lyckopillerelin

Alla inlägg under oktober 2014

Av Elin - 21 oktober 2014 14:17


Hej på er i höstmyset. Usch vad jag inte ville gå upp imorse! Ville bara ligga kvar i min varma säng och sova vidare, men icke sa nicke. Jag gick upp och mötte upp Vånkan i Sumpan, Mia mötte vi vid SU och väl där så åkte vi vidare till BUV för en sista lektion på för denna kurs. Det var ett valfritt seminarium men vi kände att det kunde vara bra att gå ändå, tyvärr så var det bara vi som tänkte så. Eller, vi ar fyra styckna på lektionen haha. Helt sjukt! Då kände vi oss otroligt ambitiösa faktiskt! Dock så var det lite waste då det inte gav så mycket som vi hade hoppats. Vi pratade om våra projekt och sedan så fick vi typ sluta. Vi satte oss ett tag och försökte börja på tentan men vi kom inte så jättelångt. Istället så åkte jag och Vånkan till espressohouse för att sätta oss där och plugga. Ett mycket bra val! Vi sitter fortfarande kvar här men just nu så känner vi oss ganska så sega i huvudet efter några timmars skrivande. Strax innan 18 ska vi dra vidare till stadsbiblioteket för en föreläsning om genus, ska bli väldgit intressant! Nu ska jag återgå till att vara social igen, kram på er så återkommer jag ikväll!


Av Elin - 20 oktober 2014 19:11


Hej på er! Vad konstigt det kändes att kliva upp när det var ljust och inte åka till förskolan idag. Var fortfarande inne i rutinerna där kände jag när jag kollade på klockan och tänkte att nu sitter de och har samling och nu sover alla små barn. Men själv så gick jag upp vid 10 och mötte Vånkan på tåget vid 12 typ. Vi tog en spontanlunch på Burger king medans vi väntade på Mi och sedan åkte vi vidare till universitetet. Idag hade vi två seminarium i ett. Det var typ repetition för allt som vi gått igenom tidigare och jag kände att jag hade noll koncentration under hela lektionen, det tar ett tag innan man kommer in i skolan igen efter tre veckor på förskolan haha. Känner att jag börjar ledsna på denna kurs också eftersom vi gör samma sak hela tiden. Tiden går så fort och just nu så vill jag bara att tiden ska gå ännu fortare så jag blir klar någon gång, har superdåligt tålamod just nu haha!


Vi fick iallafall sluta typ en timme tidigare, jag, Vånkan och Lena åkte in till stan för att spontanshoppa lite. Jag kom hem med byxor, tröjor och strumpor för nästan inga pengar alls. Kom hem, åt lassande till middag samtidigt som jag lyssnade på lovsånger, efter det så gick jag igenom mina stallkläder som jag har nere i källaren och nu sitter jag i soffan nyduschad och ska sitta här för resten av kvällen. Trots att jag inte har varit på förskolan idag så har jag ändå haft en bra dag. Men jag skulle ljuga om jag inte sa att jag helst av allt vill vara kvar på förskolan ;). Nogtjatat om det! Imorgon blir en lång dag, först skola under förmiddagen, sedan tentaskrivning och efter det föreläsning. Kram på er nu!


Bild från i fredags

Av Elin - 19 oktober 2014 20:33


Hej på er alla vackra. Denna fina söndag blev lite längre än vad jag hade planerat, men det har inte gjort mig någonting för jag har haft en urmysig dag. Dagen började med att klockan ringde vid 10, haha ja jag var tvungen att ställa klockan då jag lätt kan sova längre. Vid 11 så tog jag mig ned till Spånga station för att möta upp Elin. Vi åkte in till stan för ännu en pärldag med Ung cancer. Vi kom dit 30 minuter innan de öppnade och redan då var det kö och strax innan de öppnade så var det kö ända till Klarabergsgatan. Kul med så mycket engagemang! Vi satt och pärlande i ungefär tre timmar samtidigt som vi hade Världscupshoppningen på på min mobil, en mycket bra kombo måste jag säga hihi!



Vid 1530 ungefär så åkte vi hemåt, eller vi åkte hem till Elin och kollade på Frost, haha det är typ ett måste varje gång vi ses känns det som! Sedan spelade vi lite sims och så hade jag en sådan himla tur att jag blev bjuden på middag också. Pizza blev det, precis som sist jag åt middag där haha! Det är så fruktansvärt trevligt att vara hemma hos denna familj, tror aldrig att jag skrattar så mycket som jag gör hemma hos dem! Nu är jag hemma och sitter och tittar på Tv med mina kära föräldrar. Imorgon är det tillbaka till skolan som gäller, vill inte!!

Av Elin - 19 oktober 2014 10:30


Dagarna har sprungit iväg och jag har inte känt att jag har haft tiden till att sätta mig ned och skriva om konserten som jag var på i onsdags. Kvällen började med middag på Vapiano med Lisa och hennes mamma. Jag tog pasta carbonara med massor utav chili och vitlök i, det tog typ 30 minuter att beställa men när vi väl fick våran mat så glömde jag snabbt bort hur lång tid det hade tagit för jesus vad gott det var!



När vi alla var mätta och belåtna så åkte vi mot Annexet och intog ståplats. Förbandet var en sjukt bra snubbe som hette Jo Rose, sköna låtar och bra humor hade han. Han berättade att han precis hade släppt sin första skiva som fanns på spotify, sök på honom så lovar jag att ni kommer gilla honom.


Vid ca 20:30 så kom systarna Söderberg ut på scenen, eller rättare sagt First aid kit. Det var en sjukt bra konsert, massor av bra musik. Bäst på kvällen var när de sjöng en låt a cappella och utan mickar och så hörde man hur publiken började sjunga med mer och mer, sjukt mäktigt! Andra favoriter var King of the world som är en riktig pepplåt och Emmylou. De var sjukt bra live och hade bra mellansnack. MEN! Jag har nu insett och tvingat mig själv att acceptera att jag verkligen inte klarar av ståplats. Jag får så förbannat ont i min kropp, speciellt mina fötter av att stå så länge. Den sista halvtimmen så ville jag bara hem till min säng. Mådde till och med illa för jag hade så ont i kroppen. Så ja, konserten var värd alla pengar och tiden men inte smärtan tyvärr. Var iallafall kul att gå på konsert och höra First aid kit live!


Bjuder på några kassa mobilbilder ;).

 

Av Elin - 18 oktober 2014 19:05


Mindre än en timme kvar, jag kommer sitta bänkad med en Ben & jerrys och TVn på högsta volym. Åh vad jag längtar!


Av Elin - 18 oktober 2014 17:49


Hej på er fina ni. Blir galen att dagarna går så fort, det känns som att jag inte har gjort någonting idag. Idag sov jag iallafall ut. Sov som en stock till 10 och det var sååå skönt! Har känt mig lite ur balans idag. Eller, varit lite nere rättare sagt. Har inte haft lust att göra något annat än att sitta och lyssna på Carola typ. Men sånna dagar är bra dem med på något sätt  ändå. Strax innan 14 så knallade jag iallafall ned till Bella för hennes efterlängtade babyshower. Var himla mysigt med massor av gott att äta och dricka och självklart massor av bebisprat som är beräknad att komma om typ en månad. Spännade! Vid 17 så kände jag att det var dags för mig att börja ta mig hemåt och nu sitter jag här och väntar på middagen. Är lite seg, fortfarande proppmätt efter allt gott jag ätit hos Bella och lite ur balans fortfarande. Men vid 20:00 så får jag annat att tänka på för då är det ju premiär för Så mycket bättre med Carola!


Min present till Bella.


Presentbord och allt möjligt ;).


Haha, Bella med en av alla presenterna på-så söt!

Av Elin - 17 oktober 2014 20:24


Åh vad skönt det var att få åka iväg till stallet och rida ett dressyrpass mitt i alla känslor som jag hade när jag kom hem från förskolan i eftermiddags. Jag känner mig faktiskt väldigt nöjd med kvällens ridlektion. Fick min fina prins Billy igen, han är alltid så himla glad när jag kommer (eller, typ när vem som helst kommer hehe). Kände typ ingenting inför lektionen, varken att jag var peppad eller osugen, så jag hoppade upp på hästryggen med en känsla i kroppen att det bara var skönt att vara i stallet, vilket jag tror var en rätt så bra inställning.


Vi tog en runda i skogen innan vi gick in i ridhuset för att jobba igång. Red för en gång skull inte för Åsa denna gång, utan för Anette. Vilket var väldigt kul och ganska så passande för mig just nu för mig. Det var typ hundra år sedan som jag red för henne och nu inser jag igen hur nyttigt det är att inte rida för samma ridlärare hela tiden utan att byta lite då och då. Kul iallafall!


Idag jobbade vi lite med bommar, på böjda spår och tempoväxlingar mellan skritt, trav och galopp. En mycket givande lektion och roligt med övningar där man känner skillnaden från första gången man gör den till den sista. I början när vi red på volterna och över en bom som låg på medellinjen så tyckte jag att allt kändes fel. Det kändes som att han bara tryckte sig in mot mitten och jag hade ingen chans att hålla emot. Men när vi började rida serpentiner så började det lossna lite och det kändes bättre. Vi red en av mina favoritövningar med serpentiner där man travar på den första bågen, skrittar i mittenbåken och fattar galopp på sista bågen. Som vanlgit så var det svårare att fatta högergalopp men fick till en bra fattning iallafall, vänster gick bättre. I slutet så skrittade vi på volterna och minskade dem och där kände jag att han verkligen gick superfint! Mjuk i båda sidorna och sökte sig verkligen nedåt! Fina Billy <3


Av Elin - 17 oktober 2014 16:45


Hej på er. Nu är jag hemma efter en dag på förskolan. Min absolut sista dag som VFU-student. Har sjukt mycket blandade känslor i huvudet just nu. Vet inte riktigt vad det är jag känner bara att det är ganska jobbigt just nu. Har sagt hej då till alla på förskolan och nu när jag kom hem så insåg jag att det var för sista gången. Eller, jag kommer ju självklart att hälsa på ibland men det är ju inte samma sak. Jag sitter faktiskt här och gråter lite för jag kommer sakna alla så mycket. Dagen flöt liksom bara på och jag har inte riktigt känt efter eller tänkt särskilt mycket på att det har varit den sista dagen idag. Har bara kört på som om det vore vilken dag som helst. Så ja, nu börjar känslorna komma ikapp. Så jag tänkte faktiskt sluta skriva nu så jag inte blir mer känslosam och gå och byta om istället, ska snart till stallet för att rida. Kanske lika bra det, så jag inte stannar i dessa knäppa känslor för länge ;). Det är fredag idag också, det har jag nästan glömt! Puss på er, återkommer om ridlektionen ikväll.



 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2014 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards