lyckopillerelin

Alla inlägg under september 2014

Av Elin - 14 september 2014 15:25


Hallå hallå. Sitter just nu på tåget sedan snart två timmar tillbaka ungefär. Ännu en helg med massa hästälskare har gått till ända. Idag har vi pratat om hur ridning för funktionsnedsatta fungerar runtom i landet just nu och vad vi vill förbättra. Det finns en hel del att göra för oss i kommittén nästa gång kan jag säga! Men jag ser verkligen fram emot att börja förbättra och se till att ridsporten är till för alla. Det kommer bli grymt! Det har varit en otroligt intensiv och intressant helg, jag hoppas verkligen att alla gick därifrån lika motiverade för att sätta igång med arbetet.

Nu sitter jag som sagt på tåget och hoppas på att jag kommer hem i tid, 1839 ska jag vara i Stockholm. Vi får se hur det går :). Trots en hyfsad kort dag idag med arbete så känner jag mig helt slut i huvudet. Har så himla många tankar och funderingar efter helgen så man vet liksom inte vad man ska göra av allt haha. Men det kanske känns bättre om någon dag när jag har fått smälta allt. Tror att det ännu en gång är jag och mina jäkla krav på mig själv som ställer till det, är det inte det ena så är det det andra ;). Hoppas att ni också har haft en bra helg och att ni röstar under dagen ni som ännu inte har gjort det, jag vet att jag skrev det imorse också, men det är minsann vår plikt som svensk medborgare!


Kom ihåg det!


Av Elin - 14 september 2014 12:00


I måndags så fyllde Carola år och idag är det dags att gratulera ännu en viktig person i mitt liv. En person som också har format mig till den jag är, fast mer på senare år. En person som har lyft upp mig i mina tyngsta stunder men som också har låtit mig få vara kvar i det mörka och melankoliska tack vare hennes musik och hennes klokhet. Det finns ingen annan som kan beröra mitt hjärta som hon. Det är dags att säga ett stort grattis till världens finaste Sarah Dawn Finer!


Av Elin - 14 september 2014 07:46


God morgon på er fina ni. Det tog emot att gå upp för ett tag sedan kan jag säga. Ställde klockan på 7 för att hinna plocka ihop alla mina saker, sjukt vad jag sprider ut mig på hotellrummet alltså haha. Sen så gick jag faktiskt upp tidigare för att plugga, herregud vad duktig jag är va!? ;) Egentligen så har jag en hel kursbok att läsa ut tills imorgon, men den orkade jag inte släpa med mig så jag lär ju få skumma igenom den ikväll när jag kommer hem, om jag orkar det.


Egentligen så tänkte jag titta in här för att skriva lite om kvällen igår. Det var en fantastiskt trevlig kväll med hela gänget, vi promenerade till en resturang som heter Via Napoli, det kändes nästan som att vara i Italien när vi satt där och åt haha. Det negativa var att jag nästan satt i knät på mannen som spelade piano live hela kvällen. Han var väldigt duktig, men det hade varit skönt att sitta lite längre bort då man knappt hörde vad man själv tänkte.



Till mat så tog jag pasta bolognese, kände för en gång skull inte för pizza haha! Det var iallafall jättegott, saknade lite kryddor men annars så var det jättegott! Precis lagom portion till mig också.


Till efterrätt så tog jag en fantastisk god citron och marängtårta, det blev lite struligt då servitrisen missuppfattade vad jag beställde, men den var helt klart värd att vänta på så god som den var!


Vid kanske 22 så var jag uppe på hotellrummet och satte mig och aretade lite med DUS-grejer innan släckte lampan och sa gonatt. Idag är det effektivt arbete mellan 08:30-12, sen är det lunch för att avsluta denna helg som har varit fantastisk inspirerande. Nu ska jag ta det lite lugnt och lyssna på Sarah Dawn Finer innan det är dags att gå ned och börja med arbetet. Juste hörni, glöm inte att rösta idag!!

Av Elin - 13 september 2014 17:07



 

Hej vänner, ledsen för att ni har fått vänta på ett livstecken från mig, men igår när jag äntligen kom fram till hotellet så hade jag ingen ork att logga in här och säga hej. Tågresan ner hit till Malmö gick bra, lyssnade på musik och kollade på film hela resan, var sjukt trött bara, men ville inte sova då jag var rädd att jag inte skulle kunna somna när jag väl var framme. Tog iallafall en taxi till hotellet och var väl uppe på mitt rum vid 21 ungefär. Sååå skönt att bara slänga av sig alla kläder, sätta på sig pyamas och slänga sig i sängen för att titta på Idol och äta sushi.



Jag sov grymt bra i natt, eller jag drömde massa otäcka drömmar nästan hela natten, men sängen är iallafall sjukt skön! Hade lugnt kunnat ligga här hela dagen haha. Men det var bara att gå upp klockan 8, göra sig i ordning, äta frukost och sen knalla ned för att möta FU-kommittén för ett morgonmöte inför konferensen.



Vid 12 så började det droppa in folk från olika distrikt i Sverige som är extra engagerad för funktionsnedsättningsfrågor inom ridsporten och så började vi med en lunch. Sedan dess så har vi varit igång hela dagen, i eftermiddags så fick vi besök av Jens Kryger som är ordförande för Danmarks FU-kommitté, mycket lärorikt, så länge man förstod vad han sa! Danska är inte det bästa språket att prata med mig på om man säger så hehe. Nu senast så satt vi och diskuterade det Jens hade sagt och vad vi tycker och tänker. Jag fick även stå modell för att visa upp FU-kommitténs nya och fina västar som vi hade på oss, snygga va? :D



Nu har vi fått ungefär 1,5 timmes paus att göra vad vi vill på, sedan ska vi ta en promenad till resturangen vi ska äta middag på. Jag ska sitta i sängen och lyssna på musik och bara vila, är sjukt seg i huvudet och känner mig inte helt frisk av olika anledningar. Så ja, antingen så hinner jag kika in här imorgonbitti, eller så ska jag försöka skriva på tåget på väg hem till Stockholm. Tills dess, ta hand om er!



Av Elin - 12 september 2014 16:50


Hej på er kära ni. Idag är det fredag, jippi! Denna vecka har gått i en rasande fart och än är den inte över. Inatt har jag sovit så otroligt dålig! Gick upp vid 9 och var son en riktig zoombie, men vaknade till lite bär jag hade duschat. I förmiddags så kramade jag lillebror hej då och kände en liten klump i halsen när han åkte hemifrån, men vi ses ju om några månader igen ;). Nu sitter han på planet och har bra sittplats iallafall ;).

Vid 12 så åkte jag in till SU i sällskap av Vånkan och Mia. Idag pratade vi om räkning i två timmar, vet inte riktigt vad jag ska säga om den lektionen, det känns som om vi pratar om samma sak varje lektion. Vi fick iallafall sluta 15 minuter tidigare, så då var det bara att åka in mot centralen och handla lite inför tågresan. Nu sitter jag på tåget till Malmö och lyssnar på musik, det är beräknat att jag ska vara framme vid 21 ungefär, vi får se hur länge den beräkningen stämmer ;). Nä hörni, nu ska jag försöka att inte bli åksjuk, kanske tittar in här innan jag går och lägger mig ikväll. Kram på er.


Av Elin - 11 september 2014 23:00


Jag känner att jag inte riktigt kan sova utan att ha skrivit ner allt som pågår i mitt huvud för tillfället. Jag visste att jag skulle komma till denna punkt så småningom, men jag trodde ärligt talat att jag skulle orka med att stå emot ett tag till. Jag kan inte riktigt avgöra om jag är riktigt förbannad eller om jag är ledsen, kanske en blandning. Jag önskar att jag slapp bli påminn om cancer varje dag. Jag önskar att jag bara kunde springa ifrån allt som har med det att göra. Det finns liksom för nära hela tiden och krävs så lite för att känna så mycket.


Så många gånger som jag blir påmind om cancern när jag ser mig själv i spegeln. Mina ärr, mitt hår, min kropp. Säkert saker som andra inte tänker på när de ser mig, men jag ser dem och jag tänker på dem. Jag ser sjukdomen som förändrade mig. Som gav och fortfarande ger mig så otroligt mycket smärta och sorg. Det som är mest psykiskt påfrestande är att veta att det aldrig kommer att få ett slut. Oavsett om cancern kanske aldrig kommer komma tillbaka, så kommer jag att behöva bli påmind att den en gång har funnits varje gång det är dags för en återkontroll eller varje gång jag ser mig i spegeln. Ärren kommer alltid att finnas där, som en permanent hälsning från cancern att den alltid kommer att finnas i mitt liv. Det är inte ofta jag känner att jag verkligen inte orkar kämpa mer, men ibland, som nu-när jag känner att jag nästan kvävs av alla känslor som har med cancer att göra, så vill jag inte mer.











Av Elin - 11 september 2014 21:41


Jepp jepp, vi fortsätter med lite pinterest bilder tycker jag, denna gång med lite inspo till sovrummet. Kan sitta i timmar och drömma mig bort på denna sida alltså, mitt sug att flytta hemifrån blir ju inte bättre av detta men vad gör det ;).




Av Elin - 11 september 2014 19:39


Hej på er fina ni. Herregud vad seg jag är känner jag, trots att jag inte har gjort något jättespeciellt så känns det som om jag skulle kunna gå och sova redan nu. Vid ca 14 så åkte jag in till SU med Mia och Vånkan inför en sen lektion på matte och naturvetenskapliga institutionen, idag hade vi en ny lärare och vi pratade om räkning. Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om lektionen, den var intressant men det kändes som om vi gjorde samma sak hela tiden i två timmar. Vi fick tillexempel räkna och sortera mjukisdjur i min grupp.



Nu sitter jag i soffan och pratar med min kära familj, sista kvällen med Pelle här hemma, känns lite vemodigt. Nu vänner, måste jag nog börja packa ihop lite bättre inför imorgon, kram på er!

 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< September 2014 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Skapa flashcards