lyckopillerelin

Alla inlägg under april 2014

Av Elin - 18 april 2014 14:03


Hej på er kära vänner. Har inte haft möjlighet att titta in här förens nu, men nu så är jag tillbaka :). Inte ens igårkväll hade jag bestämt mig för vad jag skulle göra under påsk. Skulle jag följa med mamma ut till landet eller skulle jag vara hemma och åka till våra påsktävlingar i stallet? Det slutade iallafall med att jag följde med mamma ut till landet, premiär för i år. Båten åkte i i onsdags och nu så är vi ute. Känns bra tillslut, får passa på att jobba lite också tror jag. Vi åkte iallafall vid 10 i morse och så handlade vi på vägen ut, kändes lättast för denna gång.


Hihi tyckte detta var himla smart vid fruktavdelningen inne på Ica i mölnvik.


Nu har vi iallafall precis kommit ut och håller på att värma upp huset och plocka upp all packning, det blir ju alltid lite extra saker att plocka upp när det är frösta gången på året som man är ute. Sitter och kollar på TV litegrann nu samtidigt som jag hjälper mamma med att plocka upp. Men jag tänkte bara titta in här lite snabbt innan jag fortsätter. Ska försöka titta in här varje dag, men jag kan inte lova något-man vet ju aldrig hur uppkopplingen är här ute på landet ;). Blir iallafall kvar här till måndag då vi åker hem under dagen för att hinna med påskmiddag med mormor och morfar. Glad påsk på er alla ifall jag glömmer att säga det och glöm inte den riktiga anledningen till varför vi firar denna fantastiska högtid. Kram!


Inte många båter i sjön än.


Det var något kallt att åka båt idag så jag satt på durken.


Hej landet!


Av Elin - 17 april 2014 13:39


Hej på er mina vänner. Mår ni bra idag? Jag har väl inte så jättemycket att komma med idag än så länge känner jag. Det är konstigt att när jag väl har fullt upp så längtar jag efter en dag att bara få sova och titta på TV hela dagen, men sen när jag väl har en sån dag så tycker jag att det är så sjukt tråkigt att bara sitta och inte göra någonting. Aldrig blir jag nöjd haha. Idag har jag iallafall en sån dag där jag inte har något planerat. Har passat på att ringt några samtal, både till sjukhuset och andra ställen, sånna samtal som jag har skjutit upp varje dag och tänkt att jag kan göra senare, några har blivigt gjorde idag iallafall.


Annars så har jag inte gjort så mycket mer. Fick nyss ett telefonsamtal från sjukhuset igen och har blivit inbokad på ett ultraljud nu efter påsk på tisdag. Aldrig blir jag av med dessa sjukhusbesök. Är det inte det ena så är det det andra. Snart börjar jag fundera på om inte Karolinska borde kunna mitt nummer utantill och känna igen mig när jag kommer dig så mycket som jag hänger där i veckorna. Det positiva är iallafall att det brukar gå i perioder, till sommaren så är nog slut på sjukhus ett tag. Hoppas på det iallafall! Nä hörni, nu ska jag försöka plugga lite-kul så här på påsklovet.


Av Elin - 16 april 2014 22:02


Hemma och nyduschad efter en kväll i stallet. Åkte dit tidigare än vanligt idag för att hänga lite i lugn och ro innan man skulle upp på hästryggen. Om man bortser från att jag fick kramp när jag började rykta min smutsiga häst så var det riktigt mysigt att bara stå och gosa och borsta med Carola i öronen och umgås med Billy, han är så otroligt charmig den lilla plutten. 


Ridlektionen gick väl varken bra eller dåligt. Vi red skänkelvikningar och som vanligt så går det alltid lättare att flytta undan vänster skänkeln då jag kommer åt mer, höger går helt ok i skritt men när vi kommer upp i trav så är det näst intill omöjligt. Sitter jag ned så kan det bli lite lättare men inte mycket. I slutet när jag blev mer på med hägerskänkeln så började han förstå lite vad jag ville men inte helt bra. Jag får försökta klura ut något sätt att göra högerskänkeln bättre. Byta protes kanske....vi får se.


Vi jobbade idag med galoppfattningar från skritt. Där tycker jag att Billy har blivigt riktigt duktig. När jag brjade rida honom så minns jag att det var lite svårt att fatta från skritt, speciellt i höger. Men nu så gör han nästan klockrena fattningar i båda varven, kul! Jag har lite svårt att hålla galoppen i högervarvet då jag lätt blir för stark i ytterskänkeln och gör att han går in mot mitten och så har jag svårt med takten i innerskänkeln. Fina fattningar blev det iallafall haha. I slutet så kände jag att jag ite riktigt fick honom på plats utan att ajg slarvade lite. Nöjd med vissa delar av lektionen iallafall.


Av Elin - 16 april 2014 15:57


Hej på er vänner. Imorse vaknade jag med bibeln i sängen och Carola i öronen, måste ha somnat så inatt. Det var mysigt. Idag har jag inte klarat av att äta någonting. Jag har varit så nervös inför mitt återbesök så jag har mått illa ända sen igårkväll. Jag sov länge idag, ända till 11 och sen så har jag tittat på TV för att tankarna inte skulle vandra åt fel håll. Nu har jag precis kommit hem från sjukhuset och har lyckats smälla i mig en banan iallafall. Återbesöket gick inte alls som jag ville och jag gick ut därifrån fly förbannad och besviken.


Jag fick inte reda på någonting på återbesöket. Ni vet ju hur nervös jag har varit inför denna dag och så kommer jag in till min läkare 30 minuter sent(!!!???) och får inte veta någonting! Röntgenbilderna hade min läkare inte fått svar på än och alla blodprov hade inte ens tagits. Det ända jag fick svar på var vad som kommer att hända om det fortfarande ser något konstigt på röntgen och att hon skulle återkomma på telefon när hon fått alla svar. Jag hade verkligen förberett mig på att få besked om hur allt såg ut och nu måste jag vänta ännu längre, det är hemskt! Det är rena tortyren!


När jag skrev av mig på facebook så skrev jag att jag var så arg så jag skulle kunna slå sönder något och jag känner att ilskan börjar komma igen när jag tänker på det! Jag förstår inte att det ska vara så jävla svårt att ta emot patienter på ett bra sätt. Det är ingen jäkla förkylning det handlar om, det är cancer-det går inte att hålla på att dra ut på saker och ting! Förstår de inte hur jobbigt det är att gå och leva med denna ovisshet dag in och dag ut, någonting måste de ju göra för att det ska kännas lite bättre för patienten! Jag försöker verkligen att vara stark i dessa lägen, men ibland så orkar jag bara inte med hur jag blir behandlad, det är som sagt rena tortyren att gå runt och försöka balansera tankarna "tänk om" och "det kommer bli bra". Vi får helt enkelt se när jag får reda på saker och ting, just nu är jag bara irriterad, besviken och ledsen. Skitcancer!

Av Elin - 16 april 2014 12:28


7 år sedan på dagen då jag miste min bästa vän. Tiden går fort. Jag kommer aldrig glömma dig.


Av Elin - 15 april 2014 22:26


Andas. Lyssna på Carola. Läsa bibeln. Sova.


Jag kommer att klara detta. Jag ska klara detta.


Jag är starkare än cancern.

Av Elin - 15 april 2014 17:47


Hej på er vänner, har ni haft en bra dag idag? Min har verkligen varit toppen, haft en riktig mysig vårdag med fina vänner. Jag har nu börjat vänja mig vid att somna ca två timmar efter jag har lagt mig i sängen så det blev bara fem timmars sömn inatt, men då kanske jag somnar tidigt ikväll om jag har tur. Klockan ringde vid 8 och jag gjorde ordning en kopp te och kollade lite på gomorron Sverige eftersom Sarah Dawn Finer skulle gästa programmet lite senare, tyvärr så hann jag inte se på hela intervjun då jag var tvungen att åka till skolan. Mötte mitt SA-lag vid SU och så satte vi oss och försökte jobba vidare på vår digitala produkt, nu har vi iallafall fixat skelettet av produkten och nästa gång vi ses ska vi sätta igång med inspelning, bilder och annat fix och trix. Vi satt ungefär i två timmar och pluggade tror jag, sedan kände vi att det fick räcka för denna gång.


När vi hade packat ihop så åkte jag in till stan med Emma och Linnea för att möta upp Marie för en lunch, trevligt med en spontanlunch med fina klasskamrater en helt vanlig tisdag. När vi hade hängt vid körsbärsträden vid kungsan och fotat alla fina blommor (sjukt fint är det på våren när blommorna börjar blomma i kungsan!) så gick vi tillslut in på Fridays för att äta. Satt på uteserveringen och åt och snackade om allt möjligt, riktigt mysigt var det att sitta i vårvädret och ha tjejsnack i flera timmar. Skönt att jag fick något att göra under dagen också så jag slapp åka hem och vara orolig inför morgondagen. Tiden gick fort men vid 1600 så kände vi att det var dags att börja röra på oss. Resten av dagen ska jag bara sitta i soffan och ta det lugnt, typ titta på TV så jag inte tänker så mycket på morgondagen. Hoppas att ni har haft en lika bra dag som jag har haft, kram!


 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< April 2014 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards