lyckopillerelin

Alla inlägg under september 2014

Av Elin - 3 september 2014 15:49


God eftermiddag på er kära fina ni. Denna dag har gått sjukt fort tycker jag! Kom precis hem, bytt om till mjukiskläder och har nu däckat i soffan framför VM i hoppningen, är helt slut. Idag har jag haft första skoldagen för höstterminen 2014, så nu kan jag faktiskt säga att jag är inne på sista året på min utbildning, tänk vad tiden går fort. Det var lite tungt att gå upp i morse om jag säger så, klockan stod på 7 och jag såg ut som ett spöke när jag klev upp, somnade inte förs 2 inatt. Men jag gick upp, klädde på mig, drack min kopp te och sedan åkte jag mot universitetet.


Mötte upp Vånkan på tåget och Mia vid universitetet, vi hade en lektion där det pratades en del om vad kursen kommer att handla om och lite sådant. En helt ok lektion och jag känner mig faktiskt lite mer taggad nu än innan, matematik är inte min starka sida precis! Men kanske blir det det efter denna kurs ;). Vi fick slute en halvtimme senare och då fortsatte jag, Vånkan och Mia in till stan.


Det satt en trevlig lapp på stolsryggen framför mig när jag satte mig i klassrummet ;).


Vi tre satte oss på Waynes och drack kaffe, åt lite och snackade ikapp oss om sommaren och lite annat. Är väldgit glad att ajg går i samma klass som Vånkan och Mia, det kommer nog bli en rolig termin! När vi kände oss nöjda så gick vi in och kollade lite i olika affärer i några timmar, sedan så åkte vi hemåt när vi alla börjde bli sega i både kropp och knopp.


Min lunch


Nu har jag som sagt kommit hem, har precis ätit en bit sockerkaka då jag var så himla hungrig. Dock så hade jag börjat med min nyttiga livsstil att bara äta onyttigheter på helgen, men det glömde jag ärligt talat helt bort och kom på det när jag hade sista tuggan kvar. Haha, bra där Elin-det klarade jag av länge ;). Ikväll ska jag bara ta det lugnt. Ha en fortsatt fin dag alla vackra, kram!

Av Elin - 2 september 2014 18:21


Hej på er. Det känns som att jag har hunnit med mycket idag samtidigt som det känns som jag inte har gjort någonting haha. Inatt släckte jag lampan vid 02:15 ungefär, då kände jag att klockan var alldeles för mycket för att hinna läsa ut de sista 50 sidorna i Femtio nyanser av frihet. Men när jag vaknade vid 11 idag så läste jag ut de sista sidorna och sedan gick jag upp. Ett dygn tog det att läsa ut boken, haha!

 

Annars så har jag bokat om några möten, svarat på massa mejl, fixat jobbgrejer, bokat tågbiljetter ned till Malmö för en konferens med ridsportsförbundet nästa helg, betalat räkningar, förberett skolan imorgon PLUS bakat, när jag var mentalt förberedd på att baka och tog fram alla ingredienser så insåg jag att vi inte hade smör så det räckte, men jag provade att baka min sockerkaka med bregott och det fungerade helt utmärkt det med.


 

Samtidigt som jag gjorde alla smågrejer så har jag hela tiden kollat på VM hoppningen! Vårt Svenska lag är så himla duktiga så självklart har TVn stått på så man kan hålla koll ;)! dag har jag då haft min sista sommarlovsdag. Har känts lite surt att jag har spenderat min sista sommarlovsvecka med att ha ont i magen efter operationen, menmen. Imorgon är det dags för det första seminariumet, vi börjar redan klockan 9. Ikväll ska jag titta på Idol och ta det lugnt, ha en bra kväll mina vänner, kram!

Av Elin - 2 september 2014 14:00



De två senaste tisdagarna så har jag fortsatt att skriva inlägg om årets Allsång på Skansen. Men efter detta inlägg så inser jag att jag kanske måste sätta punkt för detta år. Nu känns det som om det var en evighet sedan som jag befann mig på skansen. Jag måste helt enkelt acceptera att Allsången är slut, jag börjar skolan imorgon och får helt enkelt se till att längta till nästa Allsångssommar. Så med detta inlägg säger jag hej då till Allsång på Skansen. Min väska är full med Allsångssaker som jag behöver till nästa år, regnponchos, filt, fläkt, blomspruta och sist men inte minst, mitt Allsångsskal till mobilen. Väskan står nu i källaren, redo inför nästa år. Den 23 Juni 2015 är det Allsångspremiär igen, då är jag på plats! Hej då älskade Allsångssommar, vi syns igen nästa år! <3


"Vem bryr sig att hösten är nära, att gråvintern kanske blir lång

vi syns här igen nästa sommar, för nyckeln till glädje är sång."



Av Elin - 1 september 2014 21:29


God kväll på er snyggingar. Innan jag gick till Radiumhemmet i morse så passade jag på att ta en sväng förbi biblioteket på Karolinska. Som jag nämnt tidigare så har jag ju fastnat för Femtio nyanser-serien och jag fick det smarta förslaget av Sara i helgen att låna den sista boken i triologin och sedan köpa den när den kommit ut i samma pocketstorlek som jag har de andra två i, ja jag är knäpp men det ser jättefult ut i bokhyllan om en serie inte matchar, typ att några är pocket och några inbundna, eller som i detta fall att de två första är lillpocket och den sista är storpocket, nej det går inte! Sen så är just de böckerna så himla bra så stod inte ut med att vänta heller hehe. Så i väntrummet på Radiumhemmet så började jag läsa och sen så har jag läst nästan hela dagen, bortsett från lite kisspauser, matpauser och annat, men annars så har jag läst hela tiden-och jag älskar det! Känns lite jobbigt att jag måste övergå till kurslitteratur när denna bok är slut...



Idag fick jag även hem min efterlängtade Glossybox. Alltid så himla spännade att öppna och se vad man får i boxen för månaden. Denna gång var det mycket smink och lite andra smågrejer, ska bli kul att prova!



Jag ska försöka läsa ut min bok nu under natten, eller kvällen-har inte så mycket kvar! Sedan imorgon ska jag lägga fokus på lite ridsportsgrejer, har verkligen varit dålig på att uppdatera och kolla mejl, måste boka en resa ned till Malmö också och plugga! På onsdag börjar skolan! Ja, så jag har en del att göra imorgon. Tills dess så säger jag godnatt och hoppas att ni mår bra, kram!

Av Elin - 1 september 2014 16:32


Nytt för årets Allsång på Skansen var Petras sommarbänk. Varje vecka kunde man skicka in en dikt inom ett ämne som Petra avslöjade i slutet på varje veckan och så kunde man vinna platser på Petras sommarbänk, en slags VIP-bänk som typ var på första parkett. Jag hade inget fokus på att vinna någon utav tävlingarna, eftersom jag tycker att halva grejen är att komma till skansen tidigt på morgonen och vara med hela dagen. Men när man skulle dikta på ämnen som Skärgård och Allsångsminnen så kunde jag inte låta bli att skicka in en dikt. För er som inte har läst dem så får ni chansen nu ;).


Dikt inom ämnet skärgård


Dikt inför ämnet Allsångsminnen

Av Elin - 1 september 2014 11:00

 

Hej på er. Ja, någon rolig start på dagen fick jag ju inte idag. Har under morgonen befunnit mig på Radiumhemmet för ett återbesök, det finns ju roligare sätt att starta dagen om man säger så ;). Menmen, det var dags så det fanns inte så mycket att göra åt den saken. Dock så kliver jag alltid ut ur undersökningsrummet med irriterande steg. För det första så är min läkare alltid sen, och jag menar verkligen ALLTID! Till och med sjuksköterskorna reagerar och suckar. Idag när jag och mamma äntligen fick komma in så fanns det inte så mycket att prata om. jag mår bra, blodproverna var äntligen normala igen efter en vår där värderna har stigit. Dock så var det det ända. Det har ju liksom inte ens gått en vecka sedan min operation, så de provresultaterna har inte kommit ännu. Tror vi satt där i 10 minuter och pratade mest om sommarvärmen, waste of time med andra ord. Sedan kom vi fram till att vi skulle boka in ett nytt besök i slutet av September, när man vet mer om proverna från operationen. Så i det stora hela så hade man kunnat skippa dagens besök och sätta upp en ny tid, men min läkare har en viss förmåga att aldrig tänka så långt utan tror att både jag och mamma har all tid i världen och att vi mer än gärna hänger på radiumhemmet varannan vecka...Suck! Menmen, nu är jag iallafall hemma och ska ställa mig och laga lite middag inför ikväll. Återkommer!



 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< September 2014 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards