lyckopillerelin

Alla inlägg under oktober 2014

Av Elin - 16 oktober 2014 19:00


Imorgon är det min sista VFU dag på förskolan. Det känns helt sinnessjukt att den dagen redan är kommen och att åren har gått så fort. Jag minns hur nervös jag var första gången jag öppnade grindarna till Stenkolet och jag kommer aldrig glömma de första orden och glädjen i dem som min handledare sa när jag klev in där. Från och med den dagen så har jag älskat denna förskola! Jag har lärt mig så otroligt mycket under mina år på Stenkolet. Jag har skrattat, gråtit, slitit mitt hår när jag tror att jag inte kan, eller när jag vill för mycket. Jag har snackat sönder denna förskola inför mina kompisar och föräldrar, jag vet inte om de lyssnar på det jag säger men en sak vet jag och det är att alla är rörande överens om att jag verkligen är lycklig när jag är där. Att det märks så tydligt på mitt sätt att prata och leva.


Stenkolet är verkligen en fantastisk förskola med en fantastisk personal med otroligt mycket kompetens. Jag kunde inte ha hamnat på en bättre förskola. Under mina första år där så sa jag till min handledare att de hade gett mig glädjen tillbaka till yrket och jag står fortfarande fast vid det. Utan dem så hade jag aldrig varit där jag är idag. Tack vare Stenkolet och famför allt på Nyckelpigan så har jag fått möjligheten att lära känna mig själv, att utvecklas på bästa möjliga sätt som blivande förskollärare, att tro på mig själv och framför allt att känna kärleken till yrket. Imorgon är det som sagt min sista dag som VFU-student på Stenkolet och jag hoppas verkligen att jag någon gång kommer tillbaka dit som riktig personal och inte som student. Tack vare dem alla så känner jag mig mer än redo att skriva examensarbete under våren, få min förskollärarexamen och gå ut och möta den riktiga världen som utbildad förskollärare och jag kommer alltid att ha deras glädje och kompetens i bakhuvudet.

 

 

Av Elin - 16 oktober 2014 15:37


Hej på er snyggingar. Usch vilket väder det är i Stockholm idag, regn, kallt och blåsigt. Imorse när jag öppnade ytterdörren så ångrade jag mig och gick in och tog på mig mössa. Brr! Idag har jag haft min näst sista VFU dag. Jag veeet, ni har säkert ledsnat på mitt tjat om detta nu men jag måste på något sätt bearbeta detta själv haha! Det känns som att idag har varit lite vemodigt och imorgon kommer det bara bli jobbigt och tråkigt haha, men kul också såklart ;). Idag under förmiddagen så har vi haft det jättekonstigt, eller det var känsliga barn typ lite hösttrötta eller något haha, det var skrik och gap hela tiden för allt och inget haha. På eftermiddagen var jag kvar uppe med de äldsta barnen och hade mellis och bara tog det lugnt med dem, himla mysigt. Nu sitter jag på tunnelbanan på väg hem till Elsa, ordförande för Vällingbys USEK, vi ska skriva manus till teatern de ska ha på julshowen i stallet, temat är frost. Nu ska jag lyssna vidare på Carola, skriver om First aid kit konserten senare eller om några dagar när jag har mer tid. Kram på er så länge!

Av Elin - 15 oktober 2014 16:10


Hej på er alla fina därute. Passar på att titta in här nu en snabbis då jag tror att jag inte kommer få ett annat tillfälle under dagen att göra det. I morse nä jag väl kom upp så måste jag faktiskt säga att jag var hyfsad pigg. Var väldigt förvånad! Jag hade också röst på en gång, trodde att den skulle bli värre och värre men hesheten från igår var som bortblåst. Idag hade jag min sista projektgång. Barnen fick tillsammans klistra fast massa bilder från projektet på två stora färgade papper, var väldigt uppskattat då nästan alla ville limma hela tiden, kul! Så imorgon är det lite finjustering kvar och sedan så åker de upp på väggen och jag kan slappna av och känna mig väldigt nöjd med denna VFU-omgång.


Nu sitter jag i mitt rum och försöker välja vad jag ska ha på mig ikväll. Om cirkus en timme så åker jag TILLBAKA till söder för att möta upp Lisa och hennes mamma. Det blir middag ute och sedan åker vi till Annexet för att se First aid kit. Ska bli väldigt spännande, hoppas bara att jag med mina onda fötter orkar stå hela kvällen. Nä hörni, nu måste jag göra mig i ordning. Kram på er!


Så här mysigt hade vi i personalrummet dig, fick lite julkänsla haha!

Av Elin - 14 oktober 2014 20:11


Hej på er vänner. Nu är jag hemma från stallet och nyduschad! Har extremt ont i kroppen efter tidningen men ska snart gå och sova så jag orkar med hela morgondagen också! Det kanske blir bättre över natten får vi hoppas ;). Denna vecka så kunde jag ta det lite lugnare när jag kom till stallet vid 17, förra veckan så var det så himla stressigt då jag kom iväg från förskolan alldeles för sent. Men idag så kändes det lugnare, skönt. Fick min fina prins Billy, var helt bombis på att ajg skulle få Bosse som jag red för några veckor sedan, men icke sa nicke, vilket ajg ändå är ganska nöjd med hihi. Trivs väldigt bra på Billy. 


Idag jobbade vi mycket med att flytta hästarna undan skänkeln. Är så trött nu så kommer knappt ihåg vad vi gjorde. Men vi red på kvartslinjen och flyttade hästarna undan höger och vänster skänkel, alltså fram och tillbaka från kvartslinjen och fyrkantspåret. Nästan som serpentiner men att vi red skänkelvikning typ mellan spåren. Tyckte att det gick lite blandat. Ibland så hängde han med och ibland inte. Jag böjde honom väldigt lätt och tappade lite styrfart emellanåt. Sedan så travade vi på fyrkantspåret och ställde hästarna inåt på ena långsidan och sedan skänkelvikning på andra långsidan. I vänster varv när vi skulle flytta undan höger skänkel så försökte jag med skänkelvikning typ två gånger innan jag gav upp. Jag har ju skitsvårt att komma åt med höger och det känns nästan som att jag förstör hästen jag sitter på när jag försöker och det blir missförstånd. I högervarv undan vänster skänkel så gick det betydligt bättre, tappade honom lite varje gång på slutet men ibland fick jag till några riktigt fina.


Efter det så gjorde vi några galoppfattningar och sedan så travade vi av dem. En helt ok lektion, är inte helnöjd men det är nog ändå första gången denna termin som jag inte åker från stallet med tårar i ögonen utan jag känner mig hyfsad nöjd. Med de orden så tackar jag för mig denna kväll och så återkommer jag imorgon. Kram på er!

Av Elin - 14 oktober 2014 16:40


Hej på er alla fina. Äntligen så fungerar telefonen! Eller, jag fixade det igår kväll redan om jag ska vara ärlig hehe. I morse när jag vaknade så var min röst borta, kunde knappt prata! Men efter någon timme på förskolan så började jag låta bättre. Sitter just nu i skrivandets stund på tunnelbanan på väg till stallet, så passar på att skriva till er då jag kommer sitta här i 30 min till typ. Nu i eftermiddags så har jag haft min absolut sista handledning med min handledare. Känns helt sjukt att jag inte kommer vara VFU-student något mer i livet efter denna vecka. Idag har jag även haft min näst sista gång på projektet med ett gäng barn, det gick helt fantastiskt bra! Imorgon ska göra det sista och sedan ska jag bara njuta av mina sista dagar på stenkolet. Nu är jag som sagt på väg till stallet för ett dressyrpass. Har ingen vidare lust idag då jag har ont i magen av någon konstig anledning. Men jag kanske hinner ändra mig när jag väl är där. Nä hörni, nu ska jag lyssna på lite feel good musik i hopp om att jag inte ska somna, återkommer när jag kommer hem från stallet. Kram!

Av Elin - 13 oktober 2014 22:00


Oj vad min hjärna har gått på högvarv de senaste dagarna. Helt plötsligt så måste jag börja ta tag i mitt liv igen. Allt det där som jag medvetet har skjutit åt sidan för att jag inte orkar ta tag i det mitt i all ovisshet. Alla måsten och alla beslut. Men nu vet jag att jag fortfarande är frisk och nu måste jag ta tag i allt. Problemet är att jag är så grymt förvirrad. Jag vill göra så himla mycket just nu och göra det bra och riktigt, men det känns som att jag gör allt lite halvhjärtat hela tiden. Oavsett vad jag gör så känner jag mig aldrig helt nöjd eller som att någon står bakom mig och säger åt mig att jag borde göra allt jag gör bättre. Samtidigt som jag försöker hitta en balans där jag känner mig nöjd med vad jag presterar om dagarna så krånglar massa annat. Massa praktiska saker, massa måsten. Måsten som jag verkligen inte orkar eller har någon lust att göra. Jag går runt med så himla mycket känslor i kroppen som jag inte riktigt vet vad jag ska göra av. Det kan nog sammanfattas som förvirring. Jag vet inte riktigt vad jag känner, varför jag känner som jag gör och vad jag ska göra åt det. Jag känner mig ständigt stressad och jag hinner inte riktigt med att njuta av livet för jag har så mycket på gång hela tiden. Från det ena till det andra till det tredje ungefär. Just nu vill jag bara att det ska bli den 17 december så jag kan fly landet och säga nej till saker och ting och släppa allt över jul och nyår. Ett strålande exempel på detta är nu, jag borde egentligen gått och lagt mig för 30 minuter sedan typ, men ändå så sitter jag här och skriver till er igen. Kom på att jag inte kollat mejlen idag och så kände jag att jag behövde skriva av mig lite innan jag släcker lampan för att kunna sova. Har ständigt saker i huvudet, det är ett under att det inte sprängs snart haha. Men nu säger jag iallafall god natt och ska försöka sova lite bättre än vad ajg gjorde natten till idag. Kram på er!

Av Elin - 13 oktober 2014 20:22


God kväll på er älskade ni. Nu sitter jag i soffan och kan äntligen skriva till er efter denna långa dag. Ja,det här med teknik alltså, den har inte varit på min sida idag kan jag säga. I morse redan så lyckades jag låsa mitt simkort på telefonen så har inte kunnat använda den mer än att titta på klockan och lyssna på musik. Men det har faktiskt inte känts så jobbigt som jag trodde, utan ganska skönt att inte vara tillgänglig. Kanske ska göra detta oftare haha ;).


Idag är det måndag och nu har jag då börjat min sista vecka på Stenkolet som VFU-student. Jag började dagen på förskolan med att vara totalt förvirrad och bara förvirrade alla runtomkring mig också kändes det som. Har haft mitt projekt i huvudet hela helgen och tänkte att jag redan idag på förmiddagen skulle fortsätta, när jag hade börjat duka fram allt så blir jag påmind om att jag skulle gå på veckomöte mitt i allt. Haha, så ja. Det var bara att plocka ihop och tänka att jag kör imorgon istället. Ville inte missa mötet kände jag då det var sista chansen att vara med. Annars så gick dagen i ett, något kaosig då och då men allt löste sig. Jag känner även att det har hänt något i mig själv, jag tror helt plötsligt mer på mig själv och verkligen känner att jag kan och vill. Det har jag Stenkolet att tacka för.


När jag slutade vid 15 så åkte jag till stallet, med en paus på donken för att äta på vägen. Hängde i stallet mellan 17-19 ungefär, hängde i klubbis, fixade med mina ridlektioner för denna termin och till sist varför jag var där: Usekmöte. Var väldigt mysigt att hänga i stallet och bara vara, som alltid. Mitt andra hem oavsett vad tror jag! <3



Nu är jag som sagt hemma, tittar på dokumentären om Zlatan och ska snart gå och lägga mig. Känner mig redan helt slut i både kropp och knopp. Håll tummarna för att jag inte blir sjuk nu vänner, puss och kram!

Av Elin - 12 oktober 2014 17:53


Hej på er allihopa. Har verkligen haft en jättemysig helg denna vecka. Samtidigt som jag har tagit det lugnt så har jag ändå gjort saker, precis som det ska vara enligt mig :). Idag vaknade som vanligt vid 10, låg kvar en stund i sängen och myste innan jag gick upp för att börja dagen. Vid 12 ungefär så åkte jag iväg med mamma och pappa till Solna för att gå på lägenhetsvisning. Har kollat på denna lägenhet ett tag nu och den verkade vara perfekt så vi åkte dit och kollade på den live. En otroligt fin och fräsch lägenhet, stor och bra öppen planlösning. Det som var minus i detta sammanhang var att det inte var någon balkong och även på bottenplan, en aning felvänd. Kollade ju inte så jätteseriöst eftersom det lär ta ett år till innan jag verkligen kollar seriöst, men området var helt fantastiskt så ska verkligen hålla koll på lägenheter i närheten där.



Efter det så blev jag avsläppt vid Spånga station och så satte jag mig på Spånga konditori och väntade på att Rebecka skulle komma och hålla mig sällskap. Vi satt nog och pratade i närmre fyra timmar om allt mellan himmel och jord, det är alltid så himla skönt att träffa Rebecka och det är så himla lätt att prata med henne om allt. Det känns alltid som att man sågs dagen innan varje gång man ses fast det kan vara en månad sedan, sann vänskap <3! Det var så himla mysigt att sitta inne på ett varmt fik med en fin vän och varsin kopp te när regnet bara öste ned utanför, höstmys!


Eh, tet kom efter detta hehe.


Blev hämtad vid Svandammen av mamma, vi åkte till Vällingby för att handla lite och nu har jag precis duschat. Planerar att sitta här i soffan (förutom när vi ska äta middag) äta ben and jerrys och titta på TV för resten av dagen faktiskt. Imorgon är det en ny vecka på förskolan och jag längtar verkligen! Kram på er.

 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2014 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards