lyckopillerelin

Alla inlägg under september 2014

Av Elin - 18 september 2014 12:28



Hemma efter en förmiddag ute på vift. Har varit hos min psykolog på radiumhemmet och pratat ut. Jag behövde det efter de senaste dagarna och veckorna med allt vad det har inneburit. Känner att jag har lite lättare att andas nu än innan. Psykiskt iallafall, har hostat som tusan inatt så får jätteont i bröstet när jag tar djupa andetag. Men iallafall, det var ett litet sidospår ;). Att sitta i stolen i min psykologs rum och bara få prata ut och säga exakt hur jag har mått de senaste veckorna var jätteskönt idag kände jag när jag tackade för denna gång. Även om jag vet att jag absolut inte är ensam med dessa tankar så är det så skönt att få det bekräftat. Ibland känns det som att man håller på att tappa förståndet, eller att jag tror att jag håller på att sjunka djupare och djupare in i det mörka när det känns tungt. Min rädsla är att jag ska bli min sjukdom och glömma bort att leva mitt liv. Men varenda gång när jag besöker psykologen så blir jag tillsagd att jag gör rätt, att jag är mycket klokare än vad jag tror, men att det inte betyder att jag inte får känna det jag känner eller behöver prata om det jobbiga. Att alla känslor är okej att känna. Ska tillbaka igen om några veckor och då kommer jag veta hur proverna såg ut från operationen. Nu ska jag försvinna in i musikens värld, hej sålänge!


Av Elin - 17 september 2014 19:56


God kväll på er kära ni. Nu börjar jag känna av att jag gick upp klockan 6 imorse, herregud vad trött jag är! Det blir nog en tidig kväll ikväll känner jag. Just nu så har jag däckat i soffan framför Idol i mysikläder efter en mysig kväll hemma hos Elin. Fick ett sms på eftermiddagen idag av henne där hon frågade om jag ville komma hem till henne och äta middag. Middag hos en fin vän säger man ju inte nej till så vid 1615 ungefär så begav jag mig till Spånga station för att möta upp henne och köpa thai till middag. När vi kom hem till henne så satte vi på Alladin och åt framför TVn, supermys! Sen så började vi titta lite på Herkules innan jag insåg att jag kanske skulle åka hem och vila lite. En helmysig kväll hemma hos Elin med andra ord ;).

 


Av Elin - 17 september 2014 14:01


Hej på er vänner. Nu har jag långhelg, jippi! Känns verkligen jätteskönt och ska verkligen försöka vila upp mig nu. Jäklar vad trött jag var när klockan ringde klockan 6 imorse. Sov väldigt oroligt inatt så allt som allt så kanske jag sov fem timmar, inte konstigt att man såg ut som en zoombie när man gick upp haha. Mötte iallafall Mia och Vånkan på pendeln och sedan åkte vi in mot universitetet.


Sjukt vackert på något sätt med dimman i morse över campusområdet :)


Imorse hade vi veckans sista lektion iallafall, idag handlade den om design. Nästan allt som vi gick igenom idag har vi redan gått igenom så det kändes lite drygt att sitta sär i två timmar. Men vad gör man inte för att få examen sen ;).

 


Frukost, anteckningsblock och penna, sen var jag redo för lektion ;).

 


Jag designade nästan mig själv hihi, en lång och en kort arm ;)

 

När vi slutade vid 1030 så åkte jag, Mia och Vånkan in till stan, satte oss på Waynes och fikade, jag åt lunch och så började vi kolla igenom tentan som ska in nästa fredag. Den känns hyfsad lätt för en gång skull faktiskt.

 


 

Nu haar jag kommit hem för ett tag sedan, har svarat på ett gäng mejl som jag skjutit på tillräckligt länge nu och så ska jag bara vila resten av dagen. Vid 17 ska jag dock befinna mig hemma hos Elin, blev bjuden på middag där ikväll, onsdagslyx! Tills dess, kram på er och ta hand om varandra!

Av Elin - 16 september 2014 21:45


Hej på er kära ni. Har nu avverkat terminens andra ridlektion efter några veckors vila och jag säger bara herregud! Det där med ridning kanske inte är min grej ändå, hade kunnat rida i nybörjargruppen och fortfarande varit sämst. Jag var så trött när jag skrittade av efter lektionen, det kändes nästan som om jag gick på cellgifter igen haha. Men visst, jag har ju inte direkt legat i hårdträning under sommaren och nu under terminen när jag inte ridigt. Sjukt dåligt gick det iallafall. Det positiva var att jag fick sitta på min älskade Billy igen och att han galopperade fint i vänstervarvet.


Vi började med en liten skrittrunda i skogen innan vi gick in i ridhuset för att rida dressyr. Vi red väldigt mycket självständigt i början, red på böjda spår och mycket tempoväxlingar, men jag blev helt slut efter typ 15 minuters travarbete, helt sjukt! Försökte ändå så gott jag kunde med mycket skrittpauser. Efter en liten paus så samlades vi på volterna och jobbade med att minska och öka volterna för att sedan fatta galopp. I vänster varv så blev det jättefina fattningar och Billy var jätteduktig och gav verkligen allt, dock så var kanske inte platsen på volten den bästa så det blev lite mycket avbrott. I högervarvet så gick det inte lika bra, hade svårt att hålla honom på voltspåret och då blir det svårt att galoppera, men några språng blev det iallafall. I slutet när vi travade av dem lite så gick han ändå helt okej, med tanke på början av lektionen när han bara gick som en giraff. Det var iallafall härligt att komma tillbaka till stallet igen och andas lite häst, mest av allt pussa på Billy!


Puss från förra terminen.

Av Elin - 16 september 2014 16:46


Hej på er fina ni. Inatt har jag sovit i nästan 12 timmar och idag så mår jag mycket bättre. Känner fortfarande lite mosig i hjärnan, men är inte alls lika slut som igår, skönt. Idag har jag varit ledig hela dagen, har inte gjort så mycket faktiskt. Typ tittat på TV, spelat gitarr och lyssnat allmänt mycket på musik ;). Vid typ 15 så mötte jag Lisa vid Spånga station för en kaffe och lite prat. Vi gick upp till svandammen och satte oss där och pratade ut lite. Väldigt spontant och trevligt! Just nu sitter jag på bussen på väg till stallet, har lite blandade känslor inför ridningen ikväll faktiskt. Vi får se vad jag känner när jag har hoppat av hästryggen och ska åka hem ;). Ville bara titta in och säga hej när jag ändå har tid ;). Återkommer senare ikväll, kram på er!

Av Elin - 15 september 2014 19:45


Haha, vilken rubrik jag fick till va? ;) Idag när klockan ringde 06:30 så orkade jag knappt öppna ögonen. Jag var så trött! Har inte varit så seg i huvudet och kroppen på länge som jag har varit idag. Förra veckan var en riktig helvetesvecka med saker inplanerade nästan hela tiden + att jag inte var på topp mentalt, ingen bra kombo om man säger så. Nu är det iallafall en ny vecka, har inte lika mycket inplanerat denna vecka mer än att vila så mycket som jag bara kan. Mia, jag och Vånkan hade sällskap på väg till skolan imorse, hade en givande lektion på tre timmar om några olika teorier som vi fick läsa och lära oss lite om. En helt ok lektion faktiskt.


Efter det så åkte jag till min fina VFU-förskola för att säga hej och ge lite info till min handledare. Så härligt att se alla igen efter sommaren. Det går inte att gå därifrån utan ett leende på läpparna! Världens bästa ställe har jag hamnat på och om två veckor är det sista gången jag är där som VFU-student, eller ja jag kommer nog inte kunna hålla mig borta under sista terminen om jag känner mig själv rätt ;).


När jag hade sagt hej då så åkte jag fram och tillbaka inne i stan om man säger så haha. Först hade jag planerat att åka hem och sova, sedan tänkte jag åka förbi min favoritbutik vad gäller te. Men sedan så tog jag en spontanare tillbaka till söder och satte mig med Vånkan, Mia och Janina som satt på Snaps på uteserveringen. Mycket trevligt. Kändisar har jag sett idag också, Patrick Grimlund från Lyxfällan och Jacob Eklund ;). Nu ikväll så har jag varit en snabbis i stallet för att betala skåphyra sedan åkte mamma och jag och handlade. Nu har jag precis duschat och sitter och kollar på Idol, heja Mollie! ;) Tills imorgon, kram på er!

 


Av Elin - 15 september 2014 12:25


Ännu en gång när jag måste få skriva av mig. Jag känner att jag inte riktigt kan få ordning på alla mina tankar just nu i denna tortyrperiod. Jag vet liksom inte vad jag är rädd för och om jag ens är rädd, utan bara arg och less. Less på att leva på helspänn. Less på att det ska behöva vara så här för resten av livet. Det är så svårt att förklara, men i vissa stunder så är det som att allt det positiva är som bortblåst. Även om jag vet att det är mycket som ser bra ut så kan jag inte se det just där och då. Jag litar inte på det och ibland känns det som att jag inte ens vill det. Sist jag litade på resultatet så fick jag cellgifter som tack. Egentligen så är det kanske min kropp som jag inte litar på, när jag har ont så tror jag att mardrömmen ska börja om igen och jag kan verkligen inte koncentrera mig på annat än vart och varför det gör ont. när kroppen skriker av smärta så skriker även mitt huvud av smärta. Jag antar att det är i sådana stunder som jag är som svagast och låter cancern få makten.

Av Elin - 14 september 2014 21:38


All heder till Park inn hotell i Malmö, men citatet borta bra men hemma bäst stämmer verkligen. Tågresan hem till Stockholm gck finemang. Lyssnade på musik och tittade på film hela resan. Det kändes väldigt skönt när tåget styrde in mot Stockholm central, jag får alltid en slags frihetskänsla när jag varit i en annan stad och sen kommer hem till Stockholm, man hittar liksom här och vet exakt vart man ska gå och hur man ska gå för att det ska gå så snabbt som möjligt. Stressad Stockholmare? Lite kanske ;). Jag hade iallafall lyxen att bli hämtad av pappa på centralen när jag kom fram.


Direkt när jag kom hem så kastade jag av mig alla profilkläder och tog på mig mjukiskläder istället, så skönt! Sen fick jag äntlgien middag, grillat blev det idag :). Nu sitter jag och tittar på valvakan, men känner att jag är väldgit trött så ska nog gå och sussa nu. Ville bara säga hej och godnatt.


 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< September 2014 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards