lyckopillerelin

Alla inlägg under februari 2015

Av Elin - 5 februari 2015 15:04


Hej på er vänner. Trött är bara förnamnet vad ajg är just nu. Eller, har varit trött hela veckan men nu när veckan börjar ta slut så är det som att man blev ännu tröttare. Har just kommit hem och sitter i soffan med myskläder samtidigt som jag lyssnar på Carola. Åkte till vånkan idag igen så jag var där vid 10, vi gick till biblioteket och lånade en bok innan vi fortstte hem till henne för att köra sista pluggdagen för dessa två tentor. Egentligen så hade vi inte så jättemycket kvar, men vi hade lite svårt att förstå hur och vad vi skulle göra så det tog ändå några timmar att skriva ned det sista. Tänk att 200-300 ord kan vara så svårt att få ned på ett A4 ibland haha. Nu är vi iallafall helt klara med båda examinationerna och båda är även inlämnade på mondo. Så nu är det frihet....ända till tisdag. Känns iallafall jätteskönt att ha allt gjort, nu är det bara att hålla tummarna för att man blir godkänd! Nu måste jag lämna bloggandet och öppna min mejl, har en hel del mejl att svara på, fattar inte varför alla väljer att mejla på samma dag haha. Men jag återkommer senare, kram på er!


Av Elin - 4 februari 2015 19:00


Idag är det världscancerdagen. Det finns inget annat som jag hatar så mycket som cancer. Mina tankar går till alla de som krigar mot denna jävliga sjukdom, de som förlorat kampen och de som idag är canceröverlevare. Bara för att det är denna dag idag så har jag storshoppat på Ung cancer, det går liksom inte att låta bli när de släpper nya produkter. Jag har även anmält mig till årets landsmöte som hålls här i Stockholm detta år. Egentligen så tycker jag att det är jätteläskigt att medverka på stora tillställningar, speciellt när man inte känner någon sedan innan. Men någon gång måste jag växa upp och är det något som cancern har lärt mig så är det att ta tillvara på chansen när man får den, så varför inte då passa på att lära känna andra cancerdrabbade från hela landet?


Av Elin - 4 februari 2015 15:46


God eftermiddag på er vänner. Sitter just nu i soffan och hickar, så jag ber om ursäkt i förväg för eventuella stavfel hehe. Med tanke på hur dåligt jag mådde igår efter ridlektionen så är det ett under att jag ens kom upp ur sängen imorse. Var sjukligt trött, men mådde ändå bättre än vad jag förväntade mig. Hatar att gå runt och känna sig småsjuk hela tiden, det hade varit så mycket bättre att vara riktigt sjuk i några dagar och sedan må bra sen. Jaja, upp kom jag iallafall och var hos Vånkan vid 10 för vår andra pluggdag. Trots konstiga stavningskunskaper idag så har vi ändå lyckats bocka av examination 1 i denna kurs, nu är det bara att hopppas på att den blir godkänd. Vi fortsatte även med examination 2 som vi inte kom så långt med igår som även den ska vara inlämnad på fredag. Tror vi suttit i kanske 4, 5 timmar idag och pluggat och det märktes på den sista halvtimmen då det nästan bara var massa flum. Vi har lite kvar på exa 2 och det tänkte vi göra klart imorgon. Resten av dagen får vi se vad som händer, är sjukt seg i huvudet efter allt plugg.


Av Elin - 3 februari 2015 21:51


Ikväll när jag kom till stallet så hade jag tydligen råkat bli avbokad. Surt tänkte jag, men får väl ta igen den lektionen senare. Icke sa nicke, vi lyckades ändå lösa det så jag först fick Billy. Jag sa ok och kände direkt att jag höll på att bryta ihop. Alltså, jag kan rida Billy om det krisar men just idag så kände jag att jag verkligen inte skulle klara av det. Gick tillbaka till kassan och sa som det var och de var så himla gulliga så jag fick sitta på Max 2 istället. Jissa var tyvärr inte ledig, men Max 2 känner jag ju lite iallafall. Nu i efterhand så känner jag att jag kanske ändå inte skulle ha ridit, är helt slut både fysiskt och psykiskt. Har ont överallt och är otroligt känslig, vet inte riktigt varför det känns så här konstigt.


Hur gick lektionen då? Max är väldgit mycket stelare än Jissa, det känns seriöst som att han har käkat flaggstång i vissa lägen hur man än försöker. Eftersom jag visste detta från början så försökte jag jobba mycket på böjda spår, framför allt mycket volter i olika storlekar och i båda varven. Samma sak i traven, men försökte också att få igång bakbenen på honom så fort som möjligt så det skulle bli lite mer häst att jobba med, emellanåt så tyckte jag ändå att han sprang på bra, bara att jag hade väldgit svårt med min balans och kroppskontroll. Jobbade även lite i galopp i båda varven och tänkte mer på att försöka att känna in honom och hur hans galopp är.


Efter en liten skrittpaus så samlades vi på volterna och fattade galopp vid A/C och X, galopperade ett kvarts varv och sedan trav mellan. Tyckte att det gick bra för mig där emellanåt. Formen var inte alls bra, men han var ändå väldigt lyhörd och både ökade och minskade i alla gångarter när jag ville. Av någon anledning så tyckte jag ändå att det kändes bättre i höger varv än i vänster, där hade jag lite svårt att få honom avslappnad och bra ställd så han inte tryckte mot mitten av volten. I slutet så travade vi av dem och det var inte förs de sista två minutrarna som jag ändå kände att nu jäklar börjar vi förstå varandra, då sökte han sig nedåt och jag blev mer stadig i både hand och sits. Kul att få rida Max 2, men jag saknar ändå Jissa!


Av Elin - 3 februari 2015 14:52


Hej på er vänner. Alltså, jag fattar inte vart all min energi tar vägen! Är ju helt slut i huvudet och kroppen idag också. Sov ändå i nästan 10 timmar inatt och det var så skönt att få sova ut, dock så vet jag nte riktigt om det gjorde någon skillnad. Att sova verkar inte göra mig piggare precis. Idag har jag iallafall pluggat på examnationen med Vånkan, två examinationer ska vara inlämnade på fredag så det var dags att börja nu kände vi. Möttes upp i sumpan och så gick vi till Garden bistro där vi satt i fyra timmar ungefär och försökte få lite struktur på det hela. Vet inte riktigt om vi fick det, snarare mer stress. Tänk att det ska vara så himla svårt och att man varje gång får ångest när det är dags för att skriva examination. Jaja, vi kom iallafall en liten bit på vägen och imorgon blir det till att forsätta. Vi båda blev så himla trötta i huvudet efter fyra timmar så då gav vi helt enkelt upp för idag. Just nu sitter jag i soffan och lyssnar på Carola, planerar att göra det ett tag till så jag orkar rida ikväll. Återkommer, kram!


Av Elin - 2 februari 2015 22:41


Jag önskar verkligen att jag kunde skriva vad som pågår inne i mitt huvud och min kropp just nu. Men jag kan inte. Jag känner knappt igen mig själv i vissa stunder och allt känns bara för mycket. Oavsett om jag är glad eller ledsen, känner mig så jävla töntig. Som en känslomässig zoombie som bara gör det jag måste göra och hoppas på att dessa känslor ger med sig om ett tag. Trodde aldrig att jag skulle bli så här förvirrad som jag har blivit, utan någon speciell anledning. Ska försöka ta några djupa andetag och hoppas på att jag snart somnar ifrån denna måndag. Imorgon har jag fullt upp som tur är, då hinner jag nog inte tappa mig själv på samma sätt som idag. Ta hand om er och god natt <3.

 


Ungefär så.

Av Elin - 2 februari 2015 17:37


Hej på er älskade ni. Idag har jag bara haft lust att ligga kvar i sängen hela dagen. Jag har varit helt off idag i hjärnan och inte haft någon energi kvar i kropp och knopp alls. Dagen började iallafall med att ajg blev väckt av telefonen vid 8 och var så himla trött. Fastnade framför massa musikutbildningar som jag blev sugen på att gå på men blev snabbt avbruten när jag insåg att klockan hade sprungit iväg och jag var tvungen att åka in till universitetet. Vi hade en lektion på två timmar som handlade om forskningsetik inför C-uppsatsen och sedan åkte jag hemåt. Hemma så har jag inte gjort något speciellet, sjungit och bara tagit det lugnt. Hur trött man än är så går det alltid att sjunga sig till lite energi iallafall. Men nu är jag trött i både röst och knopp igen så nu är jag tyst haha. Blir en hemmakväll för mig idag, ska strax sätta mig och titta lite på sektionernas uppdrag inom ridsporten, annars så blir det nog en kväll framför TVn. Hoppas att ni har haft en roligare start på veckan än jag har haft, kram på er!


Av Elin - 1 februari 2015 21:17


God kväll på er älskade ni. Hoppas ni har haft en toppendag. Min har varit jättehärlig! Gick runt lite som en zoombie i förmiddags efter igår och fortfarande så känns det som att allt var en härlig dröm. Märkligt, har aldrig känt så här förut någon gång så jag kan inte riktigt beskrva känslan. Jag reagerar inte alls som jag trodde att jag skulle göra. Idag har jag tillbringat dagen hemma hos Elin, kom dit och hela huset var nästan fullt med folk, nyfödda, barn, ungdomar och vuxna. Härligt att få kliva in i den miljön och mötas av glada ansikten! Älskar verkligen att vara hemma hos Elin och jag är så himla tacksam över den extrafamilj som alltid finns där för mig <3. Jag har iallafall fått leka med småbarn idag, tackar man inte nej till liksom, Elin och jag har lekt med pilatesbollen-ja ni ser ju hur det gick hehe!


Vi har fikat, för mig blev det årets första semla.


Vi kollade på film och så blev jag bjuden på middag, alltså jag blir så himla bortskämd av dem! Elin och jag spelade även spel och jag fick bevis på att jag kanske ändå är lite allmänbildad, eller ja det kanske var lite tur också hehe.


Nu har jag kommit hem för ett tag sedan och sitter i soffan och fryser. Det är så himla kallt ute nu så det tar ett tag att värma upp sig när man varit ute. Jag har iallafall haft en toppendag hemma hos Elin, skrattat, gråtit och bara haft det söndagsmys. Imorgon börjar ännu en ny vecka, känner mig både redo men ändå inte. Stannar gärna i min musik/Helenbubbla ett tag till, men jag fattar att livet går vidare. Kram på er fina ni och var tacksama över det liv ni lever, det är jag!


 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2015 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards