lyckopillerelin

Alla inlägg under oktober 2016

Av Elin - 21 oktober 2016 00:27


God kväll på er. Eller god natt på er kanske man ska säga? Det var inte alls tänkt så att jag skulle titta in här NU, men jag tror att jag är lite övertrött och kan därför inte somna. Okej, jag ska vara ärlig. Jag kom hem för 30 minuter sedan och har sedan dess packat inför i helgen. Idag har det varit en sån där upp och ned dag igen. På sjukhuset så försökte jag koncentrera mig, men det var svårt och jag gled alltid in på massa sidospår kändes det som.

När post-it-lapparna dök upp så vaknade jag väl till lite och kände lite åh nej, inga post-it-lappar. Ni som är engagerade i ridsporten tror jag förstår-vi kör alltid med dessa lappar och jag börjar ärligt talat bli lite less på dem haha!


Kom iallafall hem på eftermiddagen, hamnade i soffan och sedan fick jag ett breakdown från 0-100. Jag grät och grät och grät, det kändes lite som att jag aldrig skulle kunna sluta gråta och efter ett tag så värmde jag min vetekudde, la mig i soffan under filten och bara grät klart. Efter ungefär 2 timmar med tårar och en podd senare så kändes det lite bättre. Men jag ville inte vara själv. Så det blev ett spontanbesök hemma hos Sara, därav denna sena timme. Vi pratade, jag gosade med bebis och så åt vi mackor och te. Hur mysigt lät inte det?! Så skönt att få rymma hemifrån lite och umgås med en fin vän!

Känslan när en snart 25-åring nästan kan ha en 4 månaders bebis mössa!


Sara och jag kramade om varandra strax efter 23 och när jag hade ca 2 minuter kvar till bussen så kör den förbi mig! Suck! Det var bara att höja volymen på musiken i öronen och börja powerwalka till stationen. Efter ganska så exakt 30 minuter så kom jag fram, väntade på bussen och kom hem!

Med Carola i öronen och en lätt stormvind mot en så kändes promenaden ändå helt ok.


Ja, och nu sitter jag här! Som jag egentligen inte borde, men tror att jag satte igång lite träningsendorfiner i kroppen efter promenaden + att morgondagen kommer bli sjukt stressig känns det som. Men nu måste jag sova, natti natti!!

Av Elin - 19 oktober 2016 20:41


Jo, men en blogg har man ju också! Kanske dags att skriva lite här då, eller vad säger ni? Idag vaknade jag vid 7 av att jag trodde att jag skulle få en borr i huvudet. Grannen borrade antagligen hemma hos sig och självklart i den väggen närmast min säng. Men jag somnade om och gick väl upp ur sängen vid 10 kanske. Idag har jag haft en sån där dag när man har gjort nästan alla punkter på to-to-listan. Framför allt svarat på massa mejl och tvättat haha. På eftermiddagen så hade en jag sådan sjuk mensvärk så då var jag tvungen att ta en paus och la mig i soffan i några timmar och tittade på film. Nu under kvällen så har väl kroppen slutat skrika av smärta och mamma har varit här och hjälpt mig med lite saker i lägenheten. Det finns alltid något att fixa här haha. Nu ska jag kika lite på bloggar och på pinterest, sedan är det sängen som gäller!


Vem skulle inte längta efter att få gå och lägga sig där borta bland lamporna och mysa?! :)

Av Elin - 18 oktober 2016 21:24


God kväll på er alla vackra där ute. Just nu sitter jag och slötittar på Svenska Hollywoodfruar och håller på att somna. Är så frukansvärt trött och har fortfarande ont i kroppen. Tänkte att jag tänkte titta in här innan jag släcker lampan för att få sova. Har verkligen haft en fantastisk eftermiddag med en av mina finaste vänner! Sofi kom hit och jag som struntade i storhandlingen igår var tvungen att göra det idag. Så vi traskade ned till Coop och handlade allt jag behövde för denna vecka och sedan gick vi hem och bakade och hade lite deeptalk undertiden som vi fikade. Så mysigt. När Sofi hade gått så har jag bara gjort massa tråkiga hushållssysslor. Nä vänner, god natt på er!


Detta bakade vi


Dock så såg ju inte vår variant lika god ut.


Eftermiddagsfika <3


Godnatt igen!

Av Elin - 18 oktober 2016 12:25


Jag är så trött idag! Sov jättedåligt inatt och hade så ont i kroppen. Men jag kom upp klockan 07:45, hoppade in i duschen, gjorde iordning frukost och gick sen till tåget. Det har varit en ganska seg dag idag på sjukhuset, mycket avslappning, mindfulness och sömnprat. Sedan så avslutades det sista passet för dagen med att jag råkade berörde ett ämne som blev väldigt tungt för oss alla. Visste inte riktigt att det skulle landa på det sättet, men vi alla kände att det kanske var bra att jag tog upp en så tung och stor sak ändå. Det kändes skönt för mig att få bekräftat att det inte är jag som är konstig utan att vi alla känner igen oss. Skönt att man inte är ensam med sina känslor liksom. Ja, det här med negativa tankar och att vara för hård mot sig själv är skrämmande lätt tyvärr. Nu sitter jag iallafall på tunnelbanan hem och lyssnar på några av Carolas pepplåtar för att bli pigg och glad igen, fungerar alltid! :) så är Sofi på väg till mig också och då känns nog livet lite lättare! Nu ska jag fortsätta att lyssna på Carola! Hörs!

Av Elin - 17 oktober 2016 21:36


Hej på er alla fina. Tänkte att jag kunde slänga in ett inlägg här innan det är dags för mig att börja gå och lägga mig. Är så sjukt trött! Denna måndag startade precis så som man inte vill starta första dagen på ny vecka. Med försovning. Av någon anledning så hade jag ställt min väckarklocka en timme för sent, så jag vaknar den tiden jag egentligen borde vara på väg ned till tunnelbanan. Det var bara att kasta sig ur sängen, klä på sig, göra frukost och sedan gå hemifrån med frukosten i handen. Vet ni? Jag hann!! Hade till och med 1 30 sekunders marginal också haha! Sjukt stolt! Kom till sjukhuset, vi pratade om sovergonomi och mindfulness idag och vid 12 så tackade vi för oss.


Åkte hem, pratade med Sofi i över en timme, åt lunch, fixade lite här hemma och sedan åkte jag mot Spånga för att laga mat till familjen så mamma och jag kunde åka iväg och handla snabbt när hon kom hem. Vi åkte en tur till IKEA och Bauhaus för att handla lite saker och sedan hem till mig. Köket har ännu inte blivit helt klart, men jag gissar på att det blir det efter helgen!

IKEAbygge som tillslut blev en stol hehe.


Mamma gick för ett tag sedan och nu sitter jag i soffan och håller på att somna. Ska bara drick upp mitt te, sedan är det läggdags! Åh, innan det så måste jag visa min vackra utsikt från balkongen:

Visst är det fint!?

Av Elin - 16 oktober 2016 20:12


God kväll på er alla fina. Oj vilken lång dag det har varit och helgen har verkligen gått i expressfart! Söndagskväll redan liksom!? Hela dagen idag har jag tillbringat på Hufvudsta Ridklubb i Solna för att tillsammans med två andra DUSare hålla i årets Käpphäst DM i hoppning och Dressyr. Var inte med förra året så det ver en helt ny aktivitet för mig och även de andra tjejerna i DUS. Men jag tyckte att vi klarade det superbra! Vi kom dit strax innan 12:30 och försökte lokalisera oss då vi tre aldrig varit på Hufvudsta ridklubb, ännu en första gång och det var verkligen mysigt där!

Jag tog på mig långkalsonger, snörade på mig vinterkängorna och ade tjocktröja och en tunnare variant av en täckjacka, men redan på vägen dit så ångrade jag mig att jag inte tog täckbyxor, mössa och vantar också. Varje gång man står i ett ridhus i över en timme så blir man påmind om vilka hjältar alla ridlärare och ridledare är som gör detta timme efter timme nästan varje dag. Big up till dem!


Pluggade dressyrprogram på tåget på vägen dit


Hej Hufvudsta!


I början så var det nästan kaos med stort K då ingen av oss hade koll och vi saknade massor utav saker. Men efter att ha kaosat lite inne i deras teorisal och vi fått allt material så styrde allt upp sig!

Kaos i 30 minuter, sedan blev det bättre!


Med barnens och delar av Hufvudstas ungdomssektions hjälp så byggde vi både dressyr och hoppbana och sedan körde vi på i ungefär 3 timmar. Intensivt. Många namn. Många hästnamn. Många starter. Ja, mycket av allt kan man säga. Men det verkade som om barnen hade kul iallafall då de knappt ville sluta hoppa efter dessa timmar haha.

Fullt ös medvetslös!


En del av priserna som delades ut.


När dressyren var klar så samlades vi i cafét och bjöd alla barn och ungdomar på fika och resultatet av dressyren. När alla var mätta och belåtna så började barnaskaran tunnas ut och tillslut så var det bara vi kvar, då var det bara att börja plocka ihop.


Så efter detta kan vi nu checka av Distriktmästerskapet i käpphästridning 2016! Barnen verkade nöjda, föräldrarna tyckte det var en väl genomförd dag och är det så så kan ju inte vi vara mer än nöjda. Mycket intryck, mycket nytt men det var superkul att få vara där och leda detta! 

Nöjda DUS-tjejer!


Hej då hästisarna!


Kom hem för några timmar sedan. Nu ska jag skriva matlista och handlingslista för veckan som kommer. Ciao!





Av Elin - 15 oktober 2016 21:53


Denna dag har verkligen gått i ett och jag har varit så trött. Hade till och med ställt klockan innan jag somnade igår för att jag var rädd att jag skulle sova hela dagen annars efter denna vecka på sjukhuset. Men jag kom upp, åt frukost, väntade på mamma och strax efter 09:30 så plingade hon på dörren. Vi tog en sväng till IKEA (det här med att inte köpa något till lägenheten är omöjligt!) åkte hem till Spånga och sedan tillbaka hem till mig. Mormor och morfar kom, morfar fixade i köket och efter några timmar sa vi hej då när det mesta var fixat och jag bjudit på fika. Jag blev själv i lägenheten, började plocka och städa efter dagens bygge och besök på IKEA, gjorde middag, tittade på Gissa låten och nu sitter jag här i soffan och ska alldeles strax gå och lägga mig. Det har varit en lång dag men så värd det! Köket är inte helt klart, mamma kommer hit och hjälper mig med det sista på måndag. Men tills dess så bjuder jag på en bild på hur det ser ut. Ni kommer få se allt senare när det är klart, lovar!


Av Elin - 14 oktober 2016 22:15


Tuff dag igår och tuff dag idag. Men imorgon kommer mormor och morfar på besök och så ska morfar hjälpa mig att förvandla mitt kök till en dröm. Jag längtar så galet mycket för att få se resultatet och är så tacksam över att han hjälper mig!


Idag har jag då bakat inför fikabesöket, familjen kommer också så kör vi på storfika hemma hos mig, mys!


Lagade fredagsmiddag. Fläskkotlett med potatisgratäng och vitvinssås med massa vitlök och grädde, mums!


Klockan 20:00 så satte jag mig isoffan efter att ha städat köket. Mitt kök ser verkligen ut som ett bombnedslag när jag lagar middag, men maten blir god och det är lätt att städa undan allt. Tur är väl det ;)

Firade med ett glas rött och ckoklad (denna choklad med ett glas rött är sjukt gott, prova om ni inte har gjort det!) att jag klarat av vecka 2 på sjukhuset. Nu är det lika många veckor kvar och på måndag så hoppas jag att jag kan få en liten nystart efter allt som hänt denna vecka. Nu ska jag fortsätta att titta på Långfilm, höres imorgon, då ska ni få se hur mitt kök blev!

 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19
20
21
22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2016 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards