lyckopillerelin

Alla inlägg under oktober 2016

Av Elin - 13 oktober 2016 17:29


Alltså vilken knäpp dag har har haft och fortfarande har idag! Jag vet inte om det är PMS som spökar eller om det är sjukhuset som får mig att bli så här knäpp. Ni vet när man vissa dagar bara vaknar upp och är så arg, så less och så ledsen på samma gång? Så har jag haft idag. Planer som blivigt ändrade fram och tillbaka men som ändå kanske var lika bra att de blev inställda då jag mår så här idag.


Kände inte av det på vägen till sjukhuset på samma sätt, men när jag var där så kändes allt så jäkla jobbigt. Jag ville bara skrika åt all personal att det inte är någon idé att de lär mig allt detta, att det inte kommer att fungera och att de aldrig kommer att förstå hur jag mår! Jag känner att det blir jobbigare för varje dag som går. Jag känner att tiden går och att jag inte tar tillvara på denna chans. Jag känner att allt bara är hopplöst. Jag blir stressad av att inte få vara stressad. Jag blir stressad av att jag just nu inte klarar av att leva det liv jag vill leva och jag blir stressad och pressad av att det känns som att de kommer och klampar in i mitt liv och har åsikter om hur jag lever det. Jag förstår varför de gör det. Tro mig, jag förstår. Jag förstår att min kropp måste hålla resten av livet och att jag måste göra något åt det. Jag känner säkert så här bara för att vi jobbar med livsvanor och allt sådant, det väcker såklart mycket tankar och känslor hos alla oss. Jag är också yngst i gruppen och alla andra önskar att de kunde få vara 25 igen då de orkade med allt möjligt och här sitter jag 25 år och känner som dem redan.


Jag tror också att detta kommer nu då jag var i stallet igår, inte i Vällingby, men i ett stall. Kom hem vid lunch, åt pannkakor fick en misstänkt ångestattack, Mötte upp Elin vid bussen efter mycket om och men, åkte hem till henne för att hämta mina tyglar, kom hem, grät lite till och nu har jag precis pratat och gråtit lite när jag pratat i telefon med Julia. Så nu känns det ändå bättre. Ska försöka lägga denna dag bakom mig och försöka på ny kula imorgon. Ta hand om varandra tills dess!



Av Elin - 13 oktober 2016 14:12


 1. Att jag har tvångstankar (eller så är jag bara knäpp). Ligger inte boken snyggt på bordet som den ska så måste jag fixa det annars kan jag inte fortsätta dagen, står inte ljusen snyggt på sina platser så måste jag fixa det också, är det lite vatten på bänkarna i köket så måste jag torka bort det (helst med både disktrasa och sen papper, det måste vara torrt!), har gardinerna till sovalkoven en springa och inte nuddar varandra så kan jag inte släcka lampan för att sova innan jag fixar till det. Ja, ni fattar min poäng! Det resulterar också i att jag nog ägnar alldeles för mycket tid på att bara plocka och fixa här hemma!


Den ständiga kampen när man ska gå och lägga sig! Usch!


2. Att jag faktiskt tycker att det är skönt att duscha på morgonen. Jag har alltid duschat på kvällarna då jag avskytt att duscha på morgonen då jag bara har morgonduschat när det varit operationer inbokade. Men nu är jag hellre lortig en natt extra för att jag inte orkar duscha och gör det istället på morgonen.


3. Att jag älskar att baka och laga mat! Problemet är bara att jag inte vet vem som ska äta upp allt sen! Vill liksom inte blir för tjock haha. Frysen är också full med god mat som jag lagat och det känns som om det aldrig tar slut! By the way så älskar jag att mamma har lärt mig att inte vara rädd för att krydda maten!


4. Jag tittar inte så mycket på TV. Jag har alltid varit den som haft fjärrkontrollen i knät hemma i Spånga och suttit och kollat på massa skit rent ut sagt hela dagarna. Men jun kollar jag hellre på serier eller på program jag missat via play. Nästan allt finns ju på nätet nu förtiden, så TVn blir använd ändå när jag kopplat in datorn och ser det på TV-skärmen istället.

TV-skärmen används flitigt iallafall :).


5. Att jag är sjukt oekonomisk. Jag har alldeles för bråttom med att handla och köpa saker, jag vet vad jag vill ha men jag köper det första bästa  istället för att kolla runt lite till efter något som stämmer exakt med det jag hade i tankarna och jag handlar bara det jag är sugen på just då, vilket resulterar i att jag gör av med egentligen alldeles för mycket pengar om månaden. Jag såg så mycket fram emot att få inreda mitt egna hem när jag flyttade. Problemet är ju liksom att jag handlade massa saker lite för fort, saker som jag egentligen nu 6 månader senare inte vill ha längre.

Av Elin - 12 oktober 2016 21:42


God kväll på er alla vackra, har precis satt mig i soffan med en kopp te och Dessertmästarna i bakgrunden. Idag har jag varit ledig från sjukhuset. Vi har ju varmvattenbassäng på onsdagseftermiddagarna, men jag känner mig verkligen inte bekväm i det och känner att det inte kommer att ge mig något, så har valt att skippa dessa tillfällen. Ska jag vara helt ärlig så har det varit skittråkigt att gå hemma idag!. Sov länge, åt frukost och efter det så bytte jag ut mina sommar/höstskor till vinterskor och tog ned lite saker i källaren som skulle ned.

Före


Älskar alla mina vinterskor!


Resten av dagen så har jag plockat lite här hemma, lyssnat på musik och kollat på TV. Skittråkigt haha! Har slut på mitt vetemjöl och bestämde mig igår att jag inte skulle köpa mer idag, för annars skulle jag ha bakat hela dagen idag och inte haft plats i varken kyl och frys för allt haha. Tog en lång varmdusch på eftermiddagen, höll på att somna i soffan och sedan efter att jag hade TVINGAT mig själv att gå upp ur soffan och bytt om till jeans och tröja så tog jag mig till Bromma ridklubb för DUS-möte.

Det var kallt idag! Saknade en mössa från Svenska ridsportsförbundet ;).


Direkt när jag öppnade dörren och klev in i stallet så fick jag en klump i halsen. Det var SÅ jobbigt! Ville bara springa bort därifrån och skrika och gråta, men jag tvingade mig själv att vara kvar och hålla god min. Efter ett tag så släppt det värsta och jag kunde fokusera på mötet istället. Ett bra möte där vi fick mycket bestämt! Ser fram emot resten av hösten och vintern! Mötet drog dock ut på tiden så det blev lite sent, fast det känns ganska så värt det om jag ska vara helt ärlig. Är glad att jag tvingade mig iväg trots allt :).

Man får mycket bra inspiration när man är iväg och besöker andra ridklubbar :).


De hade till och med en lekhörna vid läktaren/cafét! Tänk att få jobba som lektant där under tävlingarna haha ;).


Nu ska jag återgå till TVn, tack och godnatt! <3

Av Elin - 12 oktober 2016 12:08


Alltså, jag har börjat med typ jordens smartaste grej! Har ni hört talas om Glossybox? Man betalar en viss summa varje månad och så får man hem en box med olika slags produkter som man kan prova på. Typ smink, ansiktsprodukter, krämer och massa sådant. Den får jag varje månad. Men en annan box som jag nu använder är Tombox. Ungefär som Glossybox, men denna box så får man hem mensskydd inför sin mens varje månad + ca fyra olika andra överraskningar (vilka mensskydd och hur mycket av varje bestämmer man när man registrerar sig)! Hur bra är inte det?!


För det första så avskyr jag mens! Nu har jag också fått tillbaka min mensverk som jag hade i högstadiet och gymnasiet vilket gör det ännu tråkigare och jobbigare. Sen är det så sjukt drygt och tråkigt att köpa mensskydd haha. Känns så tråkigt att behöva lägga pengar på det liksom. Men efter att jag har börjat med Tombox så ser jag nästan fram emot den varje månad! Det är tillräckligt jobbigt att ha mens, så varför kan man inte passa på att unna sig lite överraskningar och få allt hemskickat? Så bra! Har ni inte provat det så rekommenderar jag verkligen att ni ska göra det! Klicka här för att läsa mer.


Fick hem min första box i månads och då såg den ut så här:

Av Elin - 11 oktober 2016 16:34


Hej på er alla ni. Denna dag har gått sjukt fort och det är nästan så att jag tycker att det snart är helg igen, konstigt det där. Min dag började ändå väldigt bra måste jag säga. Gjorde samma sak idag som igår, att jag tog med en macka och te och åt frukost på vägen in till sjukhuset.


Resan dit var väldigt trevlig då en kvinna satte sig bredvid mig och sedan pratade vi med varandra hela vägen till hos skulle av. Vi hade aldrig träffats men ändå så satt vi och pratade om flytt, böcker och musik och sedan sa vi till varandra att vi skulle vara rädda om varann och sedan skildes vi åt. Så himla trevligt och kul att det kan bli så ibland! Tyckte det var en otroligt härlig start på dagen :). tre timmar på sjukhuset gick fort, vi gick en promenad på morgonen och pratade om sömn de resterade timmarna.


Kom hem vid 13 då jag gick några ärenden i centrum, åt lunch och strukturera om lite i köket, så nu skulle jag behöva ta en liten tripp till IKEA igen har jag märkt. Mitt kök är ju ganska litet och det tar ju ett tag att bo in sig och märka vad man använder mest och vart man vill ha dessa saker. Tycker ju också att det är väldigt kul att få ändra om lite i lådorna och sånt hehe. Nu den senaste timmen så passade jag på att baka chokladmuffins med mörka chokladbitar i. Alltid redo för fika om någon plingar på dörren hehe ;).

Snygga va? :)


Nu tänkte jag sätta på en film och sedan är det dags att börja laga middag och plocka in tvätten på ställningen, lägenheten blir så himla mörk och tråkig när ställningen står uppfälld med kläder på. Ciao!

Av Elin - 10 oktober 2016 21:09


Nu är jag åter i soffan igen efter att ha ätit, småplockat, tömt diskmaskin och hängt tvätt. Fick en liten chock när jag satte mig när och såg att klockan snart är 21:00! Vart har tiden tagit vägen? Jag var ju inte lite trött när klockan ringde klockan 08:00 imorse kan jag ju säga. Som tur var så var jag ändå smart nog att förbereda frukost och allt igår innan jag gick och la mig, så det var bara att klä på sig och packa ned frukosten i väskan och sedan gå hemifrån. Fungerade väldigt bra och jag behövde den där extrakvarten som jag sov hehe. Tillbaka på Smärtkliniken imorse för att fortsätta rehabiliteringsmånaden. Dagen gick fort och sista passet var mycket klippa och klistra och använda fantasi samtidigt som man försökte sätta upp bra delmål. När tidningarna låg framme tillsammans med saxar och lim så kom förskolläraren i mig fram! Så kul haha!

Gissa vad mina huvudmål är. Gissade ni på jobb och stall så är ni på god väg hehe :)

 

Kom hem vid 12:30 ungefär, åt lite lunch och ringde några samtal. Jag hade planerat att åka in till stan för medlemsträff med ung cancer ikväll, men var så himla trött när jag kom hem efter sjukhuset så jag planerade om och förberedde bakning för att hålla mig sysselsatt. Men så plingade det till i telefonen och Bella undrade om vi skulle fika i Spånga, självklart sa jag ju ja till det! 20 minuter senare så sågs vi i Spoånga centrum och sedan gick vi hem till henne. Fika, massa snack om allt möjligt och så blev jag förskollärare igen, eller lektant mer kanske haha. Tur att man har vänner med barn som man kan låna, när man inte jobbar :).

Sagostund! :)

 

Nä vänner, nu ska jag titta lite på TV, varva ned och så småningom gå och sova. Vi hörs imorgon, kramis!

Av Elin - 10 oktober 2016 13:24


Nu är jag redo att uppdatera om hur kvällen igår var. En så sjukt bra kväll var det! Just nu ligger jag i soffan i myskläder, osminkad, rufsigt hår och allmänt seg så det känns knappt som om gårkvällen inträffade, från att ha varit glammig och snygg igår till att vara ett vrak idag haha. Men allt var så värt det! Sofi och jag mötte upp Jeppe på tunnelbanan och så åkte vi in till Göta lejon. Vi hämtade upp de två biljetter som jag vunnit (tävlade på facebook för ett tag sedan om två biljetter till konserten och backstagepass/mingel efter konserten där vi skulle få träffa artisterna, vem vann om inte jag haha!) sedan mötte vi iallafall upp delar av galna allsångsfamiljen på Pizza hut. Återförening! Så mysigt! Jag hade ju redan bokat tre biljetter för mig, Sofi och Jeppe INNAN jag vann de andra två (som för övrigt var sämra platser än de vi betalat för) så det var ju en självklarhet att vi tog de platserna istället så kunde vi sitta tillsammans alla tre.


Järngänget!



Sofi och jag såg till att matcha varandra kvällen till ära hihi!



Konserten var helt magisk! Vilket jäkla ös från början till slut! Vi ville bara ställa oss upp och dansa och sjunga med, men då vi satt på parkett så hade det ju det sett lite konstigt ut kanske, så vi sittdansade istället, vilket gick bra det med. Vi tyckte nog att publiken var lite seg och torr, de var inte så mycket på att klappa och skrika som vi var. Men när Helen Sjöholm och Solala satte igång med "Du måste finnas" så kunde jag knappt sluta gråta och när sista tonen var slut så kändes det som en bomb som exploderade av alla applåder och jublande, sjukt häftigt! Blev kanske inte de bästa bilderna eftersom det är så mörkt i lokalen och mycket ljus. Här är några iallafall, mest på Helen hehe.


Konserten tog slut strax efter 21 skulle jag tro och sedan var det dags att checka av den andra delen av mitt pris. Efter mycket om och men så visade det sig att det skulle vara mingel och lite häng uppe i baren med artisterna och andra nära och kära. Det var sjukt oklart när vi kom innan konserten hur det skulle gå till, men det gick hur smidigt som helst när vi hittade rätt person att prata med. Så Sofi och jag minglade runt lite och pratade med framför allt Solala och Helen. Efter kanske en timme så var vi väldigt nöjda och något trötta så vi bestämde oss för att åka hem.

Solala, sjukt musikaliska och sjukt trevliga!


Självklart, the one and only Helen Sjöholm. Bästa, bästa Helen! <3


Det är en sådan sjuk känsla varje gång jag får träffa henne som är så himla svår att beskriva. Jag bygger upp en grym nervositet, så jag knappt kan äta innan och sova natten innan. Jag tänker bara på att hon är samma människa som jag sett genom TV och datorskärmarna. Att hon är samma person som precis stått på scenen och trollbundit mig. Sen när vi väl ses och hon ser att det är jag så släpper nervositeten och det blir bara så himla självklart alltihop. Normala konversationer och efter ett tag avslutas det med ett ta hand om dig, vi ses och vi skiljs åt. Hon är så enkel, så jordnära. Sen när jag återigen kommer på vem det är jag har pratat med så känns det nästan som om allt bara varit en dröm. Så kommer känslorna ikapp mig. Hon är för stor för mig. Hon får mig helt ur balans känslomässigt. Hon får mig att känna hopp och lugn. Hon får mig inte att gråta för att jag är ledsen. Hon får mig att gråta för att jag är så otroligt tacksam. För att hon får mig att verkligen leva här och nu och inte oroar mig för annat. Hon får tiden att stanna och  just då så spelar inget annat någon roll. Det blev ju några tårar på vägen hem och när jag väl kom hem kan jag ju avslöja.

 


Men skönast var nog att få ta av sig sina klackskor när man kom hem vid 23. Nöjd, rörd och så tacksam över ytterligare en kväll med bästa sällskapet och grym musik och massa fina minnen <3.

Av Elin - 8 oktober 2016 14:49


Hej på er vänner. Har en sjukt slapp lördag här hemma idag. Skönt på ett sätt men tråkigt på ett annat haha. Men med tanke på hur veckan har varit så kanske det var bäst att inte ha något inplanerat då jag är sjukt trött och är jättespänd i axlar och nedåt sv någon konstig anledning, kanske någon slags träninsvärk efter igår. Sovi 12 timmar inatt (!?) sjukt länge! Men gick iallafall upp klockan 10. Hade en lugn fredagkväll också, lagade laxburgare och drack lite vin och kollade på TV innan jag gick och la mig.

Sjukt gott, hej nyttiga liv! Nästan iallafall, för jag tog ett glas vin till hehe.


Idag så gick jag runt centrum på en timme och bytte några ramar som blivigt fel och köpte lite tillbehöv till det. Har ju ramat in mitt examensbevis men den gick sönder + att jag inte riktigt visste vad jag skulle ställa tavlan. Har liksom knappt några tomma väggar kvar haha! Men min fönsterbräda såg så tråkig ut, så jag pyntade den lite och blev jättenöjd! Man får faktsiskt lov att skryta lite tycker jag :).

Fint va? :)


Nu har jag nyss tagit ut mina kanelmuffins ur ugnen och ska sätta på en kopp kaffe och provsmaka muffisarna, för att vara första gången jag provade detta recept så tycker jag att de ser ganska fina ut. Vill redan baka igen och exprimentera lite haha. Men det tar vi senare, nu är det dags för fika!

Helt ok va? :)

 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19
20
21
22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2016 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Skapa flashcards