom senaste dagarna och bloggen har blivit lidande, men jag ska försöka slänga in några tidsinställda inlägg när jag har tid. 


Idag har jag då varit i Bålsta och pluggat, Vånkan, Mia och jag. Har ju lite småpanik över denna tenta, men jag börjar nog se ljuset ur tunneln nu, tackvare mina fina vänner som hjälper mig. Jag satsar på att försöka bli klar imorgon så jag har hela Onsdagen på mig att fokusera på ridsporten, har några mejl att skicka och lite annat och så funderar jag på att åka till stallet tidigare för att pussa på hästen. Nu har jag precis hoppat ur duschen och ska titta vidare på Vänner, ha en bra kväll kompisar!


Behöver jag säga att väskan var tung idag med dator och kursböcker!? ;)

 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< December 2013 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Skapa flashcards