lyckopillerelin

Alla inlägg under april 2014

Av Elin - 14 april 2014 22:00


"Jag har somnat ibland
och hoppats att vakna
som nån helt annan
ett bättre jag
jag har tappat tron
jag har levt brevid
jag har gått på lina
hela mitt liv
Men åren går och man lär sig leva
med dom kort som delats ut
vågar jag säga att jag tror på ödet
och allt får en mening till slut"


- Mauro Scocco och Sarah Dawn Finer

Av Elin - 14 april 2014 20:15


Hej på er mina fina läsare som tittar in här. Har ni haft en bra dag idag? Min har varit toppen, fast den har gått sjukt fort. Tiden går fort när man har roligt säger man ju ;). Jag tänkte igårkväll att jag inte skulle behöva ställa väckarklockan, men johodå! Vid 1030 vaknade jag och insåg att jag skulle ta mig till sumpan på ca en timme. Men efter lite stress så lyckades jag komma i tid.

Mötte upp Veronica där och sedan Kajsa vid hallonbergen, vi åkte och handlade lite och sedan åkte vi vidare till Bella för att äta lunch ihop. Vi gjorde två jättegoda pajer som vi glatt proppade i oss och sen fick vi saffranspannkaka till efterrätt med bär och grädde, mums! Timmarna bara flög iväg och vi satt och pratade om allt möjligt och passade på att planera kristehim också, längtar!


Här lagar vi pajer för fulla mggar, tyvärr så kom inte Bella med på bilden som stod vid spisen :(


Efterrätten blev saffranspannkaka, mums!


Påskmust fick vi att dricka.


Så ja, det blev en väldigt lång lunch för oss alla, jag kom hem för ca 30 minuter sedan och har precis kommit ut från duschen. Har haft en väldigt bra dag och jag har fått skratta riktigt mycket, tacksam. Nu resten av kvällen ska jag ta det lugnt, plugga lite och imorgon är det dags att åka in till skolan och kanske tar en sväng förbi stallet för att äta pannkakor. Vi får se då helt enkelt. Ha en fortsatt bra dag nu och ta hand om varandra, kram!


Fint med solnedgång på vägen hem.

Av Elin - 13 april 2014 18:23



Hej fina ni. Nu är jag hemma efter en lång dag. Känns skönt att äntligen vara hemma där man hittar i varje låda och har sina egna saker hehe. Min eftermiddag spenderades med massa fina människor som var och pärlade "Fuck cancer" armband åt Ung cancer. Vid 14 mötte jag Elin på centralen och efter en liten promenix så hittade vi äntligen till rätt hotell där vi skulle pärla armband. Eftersom det var första gången som vi båda var där så behövde vi bli lite uppdaterade först hur allt gick till, men när vi väl satte oss så blev vi lite varmare i kläderna.


Tiden tyckte jag gick väldigt fort, hade gärna suttit där i två timmar till och pärlat fler armband. I början så kände jag mig lite dålig när jag bara hade pärlat ett armband och Elin redan hunnit med typ tre, men efter ett tag så accepterade jag bara läget att det tar längre tid för mig, det är ju faktiskt svårare att pärla armband med en hand än två ;). Jag fick iallafall ihop tre armband denna gång, mamma hade beställt ett, jag ville ha ett med svarta pärlor och det tredje fick Ung cancer att sälja vidare. Nästa gång ska jag se till att jobba ännu fortare så jag får till fler armband. Det var en jättebra eftermiddag iallafall, jag längtar till nästa gång det är dags! Har ni inte varit och pärlat någon gång så gör det! Gå in på Ung cancerför att veta mer om hur, var och när det är dags nästa gång, ingen kan göra allt men alla kan göra något, don´t forget! Tack vare de två timmar Elin och jag var och pärlade så känner jag mig mycket starkare. Med hjälp av att pärla så fick jag ut mitt hat för denna vidriga sjukdom! Fuck cancer!


Mina tre armband jag gjorde idag.


Redo att knytas ihop.

Av Elin - 13 april 2014 12:02


Hej på er vänner, galet vad helgerna går fort! Imorgon är det redan måndag och jag måste åka till skolan under förmiddagen. Men sen är det minsann påsklov, om jag nu kan släppa skolan under veckan, är galet stressad! Igår hade vi iallafall lite myskväll på jobbet, tittade på Harry Potter tillsammans med killarna, åt sushi till middag, frossade i godis och hade det allmänt trevligt. Blev väl kanske något sent och jag var redo att gå och lägga mig redan vid 22, men lyckades ändå hålla mig vaken till 1(!?) sov ändå väldigt bra här inatt, man sover ju aldrig lika bra son i sin egen säng men jag känner mig ändå utvilad trots att jag var trött vid 10 när jag gick upp. I detta hushåll så kan det sovas halva dagen så jag gick upp och tog tag i köket som såg ut som ett bombnedslag efter igårkväll. Fast jag får väl skylla mig själv litegrann, det var ju jag som valde att lämna det så och ta hand om det idag istället ;).


Gårdagens middag.


Gjorde ordning en kopp te och satte mig och tittade på TV under tiden som alla andra sov, rätt mysigt faktiskt. Nu sitter jag fortfarande här i soffan och kollar på Gladiatorerna, killarna har vaknat och om ett tag tänkte jag sätta igång med lunchen. Kanske ska klä på mig bättre kläder också ;). Efter lunch så ska jag säga hej då för denna gång och åka mot centralen för att möta upp Elin. Vi ska till Ett hotell där i närheten för att gå på Ung Cancers pärldag, ska bli trevligt att träffa många nya människor och göra lite nytta genom att pärla deras fuck cancerarmband som de säljer sen. Jag kommer väl hem innan middag eller något sen får vi se vad som händer ikväll, ha en toppensöndag nu vänner. Kram!



Te och nyhetsmorgon.

Av Elin - 12 april 2014 14:03


Hej på er mina fina vänner, allt bra med er? Förutom att jag är sjukt trött så är allt bra med mig. Trodde att väckarklockan skämtade med mig i morse när den ringde vid 07:30. Tills jag in såg att jag skulle upp och jobba. Så det var bara att gå upp, visserligen vid 8 och sen göra sig klar för att åka in mot stan.När jag väl kom fram så möttes jag av en glad kille som satt och spelade sitt nya TV-spel, visserligen så var han inte så social men jag hittade andra saker att roa mig med. Typ som att leka med ipaden, läsa välkomnslapp till mig om hur dagen skulle bli, älskar att få massa lappar hihi. Hade till och med en nybäddad säng till mig här hemma också, lyx!


Vid lunch tog vi en promenad till donken för lunch, sedan vidare till hemmakväll för att hyra filmer och köpa lördagsgodis. så nu är vi hemma efter den lilla turen på stan och så sitter vi i soffan och kollar på en av de tre filmerna vi hyrde + äter godis och dricker påskmust! lyxigt värre! Ikväll blir det sushi till middag och så sover jag över här, åker härifrån innan 14 imorgon då jag ska iväg på andra äventyr då, men mer om det ikväll eller imorgon. Nu måste jag kolla på filmen innan lilleman börjar fundera på vad jag gör, ser detta inlägg konstigt ut med bilder eller något så fixar jag det imorgon när jag har min dator, sitter och skriver via ipaden nu, ha en toppenlördag, kram!


Nybäddad säng! och allt ;)


Lunch


Lördagsmyset.



Av Elin - 11 april 2014 19:00


Det finns så mycket jag borde göra som jag inte orkar ta tag i just nu. Jag försöker trycka på paus, men livet fortsätter. Jag vill bara andas lite, leva i nuet. Ibland känns det som att jag bara står och stirrar under tiden som alla andra bara fortsätter med sitt liv. Jag borde ringa och få mina proteser fixade, jag borde höra av mig till min VFU-förskola som är så otroligt fina mot mig hela tiden, jag borde plugga mycket mer, boka in ridlektioner som jag missat, höra av mig till några av mina vänner, jag borde vara gladare.

 

Jag vill inte tänka på sjukhus. På cancer. På döden. Jag vill leva. Jag vill leva så förbannat mycket. Slippa vara rädd. Tårarna kommer mer ofta nu, jag kan ha gråten i halsen i de mest oanade situationerna. Jag kan göra något i några timmar och glömma bort cancern och känna mig glad, men blir så otroligt besviken när verkligheten kommer ikapp och jag inser att detta är på riktigt. Att detta är mitt liv. Det är inte jag som styr över mitt liv just i dessa stunder, det är cancern. Jag förstår inte hur jag har kunnat bli så här svag.

Jag måste göra något. Cancern är inte värd att få så här mycket tid och energi. Jag måste kämpa. Visa att trots de jobbiga dagarna så är jag starkare. Mycket starkare. Gud, jag vet att du finns här för mig. Hjälp mig att hitta styrka och mod igen. Amen.

Av Elin - 11 april 2014 14:55


Hej på er vänner, här var det ganska tyst insåg jag nu när jag kommit hem. Idag ställde jag klockan på 10 för att inte sova hela dagen, bortsett från att när jag väl somnade igårkväll så sov jag nog ganska bra resten av natten, trots det så var jag sjukt trött när klockan ringde. Eftersom det gick skit på sjukhuset igår så var det bara att pallra sig dit idag igen. Jag tycker ju om nålar så otroligt ymcket så varför inte ha lite fredagsmys på radiumhemmet liksom...


Det gick ändå helt okej idag, det var inte så jättemånga före mig så jag slapp vänta i en timme trots att jag kom vid lunch. Det blev två stick och ett stick i fingret denna gång, det jobbiga var att det ena sticket blev strax under där de satte infarten igår så det gjorde sjukt jäkla ont måste jag säga. Kommer vara om i handleden i en vecka efter alla dessa stick. När jag gick därifrån så bultade det i hela armen. jag hoppas att jag slipper nålar på länge nu!


Min kompis i väntrummet varje gång jag ska ta blodprov, värmepåsen för att värma upp kärlen. Underlättar både mig och sköterskan som ska sticka. Man lär sig massa knep när man hänger på provtagningen mycket ;).


När jag kvar klar på sjukhuset så tog jag en liten spontanare in till odenplan. Jag tyckte att jag förtjänade en tripp till tehuset java för att frossa i massa teér och så gick jag förbi hemmakväll för att köpa en påse godis. Det är ju trots allt fredag och jag tyckte att jag kunde unna mig lite onyttigheter efter denna vecka.


När jag var på lakritsfestivalen för några veckor sedan så köpte jag Rooibos lakritste och en lakritsblandning. Dessa blev jag beroende av, så nu fyllde jag på mitt lilla förråd med massor av lakritste när jag var på Tehuset, hoppas att det räcker riktigt riktigt länge! Tycker ni om lakrits så borde ni prova detta te!


är jag hade handlat lite så kände jag att det var dags att bege sig hemmåt innan rusningstrafiken skulle komma. Så nu sitter jag här hemma i myskläder och håller på att somna. Galet vad trött man blir av att vara på sjukhuset, jag fattar egentligen inte varför-tog ju bara massa blodprov liksom. Men det kanske är lite psykiskt också för min del, mycket minnen som dyker upp eftersom jag hela tiden tar blodprov på radiumhemmet. Ikväll ska jag bara äta godis och ta det lugnt hemma i soffan, riktigt fredagsmys med andra ord :). Imorgon tror jag att jag ska jobba, men har inte hört något mer om det ännu så vi får se. Nu måste jag titta till köttfärsen som ligger i mickron för att tinas, ciao!





Av Elin - 10 april 2014 16:50


Vilken jäkla skitdag jag har haft idag. Det var länge sedan som jag hade så här dåligt flyt på sjukhuset och självklart hände ju det på helt fel dag också, om det nu finns dagar där oflyt passar bättre hehe. Illamåendet har hållit i sig genom hela dagen, dock så mår jag snarare illa av hunger just nu i skrivandets stund. Jag har ju nämnt tidigare om vad jag egentligen tycker om datortomografin som jag gjorde idag. En helt ologisk slags röntgen där man ska dricka mycket vatten och få kontrast i blodet, få infart i armen och blablabla. Sist jag gjorde detta så gick det så himla smidigt! Det ända jobbiga var att jag blev stucken tre gånger för att få en infart i armen. Denna gång så gick det på bara två försök, tror det måste vara rekord. Dock så blev infarten i handleden, vilket gör sjukt ont och är otroligt osmidigt när man bara har en hand.


Jag hade pratat med min läkare på radiumhemmet för några veckor sedan att jag ville över dit efteråt för att ta blodprov när jag ändå hade en infart i armen så sagt och gjort, jag knatade över dit efter röntgen som för övrigt gick helt okej. Men när jag väl kom till radiumhemmet så började allt krångel. Ingen sköterska hade tid att ta emot mig, men när det väl hände så hade de inte så stor koll på varför jag var där, sen när vi skulle ta blodprov så fungerade inte infarten som den skulle så det blev inga prover. Vi var tvungna att ge upp helt enkelt. Så jäkla pissigt med tanke på att jag gick över dit bara för att jag inte ska behöva bli stucken flera gånger under bara några dagar. Sen så blödde jag självklart sjukt mycket när vi tog bort nålen, var tvungen att gå in på avdelningen igen när jag satte mig i bilen för jag blödde så mycket. Så ja, nu måste jag ändå tillbaka dit imorgon för att ta proverna jag inte kunde ta idag, surt! Håll alla tummar och tår eller be så många böner ni kan till Gud att cancerjäveln inte har kommit tillbaka och att allt ser bra ut, mer om det på onsdag. Resten av dagen ska jag bara sitta i soffan och ta det lugnt, är helt slut! 


AJ!

 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< April 2014 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Skapa flashcards