lyckopillerelin

Alla inlägg under maj 2015

Av Elin - 22 maj 2015 13:22


Igår kväll var det dags att spendera ännu en kväll på cirkus. Dagarna går så otroligt fort just nu och jag kan inte fatta att det är sista veckan nästa vecka som Livet är en schlager spelas. Jag har verkligen levt för denna musikal denna vår, som alltid när det är dags att komma ur mina bubblor så är det som jobbigast veckan efter och sedan brukar livet gå vidare, men denna gång känns det extra jobbigt att kliva ur från bubblan. Igår var jag iallafall där med Fillan, för mig blev det för den sjunde gången och Fillan första. Mycket skratt och gråt blev det som vanligt och ännu en gång så tänkte jag för mig själv när jag grät som mest att det är något speciellt med denna musikal. Något som jag aldrig har varit med om, den är så välgjord, så viktig och ensemblen är helt otroligt bra! Om jag bara fick välja en livemusikal att titta på i resten av mitt liv så skulle det vara Livet är en schlager, alla gånger! Lyssnar på musiken om och om igen och sjunger med i låtarna när jag sitter där live och tittar, det går liksom inte att låta bli. Ikväll är det på´t igen, första parkett men fina fina Bella som sällskap, längtar så jag dör!

 


ATM

Av Elin - 21 maj 2015 15:16


Efter några timmars plugg med Vånkan så sitter jag nu och läser Harry Potter. Om några timmar kommer mamma hem så ska vi fira henne lite bara familjen eftersom hon fyller år idag, sedan åker vidare till Cirkus för Livet är en schlager. En helt ok dag, om det bara kunde sluta regna :). Puss på er, dags för Harry Potter!


Av Elin - 20 maj 2015 18:35


Efter natt två med ganska dåligt med sömn så har ändå dagen varit bra idag. Förutom att jag vakande och var sjukligt trött och hade ont överallt. Vånkan kom hit istället för att jag skulle åka till henne och så pluggade vi några timmar innan vi gav oss för dagen. Idag var första dagen som vi skulle arbeta med någon annans uppsats, läsa igenom, komma med kommentarer and so on. Det är riktigt spännande faktiskt och skönt att få fokusera på någon annans uppsats mitt i allt skrivande på sin egen. Dock så var vi kanske inte jätteeffektiva idag, ärligt talat så hände vi nog mest på pinterest och drömde oss bort. Men imorgon är det nya tag! Vid 14 så gav vi upp och Vånkan åkte hem. Jag passade på att läsa lite Harry Potter innan det var dags för mig att åka till Vällingby för att möta upp Sunna. Hade lite ärenden där borta och så ehövde Sunna komma hem hit för att hämta sina sista resväskor. Så vi passade på att äta lite middag och snacka om allt möjligt. Helt sjukt att hon snart åker ned till Skåne och är där hela sommaren, hur ska jag klara mig!? ;) Nu har vi iallafall precis sagt hej då och jag tänkte hänga tvätt för att sedan spendera kvällen med näsan i Harry Potterboken. Kram på er!


Av Elin - 19 maj 2015 21:16


Det går av bara farten att skriva ridlektion, men ikväll var det dags för en teorilektion istället. Jag har inte ridit sedan katastroflektionen för några fredagar sedan och det har ärligt talat varit rätt så skönt. Tappade helt musten efter den lektionen och behöver nog ltie paus från hästryggen. Men efter kvällens teori så är jag faktiskt ganska så taggad till nästa vecka. Idag fick vi kolla när Åsa red Ester, en av våra bebishästar som är 5,6 år gammal. Det var ett himla bra tag sedan som jag såg Åsa rida så bara det var kul. Hon red lite markarbete med bommar på marken i både trav och galopp och så pratade vi lite tempo och takt. Nästa vecka ska vi göra likadana övningar själva fast till häst, ska bli spännade! Innan jag åkte hem så passade jag självklart på att pussa lite på Jissa också, är så himla kär i denna häst!


Snodde henne också litegrann när ryttaren som red henne innan min lektion skulle hjälpa till att mocka, snygging <3

Av Elin - 19 maj 2015 16:14


Usch vad det regnar ute just nu! i morse när jag gick upp så var det nästan strålande sol och 12 grader, vart tog det vädret vägen? Är sjukt trött idag, hade värsta natten på väldigt länge, mycket tårar och mycket ångest över allt möjligt. Men tillslut somnade jag och vaknade av klockan som ringde vid 8 ungefär. Idag hade jag och Vånkan en kort pluggdag. Vid 13 så skulle vår uppsats lämnas in för opponering så vi ägnade morgonen och förmiddagen åt att få till alla delar i texten och ungefär fem minuter innan den skulle vara inlämnad så tryckte vi på lämna in. Blev en aning stressade i slutet, men nu finns det inget vi kan göra med uppsatsen på en vecka ungefär. Snart är vi i mål, yey! Vid 13:30 så gav vi upp för dagen och så åkte jag till Spånga för att möta upp Bella för en fika i några timmar. Vi har suttit och planerat lite och snackat ikapp oss om allt möjligt bara vi två, då hon kunde vara barnfri. Jättemysigt var det! Nu är jag hemma i ungefär 30 minuter till innan jag ska dra vidare till stallet för lektion, denna vecka teori. Nä, ska passa på att läsa ett kapitel i Harry Potter innan jag kilar och gör mig klar, återkommer ikväll!

En regning dag för några somrar sedan på landet :)

Av Elin - 18 maj 2015 19:56


Jag kickade igång denna nya vecka med att inte vara hemma på typ hela dagen. Åkte hemifrån vid 08:30 i morse och kom nyss hem. Är en aning trött kan jag säga, och sjukt hungrig! Har liksom inte ätit middag än. Ska efter jag skrivit klart detta värma lite mat och sätta mig och läsa lite Harry Potter tror jag, innan det är dags att gå och sova. Dagen började iallafall med några timmars plugg hemma hos Vånkan. Vid lunch så tog vi oss in till Universitetet för den absolut sista föreläsningen som förskollärarstudent. Idag har nog varit första gången som jag börjar ana lite ljus i tunneln och jag känner att ajg verkligen längtar till den 5 juni då uppsatsen ska vara inlämnad, innan så har jag bara fått panik för det har varit så mycket! Inte för att det inte är mycket kvar, men bättre känns det nu iallafall. Vi satt kvar efter föreläsningen i några timmar och försökte skriva ihop lite mera, men vi var båda så himla trötta så jag vet inte riktigt hur det blev med det haha.


Strax innan 17 så begav vi oss hemåt iallafall och mamma hämtade upp mig vid stationen, vi åkte vidare till IKEA, Chilli och Mio för att kolla på bäddsoffor till mig men vi hittade ingen som fungerade som jag ville. Att det ska vara så svårt att hitta rätt möbler haha! Och för er som börjar fundera, nej jag har inte köpt lägenhet än men var tvungen att kolla lite möbler då jag var på visning igår och ville ha mer kött på benen hur det kunde bli just där. Det lutar åt att jag får säga nej tack till den lägenheten och leta vidare. Efter det så släppte mamma av mig i stallet så jag kunde kolla igenridningar under tiden som mamma handlade, var kvar där ett tag och pussade på Jissa och pratade med vänner innan jag blev uppämtad igen, behövde lite hästkärlek kände jag. Nu har jag då predcis kommit hem och ska bara ta det lugnt resten av kvällen, ska svara på lite ridsportsmejl och så bara. Är sjukt seg men framför allt hungrig. Magen kurrar så det är nog dags att runda av och säga hej då, kram på er!


Bjuder på en bild på världens finaste <3


Av Elin - 17 maj 2015 20:14


God kväll på er vänner. Herregud vad jag har ont i kroppen idag. I mitten av veckan så började jag få jätteont i mina knän och de senaste dagarna så har smärtan börjat komma lite överallt. Idag så har jag knappt kunnat gå upp för trapporna här hemma och varit sjukt stel när jag suttit still i bara 15 minuter, jag hoppas på att det är för att jag inte har ridit på en vecka. Jag sov ju som sagt till 11 idag, egentligen så var det meningen att jag skulle ta en fika med Bella på morgonen/förmiddagen, men fick ett SMS vid 9 att det inte riktigt fungerade idag så då lyckades jag somna om och sov några timmar till. Väldigt skönt faktiskt!


Har varit sjukt seg idag, skulle ju städa mitt rum och det gick en aaaaning långsamt om man säger så haha. Egentligen så är jag väl inte klar än, men orkar verkligen inte fortsätta. Tog en liten paus vid 14 då pappa och jag åkte till Vällingby för lägenhetsvisning och sedan när jag kom hem så dammsög jag och duschade innan jag åkte vidare till Kista för att möta upp Sofi och Anna för en spontanbio. Härligt avslut på helgen! Vi såg Pitch perfect 2, har ni inte sett den så gör det! Superbra var den! Imorgon är det ny vecka och det är fullt upp kan jag säga! Nu ska jag titta vidare på Mästarnas mästare.


Av Elin - 17 maj 2015 11:15


God morgon på er mina fina vänner. Efter lite ändrade planer så lyckades jag sova ända till 11(!?). Idag är jag en aning seg kan jag säga. Kom hem lite senare än beräknat inatt då tågen inte gick som de skulle. Var helt slut när jag kom hem strax innan 00:30 efter en dag med jobb och sedan Livet är en schlager på kvällen. Elin och jag möttes upp vid plattan vid 17:30 för att äta middag innan vi begav oss till cirkus. Kom dit i perfekt tid och kunde sitta och småsnacka lite innan, denna föreställning var det lite teknikstrul med och ovanpå det så spelades rollen som Candy Darling av Martin Kagemark istället för Peter Jöback. Vi blev lite besvikna först, men ändrade oss ganska så snabbt då Martin var sjukt duktig på att sjunga! Vet att jag sagt det tidigare men det är kul att få se fler axla rollerna och se hur de går in i karaktär och hur de andra förhåller sig till det. Alla tolkar säkert rollerna på olika sätt och då blir ju allt lite annorlunda.


Annars då? Ljudet var väl sisådär om jag ska vara ärlig. Ensemblens mickar vreds upp och ned lite konstigt och störde ganska mycket, men det glömdes bort fort i andra akten då det blev lite bättre. Lite annat teknikstrul hände även i första akten men som Johan Glans och Helen Sjöholm räddade väldigt bra! Kul som sagt att se hur proffisionella de är som kan rädda konstiga situationer. Grät som vanligt i akt två, varje gång på exakt samma ställe så frågar jag mig själv varför jag utsätter mig själv för detta flera gånger när jag måste koncentrera mig på att andas för att inte bryta ihop totalt. Svaret kommer ni få efter den 30 maj då den absolut sista föreställningen är. Då ska jag försöka skriva ned ett inlägg om varför jag är så beroende av denna musikal. Det var iallafall väldgit fint att gå och se den med Elin då jag tror att hon är en av de som verkligen kan förstå varför jag tycker att den är så frutkansvärt bra. Vi hade även bra platser och flera gånger så kändes det som att Helen Sjöholm tittade på mig när hon sjöng. Tänk att jag har fått krama om henne på riktigt, min fina idol! Nu är det bara att ladda om inför en ny Livet är en schlager vecka, torsdag-lördag är jag på plats hihi!

 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2015 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Skapa flashcards