lyckopillerelin

Alla inlägg under januari 2014

Av Elin - 11 januari 2014 22:33


Har haft en trevlig kväll. Nu sitter vi i soffan och snackar och har det trevligt. Jag känner att jag har lite matkoma efter god mat och dricka, har ätit alldeles för mycket ikväll haha. Imorgon är det stan med två av mina favorittjejer, blir lunch på jensens som vanligt, längtar hihi! Ha en fortsatt trevlig kväll finingar, kram!

Av Elin - 11 januari 2014 15:49


Hej på er vänner. Har egentligen inte så mycket att komma med idag känner jag. Kunde äntligen få sova ut idag efter en vecka med sjukhusbesök och skola. Sov faktiskt väldigt bra inatt oxå, kanske börjar allt vända nu om jag har tur. Sov ca 11 timmar inatt, var så trött när jag gick och la mig och sen så sov jag till 11. Skönt! Var inte så sugen på att gå upp ur sängen när jag såg att det hade snöat mycket under natten här i Stockholm. Tycker det är lite sent för snö, hade gärna vilja skippa det istället. 


Idag har jag inte gjort någonting. Det ända "nyttiga" jag har gjort är att skicka iväg några mejl och försökt jaga ungdomar på internet. Haha, missförstå inte, på tisdag är det dags för årets första DUS-möte och jag har bjudit in några extratjejer till mötet men ingen av dom svarar på mejl! Jag förstår inte att det kan vara så svårt! Nu ska jag inte hänga ut dessa tjejer, detta problem har många andra i andra situationer oxå. Det kanske gör att det är ett större problem än vad man tror i dagens samhälle, eller rättaresagt-med ideella föreningar och liknande. Jag tycker att det är oerhört respektlöst att inte svara! Hur får man tag i dagens ungdomar på lättaste sätt? Jag jobbar ju mest med unga nu, men jag har fått intrycket av att vuxna är lite bättre på detta. Tydlgien så får jag ingen kontakt med ungdomarna via mejl, har försökt via facebook eftersom dom flesta hänger där en del, men ingen respons. Twitter? Instagram? snapchat? telefon? bloggen? Tumblr? ja, ni fattar grejen! Jag ska ju inte behöva gå ut med info via alla dessa sociala medier varje gång vi ska ses för möte eller liknande. Har ni förslag så tar jag tacksamt emot dom för jag börjar ledsna på att tjata och påminna efter svar varje gång. Och jaa, vi har faktiskt kommit fram till hur vi bäst ska kommunicera, men detta hjälper tyvärr inte heller!


Jaja, nog om det! Nyss så tittade jag klart på en film, "The perks of being a wallflower" riktigt bra faktiskt, kolla på den om ni inte har sett den! Ikväll tyckte jag mig höra att vi skulle få lite främmande så ska hoppa in i duschen när pappa är klar där hade jag tänkt....typ nu, kram på er!



Av Elin - 10 januari 2014 18:52


Har ju glömt bort att berätta kom jag ju på. I veckan så bokade mamma och jag tågbiljetter ner till Göteborg för att hälsa på min gudmor med familj. Det var typ 4 år sedan som jag var där nere och då var jag där med några tjejkompisar och levde loppan i drygt en vecka under sommaren. Men denna gång så åker jag ner med mamma=gratis tågbiljett hehehe. Den 28 februari åker vi och så är vi där över den helgen. Samma helg så är det även Göteborgs horse show och vi har velat lite fram och tillbaka om vi ska gå eller inte, men nu så är det bokat för mig och Sophie iallafall. Det kommer säkert bli galet kul och det känns som att när man ändå är där nere under den helgen så måste man ju gå på något iallafall. Så jag ser fram emot denna helg som säkert kommer att bli en riktig hästhelg med fina människor!


Frillesås, sommaren 2010.

Av Elin - 10 januari 2014 13:48


Hej på er mina vänner. Galet vad trött jag är idag, längtar tills jag får gå och sova ikväll haha. Trots att jag gick och la mig tidigare än på väldgit väldigt länge igår så var jag sjukt trött när klockan ringde vid 7 imorse, sen att det var kolsvart och snöblandat regn ute när man gick upp var ju inte särskilt uppmuntarnde heller. 


Näst sista seminariumet i förmiddags för denna kurs var det alltså. Idag är det exakt en vecka kvar till tentan ska vara inlämnad, men ska försöka sitta hela nästa vecka och skriva och sen är det bara att be till Gud att man blir godkänd så man kan gå vidare till vårterminen utan någonting hängande över sig. Lektionen idag var iallafall en sort för sig, vet inte riktigt om jag blev klokare eller tvärtom. Har lite svårt att förstå innehållet i kursen jämfört med vad kursen heter. Men det kanske klarnar när man börjar skriva tentan nästa vecka. Efter tre timmar så var nog hela klassen ganska trötta så vid 12 fick vi äntligen sluta och det dröjde inte länge innan alla var ute ur klassrummet haha. Jag hade till och med sån himla tur att jag fick skjuts hem oxå. 


nu har jag precis ätet lite lunch, kände mig väldigt nyttig med lunchen idag faktiskt och gott var det oxå. Planerar att sitta i soffan och ta det lugnt resten av dagen, det är ju trots allt fredag! Ha ett riktigt mysigt fredagsmys n så återkommer jag. Kram!


En avocado/en äggmacka/ett kokt ägg

Av Elin - 9 januari 2014 14:42


Äntligen hemma! Är helt slut nu känner jag, det är mer påfrestning för mig att vara på sjukhuset än vad jag ibland verkar tro tror jag. Det gick iallafall bättre än när jag var och gjorde datortomografi sist. Då blev jag stucken fem gånger och spydde två gånger, men denna gång så slutade jag pressa i mig vatten när jag kände att jag började må illa och istället för fem stick så blev det bara tre stick. Dock så spräckte hon mitt ena blodkärl i handen så har värsta bulan där och sinnessjukt ont. Kan knappt skriva detta inlägg känner jag. Om jag tyckte att jag hade ont i handen innan så är det inget mot vad jag har n kan jag säga! Fy fan!


Efter röntgen så gick vi vidare mamma och jag till radiumhemmet för att ta blodprov när jag ändå hade en infart fixad. Jag undrar vad jag skulle gjort utan alla dessa härliga sjuksköterskor som jobbar där på min avdelning. Istället för att gå från sjukhuset med jobbiga och negativa tankar så gick jag därifrån väldigt glad. Att ta blodprov gick självklart superbra och efter mycket snack med dom underbara sjuksköterskorna om allsång och allt möjligt så kunde mamma och jag äntligen åka hem, men via donken eftersom jag inte hade fått äta något under dagen. 


Tror inte att jag kommer plugga mer idag än det jag försökte läsa på sjukhuset. Är verkligen helt slut och ska nog spendera resten av dagen i soffan under filten. Hoppas ni har haft en lite mer intressantare dag än jag, kram!


Eftersom denna bild inte ville följa med det förra inlägget så får den komma med nu istället ;)



Av Elin - 9 januari 2014 11:55


Hej på er vänner. Idag är jag sådär seg och trött i både knopp och knopp efter gårdagens ridning. Men på ett sätt så är det ganska skönt. Dock så har jag börjat vända tillbaka dygnet eftersom jag ska upp klockan 7 imorgonbitti så är lite för trött i huvudet känner jag haha. Nu sitter jag iallafall i väntrummet på sjukan, blir alltid så förbannad och på så dåligt humör när jag är just på datortomografin eftersom jag avskyr denna röntgen! Man tycker ju att man borde bli van med sjukhus men tvärtom, blir mer nervös ju oftare jag åker hit, speciellt när jag är här och det har med cancern att göra. Sitter och pimplar i mig 1,5 liter vatten nu och känner redan att det börjar ta emot att dricka så mycket, menmen det är bara att stå ut. Försöker att ta tillfället i akt och plugga lite, men boken jag läser är hopplös! Dels för att den är på engelska och dels för jag inte förstår vad den har med kursen att göra, läser typ en mening sen ger jag upp hela tiden haha! Nä vänner, My måste jag dricka lite vatten och försöka ge mig på boken igen, kram på er så återkommer jag när jag kommer hem i eftermiddag.

[Bild]

Av Elin - 8 januari 2014 21:58


Första ridlektionen på detta år. Var riktigt skönt att vara tillbaka i stallet, har inte varit där någontnig under jullovet trots att jag egentligen kanske hade behövt det. Men nu är det back on track igen och jag hoppas att det blir en bra ridtermin. Fick min fina Billy som vanligt och idag är jag ändå hyfsad nöjd med lektionen, trots att han var väldigt pigg i början och att vi var hela 13 styckna vilket jag tycker är alldeles för många!


eftersom vi var så många så blev det naturligt att börja med lite halter då och då. Efter det så red vi skänkelvikningar undan vänster skänkel på långsidorna, vissa blev klockrena medans andra blev lite vingliga då jag inte klarade av att hålla emot så mycket! Vi jobbade även en liten stund med skritt-trav-skritt och lite trav-halt-trav, bra övningar för att dom ska bli mer lyhörda vilket hjälpte mycket för mig just idag. 


Efter en liten skrittpaus så jobbade vi på volterna med att minska volten ittrav och sedan flytta ut dom för att sedan komma i galopp. Jag har fortfarande lite problem i vänstervarvet då jag känner att jag inte kan hålla emot och jag sitter snett. Men fick till några bra galoppfattnigar trots att vi inte galopperade så länge. I höger var det lättare då jag har hela vänstersidan att hålla emot med så han blir rund och får en bättre form, dock så har jg ibland svårare att hålla honom på voltspåret i galoppen, men det får vi träna på helt enkelt!


I slutet travade vi av dom lite självständigt och jag jobbade mest med att rida som i en åtta för att få Billy mer loss i sidorna och även lite mer lugn efter galoppen så han tillsist sänkte sig och travade på riktigt riktigt fint! Oavsett hur jobbigt det var att rida för mig så var det så värt det. Fina fina Billy <3!


Av Elin - 8 januari 2014 16:31


Hej på er vänner. Vilken jobbig onsdag jag har haft idag alltså. Sov väldigt dåligt mellan 6-9 då jag kunde vakna av allt och hade svårt att somna om varje gång. Men vid 0930 så gick jag upp och satte igång med att ringa sjukhuset och slänga iväg några mejl. Fick ändrad tid till imorgon på sjukhuset, woho! För en gång skull så var dom samarbetsvilliga, nu är det bara att hoppas att dom fortsätter att vara det under morgondagen.


Innan lunch så planerade jag att åka ner till Spånga station och medans jag skulle vänta på nästa buss så skulle jag passa på att gå till posten och köpa lunch för att äta på vägen till skolan i bussen. Men där så försvann allt mitt flyt, bussen kom för tidigt så jag missar den och måste springa ner till stationen för att hinna med nästa buss, vilket slutade med att jag inte hann lämna paketet och inte köpa lunch, så allt jag har ätit idag är en banan. 


Första lektionen efter jullovet på SU idag som sagt, en tråkig lektion och jag vet inte riktigt om jag blev klokare. Men det är bara att stå ut, det positiva var att det bara var en tvåtimmarslektion. På vägen hem så blev jag ännu mera irriterad på SL då den var 10 minuter försenad från Danderyd, chauffören var så stressad så han glömde stanna på hållplatserna han skulle stanna på och så körde han fel två gånger, TVÅ!? HUR är det möjligt!? 


Nu är jag iallafall hemma men med magknip för jag är så hungrig. Ska äta middag snart och senare ikväll så är det ridning igen, ska bli skönt att röra lite på sig nu efter ledigheten. Vi får se om jag kan rida med min hand oxå, nä nu måste jag kolla läget med maten, kram!

 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2014 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards