lyckopillerelin

Alla inlägg under februari 2014

Av Elin - 5 februari 2014 21:59


Hej på er vänner. Ska försöka fatta mig kort ikväll om dagens ridpass, min vänsterarm är inte riktigt kapabel att orka med ett långt inlägg om man säger så. Jag fick knappt av handsken när jag hade hoppat av efter lektionen för den var så svullen. Idag var det fokus på tempovxäxlingar i både skritt trav och galopp. 


I början så jobbade vi mycket med halt-skritt-halt och sen gick vi vidare med skritt-trav-skritt övningar, tyckte att Billy jobbade på mycket bra faktiskt ganska snabbt, han lyssnade på både start och broms om man säger så. Vi red lite volter i trav och sedan gick vi över till volterna.


Där jobbade vi mycket med ökad trav och samlad trav, även där lyssnade han väldigt bra. dock hade jag lite svårt att få honom rund. Galopperade inte så jättemycket idag, fick kramp i handen nästan direkt när jag satt upp. Men i höger så fick jag till någon bra fattning fast hade svårt att hålla galoppen och i vänster så var det lite tvärtom haha, höll galoppen men inte så fina fattningar + att formen inte var den bästa.


i slutet så travade vi av dom lite för att hästarna skulle sänka sig, Billy gick verkligen jättefint emellanåt då, ibland tappade jag honom men tyckte att han skötte sig jättebra!


Av Elin - 5 februari 2014 13:51


Hej på er vänner. Sitter just nu i soffan under min mysfilt och lyssnar på Måns Zelmerlöws nya skiva, så bra! Längtar till lördag då han har singering och ska sjunga i stinsen, självklart ska jag pallra mig dit! Annars då? Sov till 11(!?) idag, somnade vid 2 igår efter att jag hade suttit i sängen och skrivit en låt, eller ja nu ska ni inte ha för höga förväntningar, skrev en låttext till att börja med. Hade jag haft ett piano eller en gitarr och bott själv så hade det säkert blivit mer än en text. Fick iallafall lite feeling igår så kunde inte riktigt somna förs jag var hyfsad nöjd. Bra terapi det där måste jag säga!


Sov som sagt till 11 idag och sen gick jag upp och städade mitt rum på direkten trots att det tog emot rejält. Var totalt otaggad, men med lite mellomusik så gick det lättare, längtar redan till ikväll när jag får gå och lägga mig i nya och rena lakan hihi. Ikväll är det ridning, både längtar men ändå inte. Tills dess ska jag sitta här i soffan under min filt och bara ta det lugnt, kram på er.


Av Elin - 4 februari 2014 20:53


Jag har blivit beroende av tradera. Jag måste typ gå in där flera gånger om dagen och ibland så drömmer jag mig bort när jag ser allt jag vill ha. Ibland går det så långt att jag inte kan planera in den tiden när auktionen ska ta slut för att jag ska ha möjlighet att buda på det jag vill ha, illa! Min minneslista är typ full av olika saker som jag budar på eller vill buda på. Har ni inte ett konto så skaffa det på en gång, ni kan få saker betydligt mycket billigare där än på andra ställen, har sparat mycket pengar i mina dagar av att köpa det jag letat efter på tradera istället på en annan sajt. Jag kan oxå tillägga att jag har hittat galet mycket Carolasaker tack vare tradera, samlingen blir bara större och större hihi!


Av Elin - 4 februari 2014 15:09


Hej kompisar. Har helt glömt bort att titta in här idag. Egentligen så har jag inte gjort något speciellt idag, hade inget planerat mer än att plugga lite. Min hand är inte så mycket bättre idag, har inte ont på samma sätt men den är mer svullen än vad den var igår, ska det vara så här illa i flera veckor så får man väl sätta sig på akuten för att få en undersökning...


Har ägnat den senaste timmen eller till och med timmarna åt att mejla med tre personer samtidigt och fixa facebookgrupper och kollat upp lite saker till DUS årsmöte i mars. Jag tänkte mig att jag skulle sätta mig en snabbis för att kolla igenom mejlen, men det blev lite mer jobb om man säger så. Nu har jag iallafall kommit ikapp och gjort det jag skulle göra. Annars så har det inte hänt så mycket här hemma för min del, börjar tycka att det är lite tråkigt att inta åka iväg eller göra något speciellt  om dagarna, men imorgon så har jag iallafall planerat att göra något-kanske inte det roligaste men det måste göras, ska städa mitt rum som för tillfället ser ut som ett bombnedslag hehe. Sen är det ju ridning på kvällen som varje onsdag, hoppas att handen mår bättre imorgon bara.


Nu hörni, nu måst jag kolla om jag har fått något svar från läraren på mitt utkast om fältstudieuppgiften, ha en fortsatt bra dag. Kram!


Gjorde en omelett till lunch idag med falukorv, rödlök, ost och lite kryddor. Den blev jättegod, synd bara att den inte var så fin när jag hade vänt på den. När jag gick på cellgifter så var jag typ proffs på att göra omelett haha!

Av Elin - 3 februari 2014 15:39


Yes yes, ny vecka idag, tiden går fort. För fort ibland. Har varit riktigt skönt att vara ledig idag, det har nämligen varit en dålig dag när det gäller min hand, har haft kramp i nästan hela armen idag och känner att reaktionsförmågan inte är den bästa, jobbigt värre! Skulle egentligen iväg på ett usek-möte i stallet nu ikväll, men har avbokat det eftersom jag knappt kan klä på mig hehe. 



Annars så möttes jag av denna lapp när jag öppnade almanackan idag, himla bra med påminnelselappar ibland måste jag säga. Dock så blev ett av dessa tre telefonsamtal lyckade om man säger så. Ringde min handledare på min VFU-förskola angående vår fältstudieuppgift som vi ska göra nästa vecka, så klockan 10 på måndag är jag på plats för att observera dom små liven på avdelningen, ska bli spännande! Ringde KS oxå eftersom jag fick ett brev förra veckan om att dom räknar med att kalla mig på den neurofysiologiska avdelningen inom 3 MÅNADER, hell no tänkte jag och ringde idag och bad om en tid snarast. Fick svaret "Tyvärr kan vi inte göra så mycket åt den långa väntetiden, alla ringer och frågar om samma sak som du gör nu om att få en tid snarast." men om jag får gissa så har inte alla en hand och har problem med just den!? aja det är väl bara att vänta och hoppas på att det är någon som lämnar återbud. Det tredje och sista samtalet till OT-center som gör mina proteser fick jag svar från fel människa så skulle ringa tillbaka om någon dag, eller om jag kanske går in dit innan eller efter skolan någon dag.

 


 

I helgen tog jag även tag i saken och bytte abonnemang, mitt har ju gått ut och har blivit så himla dyrt dom senaste månaderna när det har blivit mycket samtal till kansliet för ridsportsförbundet här i Stockholm och annat. Bytte till comviq fast pris, känns mycket bättre att jag nu betalar strax under 200 kronor i månader istället för över 300 kronor. Idag fick jag hem det nya simkortet och ska fixa allt innan jag går och lägger mig ikväll, det nya abonnemanget blir aktiverat mitt i natten, klockan 3 närmare bestämt, konstig tid måste jag säga! Skönt att få det gjort iallafall.

 

Eftersom jag struntar i usekmötet nu ikväll så blir det en hemmakväll för mig, ska snart börja laga middag hade jag tänkt. Det tog visst lite tid att skriva detta inlägg märker jag, men så går det när man gör flera saker samtidigt ;). Nä, nu krampar min hand sjukt mycket så måste sluta skriva innan jag får ännu ondare. Ha en fortsatt bra måndag nu vänner, kram!



Av Elin - 3 februari 2014 13:14


Jag älskar att gå i täckbyxor. Egentligen så är jag ingen vintermänniska, men när det är tillräckligt kallt för att man ska behöva vara ute en längre stund med täckbyxor så älskar jag vintern, då är den som bäst. Jag tycker att det är en ren och skär befrielse att gå i täckisar, det bästa som finns är ju att slippa frysa lixom. Tänk er oxå att oavsett hur kallt eller blött det är (eller ja, nästan) så kan man ändå sitta ner eller leka runt i snön typ överallt utan att behöva bry sig om man blir blöt i rumpan eller nått och man är helt torr när man kommer in och ska ta av sig täckisarna, trots att man har haft på sig sina vanliga kläder under. Sen så tycker jag oxå att det låter väldigt mysigt när man går i täckisar, ni vet ljudet när benen nuddar varandra när man går hihi. Jag förstår inte hur vissa inte kan eller vill använda täckisar när de jobbar på förskola, HUR kan dom då vara med och leka med barnen eller få alla barn delaktiga i utomhusmiljön!? Nä, täckisar är helt klart underskattat!


Av Elin - 2 februari 2014 19:37


Hej på er vänner. Galet vad dåligt internet jag har, har bråkat i en kvart nu så vi får se om detta inlägg publiceras eller inte. Söndag idag, är det många som har söndagsångest idag? Eftersom jag har en sån himla lyx så är jag ledig till på torsdag så jag kan somna gott ikväll hihi. Idag sov jag aldeles för länge, somnade om vid 10 och vaknade sen vid typ 1130, ångest! 


Idag har mamma och jag varit på bio i Vällingby, jag älskar ju att gå på bio och mamma ville se hundraåringen + att vi hade två biobiljetter att nyttja så vi bokade biljetter och åkte till Vällingby vid 1400 ungefär. Vi passade på att gå runt lite i Vällingby innan bion började, jag köpte en tröja och lite smink annars så hittade jag inget mer spännade hehe. 


Filmen var iallafall bra, en aning lång kanske bara. Har ni inte sett den så tycker ajg ändå att ni ska se den, den var absolut sevärd! Att Robert Gustavsson spelar huvudrollen gjorde ju inte saken sämre precis heller hihi. Efter bion så gick vi och handlade hämtmat till middag eftersom att klockan hade hunnit bli middagsdags. Mimmi har precis varit här och hämtat upp en mobilsladd och jag sitter i soffan och proppar i mig chips och godis hihi. Ha en bra söndagskväll nu finingar, kram!


Av Elin - 2 februari 2014 12:39


Såg ni mellon igår? Ja ni har ju säkert räknat ut att jag självklart satt bänkad. Jag längtade verkligen hela dagen, när vi åt middag vid 18 så sa jag till familjen att om vi äter riktigt riktigt långsamt så slipper vi vänta så länge till mellon skulle börja, men jag fick inte riktigt familjen med mig utan jag fick lite dötid mellan middag till det började.

Vad ska man säga då? Jag saknade verkligen Edward Af Sillén som manusförfattare, det var lama skämt och typ världens sämsta mellanakter, hade dom ens manusförfattare i år!? Riktigt dåligt var det! Saknade verkligen den typiska schlagershowen under programmet och mellanakterna, det var inget disco, glitter och glamour och inga roliga överraskningar precis som det nästan alltid brukar vara. Nour och Anders såg väldigt nervösa ut vilket gjorde att jag själv blev lite nervös som tittare, men det var ju ändå första delfinalen så det kanske blir bättre. Jag tyckte också att det var väldigt mycket störningsmoment i sändningen, som jobbigt ljud i bakgrunden under tiden som Anders Eller Nour pratade och att bilden inte var ok hela tiden utan den hackade emellanåt. Ett tag så trodde jag att det skulle bli en "mellon 1992" när sändningen kraschade mitt under under Carolas nummer haha. 

Musiken då? Inte helt hysteriskt dåligt måste jag väl ändå säga, mina favoriter som jag har redan innan var Yohio och Helena Paparizou. Det var verkligen blandad musik tyckte jag, lite schlager, ballader, disco mm och det tycker jag bara är spännande. Sen att jag tycker att schlagermusik är i en klass för sig är en annan sak ;). Under kvällen så gissade jag på att Helena Paparizou och Yohio faktiskt skulle komma till final och att Ellen Benediktson och Linus Svenning skulle komma till andra chansen, jag fick nästan rätt-bara att Helena och Ellen fick byta plats hihi, vilket var synd men ändå helt ok eftersom att Ellens låt var jättefin! 

Så ja hörrni, over all så är jag lite besviken på själva melloshowen, lama skämt och lamt manus. Musiken helt ok men saknade schlagerfeelingen lite grann. Självklart kommer jag titta nästa vecka också och jag försöker intala mig själv att Nour och Anders kommer hinna bli lite varma i kläderna tills finalen går av stapel i Mars när jag sitter i publiken, blir mycket roligare att titta då!

 


Bild lånad från SVT.

 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
<<< Februari 2014 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards