lyckopillerelin

Alla inlägg under september 2014

Av Elin - 23 september 2014 00:30


Jag vill inte mer. Jag är så otroligt trött på detta just nu. På cancern. Trött är verkligen rätt ord. Jag orkar inte inte vara så förvirrad som jag är. Jag orkar inte vara arg. Jag orkar inte vara ledsen. Jag orkar inte koncentrera mig. Ibland känns det som jag inte orkar någonting. Samtidigt som jag inte orkar så har jag ingen lust till någonting, men jag gör det ändå. För att jag måste. För att jag ändå inser att jag har ett liv att leva. Men kan inte någon vänlig själ väcka mig om en månad eller två? Då kanske lugnet har lagt sig lite och folk i min omgivning slipper stå ut med en jobbig Elin som de får göra nu.


Jag lider med de människor som kämpar mot denna förjävliga sjukdom just nu. Det finns så många som har det så mycket värre än mig. Som kämpar för sitt liv. Som precis har fått besked. Som aldrig kommer bli bra. Som ligger och spyr i skrivandets stund. Som mår piss. Precis som jag gjorde för snart tre år sedan. Men likförbannat så finns cancern alltid kvar. Finns den inte kvar i kroppen så finns den i huvudet. I tankarna. Där kommer den alltid att vara på ett eller annat sätt, mer eller mindre.


Jag känner mig lite som en zoombie just nu. Har haft ont i fyra dagar och jag orkar inte ha ont längre. Jag hatar att ha ont! Jag orkar inte känna denna oro. Denna ovisshet. Jag mår illa av den. Jag gör det jag ska i livet, försöker iallafall. Men samtidigt som jag måste deala med alla dessa cancerspöken så har jag ett liv att leva. Jag vill bara kunna trycka på paus, få klarhet med vad jag känner och tänker och sen trycka på play igen. Jag orkar inte ta tag i allt samtidigt. Jag har inte bett om att mitt liv ska se ut så här. Jag har inte bett om att cancern skulle klampa in i just mitt liv och påverka mig så som den gjorde och tydligen fortfarande gör.

 

Fan för denna sjukdom. FAN!

 


Av Elin - 22 september 2014 20:39



Hihi, vet ni vad jag har gjort nu ikväll? Bokat biljetter till föreställningen En man som heter Ove, baserat på boken med samma namn. Sträckläste boken när den kom ut, både mamma och jag gjorde det. Imorse fick jag ett mejl där jag kunde få förboka biljetter innan de släpps till resten av befolkningen (nu lät det som att jag är värsta VIP-kunden som får biljetter före alla andra, riktigt så var det inte hehe). Biljetterna släpps officielt den 25 September, men via mejlet som jag fick så kunde jag boka tidigare. Eftersom både jag och mamma sträckläste boken så fick jag med mig mamma direkt på tåget, så den 13 februari (fredag den 13onde!!) klockan 20:00 sitter vi på tredje parkett (vill inte riskera nackspärr igen som jag fick när jag satt på första raden sist jag var på Rival) och kollar på denna föreställning med Johan Rheborg som Ove. Riktigt spännande ska det bli!

Av Elin - 22 september 2014 17:43


Usch vilket skitväder vi har här i Stockholm idag! Det var ju inte så lockande att kliva upp ur sängen klockan 06:30 imorse när jag tittade ut kan jag ju säga. Blir så förbannat kallt när det både spöregnar och blåser storm också, fick spel redan när jag väntade på bussen imorse, var nära på att gå in igen och strunta i skolan, men jag trotsade vädret och åkte in ändå. Det är jag glad på ett sätt att ajg gjorde, för vilken fantastisk kul lektion vi har haft och väldigt lärorik också. Synd bara att v var så få.


Det var en pool utanför tunnelbanan vid Universitetet när vi kom, helt sjukt vad mycket vatten! Men jag hade förberett mig med mina fina leopardstövlar hihi.


På lektionen idag så fick vi designa egna kläder med hjälp av återvinningsmaterial. En sjukt rolig uppgift, iallafall för mig och min grupp som var lika galna som vanligt haha. Sen så var vi nog lite måndagssega också, då blir allt extra kul ;). Mia fick agera modell som hon snabbbt ångrade, men vi andra som hade gjort hennes kläder tyckte att hon blev grymt snygg, eller hur? ;)


 


Vi hade ganska mycket material att gå loss på tycker jag.


Vid 12 så slutade vi och Mia, jag och Vånkan åkte hem till mig för att tentaskriva. På fredag ska den första examinationen för denna kurs vara inlämnad, så det gäller att jobba på nu. En lättnad är iallafall att den inte känns så himla svår. Vid 17 ungefär så åkte tjejerna hem och nu sitter jag i mitt rum och lyssnar på musikalmusik. Skulle egentligen ha DUS-möte ikväll, men det blev inställt. Nä vänner, nu ska jag återgå till mitt så återkommer jag senare. Kramisar!

Av Elin - 21 september 2014 19:00


Alltså, lägg av vad gott det ser ut!


Av Elin - 21 september 2014 16:06


Hej på er vänner. Kom just på att jag var väldigt dålig på att titta in här igår. Men jag gjorde inget vettigt så det kanske inte gör något ;). Inatt har jag sovit lite oroligt faktiskt. Tydligen så hade vi inbrottsförsök här hemma natten till igår så då blev jag lite nojig och sov lite oroligt tror jag, sov till och med med armprotesen i sängen hahaha! Alltid redo sägs det ju ;).


Idag har jag varit inne i stan med Sofi och pärlat Fuck cancer armband åt Ung cancer. Ni vet ju hur mycket jag älskar att åka in och pärla så självklart befann jag mig där igen, veckans andra terapidag kan man säga ;). Denna gång så var jag dock inte där från början till slut, utan ca två timmar bara, men jag pärlade en hel del + några beställningar från vänner. Dessa två gånger som har varit nu under höstterminen så har det varit sjukt mycket folk, jättekul att så många väljer att lägga ned några timmar på att stötta Ung cancer! Vid 15 så gick vi därifrån och åkte hemåt, hann precis hem innan det värsta ovädret kom! Resten av dagen blir en hemmadag för mig, är sjukt seg haha.




Av Elin - 20 september 2014 11:16


Hej på er kära ni. Gick upp för ett tag sedan trots att jag fortfarande var så sjukt trött. Idag har jag hört att det är sista dagen med någorlunda värme här i Stockholm, sedan blir det tio grader mindre. Kanske tar tillvara på det och tar en promenad eller något senare idag, beror på hur jag mår. Hostar som en galning just nu, men glömde ta min medicin igår innan jag gick och la mig så tror att det beror på det.


Hur hade jag det igårkväll då? Fantastiskt trevligt! Mötte upp Mia på tåget och så var vi på Söder vid 20:30 någonting, vi satte oss på bar 54, beställde lite att dricka och vid kanske 22 så var hela gänget samlat, eller alla fem rättare sagt haha. Vi pratade och hade det väldigt roligt, en väldigt lyckad kväll med andra ord. På eftermiddagen kände ajg att jag inte mådde så jättebra och tänkte då ställa in allt och inte komma, men jag är så glad att jag började må bättre och orkade åka iväg, har alltid så otroligt kul med tjejerna när jag väl kommer med. Var superlänge sedan som jag gick ut och tog ett glas vin eller något också, det har liksom blivit av hemma hos någon eller liknande, men ibland är det riktigt trevligt att åka iväg och umgås. Tror att vi började åka hemåt vid 1 ungefär efter ett besök på burger king för lite mat. Idag har jag som sagt inget inplanerat, vi får se vad som händer helt enkelt ;).


Av Elin - 19 september 2014 16:41


Hej på er vänner. Åh vad skönt det var att sova ut idag. Sov som en stock hela natten typ. Idag har jag faktiskt inte gjort så himla mycket och trots det så är jag ändå sjukt trött just nu. Har som igår suttit och spelat mycket piano, lärt mig nya låtar och spelar lite för mig själv bara. Himlans befriande! Innan lunch så passade jag även på att gå en liten promenad här längst krokarna. Har en liten runda på kanske 20 minuter som jag går ibland, idag tog jag även med kameran också, så det tog lite längre tid då hehe. Annars så har jag inte gjort så himla mycket mer haha, senare ikväll ska jag åka in till stan och umgås med massa vänner, ska bli trevligt. Ha en fortsatt bra fredag  nu vänner, bjuder på några bilder från promenaden.


Av Elin - 18 september 2014 18:46


God kväll på er finisar. Sitter i soffan för tillfället och känner mig ganska seg. Nästan ända sedan jag kom hem från psykologen i förmiddags så har jag suttit vid pianot och spelat. Helt sjukt vad musik kan ta in en i en annan värld och vad fort tiden går då. När jag var mitt uppe i spelandet och sjungandet så insåg jag att jag verkligen har saknat musiken, den kreativa sidan. Det var nog åtta år sedan som jag slutade på både kör och sånglektioner och det har hänt mycket sedan dess vill jag lova. Det var iallafall väldigt härligt att få vara i musikens värld idag och det är något som jag tror kommer hända mer och mer. Imorgon är jag ledig hela dagen, har planerat att sova och ta en promenad med kameran i handen, känner mig kreativ på många olika sätt just nu haha.


 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< September 2014 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards