lyckopillerelin

Alla inlägg under oktober 2014

Av Elin - 11 oktober 2014 20:44


Idag bakade jag en kladdkaka till efterrätt. Hittade ett recept på vad som hade sagts vara den godaste kladdkakan man någonsin hade ätit och tyckte att den lät väldigt god. Så idag provade jag att baka den. Har precis provsmakat en bit och blev lite besviken faktiskt. Eller, den var verkligen jättegod men hade förväntat mig ännu mer med tanke på vad jag hade läst om den. Twisten var den karamelliserade mjölken som smakar som kola ungefär som jag bredde ut i mitten av smeten.



Blev en aning suddig bild när den kom från ugnen, men det bjuder jag på ;).

Av Elin - 11 oktober 2014 15:23


Hej på er vänner. Åh vad jag lackar ur på vårt internet och safari för tillfället alltså! Just nu kör jag på chrome och det verkar fungera än så länge. Avskyr att man är så beroende av teknik i dagens samhälle, den fungerar ju ändå inte som man vill! Idag är det lördag, var så skönt att gå och lägga sig igår och inte behöva sätta på väckarklockan. Sov som en stock till 10 idag och sedan vakande jag och var hyfsad pigg. Gick upp, åt lite frukost och sedan åkte jag och mamma iväg på lite äventyr. Först till Vällingby och sedan så fortsatte vi mot Solvalla för att gå på loppisen där. Denna helg är sista helgen och jag har velat gå hela hösten så nu passade vi på. Var sjukt mycket folk där när vi var där, så vi kom inte hem med något mer än lite svamp haha. Men det är så himla mysigt att bara gå omkring och titta ibland också, hittade massor av fina saker men som jag faktiskt inte behöver för tillfället. Men titta kan man alltid göra ;). Nu har ajg varit hemma i någon timme, kollat ikapp på Paradise hotel som jag missat under veckan och nu så tänkte jag ge mig på en ny variant av en kladdkaka och även måla naglarna. Återkommer med båda resultaten senare, kram på er!


Av Elin - 10 oktober 2014 18:32


Hej på er vänner. Freeedag idag! Alltid lika härligt. Gick och la mig tidigt igår, eller började gå och lägga mig klockan 20:00, men inte förs vid 22:00 så låg jag i sängen med släckt lampa. Förstår inte vad jag gör som tar en sån tid!? Menmen, sov iallafall väldigt gott och när jag vakande imorse så tyckte jag att jag mådde mycket bättre än igår. Skönt! Ska nog sova mycket under helgen också så kanske jag håller mig frisk, peppar peppar!


Idag har det varit en fantastiskt fin höstdag enligt mig och även en fantastisk dag på förskolan. Var på promenad med de äldsta barnen under förmiddagen, vi kollade på hundar, lyfte stora grenar, gick balansgång, samlade löv och hade lövregn och åt banan i solen. En otroligt mysig promenad, älskar verkligen att gå promenader med barnen! Resten av dagen gick i ett. Finns egentligen inte så mycket mer att skriva. Kan ju rutinerna på avdelningen så väl nu så allt bara går av sig själv och då går även tiden snabbt. Nu har jag bara en ynka vecka kvar på min absolut sista VFU-period och ska njuta till 1000 nästa vecka!

 

Har inget speciellt planerat i helgen. Hade först saker inplanerat varje helg till den 17 December då vi åker till USA, men nu under oktober så har lite saker blivit inställt och det kanske har varit bra, då jag jag fått chans att vila upp mig och fylla på med bränsle inför veckorna på förskolan. Denna helg blir iallafall den sista oplanerade helgen så ska försöka att vila och ta det lugnt, gå på loppis kanske men det är nog det ända. Ha en toppenkväll nu, själv ska jag titta på Doobidoo ikväll och äta lakritsglass hihi!


Hösten när den är som bäst <3


Byggde ett högt torn som barnen kunde titta på när de vaknade ;).

Av Elin - 9 oktober 2014 19:07


Bild från imorse, fin himmel enligt mig :).


Hej på er vänner. Just nu håller jag på att lacka sönder på vårat internet här hemma, eller jag vet inte om det är internetet eller apple som strular. Skulle inte förvåna mig om det egentligen är apple. Menmen, nu verkar det fungera något iallafall. Kunde ju komma in här så ;). Idag stod klockan på 6, en timme tidigare än vanligt med andra ord. Skulle vara med på ett utvecklingssamtal då jag inte har varit med på något tidigare under VFUn. Efter det så har dagen bara flutit på. Timmarna går så oerhört fort på förskolan tycker jag! Vill verkligen inte gå hem när jag slutar vissa dagar haha. I eftermiddags så hade jag en fortsättning på mitt projekt också och tyckte att det blev väldigt lyckat, precis som igår! Kan inte fatta att det bara är en vecka kvar! Eller, jag är ju glad över det på ett sätt, det betyder ju att jag är ännu närmre examen, jippi! Idag har jag känt mig lite halvsjuk faktiskt. Har blivit lite förkyld och varit lite seg. Men tror att det beror på annat också, jag får be en bön till Gud att jag verkligen inte blir sjuk! Har inte alls tid med det, typ aldrig! Så ikväll blir det tidigt i säng och vila hela helgen!


Gofika i personalrummet i eftermiddags.


Av Elin - 8 oktober 2014 17:45


Hej på er vänner. Herre jesus vad trött jag var i morse när klockan ringde! Hade verkligen ingen lust att gå upp idag heller när man hörde regnet som smattrade på rutorna. Men upp kom jag och var ändå ganska pigg när jag skulle gå sen. Men gud vad det regnade, helt sjukt! Hade på mig min regnkappa + att jag hade paraply, men ändå så blev jag blöt överallt kändes det som haha. Men när jag kom till förskolan så var alla barnen inne på grund av vädret så jag slapp bli mer blöt, iallafall ute. Nästan direkt när jag kom så blev jag satt i arbete och var med ett helt gäng med barn som höll på med vattenlek i våtrummet, så härligt att se vissa barn som kunde stått där hela dagen och lekt med vatten! Sedan så gick dagen som vanligt, samling, lunch och vila. Efter vilan så hade jag min andra projektgång med de äldre barnen. Det blev succé kan jag säga. Så himla kul att barnen är så positiva och nyfikna. Kommer inte vilja avsluta detta projekt när jag slutar nästa vecka sen, eller rättare sagt, vill inte sluta på VFUn utan se hur länge detta projekt håller i sig och vad man mer kan göra för att utveckla projektet. Åkte hem med ett leende på läpparna sen när jag hade slutat för att dagen har varit så fantastisk! Ikväll ska jag gå och lägga mig tidigt, börjar klockan 08:15 imorgon med utvecklingssamtal, spännande!

 


Tänk vad kul man kan ha med allt detta ;).

Av Elin - 7 oktober 2014 21:15


Hej på er. Det här med stallet alltså, jag vet inte vad jag ska göra med det riktigt. Ikväll blev allt bara jättestressigt när jag kom, men jag fick sitta på fina Billy igen och då blev jag väldigt förvånad men glad. Kändes tryggt på något sätt haha, lite som att komma hem igen ;). Dock så tror jag att Billy kände av min stress fortfarande när jag hoppade upp och jag red väldigt konstigt idag. Men emellanåt så kändes det ändå bra.

Vi började med att rida självständigt, tyckte att dt gick hyfsat. Han lyssnade väldigt bra när jag tempväxlade och red på volter, sedan så gick han lite med huvudet som en giraff emellanåt. Men det må väl vara hänt om han lyssnar bra. Idag jobbade vi mycket på att vända snett igenom där det låg bommar vid medellinjen. Jag hade jätteojämna stigläder i början och allt kändes bara jättefel så jag hamnade i lite obalans med kroppen. Men tyckte ändå att Billy travade på i en bra takt över bommarna och fortfarande lyssnade väldigt bra. När jag ändrade mina stigläder så de blev jämnare så kändes det bättre med balansen, förutom när vi travade över bommarna, lite svårt att stå upp i fältsits med dressyrläder tycker jag ;).


När vi kommit några gånger så fattade vi galopp och galopperade på fyrkantspåret när vi ridit snett igenom. Där brydde jag mig ärligt talat inte så jättemycket om formen, utan att han skulle hålla igång galoppen hela tiden. Och det gjorde han, riktigt bra dessutom! När vi gjort det några gånger så kom v även in på volterna i galopp, vänster var som vanligt mycket lättare, höger så tryckte han gärna in sig mot mitten.


I slutet så travade vi av dem bara, tyckte att Billy absolut började söka sig nedåt, men jag hade svårt att få honom att stanna där. Tror jag som vanligt var lite för"stressad" i min ridning. Lite för hattig liksom. Men det är väl bara att öva antar jag. Jag förstår verkligen vad Åsa menar med att attityden spelar roll när man hoppar upp på hästryggen. Vill man inte så går det inte. Det som jag blir frustrerad över är att jag tror att jag inte kan och att oavsett hur mycket jag vet att attityden spelar roll så går det verkligen inte att få bort allt negativt ibland. De senaste två gångerna nu så har jag åkte från stallet med gråten i halsen för att jag både vill och inte vill sluta rida, eller att jag rättare sagt inte vet vad jag vill.


orkar inte leta upp någon nyare bild, men så här såg han iallafall ut när jag kom idag ;)


Av Elin - 7 oktober 2014 17:05


Hej på er. Usch vad ont i huvudet jag har just nu. Stängde precis av musiken för jag inte orkar lyssna mer. Sitter just nu på tunnelbanan på väg till stallet. Har egentligen ingen lust alls, men kan verkligen inte avboka mer denna termin! Dagen har iallafall gått i ett, imorse när det var så kallt och regnigt ute så hade jag god lust att ligga kvar i sängen hela dagen och titta på film, men icke sa Nicke. Sslapp iallafall vara ute i regnet i morse vilket var väldigt skönt sen var jag nere i gympasalen på eftermiddagen, var riktigt kul. Har även haft handledning där vi ytterligare ännu en gång pratade om min utveckling och att jag vill så mycket mer än vad jag behöver och faktiskt inte behöver kunna...än. Jag är för otålig helt enkelt. Ska försöka jobba på det ännu mer tror jag. Nä hörni, återkommer ikväll när jag kommit hem från stallet, kram på er!

Av Elin - 6 oktober 2014 19:41


Men hörni, tiden bara flyger iväg och nu kom jag på att jag faktiskt inte har tittat in här idag. Dagen började med ett besök på Radiumhemmet, eller egentligen hos cancerrehabiliteringen för att ta ett snack med min psykolog. Vi pratade om vad som har hänt sedan sist och tillslut kom vi fram till att säga hej då och att jag nu skulle höra av mig om det är något. Blandade känslor kring det, men jag får ge det lite tid och kanske inte känna efter så mycket helt enkelt. När jag var klar där så åkte jag raka vägen hem till förskolan (haha, varför skrev jag hem?) men iallafall, dagen flöt på bra, gjorde lite fel och gjorde mycket rätt också tror jag. Jag får försöka få in det i min lilla skalle att jag är där för att lära mig och att det är okej att göra fel ibland, men det är svårt! Väldigt svårt!! Slutade vid 15 och åkte raka vägen hem, denna gång hem till Spånga haha. Denna vecka är mycket lugnare än förra veckan, så de flesta dagarna kommer jag åka raka vägen hem och inte göra någonting, så himla skönt! Ikväll har jag dock varit och handlat lte med mamma, nu sitter jag i soffan och dricker hallonsmoothie, mums. Imorgon är jag på förskolan 9-16 och sedan åker jag raka vägen till stallet, så det blir en lång dag då. Men det är å andra sidan den enda långa dagen denna vecka, så det gör inget ;). Nu ska jag titta vidare på Halv åtta hos mig, istället för att svamla vidare här. Puss och kram!



 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2014 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards