lyckopillerelin

Alla inlägg under november 2014

Av Elin - 6 november 2014 15:45


Alltså, jag är så fruktansvärt glad! Klockan 10:00 idag avslöjade Carola något som hon har gått och tryckt på sedan länge. Jag satt bänkad framför hennes officiella facebooksida för att få reda på vad det var och jag kunde knappt sitta still av förväntan, när hon sedan la ut en bild på en turnéplan under våren så skrek jag! HERREGUD vad kul! Imorgon börjar jag dock en skitdum tid i skolan, men jag kommer INTE missa bra platser till denna konsert så det blir till att ta med datorn till skolan och komma dit tidigare så jag kan boka innan vi börjar! GAAAAAAH vad jag längtar!!


Av Elin - 6 november 2014 12:17


Hej på er vänner. När jag gick upp i morse så fick jag en liten chock när jag såg snön falla ned på marken, trots att jag ändå visste att det skulle snöa. Nu hoppas jag bara på att det blir mycket snö så vi slipper allt slask, men det lär nog inte hända tyvärr hehe. Idag är det en ledig dag för mig med massa plugg och annat. Ska iväg ikväll på DUS-möte men annars så stannar jag inne och tittar på allt snö ;). Känns som att ajg har sjukt mycket att skriva om, men jag tror att jag får skriva separata inlägg om allt som händer, fötter och sker för tillfället. Imorse så plingade det iallafall på dörren och en snubbe kom och lagade vår tvättmaskin, vi har varit tvättmaskinlös i en vecka nu så mamma har fått tagit med tvätten till jobbet och tvätta där haha, men nu fungerar den igen, slönt!


För ett tag sedan så slängde jag ihop en kladdkaka som nu står i ugnen och bakar till sig, lovade att bjuda på fika på mötet nu ikväll eftersom jag fyllde år igår ;). Har också varit duktig att plugga lite nu under tiden som kladdkakan står i ugnen, men jag känner att min koncentration är någon annanstans idag. Har iallafall läst det mesta till seminariet imorgon! Strax så måste jag nog ta ut kakan ur ugnen och äta lite lunch tror jag. Ska även titta på lite TV-program som jag missat under veckan, viktigt att hänga med liksom hehe. Men nu, läsa klart det sista kapitlet i boken!



Av Elin - 5 november 2014 16:45


Hej på er vänner, oj vad dagen har gått fort och oj vad trött jag är! Helt utan anledning dessutom. Hade trott att jag skulle hinna titta in här tidigare i eftermiddags, men tiden gick så fort och det kom annat emellan så det gick helt enkelt inte. Det hände något med mig och födelsedagar sedan förra året, ser aldrig fram emot dem och det känns bara som en helt vanlig dag, fast man är lite mer populär på facebook än vanligt haha! Men det kanske är vuxenpoäng, att inte göra en sådan stor sak av sina födelsedagar? ;)


Vid lunch så mötte jag iallafall upp Mia på tåget, Vånkan missade det med en minut haha! Vi möttes iallafall upp på Fridays där vi åt födelsedagslunch, mycket trevligt! Har ju haft lite ångest över att jag inte skulle ha något att göra idag, men som tur var så erbjöd sig Mia och Vånkan att umgås lite under dagen, tänk vilken tur jag har va! ;) När vi var mätta och belåtna så gick vi förbi Victoria Secret som är nyöppnat och det hela slutade med att jag kom hem med två nya parfymer, oops! Men man kan väl säga att det var en present till mig själv hehe!


Mia och jag, Vånkan var fotograf hehe!

Min goda mat!


Nu kom jag hem för ett tag sedan, ställde mig och förberedde middagen och nu sitter jag i soffan och tar igen mig lite, shit vad trött jag är alltså! Nu ikväll blir det middag med mamma och pappa, jag har beställt grillad kyckling med potatisgratäng och pannacotta till efterrätt! Nu ska jag ta tag i alla mina osvarade mejl som jag skjutit på under dagen, kramkram!

Av Elin - 5 november 2014 10:56


Haha, älskar att facebook skjuter raketer och säger grattis när man fyller år, det går liksom inte att missa! Sitter just nu och lyssnar på lovsång och fixar och trixar lite annat samtidigt, födelsedag? Nej det känns som en vanlig onsdag haha!

Av Elin - 4 november 2014 21:40


<3


Hej på er. Nyduschad och sitter nu i soffan och tar igen mig efter kvällens ridlektion. Var så opepp och funderade på att avboka tidigare idag med tanke på hur jag mådde i morse. Men som tur var så börjar jag känna mig själv lite och mådde ändå bättre ju mer dagen gick, så det blev ett dressyrpass ändå. Nu kan jag säga att det har börja hända något med ridningen och lusten till ridsporten igen, jag vet inte riktigt om jag kan sätta fingret på vad som har hänt och hur det har hänt, men lusten börjar komma tillbaka igen. Jag tvivlar fortfarande mycket på mig själv om jag gör rätt och om jag gör bra ifrån mig, men jag tänker nog inte lika mycket på det som för några veckor sedan. Jag har börjat hitta guldkornen i varje dressyrpass och jag försöker mer nu. Allt tack vara världens bästa ridlärare!


Idag fick jag min Billy boy som vanligt, vi började med att rida 8-metersvolter när vi hade skrittat igång hästarna lite. tyckte att billy kändes väldigt mjuk och samarbetsvillig redan från början, det är bara piloten som måste öva på att rida bättre volter! Efter det så red vi på kvartslinjerna i skritt och ställde åt höger och vänster på de olika långsidorna, det svåra med det är att rida en rakt linje, men jag tänkte verkligen på att inte tappa farten och att bara titta rakt fram hela tiden, vilket löste det mesta! Vi gjorde sedan samma sak i trav, betydligt mycket svårare så jag har en viss förmåga att bara koncentrera mig på formen och tittar ner, vilket gör att det blev mycket vinglit emellanåt.


Efter en liten skrittpaus så arbetade vi lite på volterna, minskade volterna och när vi sedan hade flyttat ut hästarna på voltspåret igen så fattade vi galopp. Idag provade även Åsa att knyta fast mitt spö i högerhanden, jag hade så för något år sedan men när jag fick en ny arm så fungerade det inte på samma sätt längre och sedan så har det bara runnit ur sanden. Men det är då jag tackar Åsa för att hon försöker ändå! Tyvärr så gick det inte helt som vi ville, men jag ska försöka lösa det till nästa vecka! Billy fick en himla fart med spöt i högerhanden vilket var positivt men av någon anledning så hade jag svårt idag med vänstergaloppen också. Får fundera lite på vad jag gjorde för något fel. Tyvärr så hann vi inte galoppera i högervarvet idag då det blev lite stimmigt i gruppen under galoppen och sådant.


Överlag så är jag ändå ganska nöjd med lektionen. Tyckte att Billy bjöd på bra och var relativt mjuk och fin under hela lektionen, nästa vecka ska jag troligtvis hoppa. Det har jag inte gjort på ett bra tag kan jag säga då det inte riktigt är min favoritgren, men det ska bli spännande om det blir av, nu måste jag nog gå och äta lite tror jag, kram på er!



Av Elin - 4 november 2014 17:20


Hej på er söta ni. Vilken dag det har varit idag alltså! Helst av allt så skulle jag bara vilja åka hem och sova nu men det får bli en annan dag. Började dagen med att vakna av att telefonen ringde, bokade in tid för att få ny benprotes och sedan försökte jag somna om, gick väl så där. Gick upp och hade världens mensvärk, mådde illa och hade ont ungefär överallt, inte kul!

Jag övervägde att strunta i föreläsningen vid lunch, men trängde bort illamåendet och smärtan och åkte in till SU ändå, vilket ändå var ett bra val då föreläsningen var bra. Efter en timmes paus så hade vi det första seminariumet för denna kurs, denna lektion kändes däremot mer dryg, lärde mig ingenting och allt var bara repetition från föreläsningen, tyvärr har vi också en otroligt seg lärare också som inte var särskilt rolig att lyssna på. Men jaja, jag fick iallafall min första julmust för i år, jippie!!

Nu sitter jag på tunnelbanan med Carola i öronen på väg till stallet, blir ridlektion om några timmar, sedan hem och duscha och sova tror jag minsann! Återkommer senare om ridlektionen, kram på er!


Av Elin - 3 november 2014 18:51


Hej på er alla snygga. Sitter just nu i soffan och känner mig sjukt seg. Börjar få ont i huvudet och halsen faktiskt, ååh jag hoppas verkligen inte att jag blir sjuk! Idag har jag haft sista hemmadagen innan den nya kursen som startar imorgon. Har bara varit hemma hela dagen och tagit det lugnt och lekt hemmafru. Innan lunch så ställde jag mig och förberedde middag inför ikväll, korvstroganoff-mums! När jag hade lagat mat färdigt så fick jag världens sug för att baka, så jag tog fram ett recept från en av mina favoritbloggar Jennys Matblogg. Denna gång så blev det kolasnittar som jag gjorde, dock så var jag lite trött när jag gjorde dem tror jag, för jag insåg efteråt varför de blev klara så fort-jag hade ugnen på 100 grader för mycket hehe, men det gick och de blev väldigt goda, godkända av pappa när han kom hem, vilket är viktigast då det nog är han som äter upp dem hehe. När jag hade städat upp hela köket så satte jag mig ned och väntade ett telefonsamtal från OT-center som gör alla mina proteser, men det kom aldrig något samtal fast de hade lovat mig det. Blir så trött på att saker och ting ska behöva krångla när jag väl har tagit tag i saken liksom! Nu ska jag titta vidare på TV och ungås med mina kära föräldrar, kram på er och ha en fortsatt trevlig kväll!


Recept hittar ni här.

Av Elin - 3 november 2014 13:43


Okej, del två om gårdagen då. Jag lovar att jag inte ska skriva någon novell om vad jag tyckte om Chocago, det gjorde jag redan första gången jag såg den ;). Mötte upp Lisa vid Klarabergsviadukten och sedan så drog vi vidare till en jättemysig tapasresturang precis vid Kulturhuset/stadsteatern, Barcelona Tapas Resturang. Vi har pratat jättelänge om att vi ska äta tapas och dricka bubbel ihop och så blev det, det gäller att utnyttja hela helgen för lyx ;). 



När vi hade ätit och pratat ikapp oss om allt som har hänt och kommer att hända i våra liv så tackade vi får oss och gick ned till Hemköp för att köpa lite godis inför föreställningen.



Denna gång hade vi platser på 5te parkett, det var perfekta platser verkligen! Första gången jag såg på Chicago så tyckte jag redan då att det var mycket humor i den, men nu när man kunde se ansiktsuttryck och sådant närmre blev det betydligt mycket roligare och bättre. Jag hyllade ju Lisa Nilsson förra gången men denna gång så måste jag ju bara hylla Sharon Dyall, jäklar vad begåvad hon är alltså! En sjukt bra röst som man får rysningar av, sjukt duktig på att dansa och sjukt bra som skådespelare, fattar inte att man kan vara så begåvad haha! Ja, musikalen var då helt klart värd att se igen och kvällen avslutades med att man fick en slängpuss som tack av Lisa Nilsson, kan det bli bättre? Nej tror inte det va! ;) En fantastisk söndag hade jag igår med andra ord!


Programmet och biljetterna ;).

 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2014 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards