lyckopillerelin

Alla inlägg under september 2015

Av Elin - 20 september 2015 09:39


Åh herregud vilken kväll det blev igår! Jag var så uppspelt framåt kvällen innan jag skulle in till cirkus så jag glömde helt bort att äta middag! Det är lite som om jag fortfarande lever i en drömvärld. Det kanske låter sjukt, men det var så otroligt mäktigt att se Kristina från Duvemåla! För 20 år sedan så hade den premiär, men då med en helt annan ensamble, för 10 år sedan så började jag lyssna på musiken och har nästan spelat sönder skivorna här hemma. Jag har skrattat, gråtit, fått gåshud 1000 gånger om till dessa låtar, jag har diskuterat in och utvandring med pappa, diskuterat musikalen i så många år med Lisa och kollat på en av Helens versioner av Du måste finnas på youtube så många gånger så jag tappat räkningen. För 10 månader sedan så bokade jag biljetter och igår var det äntligen dags att få se denna fantastiska musikal live från tredje parkett på Cirkus. Dock med en svensk/finsk ensamble, men det gjorde ingenting alls! SÅ. MÄKTIGT! Nästan en dröm som gick i uppfyllelse, har alltid velat se musikalen och nu har jag äntligen fått göra det.


Den var SÅ bra. Jag var lite orolig att jag skulle sitta där i fyra timmar och bara jämföra med Helen Sjöholm, Peter Jöback och hela det gänget och ja, det gick ju inte att inte tänka bort det helt då jag är så inlyssnad på deras versioner, men attans vad bra denna ensamble var! Dock så tyckte jag att ljudet var lite dåligt, så ibland hörde man inte när de sjöng eller pratade då musiken var så hög, men det kan bero på att jag också satt så pass långt fram. Att många utav dem bröt lite på finska var inte något man störde sig på, ibland kunde det gå lite fort så man inte hängde med men inget som störde så mycket. De var otroligt bra skådisar och gjorde verkligen alla roller på sina sätt. Jag tror jag grät minst tre gånger och trots att man vet att Kristina dör i slutet varje gång så gick det inte att hålla tillbaka tårarna. Det var så häftigt att se detta, jag kan fortfarande inte riktigt tro att jag har sett Kristina från Duvemåla live, sjukt! Detta är liksom en musikal för mig som man alltid har pratat om, lyssnat på eller bara sett några gamla enkla klipp från föreställningarna 1995, nu när jag sätt även själva teatern i det hela också så förstår man allt på ett bättre sätt. Nä, magi helt enkelt och jag rekomenderar alla att gå och se den, typ nu!


Av Elin - 19 september 2015 15:07


Från det ena jobbet till det andra. Idag är det också jobb med barn som gäller, fast denna gång med ett barn som faktiskt också är en tonåring. Lite lugnare, lite tystare och sedan gratis bio och lunch, så helg från heltidsjobbet har jag iallafall :). Fick sovmorgon men var sjukligt trött vid 9 när klockan ringde, tror jag sov för länge faktiskt. Var framme vid elva och möttes av en väldigt förkyld pojke. Däremot så tror jag att jag har haft en allvarlig släng av hypokondri idag, inte bara på grund av att G fortfarande är hängig, men det har känts som att allt jag har ätit kommer göra mig sjuk och bara en promenad inne i stan kanske kommer göra så något bryter ut på mig också, fatta hur mycket smittorisker det finns överallt!? Vet inte varför jag fick denna hypokondri just nu, kanske för att jag verkligen inte kan vara sjuk nästa vecka haha. G och jag åt lunch på mc Donalds iallafall och sedan var det dags för bio, denna gång såg vi "Den stora nötkuppen" en väldigt rolig och bra film faktiskt! Nu har vi kommit hem igen, jag sitter i soffan och slöar medan G spelar dator. Om två timmar ungefär så ska jag bege mig tillbaka till Hötorget för att köpa lite saker, hämta ut biljetter och sedan möter jag upp Anna för att ta oss vidare till Cirkus för musikal, åh vad jag längtar! Nä vänner, en liten powernap kanske!? Kramkram


Av Elin - 18 september 2015 21:38



God kväll på er kära ni. Ytterligare några dagar med dålig återkoppling här, eller hur ;). Ber om ursäkt för det! Men nu sitter jag iallafall här ochär redo att skriva om dagen. Var ju så där lagom trött när klockan ringde i morse, åkte till jobbet och möttes av den roliga nyheten att vi var sex personal kort, varav en småbarnsavdelning som helt saknade personal fram till 9 då en vikarie kom. Haha, ja det var ett himla pusslande i morse som ni förstod. Det var även avskedskalas för vår chef då det var hennes sista dag idag, massor med gott att äta, goda skratt och bra musik. Haha värsta partyt på arbetstid ;).


När jag hade slutat så drog jag hem i ilfart för att hinna duscha och byta om inför en middag med Mimmi. Vi hamnade på den Gregiska kolgrillen i Barkarby, älskar grekiskt alltså! Det var ett bra tag sedan som vi sågs, till och med servitrisen tyckte att vi nästan pratade för mycket istället för att beställa mat haha. Vi satt där i några timmar och snackade ikapp oss, så skönt med vänner som man inte träffar så ofta men när man väl ses så känns det som om det var igår.

Haha, blev bara bild på efterrätten då jag var så hungrig när huvudrätten kom in :).


Nu sitter jag i soffan med pyjamas och tittar på Idol, sjukt trött så ska nog snart gå och sova. Imorgon blir det jobb med G hela dagen och sedan MUSIKAL! By the way, ber om ursäkt för att typ alla mina inlägg handlar om mat hahaha! Ciao, hoppas ni har en bra fredagkväll, kram!

Av Elin - 18 september 2015 07:10


Dåligt med återkoppling om dagen igår va? Men jag har en ursäkt, gick hemifrån vid 7 och kom hem vid 23, så hade verkligen fullt upp hela dagen. Hade en jobbdag där jag gick själv med fem barn på minibio i hässelby gård och resten av dagen så höll jag bara på att jaga folk och fixa dokumentationer typ, kändes som att jag sprang fram och tillbaka i hela huset hela dagen typ. Men jag fick också berätta för ett gäng föräldrar hur deras barn utvecklas och det är riktigt kul att få se glädjen hos föräldrarna när man meddelar det! Inte helt fel att gå iväg på en miniutflykt med bara fem barn heller hihi.


Meeeen, det jag egentligen skulle skriva om var det jag gjorde på kvällen! Direkt efter jobbet så åkte jag i en rasande fart mot stan för att möta upp Julia, vi åt tapas på en superbra italiensk resturang mitt i stan och pratade om allt och inget.


Sedan med ett snabbt stopp vid stadsteatern så åkte vi vidare mot Maximteatern för att se ett av de första publikrepen av föreställningen Box med Henrik Fexeus. Ångrade nog flera gånger att jag var där under kvällen, det är liksom med skräckblandad förtjusning som man sitter där och ser hur han påverkar oss och hur våra hjärnor fungerar. Men det var en otroligt bra show, mycket skratt, mycket wowfeeling och lite läskigheter också. Jag rekomenderar er verkligen att gå på den om ni har möjlighet, premiär den 24 september på maximteatern!


Av Elin - 17 september 2015 13:00



Jag antar att ni inte har missat denna fantastiska välgörenhetskonsert den 29 september? :) I måndags så gick massa artister ut med deras medverkan och när Sarah Dawn Finer gick ut med det så nappade Julia och jag direkt! I tisdags så släpptes biljetterna och vi lyckades få tag i två styckna trots hetsen och att biljetterna tog slut så fort! Alltså, hur fantastiskt är inte detta!? Inte nog med att Sarah är med, Carola och MASSA andra kändisar kommer att vara där och hela kalaset går till flyktingarna, pengarna alltså haha. Jag längtar så jag spricker till vi sitter där på A sektion i globen Julia och jag!


Av Elin - 16 september 2015 19:57


Äntligen hemma i mjukiskläder och där tystnad råder. Kanske hinner jag inte ens skriva klart detta inlägg innan jag somnar, känns som att jag skulle kunna slå pannan i biffen när som helst haha. Det har varit en lång dag dag på jobbet. Började 45 minuter tidigare och slutade en timme senare, inte världens bästa planering om man säger så haha. Började tidigare då jag skulle iväg på minibio med den största delen av barnaskaran på min avdelning. Vi kom iväg i lagom tid och hade en mysig promenad tillsammans till hässelby gårds bibliotek. Kollade på lite korta filmsnuttar om boken Vem, mycket bra och pedagogiska och dagens val av filmer passade min grupp perfekt! Det kändes som att vi gick därifrån med ett gäng nöjda barn, men kanske lite mer ofokuserade och bråkigare. Menmen, sånt är livet. Annars har dagen bara flytit på. Det är jag och två vikarier på min avdelning just nu så jag hinner inte göra mycket pedagogiskt precis, men sakta men säkert så händer det lite saker iallafall. Eftersom ett syskonpar skulle stanna kvar på förskolan en timme till efter stängning så passade jag på att göra lite dokumentationer då, det gäller att ta vara på tiden man har. Efter en händelserik dag på jobbet så har jag nu som sagt kommit hem. Äter middag och ska försöka hinna med att betala lite räkningar och slötitta lite på TV, om jag inte somnar i soffan. Nu känns det som att jag bara flummar runt bland orden så det är nog dags för mig att säga god natt till er, kram på er! Imorgon blir det ännu en lång dag, men denna gång på grund av mina egna val :).


 

Kvällens middag

Av Elin - 15 september 2015 21:15


God kväll på er fina ni, jag varnar redan nu för eventuella stavfel som kan förekomma i detta inlägg, är kanske för trött för mitt eget bästa just nu. Första kvällen i stallet för denna termin som jag inte helt har kunnat koppla bort alla tankar faktiskt, inte ens på hästryggen. Fick iallafall min lilla fux som jag trodde och vi red lite självständigt under lektionen inne i ridhuset. Eftersom min kära pålle käkar flaggstång och därmed är stel som en pinne i sidorna så jobbade jag jättemycket med tempoväxlingar och massa böjda spår och skolor i både skritt och trav.


Jag har otroligt svårt att hitta en bra takt att följa med i i traven på Max och känner att vi vinglar omkring ganska mycket nu i början, men jag hoppas att det försvinner om ett tag när vi börjat känna varandra lite mer. Galoppen tog vi på volterna tillsammans, där är han en klippa bortsett från att han är stel. Tyckte att jag började hitta lite knappar i skritten innan fattningarna, men direkt när han började galoppera så åkte huvudet upp igen. Men det är bara att träna och träna antar jag. I slutet så travade vi av dem och de sista två varven typ så kände jag att han började sänka sig och bli lite mer rund och söka sig nedåt. Jag hoppas verkligen att vi kommer lära känna varandra lite bättre snart!


Vet, man ska inte sitta med telefonen på hästryggen!

Av Elin - 15 september 2015 16:27


Oj vilken känslomässig dag jag har haft idag. Öppnade på jobbet i morse, tycker alltid bättre om att öppna än att stänga. Det är lugnt och skönt, man kan äta frukost och hinna prata noggrannare med de barn som kommit, bara mysa helt enkelt. Jobbade i några timmar sedan med en kaosig barngrupp, idag kände jag mig inte som någon bra pedagog kan jag säga. Efter lunch så åkte jag iallafall vidare mot Karolinska med ett stopp på vägen för att samla energi på min gamla VFU-förskola. Ni vet känslan när man kliver in innanför en dörr och allt känns bra igen? När man helt enkelt bara känner sig som hemma. Kanske låter det töntigt, men denna förskola kommer alltid vara ett sådant ställe för mig och personalen kommer alltid vara mina stora förebilder. Är så glad att jag stannade till där hur jobbigt det än var att komma dit och vara så negativ. Jag menar, är det något ställe som bara utstrålar positiv energi, kärlek och gemenskap så är det där. Jag vet inte hur många gånger jag var tvungen att ta ett djupt andetag för att inte börja gråta under den timmen som jag var där. När jag hade kramat alla hej då och satt och väntade på bussen så kunde jag inte sluta gråta, det hela slutade med att jag fick ringa Sofi för att få annat att tänka på. Härligt att få krama om gänget igen efter dessa veckor på jobbet <3. 

 

Åkte sedan vidare mot karolinska för blodprov som också var en pers, utan Sofi i örat som pratade på så hade jag nog aldrig klarat av att gå in på Radiumhemmet. Men vi pratade på om allt och alla och allt gick ändå bra, det var nog snabbaste blodprovet på länge som jag tagit haha. Nu har jag precis landat här hemma, ska byta om i raketfart och sedan åker jag mot stallet för en ridlektion. Återkommer ikväll, kram på er!

 


Antar att det bli denna snygging jag får sitta på ikväll <3.

 
 

 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2015 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards