lyckopillerelin

Alla inlägg under december 2014

Av Elin - 26 december 2014 13:00


Juli.

Tisdagarna spenderades på skansen


Dagarna emellan spenderades ute på landet


  

Vi hade fantastiska dagar ute med massa fina människor


Vi åt glass i stora lass för att svalka oss


Lisa och jag var ute över en helg själva och hade det supernajs!


Vi i familjen åkte storskär med mormor och morfar


Strålande väder hade vi


Jag, mamma och pappa åkte på båtturer


Mamma och jag åkte till Fjäderholmarna för att njuta av Sarah Dawn Finer <3


Mitt egna allsångskit var alltid förberett till tisdagarna.


Firade pride på Allsången i stekande värme.


Augusti.

Bella och jag åkte till Eskilstuna för att fira 10 års vänskap




Men jag var hemma lagom till tisdagen och var tillbaka på skansen!


Varma dagar spenderades på bryggan ute på landet.


I mitten av månaden förberedes det party på allsångsfinalen


Sista bilden från Allsång på skansen 2014, grät en skvätt och taggade redan till 2015!


Ridsporten började sättas igång


Jag började ridterminen och mitt 16onde år på hästryggen på Royals rygg.


Opererades ännu en gång.


Mamma och jag var på inspelningen av Tack för musiken då Sarah Dawn Finer var gäst.


September.

Kom in i ett läsberoend


Pärldagarna sattes igång för terminen


Skolan likaså


Var nere i Malmö för en distriktkonferens med FU-kommittén.


Tillbringade tid på sjukhuset fortfarande


Elin och jag var på Jonas Gardells Mitt enda liv och vi båda blev kära i föreställningen!


Påbörjade min sista VFU som förskollärarstudent, sorgligt!

Av Elin - 26 december 2014 07:04


Hej på er vänner. Hoppas att ni har sovit gott och har börjat vakna till liv efter julmaten och allt som hör till ;). Själv har jag haft en fullspäckad dag med mycket stränder, nya och gamla intryck. Idag fick vi sova hur länge vi ville eftersom det har varit juldagen för oss, sov en timme längre än vanligt och sedan fick jag ångest så gick upp haha. Efter frukosten så åkte vi en biltur till San Diego för att utforska stränderna lite, eller det har bara varit 15 grader i skuggan idag så att bada och hänga på stranden har inte varit optimalt, men att åka sjövägen ned till San Diego och kolla på fina stränder and so on gick, så det gjorde vi. Först blev det ett stopp vid Coronado yatch club där det fanns massa båtar och annat.



Fanns egentligen inte så jättemycket att titta på mer än massa båtar som vi ändå inte fick titta närmre på. Vi tänkte hitta något att äta, men eftersom det är Christmasday så var allt stängt. Vi fortsatte sedan vidare och åkte över San Diego bay bridge, en fantastisk utsikt var det från bron!



När vi åkt över bron så kom vi till San diego Harbor, där körde vi bara igenom lite snabbt då vi kände att vi hade koll på det stället. Senaste gången vi var här i San diego för sju år sedan så tillbringade vi nästan en hel dag där. De har massa militärgrejer, hamnar mm, förra gången så mötte vi en stor parad, men denna gång var det lugnt och stilla.


Sedan åkte vi sjövägen och körde förbi massa fina stränder. Vi stannade till vid två av dem och den första var Point loma beach. Det blåste en anng kallt men det gjorde inget alls eftersom utsikten var spectacular, kolla bara!


Den andra stranden vi stannade till vid vad Ocean beach. De hade världens pir ut och vågorna var enorma! Vågade inte gå ut på piren då man skulle bli blöt + att det var en bit att gå från där vi stannade. Men otroligt häftigt att se. Tyvärr kanske man inte ser det riktigt tydligt på bilderna, men orkade inte klättra upp för de sandvallar som var på stranden haha.


När vi hade stannat där, ätit lunch på burger king och handlat lite mat så åkte vi hem till Escondido för att laga middag och umgås med Lotta och Robert den sista kvällen innan vi åker vidare. Vi kom också hem lagom till solnedgången.


Nu sitter jag i sängen som vanlgit och skriver till er. Är trött men inte lika trött som de senaste dagarna, undrar om det beror på att jag sov en timme längre än normalt hehe. Nu ikväll har vi iallafall umgåtts med Lotta och Robert, sista kvällen tillsammans då vi åker vidare imorgon till Los angeles där vår hyrda lägenhet är. Nu är det dags att ta en dejt med kuddarna, kram!

Av Elin - 25 december 2014 07:50


Hej på er fina ni. Jag gissar att typ ingen utav er i Sverige är vakna nu när det är tidig juldag för er. Själv har jag precis sagt god natt till mina nära och kära och ska bara skriva till er innan jag blundar och tackar Gud för ännu en jul. Gick upp vid 8 imorse och åt frukost. Bacon and egg blev det idag. Det har faktiskt varit en väligt lugn dag idag, vilket har varit skönt. Vi har spelat julmusik exakt hela dagen samtidigt som vi har julstökat inför släkten som skulle komma på kvällen. Jag kanske inte har varit den som hjälpt till mest då jag fastnade i min bok som blev utläst, men dukade gjorde jag.



Har som sagt läst nästan hela dagen, varit lite känslosam av olika anledningar idag som vi inte behöver gå in på men orken har inte funnits där helt enkelt. Vid 16 ungefär så kom min syssling med hennes boyfriend som jag aldrig träffat förr och en halvtimme senare så kom fler sysslingar med deras föräldrar. Vi blev inte jättemånga men ett roligt gäng på 12 pers iallafall. Vi åt gott, drack gott, skrattade ofantligt mycket och grät lite ibland. Är så otroligt tacksam över vilken fantastisk släkt jag har här borta-önskar jag kunde få fira med dem varje år!


En liten konstig bild på mig som Pelle tog i förbifarten kan jag bjuda på.


Lite julklappar under granen fanns det.


 

Självklart blev det lite dans runt granen enligt traditionen.


Nu sitter jag i sängen i mörkret samtidigt som jag gäspar så jag gråter, är så trött! Jag ska tacka Gud för denna dag och denna jul, sedan ska jag somna och minnas denna tacksamhet jag känner just nu över livet och alla fina människor som finns omkring mig. Hoppas att ni hade en lika mysig jul som jag har haft. Kram på er och god natt! <3



Av Elin - 24 december 2014 11:00


Jultraditionen, god jul på er och ta hand om varandra!


Av Elin - 24 december 2014 07:15


Hej på er och GOD JUL! För mig är det inte julafton förens om några timmar då klockan slår 00, men jag är så trött hela tiden av någon anledning så redan vid 19 ville jag helst gå och sova. Riktigt duktig tycker jag att jag har varit som lyckas hålla mig vaken tills nu då klockan är strax över 22! Idag har San diego bjudit på strålande sol och massor utav shopping. Skrev ju igår att halva min resväska fortfarande ligger hemma då jag glömde packa ned massa saker, men det mesta har jag nu lyckats få till idag tror jag.


Efter frukost och bara en lugn morgon så begav vi oss till den närmaste outleten här i San diego, vi var där i några timmar och kollade nog igenom alla butiker som fanns. Jag fick dock väldigt ont i fötterna ganska snabbt, men med lite pauser sp orkade även jag. Det sista vi gjorde var att gå in på Starbucks och köpte en iste till mig, höll på att dö av värmeslag i slutet. Har inte riktigt vant mig vid 25 graders värme än hehe.


sedan så åkte vi vidare mot stranden för att få se lite vatten. Så härligt när man börjar närma sig och inser att man faktiskt känner igen sig i områden trots att det var 7 år sedan som vi var här sist.


Vi kom hem strax innan middag och nu under kvällen har vi ätit pizza och bara haft det trevligt. Imorgon är det jul här och julen firas i detta hus den 24de som hemma i Sverige. Massa släktingar kommer hit på kvällen och det blir julklappar och dans runt granen, mycket trevligt. Om några timmar för er så kommer det upp ett tidsinställt inlägg som det alltid bruka göra här på bloggen på julafton. Håll utkik, nu vänner ska jag släcka lampan och sova så jag orkar med morgondagen, puss och kram!

Av Elin - 23 december 2014 07:17


Hej på er snyggingar. Sitter just nu i mörkret i min säng hemma hos mina älskade släktingar i San diego. Är så trött, men känner att jag borde titta in här innan jag säger godnatt. Dagen började med att jag väktes av världens brak från övervåningen på vårat hotellrum klockan 8. Naturligtvis så kunde jag inte somna om utan passade på att läsa lite. Efter lite frukost och ihoppackning så lämnade vi Santa Barbara för denna gång och åkte mot Escondido, San diego.



eftersom jag lämnde in min examination igår så tillbringade jag tiden i bilen med att växla mellan att lyssna på julmusik och läsa, mot slutet så blev det bara musik då jag blev ruskigt åksjuk av någon anledning.


Har faktiskt inte mått helt hundra idag. Yrseln som jag har haft under hösten kom tillbaka igårkväll, har varit otroligt trött och ingen matlust alls (att tilläga kan ju vara att jag har gått och varit hungrig hela tiden sedan vi kom hit). Jag hoppas att det bara är anspänningarna från examinationen som håller på att släppa.


Efter lite stopp på vägen så kom vi äntligen fram till Escondido vid 16tiden och kunde plinga på dörren till Lotta och Robert, vi satt ute och chatchade up lite och njöt av solen innan den gick ned.


Nu ikväll har vi både ätit och druckit gott, men redan vid 20 så började jag nästan slå pannan i biffen, sen har tröttheten kommit och gått. Men nu tror jag att det är dags för mig att verkligen gå och sova, är såå trött. Imorgon måste vi åka till en outlet och köpa kläder till mig, har packat alldeles för lite för en gång skull! Nu vänner ska jag sussa gott medans ni hemma i Sveriga redan har börjat dagen, kram på er!

Av Elin - 22 december 2014 15:00


April.

B-uppsatsen var inlämnad och det firade vi med att dricka drinkar på Fridays med plugggänget!


Var på Stadsteatern med Sofi och såg Sarah Dawn Finer!


Hängde många kvällar på kansliet


Mamma och jag åkte till Uppsala för att kolla på Cabaret med Sarah Dawn Finer i huvudrollen.


Var på vanlig teater på Stadsteatern och såg Mig äger ingen.


Utredningarna fortsatte om cancern hade kommit tillbaka


Jag jobbade en hel del


Var på min första pärldag med Ung cancer.


Andades in våren i kungsträdgården.


Mamma och jag öppnade landet


och firade påsk med familjen A


Rosépremiär med Mia och Vånkan på Vånkans ballkong.


Maj.

Nördade in mig i Greys Anatomy


Började VFUn


Elin och jag hade Eurovisionmys hemma hos mig och såg när bästa Conchita Wurst tog hem seger!


Fortsatte att gå på Ung cancers pärldagar


Målade med barnen


Hängde i kungsan en hel lördag för att medverka på hästens dag som ordförande i DUS Stockholm.


Mycket fika på Spånga konditori blev det tillsammans med Bella.


Röstade i EU-valet.


Gick på lägenhetsvisningar.


Spenderade kristihim med dessa brudar på Kajsas land.


Juni.

Red min sista lektion i ponnygruppen.


Var på studentmottagningar.


Bodde på hotell i Stockholm för att ha första mötet med FU-kommittén.


Jobbade på förskolan


Firade midsommar ute på landet med familjen


SKANSENPREMIÄR!!



Träffade fina vänner.

Av Elin - 22 december 2014 06:36


God kväll på er vänner, eller godmorgon till er som läser i Sverige. Hoppas ni har sovit gott, själv sov jag jättekonstigt inatt och var såå trött när vi blev väckta vid 08:30. Idag har det varit ännu en bildag. Vi styrde kosan mot San Luis Bispo där vi skulle åka en sväng förbi Pelles universitet och kolla. Jag pluggade nästan hela vägen dit med datorn i knät och julmusik i öronen på vägar som gick upp och ned, kors och tvärs. Men det gick, hade det varit den 7 åriga Elin som satt och gjorde något liknande i bilen så hade jag nog spytt efter en timme, men inte denna gång haha. När vi åkte genom bergen så kändes det nästan som att man var i himlen, molnen låg så lågt ned så det var världens dimma, lite läskigt med en så dålig sikt faktiskt.

 

 

Men det var fint!

 

Vid lunch så stannade vi till på ett pannkaksställe och åt pannkakor, jag är inte så jätteförtjust i amerikanska pankisar så jag tog vad de kallade för crepes, vilet var vanliga pannkakor för mig. Men gott var det minsann ändå och mätt blev jag också! Visst ser det gott ut? :D


 

Efter en liten matpaus och handlingspaus så åkte vi vidare till universitetet, men stannade en stund vid Madonna inn. Ett hotell inspererat av Madonna.


 

Efter ytterligare någon timmes bilfärd så kom vi fram till Campusområdet och åkte en sväng runt för att se hur Pelle bor och allt sådant. In fick vi inte komma i huset, men vi stannade för att kolla till cyklar och beskåda utsikten han har.


 

Därefter så åkte vi till Santa barbara för att övernatta där. Vi åkte havsvägen dit och det var riktigt vackert när solen lyste vid havet och vi åkte så högt upp.


 

Efter mycket strul så fick vi äntligen våra hotellrum och sedan blev det pizza till middag. Nu har jag faktiskt skrivit klart det sista på tentan och lämnat in den, jippi! Så nu har jag officiellt jullov och imorgon drar vi till släktingarna i San diego. Nu-sooova, natti natti!

 

 

 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2014 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards