lyckopillerelin

Alla inlägg under januari 2014

Av Elin - 15 januari 2014 21:56


Herregud vad veckorna går fort! Var tvungen att fundera lite om jag verkligen red förra veckan, men det gjorde jag ju såklart. Idag var jag inte alls sugen på att åka till stallet i denna kyla och byta om till kalla ridkläder, men när det väl var gjort en timme innan lektionen började så kändes det ändå helt okej. 


Ridning lite självständigt i början, jag försökte fokusera på vänstervarvet då jag har haft himla mycket problem i det varvet ett tag nu. Försökte få honom ställd och i form med hjälp av öppna, volter och liknande och även tempoväxla mycket i skritt-trav-halt-övergångar. Emellanåt så började han bli lite mer i form och inte var lika loj som i början. Red på volter i trav och ökade och minskade sen galoppfattningar på voltspåren, i vänster varv så började han söka sig allt mer neråt och jag fick igång några fina galoppfattningar, tills jag fick kramp i min hand och var tvungen att vila. Kördee lite på korta galoppsträckor och sen lugn skritt eller trav innanför för att inte förlora all kraft i vänsterhanden när den krampade så mycket. I höger varv kändes det bättre, formen var där från början och det var bara att se till att hålla honom på plats då han blev väldigt pigg i galoppen. Är lite klurigare med att hålla igång galoppen i höger och samtidigt bibehålla galoppen men jag körde lite korta galoppsträckor även i det varvet istället.


I slutet så travade vi av dom lite en kortis och då kändes han väldigt fin och alert, tyckte ändå att ajg fick igång honom väldgit bra i slutet med tanke på att ddet var katastrof i vissa lägen i början av lektionen. Bjuder på en bild från idag, imrogon kommer det troligtvis upp lite bilder från November när jag blev fotad inför repotaget i Eurohorse. Fick bilderna ikväll men orkar inte fixa det nu. Tidningsrepotaget lägger jag ut när PDF-filen har kommit ut.


Av Elin - 15 januari 2014 12:48


Hej på er vänner. Klockan hann bli 2330 igårkväll innan jag lyckades somna trots att jag var sjukt trött! Lär bli lättare att somna ikväll. Klockan stod på 6 imorse och då var det bara att gå upp och försöka att se glad ut. Sista seminariet för denna kurs, fura timmar höll det på med diskussion och redovisningar. Lyckan blev att vi fick sluta en halvtimme tidigare för en gång skull, vi har haft en pissig lärare denna kurs så man har en känsla av enkel frihet nu haha.

Nu sitter jag på tåget mot Bålsta för att plugga med tjejerna. Lämnade ju alla kursböcker där igår slipper iallafall bära på det, skönt. Blir väl där i några timmar och sen är det bara att åka hem, äta och sen åka till stallet för ett ridpass. Nä hörni, nu ska jag njuta av lite lakrits i min ensamhet med Carola i öronen, kram!

Av Elin - 14 januari 2014 21:44


Herre Jesus vad trött jag är! Det har varit fullt upp hela dagen idag och nu har jag äntligen fått chansen att sätta mig ner i soffan och pusta lite. Man blir riktigt seg i huvudet när man först skriver tenta halva dagen och sen sitter på möte i några timmar. Idag kvar det iallafall dags för årets första DUS-möte, ett väldigt bra möte måste jag säga och jag är väldigt tacksam över den hjälp jag och styrelsen får. Personigt så känner jag att jag skulle behöva en liten energikick när det gäller allt inom ridsporten. Jag vet ju att jag älskar det jag gör och att jag vill rida men just nu så har jag ingen lust till någonting, hoppas det blir bättre snart! Kanske beror det på att jag har så mycket annat att göra och tänka på så ridsporten ligger lite åt sidan lite omedvetet...


Kom iallafall nyss em och ska faktiskt gå och lägga mig strax, måste bara fixa lite skolarbete först inna jag borstar tänderna och tackar Gud för att jag fick en dag till i livet. Klockan står på 6 imorgonbitti och det var säkert två år sedan som jag gick upp så tidigt haha, ska in till SU för redovisning mellan klockan 8-12 och sedan vidare till Bålsta för att skriva hemtentan med Mia och Veronica, sen hem en snabbis och äta för att sedan åka till stallet för ett ridpass, l¨ng dag imorgon oxå med andra ord. Nä hörni, måste sätta igång med skolan igen så jag kan gå och lägga mig snart, godnatt!

Av Elin - 14 januari 2014 15:40


Hej på er mina vänner. Blev ungefär en timme tidigare hem idag vilket är ganska så skönt faktiskt. Men jag känner att jag börjar bli lite stressad nu att jag inte ska hinna skriva klart till fredag, men det löser väl sig! Nu kan jag iallafall inte göra något åt saken eftersom jag lämnade all kurslitteratur i Bålsta. Mötte Veronica på tåget mot Bålsta i morse och sen så mötte vi upp Mia i Bålsta, vi passde på att handla lite lunch redan på morgonen så vi skulle slippa gå tillbaka till centrum för att handla.


Tiden går så sjukt fort när vi skriver tentor nu förtiden tycker jag! Känns som att jag inte har skrivit någonting idag, trots att jag har skrivit i ca 4 timmar kanske. Det hände lite saker efter lunch så Mia och jag drog hem till henne istället och fortsatte att skriva lite innan jag åkte hemåt. Jag hinner väl vara hemma nu en timme till ungefär och sedan är det bara att åka till kansliet för DUS-möte, känner att jag har lite ångest över att jag inte kommer att komma hem förs vid 22 och så ska jag upp klockan 6 imorgonbitti!


Åh juste, fick hem brev från min läkare idag. Tydligen så ska jag bli kallad till S:t Görans för en utredning för en eventuell nervpåverkan av min hand/arm....låter bra att jag ska bli utredd men inte lika bra att det faktiskt kan vara något fel. Nu är det bara att vänta på blodproverna oxå som jag tog, sjukhuset kan konsten att dra ut på saker och ta en sak i taget så man bli ännu mera orolig! Menmen, det blir nog bra tillslut! Nu måste jag nog köra på en liten powernap känner jag, ciao!


Av Elin - 14 januari 2014 07:53



Gårdagen slutade verkligen på bästa tänkbara sätt! Trots att denna förbannade dödsångest eller fruktansvärda rädsla att cancern är tillbaka och att jag ska dö så somnade jag ändå med ett leende på läpparna och en enorm tacksamhet över vilka fina vänner jag har! 

Jag hade en sån tur att Fillan plockade upp mig här hemma och sen så fortsatte vi hem till henne, efter fix med bilen medans jag gjorde ordning lite te och snacks så satte vi oss ner och kollade på idrottsgalan tillsammans. Älskar verkligen att vara spontan! Vi satt och drack te, tände en brasa och pratade lite emellanåt när det var tråkiga snuttar på TV, senare på kvällen så blev båda väldigt trötta och när idrottsgalan var slut så traskade jag hem i kylan. På vägen hem så blev det oxå ett spontat samtal till Mimmi, dels för att jag höll på att frysa ihjäl om fingrarna när vi smsade och dels för att jag ville höra hennes röst. Vi pratade ingefär hela vägen hem och sen lite till, när klockan blev över 23 så kände vi att det var dags att lägga på och sova, men det var såå mysigt att få prata lite med henne iallafall! Vilka fantastiskt fina vänner jag har i mitt liv! 

Idag är det iallafall fullt upp, ska till Bålsta under dagen för att skriva tenta med Mia och Veronica och sen hem i någon timme för att sen åka vidare på DUS-möte i Solna. Detta tyder på att jag måste avsluta skrivandet just nu för att klä på mig och dricka up mitt te, ha en bra tisdag!

 


Av Elin - 13 januari 2014 17:56


Herregud vad denna dag har gått fort! Var sjukt trött när klockan ringde i morse, men det är lika bra att gå upp tidigt eftersom jag ska vara på SU vid 8 på Onsdag. Har iallafall fått lite gjort idag trots att dagen har gått fort. Jag, Mia och veronica satt och skrev till 12 då vi tog en lunchpaus och sen satte vi igång igen en timme senare ungefär. Känns skönt att man är igång iallafall, hoppas jag blir klar i tid bara! Nu har jag iallafall precis hoppat ur från duschen och väntar på att klockan ska bli sju. Ska ner till Fillan efter sju och umgås lite och titta på idrottsgalan, älskar spontana kvällar med fina vänner! Har oxå mycket att göra denna vecka vilket är bra med tanke på min enorma dödsångest och rädsla inför resultatet på datortomografi och blodprover. Nu ska jag kolla igenom mejlen, kram på er!


Haha, här är man engagerad ;).

Av Elin - 13 januari 2014 09:15


Idag är det dags igen, eller inte bara idag utan hela veckan. Om ni undrar varför det är lite tyst här under veckan så är det just för att det är dags för att skriva hemtenta igen. Idag är vi hemma hos mig och snart kommer veronica och Mia, kram på er och ha en bra måndag!


Från Oktober...

Av Elin - 12 januari 2014 17:13


Ledsen för min frånvaro här. Har inte riktigt haft tid och ork att titta in + att jag inte har varit hemma under eftermiddagen. Idag fick jag äntlgien träffa två av mina favorittjejer från universitetet. Är så otroligt tacksam över att vi fortfarande har kontakt trots att jag numera pluggar en termin efter dom. Kanske var det Guds plan att jag skulle hinna skaffa några fina och riktiga vänner innan jag blev sjuk. 


Vi träffades iallafall vid 1330 inne i stan för att gå vidare till Jensens, det är ju faktiskt tradition att vi alltid går dit och äter när vi ska träffas i stan. Jag kan inte tänka mig något annat ställe att gå till med dom haha. Det blev både lunch och efterrätt för oss alla tre idag och tyckte att det blev ganska billigt för mig oxå, jippi! Vi blev iallafall kvar där ett tag då våran servitris inte ville hjälpa oss riktigt, men när vi var mätta och belåtna vid 1530 så gick vi vidare. jag var tvungen att köpa ett par vantar, riktigt uselt tajmat av mig att tappa bort mina vantar nu när kylan är här haha. 


Nu är jag iallafall hemma i värmen och ska sätta mig och läsa igenom lite DUS-arbete inför mötet på Tisdag. Imorgon är det tentaskrivning för hela slanten med Vånkan och Mia. Ciao!


Kände mig som en michelingubbe när jag gick ut idag haha.


Det blev en biff idag med den godaste potatisen, mums!


Till efterrätt blev det chokladkaka och vaniljglass!

 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2014 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards