lyckopillerelin

Direktlänk till inlägg 28 december 2014

Sarah Dawn Fineråret 2014.

Av Elin - 28 december 2014 13:45


Förra året skrev jag om mitt fantastiska Carolaår som jag hade varit med om, i år är det det andra året sedan 2004 som jag inte sett Carola live. Men istället så har jag haft ett riktigt Sarah Dawn Finer år i år! Sarah har jag sett live mist en gång varje år sedan 2007 då jag började lyssna på henne och jag är övertygad om att jag kommer följa henne resten av livet! Det finns liksom ingen tvekan om den saken ;). Detta år har jag sett Sarah live 6 gånger. Jag har gråtit, skrattat, svettats, frusit och haft alla möjliga känslor i samband med alla gånger. Det har verkligen varit fantastiskt!


Första gången detta år när jag fick se Sarah live var den 1 april. Jag hade precis lämnat in min B-uppsats, firade på fridays och sedan avslutade jag dagen med att gå till Stadsteatern för att se Nisse Landgrens hörna där Sarah medverkade. Jag drog med Sofi som en födelsedagspresent till henne, bokade biljetter samma dag som biljetterna släpptes och var otroligt nöjd med kvällen. Det bästa minnet från den kvällen var när hon sjöng Some kind of peace.



Den andra gången var en julklapp från mamma. Jag hade fått biljetter till musikalen Cabaret som spelades på stadsteatern i Uppsla. Sarah spelade huvudrollen som Sally Bowles och jag hade tjatat så att jag ville gå och se den när hon var med. Efter lite strul då jag råkade dubbelboka den dagen mamma och jag skulle dit så åkte vi iallafall iväg den 4 april. Tog bilen dit och vi hade platser på första parkett, bättre kunde det inte bli! En otroligt bra musikal och jag var helt salig efteråt, hade jag haft råd och tid så hade jag sett den igen. Det var sjukt kul att se Sarah i en musikal och hon var helt briljant!



Den tredje gången var en otroligt varm sommardag mitt på sommaren den 26 juli. Sarah hade en utomhussommarturné och i Stockholm så spelade hon ute på fjäderholmarna. Varken mamma eller hade varit där innan så vi åkte dit lite tidigare för att ta en promenad. Det var onumrerade platser så jag stod väl också och köade i en timme ungefär vilket gav resultat då vi fick platser längst fram! På scenen så stod det en mycket glad Sarah och jag njöt för fulla muggar. Det var så otroligt vackert när man hörde vågorna rulla in på stranden bakom scenen samtidigt som Sarah sjöng som bara hon kan! Det finaste från den kvällen var att jag fick gå fram till henne och skaka hand med henne när hon sjöng What a wonderful world + att det var en sådan otroligt fin sommarkväll!



Nästa gång var i slutet på sommaren, den 29 augusti. Jag hade sett hintar om att Sarah skulle vara med i programmet Tack för musiken och ville självklart vara med på inspelningen. Mejlade SVT och det dröjde ett bra tag innan man fick svar om man fick biljetter eller inte. Jag fick biljetter och mamma följde med. När det väl var dags så var jag relativt nyopererad, typ två dagar hade jag varit hemma och försökt att komma tillbaka. Så att åka iväg till Maximteatern där inspelningen ägde rum var som balsam för själen. Efter inspelningen så var det som att jag hade fått ny kraft och jag kände mig plötsligt mycket starkare. Bara att få se Sarah live igen gjorde att livet kändes lite lättare!



Efter det så blev det helt plötsligt vinter innan vi sågs igen. Eller vinter och vinter. Den 12 december så var det inte så mycket vinter. Men mamma och jag tog oss in till Rival och jag fick äntligen träffa henne igen! Hade väntat på denna konsert ända sedan i somras då jag bokade biljetter. Vi satt på första parkett, tog ett glas bubbel innan och fick njuta av Sarah live i över 2 timmar.  En sjukt bra konsert med bra musiker och bra musik! En fantastisk kväll med mamsen och bästa Sarah!



Den sista gången för i år blev dagen efter. Den 13 december. Med hjälp av Ung cancers önskelista och Sarahs generositet så fick jag möjligheten att träffa henne en stund innan konserten. Ett fantastiskt minne som jag alltid kommer att bära med mig. Sarah visade ännu en gång vilken fantastisk människa hon är och jag kommer alltid vara tacksam över att hon tog sig tid att träffa mig. Efter våran lilla träff så var det konsertdags, på första parkett denna gång med. Jag grät nog mer än vad jag någonsin gjort tidigare och jag var så otroligt lycklig!



Jag är så otroligt tacksam över detta år med Sarah. Jag har verkligen världens bästa idoler och förebilder! Sarah är en sådan förebild och jag är så himla glad och stolt över att jag har henne som idol. Hon är äkta, rolig, ödmjuk, klok och sjukt talangfull. Allt hon ger sig på klarar hon galant! Sarah får mig att aldrig känna mig ensam. Hon berör ämnen och perioder i livet som man kan identifiera sig med och helt plötsligt så inser man att man inte är ensam, eller dum. Hon berör mig på ett sätt som inte går att beskriva och hon har lärt mig så otroligt mycket genom dessa år. Ibland känns det som att ha en storasyster som man hela tiden vänder sig till när allt känns jobbigt och som varje gång tröstar och kommer med kloka ord, inte bara genom hennes musik utan genom allt hon gör. Jag vet heller ingen annan som ger så otroligt mysiga och stora kramar som hon, hennes kärlek och hennes värme som hon gav mig den senaste gången vi sågs kommer jag leva på länge. Tack fina Sarah för att du är du, längtar redan till nästa år och nästa gång vi ses!



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elin - 16 september 2019 20:13

  God kväll på er vänner! Jag fortsätter denna måndag med en nyhet! Har länge funderat fram och tillbaka på hur jag ska göra, men nu har jag bestämt mig. Det är dags för mig att gå vidare och blogga på en annan portal. Har bloggat här på Bloggplats...

Av Elin - 16 september 2019 15:14

  Inlägg i samarbete med Gocostum.   Hej på er, har ni liksom jag svårt med batteritiden på er telefon? Jag är hopplös kan jag säga och varje gång så antingen glömmer jag ladda en powerbank, glömmer sladd eller något annat. Så då står jag där m...

Av Elin - 15 september 2019 21:47

  God kväll på er mina vänner! Har ni haft en bra söndag? Min har gått rysligt fort måste jag säga! Klockan ringde 09:30 och jag trodde att den var typ 6 på morgonen då det fortfarande var så mörkt i min lägenhet och jag var galet trött. Me...

Av Elin - 15 september 2019 12:34

  Hej på er vänner! Idag är jag riktigt konsertbakis kan jag säga, men vilken kväll och vilken fest det blev hos Carola igår!   Jag kom dit strax efter att de hade öppnat dörrarna och mötte upp Emelie och hennes mamma. Tillslut så kom v...

Av Elin - 14 september 2019 14:28


Idag fyller hon år. Hon som varje gång plockar upp mig när jag faller. Hon som påminner mig om att andas när livet känns tungt. Hon som har gett mig en av mina bästa vänner. Hon som alltid finns där genom att bara vara den hon är. Hon som betyde...

 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2014 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards