lyckopillerelin

Alla inlägg under februari 2014

Av Elin - 25 februari 2014 21:38


Hej på er alla fina! Har precis slagit mig ned i soffan här hemma och känner mig helt slut i huvudet. Innan jag gick från mötet för en timme sedan så hade jag inte ens koll på vilken dag det är idag, snacka om förvirrad och trött i huvudet, visste inte riktigt om jag skulle skratta eller skämmas haha. Bra intryck som ordförande lixom, att man inte har någon aning om vilket datum eller vilken dag man har satt ett möte, jaja jag får skylla på herr huvudvärk som inte vill ge med sig ;). Mötet gick iallafall bra, skönt att det alltid går snabbare än vad som står-man blir ju ändå väldigt seg i huvudet med all information man får och ska försöka lyssna hela tiden. Jag tycker att det är jätteintressant och är otroligt tacksam över att jag får vara med och lära mig och försöka bidra med något, men jag önskar att jag kunde mer haha, jag försöker intala mig själv att jag faktiskt är några år yngre än de i styrelsen, så det kanske inte är så konstigt att jag inte är lika påläst och har lika mycket erfarenhet. Det finns så otroligt mycket som jag kan skriva om detta som gör att jag har svårt att sova om nätterna, men jag lämnar detta nu för att inte tråka ut er totalt (om jag inte redan har gjort det). Nu ska jag ta en kopp te och sedan är det sängen som gäller.


Vilka otroligt roliga bilder jag lägger upp här haha.


Av Elin - 25 februari 2014 14:16


Hej på er alla fina där ute. Hoppas ni mår bra idag, jag mår lite upp och ned ärligt talat. Har fortfarande lite ont i huvudet efter den extrema värken igår. Hoppas att det går över snart. Sov iallafall mycket bättre inatt än vad jag har gjort på flera nätter, skönt. Dock så var jag ändå sjukt trött när kockan ringde vid 8 imorse. Men det var bara att gå upp och åka till skolan.


Vi hade bara en 2-timmarsföreläsning idag, riktigt skönt med kort dag måste jag säga! Man blir så seg om man är där under eftermiddagen jämfört med på förmiddagen oxå. Kändes bra att gå på denna föreläsning, tror att alla som inte var där missade något viktigt-typ bara halva årskullen var på föreläsningen idag, sjukt att vi var så få! Nu har ajg iallafall kommit hem för ett tag sedan, har pratat lite med Sanna på kanslit oxå och nu känner jag att jag måste sätta mig ned och vila huvudet lite. Ikväll är det distriktmöte på kanslit så blir nog ganska sen hem, men hoppas att vi är effektiva och att det går i en rasande fart haha. Nä hörni, steka upp några pannkakor och sen vila lite innan jag drar vidare till mötet. Kram på er!


Kör på riskakor och redbull på föreläsningen haha.

Av Elin - 24 februari 2014 21:10


Hej på er vänner. tänkte att jag skulle orka slänga in ett inlägg här när jag kom hem från skolan men jag var så knäckt och slut i huvudet så orkade helt enkelt inte. Passade iallafall på att sova imorse istället för att gå upp och inte göra någonting, allt för att spara på rösten inför redovisningen haha, sen för att jag sov så dåligt inatt oxå. Jävla huvudvärk som kom igårkväll som en blixt från klar himmel! 


Trots att huvudvärken inte gav med sig under natten och morgonen så åkte jag mot skolan ändå eftersom det var dags för en examinerade muntlig redovisning idag. Jag säger bara fy fasiken!! Jag hoppas att jag aldrig mer behöver göra om detta, vi blev totalgrillade hela högen och för min del känns det inte som att jag blir godkänd, men jag ber till Gud ända till mitten av Mars då betygen tydligen ska komma ut. Jag var så knäckt när jag åkte hem efter lektionen att jag var redo att hoppa av skitutbildningen om jag inte blir godkänd-kände mig så dålig! Men efter ett samtal med Veronica på vägen hem så kändes det lite bättre så ni kan vara lugna, jag hoppar inte av haha!


När jag kom hem så åt jag lite middag och sedan så åkte mamma och jag mot Vällingby för att göra lite ärenden, bland annat till fotoaffären för min del, förhoppningsvis så kan jag visa er resultetet snart! Nu är vi hemma, jag har precis kommit ur duschen och håller på att smälla av för ajg har så ont i huvudet, när jag kom hem efter skolan så märkte jag att jag inte ens klarade av att böja mig framåt för då kändes det som att huvudet skulle sprängas och än så har det inte gått över. Vi får se om jag kan sova inatt, hoppas på det. N sitter jag och tittar på Pretty Woman och planerar att fortsätta med det, återkommer imorgon. Kram!


Haha, jag blev inte mätt på den middag som blev över till mig hemma så fick lite mer att äta i Vällingby, mums! ;)

Av Elin - 24 februari 2014 10:45


Igårkväll passade jag på att uppdatera min Mellolista på Spotify. Ny och fräsch med 16 nya låtar från årets Melodifestival. Så med denna lista på play ska jag nu klä på mig och kila till skolan för en redovisning, puss på er!


 

Vill ni se hela listan eller lyssna så klicka här nedan

Av Elin - 23 februari 2014 19:00


Idag har jag inte gjort mycket. Det är nog oxå förta dagen på några dagar nu som jag har känt mig lite rastlös, ett teckan på att bli frisk enligt mig.Jag mår mycket bättre nu, har fortfarande en extrem huvudvärk men det har jag nästan vant mig vid nu, rösten börjar bli bättre trots att den fortfarande inte är ok på långa vägar och förskylningen är nästan helt borta-skönt. Har sovit ungefär 11 timmar varje natt oxå under helgen, tror det har hjälpt ganska mycket. Men oavsett om jag har känt mig lite rastlös idag så har jag ändå tagit det lungt. Tittade självklart på hockeyn i eftermiddags, men det slutade ju tråkgit så jag började förbereda min muntliga redovisning inför imorgon istället. Hoppas verkligen att jag blir godkänd på denna examination. Annars så har det inte hänt så mycket mer, blir soffläge och titta på TV resten av dagen och sen är det skola imorgon igen, på Universitetet har man inga sportlov eller nått så ni som har det, njut av alla smålov ni får haha! ;)


Börjar bli bättre med markeringspennorna-förut markerade jag typ hela texten haha.

Av Elin - 23 februari 2014 15:26


Bild lånad från SVT.


Gårdagens mello då? Den fjärde och sista deltävlingen för detta år. Jag tycker ärligt talat att det var rätt så bra låtar med igår. Nu förtiden så känns det ju som äkta melodifestival när Alcazar och Linda Bengtzing är med enligt mig. Det var mina två personliga favoriter, sen tippade jag på att Anton Ewald och Alcazar skulle komma till final, finalisterna tippade jag rätt på sen så trodde jag att Janet och Linda skulle knipa andra chansen, men tyvärr så åkte båda ut.

Fortfarande så twittras det för fullt om att manuset i årets melodifestival är under all kritik och att även programledarna är dåliga. Många tycker det är lama skämt och inget innehåll i programmet. Jag måste ju säga att jag tycker att det har blivit mycket bättre jämfört med den första delfinalen. Igår satt jag faktiskt och skrattade åt många skämt, till exempel den om teckenspråket. Visst, fortfarande så är det saker som jag tycker är dåliga och långtråkiga, men det har blivit bättre. Jag börjar bli lite irriterad över alla negativa kommentarer, det känns som att många letar fel och att alla skämt tas på fel sätt, försök att se allt med glimten i ögat. Det är oxå mycket skriverier överallt om dåliga låtar, börjar känna lite samma sak där-man kan inte älska alla låtar, men come on, det är ändå 34 olika låtar allt som allt, någon måste man ju tycka är helt ok.

Så ja, tyckte absolut att det blev schlagerfeeling när Alcazar kom ut från den stora discokulan och faktiskt även när Anton Ewald lyckades sparka upp micken i slutet-det ska hända saker på scenen, det tycker jag är viktigt. Det var även kul när Tomas Ledin kom i mellanakten, han får ju verkligen igång sin publik till max, synd att man inte kunde rösta på honom haha. Nästa vecka sitter jag nere i Göteborg och tittar, vi får se om jag tittar in här på söndagen och skriver något om det. Nu taggar vi andra chansen om mindre än en vecka alltså!


Mellomys med chokladfondue blev det igår! 



Av Elin - 23 februari 2014 11:50


Hej på er. Idag är det äntligen dags. Kommer ni ihåg att jag och Sofi var på en inspelning av Så ska det låta i oktober? Idag visas det programmet som vi satt med i publiken i. Han som jobbade som publikcoach sa att detta program skulle visas i december någon gång, ee jaa. Jag kommer faktiskt inte ens ihåg vem som vann detta avsntt, jag vet bara att Anna Book och Rickard Söderberg möter Elize Ryd och John Lundvik. Ska bli kul att se det igen fast i soffan denna gång, gissar på att mycket är bortblippt som vanligt men att de har sparat det bästa till sändningen såklart hihi. Klockan 20:00 på SVT1 för er som inte vet men vill titta ;).

 


Ni ser ju ungefär vart vi satt, nästan längst bak på orkestersidan, tyvärr den sidan de inte filmar mest eftersom kamerakranen var på den sidan.

Av Elin - 22 februari 2014 16:15

 


 

2010 skrev jag ett inlägg om Melodifestivalen, läs hela inlägget här. Jag nämnde bland annat att jag varje år lovade mig själv att inte titta eftersom jag tyckte att det inte var samma Schlagerfeeling längre som förr i tiden, jag skulle bojkotta Melodifestivalen med andra ord, men det slutade alltid med att jag tittade ändå. 

Detta inlägg skrev jag för fyra år sedan och än har jag inte bojkottat programmet fast det har hänt mycket sedan dess vad gäller mina åsikter och göranden. De senaste två åren så har jag varit en stolt Melodifestivalfantast. Jag har inte låtit någon få påverka mig vad gäller mitt tyckande och min smak, jag skäms heller inte längre av att faktiskt vara den som alltid pratar om ämnet och gärna pratar mycket om det, jag önskar att jag var som Björn Kjellman som typ kan allt om Schlagern-men tyvärr är jag inte där än trots att mina vänner gärna vill tro det haha. Lite som när jag skrev om att jag har lätt att nörda in mig på saker, jag trivs i mina bubblor och är stolt över att jag har dem. Jag har lärt mig att acceptera mig själv som jag är och att inte försöka låtsas som att jag egentligen inte bryr mig fast jag gör det. Jag har inga problem längre att säga "Kan vi inte gå ut på fredag eller senare på lördag så slipper jag missa Mello?" Självklart är det så att jag bokar in saker en lördag vissa veckor fast det är Mello, jag inser ju ändå att jag inte kan låta Melodifestivalen styra mitt liv-fast det kan göra lite ont i hjärtat av att inte se det under direktsändning. Nu har jag iallafall accepterat och insett att nej-jag kan helt enkelt inte bojkotta mello.


Den andra saken som jag skrev om var att jag tyckte att Schlagerfeelingen hade försvunnit. Jag tyckte då att Melodifestivalen hade blivit en pop/rock-tävling som liknade Idol istället för en Schlagertävling. Jag vet exakt vad jag var ute efter där, men uttryckte mig kanske inte så bra. Jag älskar verkligen gamla schlagerlåtar, ni vet "Växel hallå hallå", "ABC", "Högt över havet", "Främling" nästan alla kan sjunga med i dessa låtar och de är chatchy. Jag saknar det soundet i dagens Melodifestival men jag förstår att musiken ändras genom åren. Nu är inte soundet på samma sätt, vi vill ha mer pop och rock och det är okej. Nu förknippar jag Loreens låt "Euphoria" eller Eric Saades låt "Popular" som lika mycket schlager som förr. Den genren som jag fortfarande har väldigt svårt för att se i Melodifestivalen är hårdrock, det tycker jag inte hör hemma på den scenen. 

Sen ska jag heller inte glömma bort att erkänna att jag ändå sitter framför TVn nu och tycker att de bästa låtarna är de som har den där schlagerfeelingen i sig, den ska vara trallvänlig, man ska kunna sjunga med i refrängen lätt och den ska fastna i huvudet. Men det betyder inte att jag inte tycker att de andra låtarna inte hör hemma på Melodifestivalsscenen. Man får inte glömma att då hette det Schlagerfestivalen och nu heter det Melodifestivalen, musikindustrin utvecklas hela tiden och det är okej att det alltid kommer att finnas tillfällen som man kommer tycka att det var bättre förr.

 

Så för att rätta min avslutning på det förra inlägget "Så shape up Christer Björkman, annars så förlorar ni en tittare!" Så skriver jag istället Heja Christer Björkman! Du kommer aldrig att förlora mig som tittare!

 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
<<< Februari 2014 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Skapa flashcards