lyckopillerelin

Alla inlägg under oktober 2016

Av Elin - 28 oktober 2016 13:54


Då var det fredag igen och jag kan idag checka av en månad smärtrehabilitering i agendan. Dessa veckor har gått så sjukt fort! Trots att vi alla har tyckt att det varit otroligt jobbigt vissa dagar och stunder så har vi ändå åkt dit nästan varje dag och försökt jobba med oss själva ändå. Efter en månad på smärtkliniken så har teamet och hela gruppen börjat se på mig hur jag mår utan att jag behövt säga något. Det har varit så skönt. Så tryggt. Nu är det dags för mig att ta nästa steg, men utan dem. Det känns lite läskigt om jag ska vara ärlig, men jag vet att jag är på väg åt rätt håll iallafall. Är det något som jag lärt mig så är det att klappa mig själv på axeln lite då och då. Bara att jag nu kan checka av dessa veckor är så stort. Det är mycket i mitt liv som jag måste jobba med och det kommer vara jobbigt och ta tid, men nu har jag iallafall tagit ett kliv i rätt riktning och det känns bra. Idag på sjukhuset så hade vi lite avslutning men så körde vi ändå lite träning i gymmet. Efter det så hade vi avslutningsfika och så pratade vi lite om framtiden och hur vi kände oss nu efter dessa veckor. Kommer verkligen kännas tomt nu de fösta dagarna nästa vecka då vi hunnit lära känna varandra och bli vänner. Men det kändes ändå som att vi alla gick ut från sjukhuset idag efter ett stort kramkalas stolta, nöjda och tacksamma över vad vi alla har varit med om. Det bästa är att vi alla åtta i detta program klickade direkt och vi har redan börjat planera att träffas och peppa varandra även i framtiden. Vad är det man brukar säga? Hoppet är det sista som lämnar människan! På måndag börjar jag jobba igen, men på 50% och lite andra arbetsuppgifter och det ser jag faktiskt fram emot!


Fikatajm


Vi avslutade med en 15 minuters avslappning, så skönt! Notera hur armen ligger haha, det ser inte alls konstigt ut! :P



Av Elin - 27 oktober 2016 15:20


Redan torsdag! Denna veckodag känns allt extra jobbigt varje vecka, jag vet inte riktigt varför men så är det iallafall. Sjukhuset idag, bra och jobbiga samtal men åkte iallafall därifrån lite mer lättat. Passade på att ta en sväng förbi stan eftersom jag ändå var i närheten. Hade spanat in en grej på Granit som jag ville passa på att köpa när jag ändå var på språng, men självklart så kom jag hem med lite annat också.

Två sugproppar med krok, fotovajer och så kunde jag inte låta bli att köpa lite stjärnanis-älskar verkligen doften!


Det jag främst skulle ha var en magnetisk vajer där jag kunde sätta på foton, ett annat sätt att använda tavlor med andra ord. Tyckte att det blev jättebra och vill nästan köpa en till haha. Vad tycker ni? Ni fattar säkert vilken bild som är före och vilken som är efter ;).

 


Eftersom jag älskar Stjärnanis och att jag faktiskt har en liten glasburk över från senaste besöket på IKEA så blev det perfekt att fylla den och ställa i köket. Så nu ser det ut så här.

 


Jag vet att jag inte har visat er bilder på hur köket blev med barbordet som morfar var här och satte ihop för några veckor sedan, men jag väntar på en väggdekor som ännu inte kommit, ibland tar allt så himla lång tid! Men håll ut, snart så kommer alla bilder från start till mål haha. Nu tror jag att jag ska hoppa in i duschen och sedan småplocka lite i köket som ser ut lite som ett bombnedslag för tillfället, kramkram!


Av Elin - 26 oktober 2016 19:40


Denna dag har gått i ett! Från att jag typ skulle vara ledig alla dessa dagar denna vecka så har jag ändå lyckats proppa in grejer. Det här med att ta det lugnt vet jag inte vad det betyder! Idag tog jag iallafall sovmorgon och sedan strax innan lunch så åkte jag mot jobbet för en lunchdejt med min chef och sedan möte om framtiden. När jag kom dit så gick jag självklart förbi min avdelning och kramade alla mina underbara barn, åh vad jag har saknat dem! Tyckte iallafall att mötet gick bra, vi har kommit på en bra plan och det känns verkligen rätt just nu trots att livet som förskollärare inte riktigt har blivit som jag önskat. Men att gå därifrån med pepp och en bra magkänsla känns ju ändå så bra. Det ska bli kul att få lite andra uppgifter och utmaningar!

Fick en snygg mössa som alla kollegor tidigare fått, sjukt skön!


Efter en timme på jobbet så åkte jag mot Spånga station för att möta upp Fillan som kom med bilen. Vi åkte vidare till Hagaparken och tog en riktigt mysig promenad, jag blev dock trött i slutet, men det var så skönt efteråt. Dagens fysiska aktivitet-check haha! Älskar också alla vackra färger på bleden nu!


Efter promenaden så åkte vi hem till Fillan, drack te åt, hembakta bullar och pratade om allt möjligt. Inredning bland annat eftersom att hon också har flyttat.

Sjukt snygg och höstig krans på bordet!


Eftersom vi pratade så mycket om inredning så började vi flytta möbler och prova olika möbleringar, det är ju alltid lättast att se massa lösningar när man kommer utifrån, man blir så lätt hemmablind liksom.

Detta tyckte jag blev riktigt snyggt faktiskt. En bokhylla som stod inparkerad i det vänstra hörnet fick en plats i rummet ändå på ett snyggt sätt. Vi får se om det ser likadant ut när jag kommer dit nästa gång haha. Jag fick en sådan feeling efter att inreda så nu vill jag typ göra det här hemma också. Problemet är att jag inte riktigt vet vad och hur haha!


Klockan tickade och tillslut så bestämde vi oss för att laga lite middag, sötpotatismos och falukorv, mums. Vi hade många  och långa deeptalks om livet undertiden och det kändes så skönt att få prata ut lite!

Det ser ut som om jag har tagit en miniportion, men tallrikarna var så stora haha!


Fick skjuts hem sen när vi fixat lite i köket och nu siter jag här i soffan. Ska kolla lite på TV tänkte jag och när diskmaskinen piper om någon timme så är det nog dags att gå och sova. Hoppas att ni har tagit tillvara på denna fina höstdag!

Av Elin - 25 oktober 2016 21:41


Ja, nu sitter jag här övertrött och skriver till er igen. Egentligen så borde jag sova nu, har typ ont i huvudet för att jag försöker att hålla ögonen öppna. Men eftersom att jag ändå var inne här så kände jag att jag kunde passa på att slänga in ett inlägg iallafall. Denna dag har gått i ett. Först vårdcentralen, sedan smärtkliniken och tillsist in till stan och sedan vidare till TV-huset för inspelning av Så ska det låta. Sofi och jag har en tradition att vi ska gå en gång varje säsong och idag var det the day med andra ord. Vi fick jättebra platser tackvare trevlig personal och det var faktiskt första gången som jag inte tyckte att jag blev tröttare och tröttare ju mer tiden gick. Vanligtvis så brukar jag få en dipp efter ca 1,5 timme då luften är dålig, rösten och händerna är trötta och brukar jag bli lite hungrig. Men denna gång så gick tiden jättefort! Artister som var där var Anne-Lie Rydé, Martin Rolinski, Anders "Ankan" Johansson och tillsist den otroligt begåvade Emmi Christensson (hon spelar bland annat Christine i den svenska uppsättningen av Phantom of the opera på Cirkus just nu). Det bjöds på många skratt och mycket bra musik! Tror att det blir ett jättebra program sen när det är ihopklippt!


Dealade till mig reserverade biljetter!


På plats på andra raden nerifrån!


Grymt bra platser!



Pernilla Isedal är studieman på bland annat Så ska det låta och Allsång på Skansen, så det var två glada tjejer i publiken som hejade extra mycket på henne hehe. Hon är helt fantastisk och det känns nästan som att man kan slappna av lite när det är hon som leder det. Man känner sig som hemma med liksom, det är redan 10 tisdagar som har gått efter den sista allsångstisdagen, gud vad jag längtar till sommar 2017 nu!


Nu ska jag sova, tjing!





Av Elin - 24 oktober 2016 22:34


Måndagen är snart slut. Ska väl egentligen bara skriva klart detta inlägg innan jag släcker lampan och kommer in i drömmarnas värld. Idag kändes det att man egentligen inte har haft någon helg, eller snarare en intensiv helg. Har varit skittrött hela dagen och imorse så znoozade så länge som jag bara kunde. Hade sjukt svårt att gå upp haha. På sjukhuset så pratade vi om arbetsplatser, försäkringskassan och massa annat. Skittråkigt och jag ville bara hem och posta ett brev och ta tag i alla måsten som jag skjutit upp. Har fortfarande en lång to-do-list men försöker ta lite i taget. Kom hem från Hagelins för ett tag sedan. Nu är jag egentligen alldeles för trött för att sitta här och skriva, så tänkte passa på att säga god natt så tittar jag in här imorgon också, har en sån där dag som kommer att gå i ett känns det som. Nä, hejsvejs på er!


Gömde mig i halsduken idag i detta höstväder.

Av Elin - 24 oktober 2016 17:01




Det beror lite på var jag ska och varför. Sminket är nog  det som kan variera mest, men det som jag aldrig åker utan när nessecären är med är detta. Tror nog att allt är ganska så självklara grejer om jag ska vara ärlig :).

-Tandborste

Såklart! vem tar inte med sig en tandborste liksom!


-Tandkräm

Jag vet, något stor tub kanske, men det är ju ändå lätt fixa :). Älskar förresten Oral B!


-Läppsyl

Mina läppar blir torra jätteofta när jag åker iväg, det beror säkert på luften kan jag tänka mig. Så att läppsyl alltid är med är en självklarhet.


-Hudkräm

Samma sak där, blir jättetorr när jag inte sover hemma, antar att det också beror på luften och kanske tvättmedel eller mjukmedel.


-Tamponger

You never know liksom, säg vart jag INTE har tamponger!? tycker jag ser dem överallt i lägenheten och i alla väskor haha.


-Mascara

När man har blåa ögon som jag har så tycker jag att man får större och finare ögon av att ibland bara ha mascara på, lätt att slänga på sig också så man inte behöver stå i timtal och sminka sig. Men det där med smink varierar som jag skrev tidigare.


-Tops

Också  skönt att alltid ha med sig några. Framför allt om man har med sig mycket smink, då är tops perfekt att använda!


-Parfym

Vem vill inte lukta gott?!


-Hårsprej

och vem vill inte att frisyren ska hålla längre om man gjort sig fin?!

 

Av Elin - 23 oktober 2016 20:32


Då är man hemma i älskade Stockholm igen. Borta är bra, men hemma är verkligen bäst! Det har varit en lång och intensiv helg, men trots det så känns det som att det har gått sjukt fort och framför allt så kommer man hem med massa ny pepp och energi som man vill lägga på ridsporten. För mig så var detta mitt första Ridsportforum och jag hade verkligen inga förväntningar på helgen mer än att det skulle bli bra diskussioner och kul att träffa alla människor som man inte har träffat på länge! Jag åkte till Västerås så att jag var där i fredag sen eftermiddag för att först checka in på hotellet och sedan medverka på vår lilla förträff med alla ungdomar som skulle komma som sedan avslutades med en gemensam middag på hotellet. En jättebra början blev det och vi fick lite försprång med vad som skulle diskuteras under helgen så det var värdefull för oss alla tror jag :).


På lördagen så var det dags att bygga upp vår CUSmonter med en peppvägg som vi fixat där alla deltagare kunde passa på att Boosta en ridsportvän! Det var en otroligt lång dag med många bra diskussioner, mycket peppande vid CUS-väggen och sedan avslutades dagen med middag, linedance och dans ända till midnatt då allt stängde. Dock så hade jag en så himla huvudvärk så jag var tvungen att gå och lägga mig redan vid 22 på kvällen. Synd då kvällen tydligen hade blivit bättre och bättre. Men med tanke på hur jag däckade i sängen så tror jag nog att jag tog rätt beslut ändå :). Middagen var iallafall jättegod och vi skrattade mycket vid ungdomsbordet som jag satt vid :).

 

Vem ville inte komma och peppa på denna snygga vägg! ;)


Vi lyssnade på Karin Mattsson, före detta ordförande i Riksidrottsförbundet.

"Vi kunde påverka. Vi var betydelsefulla. Vi gjorde skillnad och spelade roll fast vi var småtjejer."

Ett av de mest klokaste hon sa som fastnade hos mig. Ridsporten är verkligen fantastisk!


Efter ombyte och en liten paus så var det dags för middagen.

Jag tyckte att jag inte behövde min arm, så valde att checka in den i garderoben tillsammans med jackan. Det gäller att bjud på sig själv ;).


Delar av CUS-gänget! :)


Snyggt dukat!


Förrätten


Varmrätten


Efterrätten, bland annat en egengjord marabouchokladglass. Så fruktansvärt gott!


Vi sjöng hästens skål tillsammans!


Linedance


Idag har det också varit ett fullspäckat schema. föreläsningar, diskussioner och sedan avslutade vi med fika.


Redo för sista dagen!


Idag var det fokus på ridsport för alla-hela livet. Sjukt intressant!


Redo för givande diskussioner!


Hela väggen var full med pepp och så mycket kärlek vid CUS monter. Så häftigt att det togs emot så väl!


Paneldebatt/samtal med förbundsstyrelsen och sektionernas ordföranden!


Framtidscykloperna fick starta hela helgen och sedan avsluta allt, så snygga haha!


Ja, jag kom väl hem runt 18 och har inte orkat göra någonting typ. Suttit i soffan och tittat lite på TV. Att packa upp och plocka upp det värsta här hemma får jag göra imorgon efter sjukhuset, för nu tänkte jag faktiskt gå att sova så jag orkar med sista veckan på sjukhuset för att sedan spendera nästa helg i Jönköping med FU-gänget på Elmia horse show!


Ciao och godnatt!




Av Elin - 21 oktober 2016 12:49


Hej på er alla fina. Just nu sitter jag i soffan med handuken i håret och kanske egentligen inte alls borde sitta här och skriva till er. Men jag gör det ändå! Fredag idag, men jag har en helg i Västerås framför mig så det kanske inte blir så mycket vila och återhämtning för min del. Men å andra sidan så kommer jag få med mig massa energi hem sen! Min fredag har iallafall börjat med mina timmar på sjukhuset. Det var tungt för mig, men sedan kunde jag träna bort alla jobbiga känslor i gymmet innan jag tackade för mig. Hoppas nästan på lite träningsvärk imorgon hehe.


Nu sitter jag som sagt här i soffan och har precis tagit en snabbdusch. Borde väl egentligen kanske börja klä på mig och packa det sista som jag ska ha med mig. Åker mot sentralen om ca 30 minuter och sedan vidare till Västerås för årets Ridsportsforum, tagga!

 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19
20
21
22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2016 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards