lyckopillerelin

Alla inlägg under oktober 2016

Av Elin - 7 oktober 2016 20:05


Ni vet när man tittar på en bild och hjärtat slår ett litet extraslag. Ungefär så känns det varje gång jag ser Helen Sjöholm. Oavsett om det är en bild, om det är live eller om jag hör hennes namn. Det är så sjukt svårt att förklara och sätta ord på hur stor hon är för mig. Hon har alltid varit en person som jag sett upp till så enormt mycket. Varje sånglektion så sjöng jag hennes låtar. Jag studerade hennes sångteknik, jag lyssnade på hennes olika sätt att använda sin röst på, jag spelade hennes låtar på repeat för att försöka förstå vad hon egentligen gör för att det ska bli så bra. Jag ville verkligen bli Helen Sjöholm. Jag ville inget hellre än att få stå på en scen och göra precis det som hon gör och fortfarande så kan jag få samma känsla nu som jag hade då för flera år sedan.


Musikaliskt så är Helen min Gud. En person som man inte riktigt vet om hon verkligen existerar på riktigt. Hon som alltid bara har funnits på en skärm eller en bild framför mig, hon som är så långt borta från verkligheten som det bara går, just för att hon är så bra. När jag tittar på gamla youtubeklipp så kan jag ibland vara tvungen att pausa och kolla lite extra på henne för att ta in att just hon på skärmen framför mig, hon finns på riktigt och hon vet vem jag är. Hon frågar hur jag mår varje gång vi möts och hon tar sig alltid tiden att prata lite med en. Det är så overkligt, så stort och just i dessa ögonblick så slår mitt hjärta ett extraslag av lycka och tacksamhet. Helen kommer alltid att vara min musikgud och på söndag så får jag träffa henne igen. Obeskrivligt stort.

Bästa! <3

Av Elin - 7 oktober 2016 14:50


Äntligen fredag igen hörni. samtidigt som jag tycker att veckorna bara är måndag och fredag så är det ruskigt skönt med helg just nu. Jag är så trött både psykiskt och fysiskt efter denna vecka. Jag klappar min själv på axeln för att jag har klarat första veckan i rehabiliteringen, men det känns som en evighet tills det är slut. Idag pratade vi stress, ett ergonomiskt liv och så hade vi även ett pass med fysisk aktivitet där vi provade på lite olika övningar i gymmet. Sjukt nyttigt och jag har redan börjat ana lite träningsvärk i kroppen. Det var sjukt länge sedan som jag hade träningsvärk av att träna på riktigt och det är så skönt att ha denna träningsvärken, man märker liksom direkt att kroppen mår bra av träning, längtar redan till nästa fredags träningspass haha. Så ja, en vecka har nu gått, jag är helt slut just nu. Åt lunch för kanske 1 och en halv timme sedan och efter det hamnade jag i soffan under täcket framför Barnen i Bullerbyn och känner nu att jag bara vill gå och sova haha. Ska titta klart på detta och sedan ska jag plocka undan lite i köket som jag inte gjorde innan jag hamnade här. Återkommer!

Vi ses på måndag igen, nu heeeeelg!

Av Elin - 6 oktober 2016 17:44


Okej, nu har det gått fyra dagar på sjukhuset och jag har redan ledsnat. Jag fattar allt detta de pratar om, så varför kan jag inte bara få börja att jobba med det? Jag är så otålig och jag vill börja göra förändringar NU och se resultat NU. Det känns som att detta inte handlar om min smärta längre. Jag fattar att huvudet och kroppen hör ihop, men jag tycker att det tar för lång tid och jag kan inte skynda långsamt längre. Sedan så är jag för övrigt så less på alla som kommenterar att jag är ung och har hela livet på mig. Det spelar ingen roll, jag tänker och känner det här NU, punkt. Nu ska jag sluta vara irriterad, ville bara få ur mig lite ilska haha. Idag jobbade vi mycket med levnadsvanor och liknande. Så där kommer även förklarningen till min otålighet haha.


Efter sjukhuset så åkte jag hem i expressfart och åt en snabb lunch innan Sara, Sofi och lilla A dök upp. De hade med sig mjölk och fika och så ville de steka pannkakor, jag som precis hade ätit lunch haha! Men är det pannkakor så måste man ju äta några iallafall. Så jag fick mitt lila bebismys en några jättetrevliga timmar med två av de finaste vänner jag har. När vi hade sagt hej då så gick jag ned och gjorde några ärenden i centrum och nu sitter jag här i soffan. Har några saker jag borde göra, men jag är helt slut! Jag har som mål att det ska vara avchekat på söndag kväll senast! Nä vänner, nu ska jag gå och plocka ur diskmaskinen, kram på er!

Av Elin - 5 oktober 2016 20:24


God kväll på er. Idag hade jag nästan inget planerat, men när jag kom hem vid 15 så sprang timmarna iväg och helt plötsligt så sitter jag här senare än vad jag tänkte och skriver till er. Somnade tidigt igår och vaknade vid 9 imorse och kunde inte somna om, så jag låg och drog mig ett bra tag i sängen och gick sedan upp och bakade scones. Så när klockan var 11 så kunde jag sitta i gått om tid och njuta av min lyxiga frulle. Bra start på dagen!


Vid 12 så mötte jag en i rehab-gruppen vid bussarna och så åkte vi vidare till simhallen där vi skulle prova på varmvatten chi gong. Jag valde att inte delta då jag inte är så pass trygg i mig själv än att byta om och visa mig i bikini i badhus. Jag kände att suget var där, men inte rätt sug för de övningar som vi skulle göra. När det gäller vatten både i bassäng och havet så har jag bara hopp och lek som förknippar med detta. Jag blir alltid Elin 5 år när jag är i vatten och om jag då ska behöva stå i en bassäng där vattnet går till brösten och över 34 grader i så tror jag att jag kommer ruttna ihop. Jag vill gärna behålla vattnet som en hopp och lek-plats. Jag försökte iallafall vara med lite ändå fast på land.


Åkte sedan hem vid 14, hann hem och sätta mig i soffan och sedan så kändes det som att världen hade rasat samman. Tårar och besvikelse tillsammans med Julia på telefon. Men det tar jag i ett annat inlägg när de jobbigaste känslorna har runnit av mig. För just nu så gör det bara så ont. Gjorde lite ärenden i centrum iallafall för att inte sitta hemma och gråta, tröstshopping kanske man ska kalla det för ;). Nu ska jag titta på Pippi haha, kram!

Vink vink, så hörs vi imorgon!


Av Elin - 4 oktober 2016 16:35


Tycker att denna vecka går så segt, bara tisdag idag liksom haha. Gick upp i morse och var lite piggare än igår. Illamåendet har varit mycket bättre idag, men det är inte helt borta, har pratat med sjuksköterskorna på smärtkliniken och vi bestämde oss för att avvakta lite för att kolla vad det kunde bero på. Vi började iallafall dagen med en promenad i det fina vårvädret i ungefär 15,20 minuter. Så härligt att börja med det för att sedan gå in och jobba i mindre grupper och prata om sömn. Efter det så avslutade vi med en avslappningsövning för att sedan säga tack för idag. Tiden gick mycket fortare idag tyckte jag, men jag känner fortfarande att jag är så sjukt otålig. Jag vill komma tillbaka till mitt gamla liv NU. Inte jobba mig upp och ta små steg. Jag vill bara att allt detta ska få ett slut och det gör det mig så himla stressad. Bra iallafall att vi både börjar dagen och avslutar dagen med avslappningsövningar, kanske är det just det som jag behöver mitt i all denna röra.


Vi slutade lite tidigare idag med, hade sällskap hem av några i gruppen och när jag kom hem så såg jag till att äta lunch för att sedan slänga ihop några kanelbullebollar. Det är ju kanelbullens dag idag, men var inte så sugen på just bullar, så det fick bli till att prova ett nytt recept på bollar istället, vilket var sjukt lyckat! Så goda! Nu sitter jag i soffan och ska faktiskt kolla på Saltkråkan, blev så himla sugen på att se fina skärgådsbilder och längta efter sommaren igen. Ikväll ska jag bara ta det lugnt, men ändå se till att fixa några måsten på min to-do-list. Nä vänner, Saltkråkan väntar, kram på er!

Erkänn att de ser sjukt gott ut! ;)

Av Elin - 3 oktober 2016 19:53


Alltså, jag skulle vilja säga att jag har en väldigt hög smärttröskel. Men vissa smärtor, som den i magen som jag har nu är bannemej hemsk! Ni vet en sån där smärta där man inte kan röra sig, inte andas normalt och bara ligger helt paralyserat och kommer ingenstans. Lite så är det nu, så därför tänkte jag försöka glömma bort denna smärta och skriva ett inlägg här istället. Inte så jättekul för er att börja läsa om att jag har ont kanske, ber om ursäkt för det haha. Idag stod klockan på 07:30, var olagligt trött, men fick i mig lite lite frukost och sedan åkte jag in mot Smärtkliniken. Första dagen på rehab-programmet och jag gick iallafall därifrån med lite lättare steg än vad jag klev in med om man säger så. I början så kunde jag verkligen inte koncentrera mig och det kändes som att allt de pratade om inte hade med mig att göra, jag ville bara hem och sova bort illamåendet och känna att jag har något valt på rätt väg i livet den senaste tiden, för så kändes det inte som. Men efter en avslappningsövning och lite prat så kändes det iallafall lite bättre.


Vi slutade tidigt idag och jag åkte hem till Vällingby och passade på att handla lite där. Gissa om jag blev glad när jag såg detta lass?! Som jag har längtat, nu är det jul igen!


Satt ute på balkongen ett tag och andades lite friskluft och åt lunch när solen gassade på, så mysigt! Sedan har resten av dagen bara bestått av glädje, massa telefonsamtal och så lite tårar. Nu vänner så ska jag försöka titta lite på barncancergalan, det beror lite på hur mycket cancer jag orkar med idag. Kram på er! :)


Hur mysigt ser inte detta ut att vara ;)

Av Elin - 2 oktober 2016 17:56


Hej på er alla fina. Klockan är bara några minuter över 18 och jag vill bara lägga mig i sängen och sova. Sova tills jag mår bättre både fysiskt och psykiskt. Denna helg har jag mått så konstigt. Vaknade natten till fredag och spydde, trodde att jag blivit magsjuk så stannade hemma från jobbet. Igår mådde jag ändå ok, sov apdåligt under natten och var svagt illamående hela dagen, men orkade storstäda hela lägenheten och jag behöll allt jag hade käkat under dagen. Gick och la mig tidigt och inatt var jag tvungen att springa upp och spy igen. Skulle ha åkt in till stan idag för att pärla armband till Ung cancer, men med tanke på den usla sömn och att illamåendet kom tillbaka så struntade jag i det. Det har gått väldigt mycket upp och ned idag, men har ändå ätit lite och behållt det. Ska alldeles strax värma upp lite matrester och försöka äta upp allt det och sen får vi se hur det går. Det kan vara så att jag går och lägger mig direkt efter det så trött som jag är nu. Är sjukt less på att må illa! Det värsta är att jag inte vet exakt vad det beror på. Om det är magsjuka, eller om det är typ omedveten orolighet/ångest över månaden på sjukhuset, eller nått annat. Det kanske är en blandning eller inte. Jag vet faktiskt inte vad det beror på och då är det så svårt att försöka göra "rätt" för att må bra igen. Just nu så får jag väl försöka äta lite och sova och hoppas på att jag mår bättre imorgon. Hoppas att ni mår bättre än vad jag gör, kramkram!


 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19
20
21
22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2016 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Skapa flashcards