lyckopillerelin

Alla inlägg under november 2014

Av Elin - 10 november 2014 14:02


Fick lite bråttom och glömde paraplyet hemma i förmiddags.


Nu har jag turen att inte behöva just köpa nya proteser, men det stämmer att jag behöver fixa både ny arm och nytt ben. Jag vet inte hur många gånger jag har fått frågan att jag kanske ska fixa nya proteser det senaste året. Det har både varit frustrerande och bra tror jag att folk har varit på mig. Jag har varit i en period där jag bara blir irriterad över att jag måste ta mig tid att fixa sådant, men samtidigt så har jag märkt att min kropp mår sämre med sämre proteser, såklart! Så idag har jag varit på OT-center i Danderyd som gör mina proteser och träffat en ny ortopedtekniker. Min gamla har tydligen slutat och nu är det som att börja om på nytt igen, lära känna en ny och få en bra relation med den personen så man kan gå därifrån och vara nöjd.

 


 

Det var ungefär jag och pensionärerna som var där idag vid lunchtiden, men man kanske lever lite pensionärsliv när man pluggar eftersom man är ledig vissa dagar hehe. Träffade iallafall massor av nytt folk denna gång som kunde hjälpa mig med det ena till det andra och känner mig väldigt positiv efter detta besök. MEN! Haha, detta är så ironiskt! Kommer ni ihåg när jag var nere i Malmö på konferens med ridsportsförbundet i september och vi hade ordförande för danska FU-kommittén på besök? Jag förstod typ ingenting av vad han sa mer än typ "hej jag heter" och vet ni var min nya ortopedingenjör kommer ifrån? DANMARK! Nu hade jag en himla tur att han ändå är duktig på svenska, men jag kommer absolut behöva träna upp min förståelse för danska känner jag! Men tydligen så är han jätteduktig på det han gör så det är nog värt det, men jag har lite ångest över att jag inte kommer förstå honom ibland...

 


Mycket väntan på OT-center.

 

Det blev iallafall en hel del prat om min arm och jag fick även en ny handske då min gamla var helt trasig. Dock så är handsken lite stor, men den är bara tillfällig som tur är. Vi pratade även om nytt ben och tydligen så är det ganska lätt att göra. Så nu ska jag vänta på att min ortopedingenjör ska ringa mig så ska vi boka tid för att gipsa både arm och ben nästa gång.

Av Elin - 9 november 2014 18:19


Dimmigt och vackert imorse på väg till Djursholm.


God kväll på er vänner. Herregud vad denna helg har gått fort, för fort! Har verkligen haft en fantastisk helg med mycket känslor. Idag stod klockan på 06:30, precis som igår! Åkte mot Djursholms ridklubb för den andra dagen av FU1kursen. Idag stod det uppsittning/avsittning och lite mer teori på schemat. Väldigt intressant! Vi började iallafall dagen med lite fika, haha jag älskar att gå på kurs med ridsporten, vi äter typ var tredje timme. När vi hade pratat lite om gårdagen så gick vi ned till stallet för att träna på uppsittningar och avsittningar + att vi fick prova Djursholms lift. Jättelärorikt verkligen! Det har känts denna helg som att man blir mer och mer sugen på att satsa på ridning för funktionsnedsatta för varje timme som går. Ett stort plus är också att jag själv får tips och trix på hur jag kan göra för att utveckla min ridning som funktionsnedsatt och att de andra deltagarna kan lära sig av mig. Ge och ta med andra ord kanske :). Jag fick bland annat låtsas att jag var lite mer funktionsnedsatt än vanligt och fick sitta upp på en urgullig ponny vid namn Danton och prova en variant av en tåhätta som hjälpte mig med placeringen av högerfoten i stigbygeln. En Jättesmart variant som jag absolut ska försöka att få till själv!


 


Det har iallafall varit en jättelärorik kurs med en fantastiskt härlig grupp! Trots att vi träffades igår så kändes det som att man hade känt varandra sedan lång tid tillbaka och vi litade på varandra under våra praktiska övningar. Jag hoppas verkligen att jag får möjlighet att träffa gänget igen och att jag framför allt får gå FU2 nästa år! Nu har vi precis ätit middag här hemma och det blir en hemmakväll för mig ikväll. Imorgon ska jag ut på lite ärenden och så ska jag plugga under dagen. Ha en fortsatt härlig söndag nu vänner, kram!







Av Elin - 8 november 2014 21:00


Kan ni gissa bara av att se bilden vad jag gjorde för några dagar sedan? Snart drar mellofesten igång igen och jag längtar redan! För några dagar sedan så bokade jag även biljetter till finalen på Friends arena den 14 mars 2015. Elin och jag går tillsammans som sist och denna gång sitter vi ett antal trappor längre ned än vad vi gjorde förra året, då satt vi nästan högst upp men nu sitter vi på första läktaren. Åh vad jag längtar!

Av Elin - 8 november 2014 17:51


Hej på er vänner. Ledsen för min frånvaro idag men jag kom precis innan för dörren, eller nästan hehe. Idag har jag varit på Djursholms ridskola hela dagen och haft den första dagen av ledarutbildningen om funktionsnedsättning och delaktighet. Har verkligen haft en fantastisk dag! För första gången på väldigt länge så känner jag att jag var på rätt plats. Det är verkligen det här som jag vill göra. Min dröm som jag hade i gymnasiet har nog aldrig varit starkare som idag, eller när jag åkte hem efter denna dag när jag försökte smälta alla intryck. Det kändes verkligen som att jag lärde mig jättemycket och att jag samtidigt kunde dela med mig utav mina erfarenheter. Idag var det mycket teori och prat om olika funktionsnedsättningar. Mycket repetition från massa andra utbildningar, kurser eller föreläsningar som ja gått innan men ändå väldigt lärorikt. Imorgon ska vi få prova på att sitta upp på hästryggen med olika slags hjälpmedel och sådant, ska bli jättespännande då jag kommer därifrån idag med massor utav ny insperation och lösningar för min egen ridning. Jag hoppas verkligen att min kära hemmaklubb kommer stötta mig genom detta och att de så småningom ska förstå hur mycket jag brinner för detta ämne så jag kan få vara med lite mer. Nu ska jag gå och fixa lite inför imorgon och sedan får vi gäster, kram på er!


Av Elin - 7 november 2014 20:51


God kväll på er vänner. Håll i hatten nu men idag har jag faktiskt hoppat för första gången på kanske ett år. Jag har ju blivit så otroligt feg av någon anledning de senaste åren så hoppning har ite riktigt varit min cup of tea precis. Tycker att det känns säkrare när hästarna har sina fyra hovar i marken och inte skuttar omkring hela tiden hehe. Det ironiska var att jag i tisdags bestämde mig för att hoppa i min tisdagsgrupp och idag inte hade någon aning om att det var hoppning då jag red igen i Anettes grupp, jag hade liksom sagt att jag kunde hoppa en gång inte två! Men Billy och jag skötte oss ändå bra tycker jag med tanke på våra erfarenheter hehe.


Egentligen så tycker jag inte att det finns så mycket att skriva, vi hoppade lika olika hinder, men inte alls höga, typ 50 cm max! Men det var precis lagom för mig hehe. Det var också väldigt kul att få känna vilken skillnad det var på Billys hoppning jämfört med för ett år sedan som jag hoppade. Jäklar vilken fart han hade idag! Kul! Jag behöver ju egentligen en häst som galopperar, hoppar och tar hindret av sig själv då jag lätt tappar balansen och tappar jag balansen så tappar Billy balansen. Men trots allt så tycker jag att vi skötte oss bra och ärligt talat så tyckte jag att det var lite kul hihi! På tisdag är det på´t igen!


Bild från sommaren 2012 då jag hoppade lite mer seriöst.

Av Elin - 7 november 2014 16:00


Biljetterna är bokade och betalade! Lycklig är bara förnamnet. Var så nervös när jag skulle boka imorse, ringde till ticnet och det var en sådan himla kö så jag blev mer och mer stressad ju mer tiden gick haha, men allt gick bra och nu längtar jag så jag får ont i magen! Tisdagen den 3 Mars sitter jag på rad 4 i loge på Cirkus och njuter av att se Carola live igen, kan det bli mars nu tack! :D


Av Elin - 7 november 2014 13:01


Hej på er vänner. Skönt att vara hemma redan vid denna tid en fredag, känns som att ajg har hela dagen kvar hihi. Idag började dagen med att klockan ringde vid 7, mötte upp tjejerna på tåget och sedan forsatte vi in till universitetet för ett seminarium. Ett ganska meningslöst seminarium dock. Jag minns att jag för något år sedan satt på min VFU-förskola och gnällde över att alla på min utbildning är så negativa och gnäller över allt och nu börjar jag själv känna att jag är som dem. Hatar att jag är så och jag försöker verkligen ändra på mig, men jag kan inte. Nu är jag så less på allt som har med universitetet att göra! Men iallafall, seminariet började bra då vi fick lyssna på en föreläsning via nätet om lek, en jättebra föreläsning som vi sedan inte fick se hela av tyvärr. Jag gick igång direkt på att reflektera och tänka till på vad hon sa, men tyvärr så fick vi inte titta klart. Utan vi lekte en jätterolig lek och sedan blev det allvar igen med ett försök till att diskutera kurslitteraturen, vår lärare är verkligen så himla tråkig att lyssna på och hon motiverar oss inte alls att tänka och tycka så alla sitter bara tysta hela lektionen, jättetråkigt verkligen!


Vi fick sluta nästan en timme tidigare och då åkte jag och Vånkan in en snabbis till Åhléns för att titta lite, eller jag var helt bestämd med vad jag skulle ha iallafall. Sarah Dawn Finer släppte sin andra vinter/julskiva idag och självklart så var ju jag tvungen att köpa den på den räta dagen! Så nu sitter jag hemma i mjukiskläder och lyssnar på Sarahs sköna stämma, är redan kär i skivan! Nä hörni, jag tror att jag måste äta lite lunch nu, kram på er!


<3



Av Elin - 6 november 2014 21:47


God kväll på er kära ni. Har precis kommit hem efter några givande timmar på kansliet och känner mig lite hängig. Bara för att jag skrev i ett mess idag att jag började må bättre då jag känt mig lite halvsjuk nu i någon vecka så mår jag konstigt igen, varför är det alltid så? Slår vad om att jag blir sängliggandes sjuk när jag är i USA i jul bara för att jag verkligen slappnar av till 110%....


Men iallafall, har varit på Stockholms läns ridsportsförbunds kansli nu ikväll och haft någon form av en utbildning/DUS-möte. Vi har vårat fokus denna termin på klubb-besök och ikväll har vi haft en liten utbidning med SISU om hur vi kan utveckla våran ledarskap och lära oss att utbilda på ett roligt och bra sätt. Mycket givande! Tycker att det är så häftigt att allt går ihop i varann när jag är utbildningar om detta, det jag lär mig i skolan som blivande förskollärare går att ta in i ridsporten och tvärtom.


Mat och fika, sedan är allt redo för möte hehe!


Våra nya snygga pärmar med allt material i, känner mig nästan redo att åka ut och möta ungdomar nu! :D


Henrik från SISU hade även med sig en överaskningsgäst som skulle komma och insperera oss och oj vad inspirerade vi blev! När det plingade på dörren och Helena Carlsson dök upp så blev vi alla väldgit glada och tyckte att det var såå kul att hon kom och pratade lite med oss. Som en föredetta ordförande i centrala ungdomssektionen så är hon som en förebild för oss i DUS + att hon är sjukt duktig på att prata och insperera! Jag som har tyckt att det har varit lite tufft under höstterminen känner mig verkligen mer peppad nu efter denna kväll att fortsätta mitt engagemang inom ridsporten!

 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2014 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Skapa flashcards