lyckopillerelin

Alla inlägg under september 2015

Av Elin - 12 september 2015 18:45


Hej kära ni. Oj vad trött jag är! Sitter just nu inne på mitt hotellrum och andas lite innan det är dags att byta om och gå iväg för middag. Trots nästan 10 timmars sömn inatt så har jag varit sjukt trött hela dagen och min röst har strejkat. Men jag drömde typ hela natten och vaknade säkert fem gånger så har nog sovit lite oroligt. Dagen har gått i ett Vi började med ett möte med bara oss i kommittén i förmiddags för att beta av lite frågor.


Sedan vid lunch så blev det uppsamling och så åt vi alla innan det var dags för oss att köra en kort presentation laget runt. Så många konferenser jag har varit på under åren där massa distrikt från hela Sverige samlas, men lika häftigt är det varje gång! Fantastiskt att se hur många eldsjälvar vi har här ute i landet! På eftermiddagen så tog vi bussen till Nyby Torshälla ridklubb för att se hur den sista utbildningsträffen på FU-utbildningen gick till. Härligt att få andas lite häst och få ännu mera inspiration, vill också gå utbildningar haha! Vi satt i ett ridhus i cirkus två timmar och tittade och diskuterade, så vi alla ar lite stelfrusna efteråt haha. 

 

 

Nu är vi klara för dagen och det är bara middagen som fattas i våra magar haha, blir nog n tidig kväll för mig då jag inte är så sugen på att sitta och prata med en dålig röst. Den måste hinna vila lite inför måndag! Nu måste jag byta om i ilfart, kram på er!

Av Elin - 11 september 2015 22:26


God kväll på er. Äntligen landat i hotellsängen och ville bara titta in här en sista gång innan det är dags att sussa. Är sjukligt trött trots kaffe och godis på tåget på vägen hit, men tänker fortfarande tillbaka på dagens framgång på jobbet och ler lite samtidigt som jag känner mig lite stolt över mig själv. Hur jobbigt det än har varit och än är på jobbet just nu så är barnens utveckling och glädje viktigast och när man får bekräftelse på att det fungerar bra så kan man inte vara något annat än nöjd. menmen, nu är det fredag och jag ska försöka att inte tänka på jobb i helgen, måste hinna kurera mig lite också och dåtror jag inte att jobbtänk är det bästa sättet att göra det på! När jag klev av tåget här i Eskilstuna så insåg jag ju att jag faktiskt hittar här omkring, dock så var jag osäker på hur långt det verkligen var till hotellet från centralstation så var lat och tog en taxi, skönt ändå så här sent på kvällen! Har jag föresten sagt varför jag är här? Dags för årets FU-distriktkonferens, massa eldsjälar som samlas och pratar om FU ett helt dygn, fast för mig en hel helg då vi har möte med kommittén imorgon förmiddag innan konferensen börjar :). Nu har jag kommit i ordning här och ska ställa klockan på 08:30 tror jag, sovmorgon. God natt på er!


Det gäller att synas med alla profilsaker när man är ute på ideellt arbete med ridsporten ;)


Veckans fredagsmys på tåget :)

Av Elin - 11 september 2015 18:48


Hej på er alla. Åh vad jag är trött! Vill helst av allt bara byta om till mjukiskläder och slänga mig i soffan och mysa framför TVn, men om 40 minuter så måste jag åka in till centralen för att passa tåget mot Eskilstuna. Längtar så tills jag får kasta mig i sängen på hotellrummet istället vid 22! Dagen på jobbet idag har varit en blandning av glädje och frustration. Men när jag tänker tillbaka på dagen så kan jag bara minnas en situation som gjorde att allt negativt försvann. Jag har kämpat och kämpat i flera veckor och idag var första dagen som jag såg på barnen hur mycket det har hjälpt dem. Hur mycket några få ord kan betyda för en barngrupp för att de ska lyssna på varandra och respektera varandra. Det känns som om jag vunnit på lotto. Jag känner mig så taggad just nu på att fortsätta mitt arbete i min barngrupp, för om jag inte kan få hela förskolan att respektera, lyssna och känna att alla är vänner med alla så kan jag åtminstånde få min barngrupp att känna så! Tackvare ett barns utveckling idag så har det varit en bra dag på jobbet. Härligt med fredag också! Stängde idag, så kom hem för 30 minuter sedan ungefär. Nu ska jag packa ned det sista och umgås lite med familjen innan jag åker igen. Kram på er!


Fint med solen på vägen hem

...

Av Elin - 11 september 2015 12:43


Just nu skulle jag bara vilja få andas. Min ångest har kommit tillbaka och jag har så himla svårt att koncentrera mig om dagarna. Jag känner mig som ett vrak, gråter för allt och är ständigt trött. Vill bara fly från allt detta som pågår. Så mycket ilska, så mycket frustration, så mycket rädsla, så mycket tårar. Jag orkar inte ljuga mer samtidigt som jag inte orkar vara ärlig. Jag avskyr att hela tiden behöver påminna mig själv om att jag måste vara stark och andas när jag mest av allt bara vill skrika och gråta. Jag fattar inte hur jag ska klara av denna månad.

 

Jag vill inte mer.

 

Jag orkar inte orka.

Av Elin - 10 september 2015 16:21


Hej på er fina ni. Herregud vad trött jag är och har sjukt ont i halsen. Tror jag håller på att bli sjuk nu och det har jag verkligen inte tid med! Dags att börja knapra ipren igen tror jag. Trots att jag inte riktigt är mig själv just nu på grund av olika saker så har det ändå varit en helt okej dag. Har lekt och hittat på saker tillsammans med barnen hela dagen idag och försökt att tänka bort alla administrativa saker som jag borde göra. Visst, det är jätteviktigt men vissa dagar så vill man bara vara tillsammans med barnen en hel dag och idag har jag varit det. På morgonen gick vi till en av alla parker i närheten och lekte med barnen. Jag var nog mer barn än pedagog denna gång, men ibland måste man ju få lite barnperspektiv också och det är nog det perfekta sättet att komma närmre barnen och se vad de tycker är kul. Plus att har man kul tillsammans med barnen så tycker jag att de automatiskt lyssnar bättre. På samlingen sjöng vi massa sånger och lekte lekar och på eftermiddagen hade vi gymnastik ute. Skönt med lite värme igen! Dock så har jag blivit tröttare och tröttare och fått mer ont i halsen så nu är det skönt att vara hemma och få vara tyst. Okej, orkar inte skriva mer just nu. Kram på er!


Typ så :)


Av Elin - 9 september 2015 19:36


Oj vilken dag jag har haft idag. Jag har varit totalt borta i huvudet, godag yxskaft typ. Redan när jag kom på morgonen så ville jag hem och kände att det skulle bli en lång dag. Kom lite tidigare och fick börja dagen på jobbet med att bli irriterad på ledningen och göra dubbelt jobb på grund av dem. Väl på förskolegården så möttes jag av negativa kommentarer, skitsnack och kollegor som uttrycker sig så klantigt så man bara står och gapar. Ärligt talat så minns jag knappt vad som hänt idag, samtidigt som det har varit en lång dag så har det hänt så mycket känns det som. Det har varit en otroligt jobbig dag iallafall och flera gånger under dagen så har jag behövt gå ifrån för att andas lite och komma tillbaka till verkligheten. Skönt iallafall att man jobbar med barn, de sprider glädjen och kärlek på jobbet för mig och det är det viktigaste. Jag är där för barnens skull och kämpar oavsett hur jag mår för att alla barn har rätt till en bra barndom. Det tråkiga är att många av mina kollegor inte verkar dela samma åsikt. Det jag fortfarande är så otroligt rädd för är att jag påverkas för mycket av deras negativitet. Att mina kollegor drar ned mig istället för att lyfta upp mig, och inte bara mig utan varandra. Skönt att vara hemma efter denna dag iallafall, nu vill jag bara att det ska bli fredag. Snart!


Av Elin - 8 september 2015 21:09


God kväll på er mina vänner. Att hoppa upp på hästryggen idag och rida en timme var kanske inte mitt smartaste val om man frågar min kropp. Men jag behöver mina tisdagskvällar i stallet mer än någonsin just nu så denna gång lyssnade jag inte på kroppens varningssignaler, då får jag skylla mig själv helt enkelt. Idag hade jag verkligen inga förväntningar alls när jag kom till stallet och så möttes jag av att jag skulle få hoppa upp på en häst som jag faktiskt aldrig trodde att jag skulle varken få eller klara av att rida. Ingen mindre än Stora blev det. En väldigt framåt liten dam och jag har typ bara hört att hon är apstark och bara kan springa på, så jag var ju inte så jättetaggad innan lektionen då jag trodde att jag skulle behöva bjuda på tårta nästa vecka. Men det gick bättre än förväntat och det är alltid spännade att få prova nya hästar. Vi red inne i ridhuset idag, jobbade typ bara med tempoväxlingar hela lektionen i alla gångarter. Speciellt skritt och trav. I galopp så försökte jag göra korta och bra fattningar och inte galoppera så långa sträckor då hon lätt blir stark och det gick helt okej, svårare i höger däremot. Eftersom jag har svårt att fatta högergalopp och inte kan låta henne springa in i galoppen då hon bara blir starkare då så kände jag att det var säkrare att fokusera på traven. I slutet så började jag verkligen hitta lite knappar på henne och hon gick jättefint de sista varven. Kul som sagt att få prova en ny häst, däremot så var det ganska mycket häst att rida så min kropp skriker lite av smärta just nu och så saknar jag faktiskt min Max två <3. 


Lite söt är hon ju med sina åsneöron ;)

Av Elin - 8 september 2015 15:15


Bättre sent än aldrig, här kommer ett av filmklippen som spelades in här hemma för några veckor sedan.Eller snarare, en bloopersfilm från hela inspelningskvällen. Den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge ;).



 

 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2015 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards