lyckopillerelin

Alla inlägg under november 2014

Av Elin - 26 november 2014 10:51


Hej på er, oj vad trött jag är alltså. Sov i fyra timmar inatt och nu när jag kommit hem så känner jag att jag lätt skulle kunna gå och sova igen haha. Jag var inte alls så trött när jag gick upp klockan 6 imorse, var pigg och glad och tyckte att det var lite mysigt att gå upp tidigt, men jag vet inte, nu tycker jag inte att det är lika mysigt om man säger så. Var iallafall på OT-center nu under morgonen för att fixa nya proteser. Tydligen så var min benprotes helt totaltrasig och de hade ingen fot som passade till min protes. Jaha, hur gör man då? Kryckor? Ryllstol? Fick en aning panik där ett tag, kan ju inte hoppa runt på ett ben i flera veckor. Men som tuuuur var så hittade de tillslut en fot som de kunde använda. Dock så är den väldigt annorlunda så jag kommer få öva att gå mycket på den nu för att vänja mig, är lite nervös för hur det ska gå att rida med den, men det löser sig nog då det mest handlar om en vanesak kan jag tänka mig.


Så här ser det ut när man väntar på att få tillbaka sitt ben ;).


Vi gipsade även både arm och ben för att få nya proteser på båda ställen, det var ett bra tag sedan som jag gipsade. Allt gick bra och förhoppningsvis så har jag mina nya proteser i början av nästa år. Hade gärna velat ha de innan USA, men det är en omöjlighet tyvärr.


Bengips.


Armgips


Nu är jag hemma som sagt och ska nog försöka förbereda vår gruppredovisning som vi har imorgon på morgonen. I eftermiddag så drar jag till stallet igen för att vara med på lite teaterträning, träffa vänner och öva på att gå med den nya foten/protesen. Återkommer senare kompisar, kram på er! 

Av Elin - 25 november 2014 22:13


God kväll på er fina varelser där ute. Efter nästan en hel dag ute på vift så är jag nu hemma och sitter i soffan med mjukiskläder, äntligen! Nog för att jag fortfarande har lite ADHD och inte klarar av att vara hemma så mycket men jag skulle ljuga om jag sa att det inte är skönt att vara hemma och bara titta på TV hehe. Har varit på kansliet nu under kvällen och haft DUS-möte. Vi fick så otroligt mycket gjort och nu börjar lusten att fortsätta DUS-arbetet komma tillbaka känner jag. Alla i styrelsen pratar lite samma språk, vill samma sak och när vi väl ses nästan allihopa så inser vi att vi kanske gör vårat arbete lite svårare än vad vi behöver. Att få hjälp från SISU ikväll var också guld värt, ibland behöver man någon som säger att det vi gör och tänker är rätt och att det inte finns någon som helst anledning till att vara orolig. Vårat prioområde denna termin har tagit tid, men jag tycker verkligen att det ändå har gett ett toppenresultat och nu är det bara att vi sätter igång på riktigt! Heja oss! Nu ska jag ta en knäckemacka och en kopp te innan sängen kallar, klockan står på 6 imorgon och då ska jag till Danderyd och bli gipsad. God natt på er vänner!




Av Elin - 25 november 2014 18:19


Shit vad timmarna går alltså, i stallet känns två timmar som två minuter. Sitter på tinnelbanan igen mot brommaplan för att ta mig till nästa möte, eller utbildning kanske jag ska säga. Sisu kommer till oss i DUS och håller lite utbildning om ledarskap and so on, ska bli spännande. Kom till stallet ganska så exakt vid 16 och hängde i klubbas med en drös av barn och ungdomar i väntan på USEKs möte. Jag blev helt speedad där också, som om någon tryckt på on-knappen och jag blev pigg direkt när jag klev in i stallet. Var så himla seg och trött i skolan. Tror att jag nu har avverkat mitt sista USEKmöte för denna termin, men det är mycket jobb med julshowen kvar så än är inte terminen slut ;). Det är så himla kul att få se hur USEK har utvecklats och hur engagerade de flesta är, känns skönt att jag avgick i rätt tid men att jag ändå får vara en del av det :). Nu vänner, ska jag strax hoppa av tåget så jag tittar in senare ikväll när jag kommit hem, kram på er!


Av Elin - 25 november 2014 15:19


Hej på er alla vackra. Idag är en sådan dag då jag åker fram och tillbaka till olika ställen och kommer hem sent. Klockan stod iallafall på 9 idag då jag ska upp tidigt imorgon och kände att jag behövde vänja mig lite vid det. Har de senaste typ tre timmarna varit på SU för att skriva ett grupparbete om lek. Förutom att jag har varit sjukt ofokuserad så tyckte jag ändå att det gick bra, vi blev klara med både gruppredovisningen och det skriftliga arbetet. Nu sitter jag på tunnelbanan mot stallet, är fruktansvärt kissnödig oxå-varför blir man alltid det när man inte har någon chans att hitta en toalett?? I stallet ska jag vara med på USEKs möte eftersom det snart är dags för julshowen och träningarna är i full gång. Kommer en aning tidigt men ska passa på att plugga lite hade jag tänkt. Nu ska jag fortsätta att lyssna på julmusik och koncentrera mig på att inte bli åksjuk, återkommer senare!


Av Elin - 24 november 2014 21:38


God kväll på er vänner. Ber om ursäkt för min frånvaro här på bloggen, men under dagen så har jag inte haft något att skriva om och nu ikväll så har jag varit i stallet i flera timmar. Kom dit redan vid 16:30 för att plugga på lite DUS-material och ha luciatågsträning med barnen innan jag red ett dressyrpass för Fia. Har aldrig ridit för henne under mina år på vällingby, hon har varit lite helig för mig då det känts som att hon bara tränar alla tävlingsryttare, men eftersom jag har en hel del avbokningar så tar jag de lektioner som finns + att jag faktiskt blev lite tvingad hehe.


Fick sitta på Billy, har inte gjort det sedan tre veckor tillbaka kanske så det var mysigt. Vi övade mycket på formen idag, jobbade lite fritt i skritt, trav och galopp. Tyckte Billy kändes ganska pigg, men kanske lite stel i båda sidorna. Jag jobbade mycket på volterna och med tempoväxlingar i skritt och trav för att få honom alert och mjuk i sidorna, efter ett tag så kändes det iallafall som att det lossnade lite. Fattade högergalopp på en av långsidan och efter några fattningar så började han haja till när jag fått lite tips från Fia.


Sedan jobbade vi på volterna och flyttade hästarna utåt på öppna delen och sedan inåt för en mindre volt, för att sedan fatta galopp på fyrkantspåret. Då var jag så himla trött så jag orkade nog inte rida helt och fullt ut och så blir Billy lite lat och bekväm av sig och springer in mot mitten eller springer i slängtrav, men det är bara pilotens fel! Hursom så var det iallafall jättenyttigt att rida för Fia, hon såg saker som Åsa inte ser och tvärtom-börjar verkligen inse vikten av att rida för lite olika personer då och då. Hon var också väldigt bra på att förklara och hade en bra tanke med hur en ridlektion ska se ut. I det stora hela, jättelärorikt och kul-men sjukligt jobbigt haha! Efter 15 minuter så var jag helt slut och så skulle vi rida 45 minuter till!!


Bild från förra året <3.

Av Elin - 23 november 2014 17:56


God kväll på er snyggingar. Sitter i soffan efter en god middag och är helt slut som artist känner jag. Har lite ångest över att det inte har känts som helg de senaste dagarna och så vet jag att jag har en proppfull vecka som startar imorgon. Men det löser sig på något sätt, det gör det alltid. Idag gick jag och A upp och åt frukost vid 11, blev en sen kväll igår så vi var ganska trötta, dock så kunde jag bara sova till typ 09:30, men då hann jag göra lite annat innan frukosten. Vid typ 12 så begav vi oss in till stan för att shoppa litegrann, för mig blev det bara lite köp på body shop, ska försöka spara massa pengar till USAresan nu och inte slösa en massa. Vi gick runt i några timmar och kollade i massa affärer och gick förbi julskyltningen på NK också, nu börjar julkänslorna komma på riktigt kan jag säga! Efter ett tag så började jag få jätteont i mina stackars fötter så då satte jag mig på Waynes och tog en fika medans A gick ett sista ärende. Det sista jag gjorde var att vinka av A och så åkte jag hem till Spånga igen efter ett toppendygn med min kära barndomsvän. Ikväll blir det lugnt och skönt som det ska vara en söndag, kram på er!


Av Elin - 23 november 2014 10:06


God morgon på er mina vänner. Jag är fortfarande helt tagen och salig över igårkväll. Jag har varit på många musikaler i mitt liv, men jag har aldrig gråtit så mycket som jag gjorde igår. Det var som att någon hade satt på en kran och tårarna bara rann helt okontrollerat. En fantastisk fin och välgjord musikal var det och jag vill se den igen och igen och igen. Har ni inte sett den så gör det! I början av premiären så läste jag både ris och ros om Livet är en schlager, mycket negativitet om att den var för lång. Men jag kan säga att jag hade kunnat sitta där och kollat lika länge till, tänkte inte alls på att den var något längre än vad det brukar vara.


Det var så otroligt mycket humor blandat med allvar. Johan Glans och Måns Möller gör så man skrattar så man fick ont i magen samtidigt som Peter Jöback gör att man inte kan sluta gråta. Vissa scener tog man till sig så hårt så man kunde inte se någon glädje överhuvudtaget helt plötsligt, otroligt starkt! Andra akten så tror jag att jag grät mer än skrattade och när Peter Jöback och Jonas Helgesson kollar på mig och själva börjar gråta ännu mera så blev det magiskt och så himla fint. Ord kan inte beskriva vilken fantastisk ensemble som medverkar, Helen Sjöholm med sin fantastiska röst och skådespeleri, Peter Jöback som (en sjukt snygg!!) transa, Jonas Helgesson som ställer sig upp och säger att "CP är någonting man har, inte någonting man är" och vilken fantastisk person Jonas Gardell är som kämpar för alla människors lika värde! Jag önskar att jag inte bara köpte blommor till Helen Sjöholm, utan till ALLA som har gjort att denna musikal visas.


Första gången jag såg filmen Livet är en schlager kommer jag aldrig glömma, jag minns att jag redan då blev så tagen av allvaret och hur samhället ser på funktionsnedsatta och jag kommer heller aldrig glömma denna otroligt välgjorda och fina musikal. Filmen har stärkt mig i många år och denna musikal kommer jag alltid att bära med mig, den kommer ha en speciell plats i mitt hjärta då jag känner att jag i vissa delar kan känna igen mig.

 


Av Elin - 22 november 2014 15:46


Hej på er vänner. Jesus vilken knäpp dag det blev idag. Men nu har lugnet lagt sig lite och jag kan slappna av. Dagen började med en tripp till stallet i några timmar. Tränade luciasånger med barnen och efter det så var det teaterträning, fullt ös inför julshowen nu med andra ord ;). Pratade även med gamla medlemmar om tiden istallet förr och insåg då att jag saknar vissa personer så himla mycket, kul att få prata lite minnen hihi, kände mig som en av veteranerna i stallet då ;)



Luciatågsträning.


Teaterträning


Blev upphämtad av mamma vid ca 13:30 och så fortsatte vi till upplands väsby för att hälsa på farfar en snabbis och hämta upp min kära barndomskamrat som kommit från Växjö till stockholm för att gå på musikal med mig ikväll hihi. Dock så blev det en himla massa strul med farfar så det tog typ en timme längre tid än vad jag tänkt, men nu har allt löst sig och vi är hemma och tar det lugnt nu innan middagen står på bordet. Tror inte att jag kommer hinna titta in här mer idag, utan ska vara social med min kära vän nu. Men jag återkommer imorgon, kram på er!

 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2014 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards