lyckopillerelin

Alla inlägg under november 2016

Av Elin - 22 november 2016 19:29


Har hela dagen trott att det varit onsdag idag, men nu när jag tog min medicin så såg jag att det bara är tisdag. Eller ja, vet inte om det är positivt eller negativt haha. Idag har jag hat ytterligare en sjukdag här hemma och har verkligen inte gjort någonting känns det som. Julpyntat lite mer och kollat på film typ. Nu under kvällen så har jag haft fikabesök av en gammal kollega. Tror vi har försökt att få till en träff ända sedan i somras, men livet har kommit mellan båda två men idag så gick det iallafall! Så härligt att prata ikapp lite efter allt som hänt i våra liv! Annars så har jag väl inte så jättemycket att skriva om. Imorgon blir det sjukhuset och på torsdag blir det förmodligen jobb. Nu ska jag ladda inför Hela Sverige bakar, ciao!

Av Elin - 21 november 2016 20:46


Japp, det var så det blev. Blir hemma i några dagar denna vecka för att försäkra mig om att jag är helt frisk innan jag går tillbaka till jobbet. Efter två veckor på småbarnsavdelningen så kanske det inte är så konsigt att man själv ligger med en täppt näsa och influensaont i hela kroppen. Sov i över 11 timmar inatt, men när jag vaknade så ringde jag till jobbet och somnade om. Har i den mån jag orkat och kan fortsatt att julpynta här hemma, än är det inte klart men snart så! Gick en sväng i centrum och sedan var jag tvungen att sova lite på soffan. Skönt med friskluft iallafall och att skridskobanan snart är på plats!


Fortsatte att julstöka här hemma ett tag och sedan kom pappa hit för att hjälpa mig med min gardinstång som kunde ramlat ned i golvet när som helst. Vi blev dock inte klara så istället så åkte jag och mamma en sväng till IKEA (igen) haha och köpte lite julgranskulor. Svängde även förbi Rusta och köpte en gran till mig efter att ha kikat runt på bauhaus ett tag. Den på rusta blev verkligen perfekt! Bild kommer senare!


Jultorg på Bauhaus


Nu sitter jag i soffan och tittar på Pitch perfect samtidigt som jag äter fisksoppa. Känner mig riktigt seg i huvudet och kroppen, så gissar på en tidig sänggång idag med!  Nu ska jag återgå till filmen, kram på er!


Av Elin - 21 november 2016 15:53


Utan inbördes ordning.


- Black Beauty.

Jag tror på allvar att denna film var mitt första beroende. När min pappa jobbade på ”Videobolaget” (på den tiden som det fanns VHSer hehe) så kunde han i alla fall låna hem filmer då och då och den filmen som jag alltid bad om var just Black Beauty. Denna film är så otroligt bra och jag kan inte hindra tårarna i vissa stunder. Är man en känslosam hästtjej så tror jag att denna film passar perfekt.


- Mamma Mia!

Såklart! Finns det någon film som man blir gladare av? Så fort jag känner mig ledsen så tittar jag på denna film och sedan känns det som om alla bekymmer är lösta. Finns det ens folk som inte har sett den? Tror knappast det, ett riktigt lyckopiller med bra skådespelare, toppenmusik och fina miljöer. Så så bra, en dag önskar jag att jag kunde åka till den ön de spelade in filmen på.



-Frost.

Jag är ju tvungen att skriva med denna tecknade film. Det var länge sedan som jag tyckte att disney eller pixar gjorde någon riktigt bra film sedan Lejonkungen. Men Frost är så himla bra! Har tappat räkningen på hur många gånger jag har sett denna film. Så bra historia, så rolig, så bra musik och så bra artister som dubbat på Svenska! Tycker att filmen blir kortare för varje gång jag ser den, men det kanske säger ganska mycket om hur många gånger jag har sett den haha.


- Simon och ekarna.

Denna film rekommenderar jag inte bara för att Helen Sjöholm är med, utan för att den är så himla bra gjord och har en bra historiskvinkel. Sedan att Helen är med i den är självklart ett stort plus samtidigt som hon faktiskt är sjukligt bra i den rollen hon spelar. Har ni inte sett denna film och är ni intresserad av vad som hände vid andra världskriget så tycker jag att ni ska se den!


- The notebook/Dagboken- jag sökte dig och fann mitt hjärta.

Nästan alla har väl sett denna fantastiska fina film och jag slår vad om att det är många som gråter när den spelas. En otroligt fin romantisk film som jag vet inte hur många gånger jag sett. En så otroligt fin kärlekshistoria från början till slut. Denna film är en sån där som man kryper upp i soffan med en kopp te och en stor filt och så låter man den bara rulla. Helt klart sevärd för er som missat!

Av Elin - 20 november 2016 18:23


Och NU sitter jag äntligen i soffan och ska göra det resten av kvällen! Trots ett virus i kroppen så ville jag ändå julpynta lägenheten idag. Jag hade ju liksom skrivit in det i kalendern för jag längtade så mycket! Så sagt och gjort, ned till källaren och hämta upp allt julpynt och sedan var det bara att sätta igång. Alltså, ni skulle se hur mycket pynt jag har! Skull behöva en villa för att få plats med allt känns det som haha.

Detta lass lyckades jag få med upp utan att behöva gå en gång till, sjukt duktigt enligt mig haha!


Julstökade här hemma med julmusik i flera timmar, jag behövde ju liksom börja med att se vad jag hade för något och vad av allt som jag ville använda, bara det tog tid haha. Men nu är mycket uppe iallafall, fast än är jag inte klar,  men orkar verkligen inte göra något mer idag. Har lite saker jag måste köpa innan jag är helt klar, men jag lovar att jag bjuder på bilder sen när allt är klart, det kommer bli så snyggt här :D!


Bara att välja vilka kökshandukar jag skulle ha tog ju en evighet. Alltså, hur är det möjligt att jag har så mycket kökshandukar?! Mormor-inte en enda julig kökshanduk till okej?! Tror jag har så det räcker nu haha!


Nu sitter jag som sagt i soffan och är helt slut! Vi får se om jag klarar av att jobba imorgon, som det känns nu så blir det nog en sjukdag hemma, men vi får se. Åh, har ett favoritljus som jag har under julen varje år som luktar pepparkaka, har precis tänt det och det doftar så gott här inne, ni skulle bara veta! Har precis ätit pannkakor till middag och nu ska jag kolla ikapp på lite TV-program som jag missat under helgen. kram på er!


Av Elin - 20 november 2016 11:47


Okej, om fredagskvällen då. Jag tyckte att jag hade hur många timmar som helst på mig att fixa iordning sig för kvällen efter jobbet. Men av någon anledning så var jag ute i sista sekunden och la på den sista mascaran i hallen i all hast innan jag låste dörren och begav mig in till stan. Mötte upp Jeppe vid centralen och jag var sjukt hungrig så det gick fort att hitta ett middagsställe på Vasagatan kan jag säga, jag valde att vi skulle äta på Arigato sushi wok då det typ låg först på gatan haha. Men oj vad rätt val jag gjorde! Jag valde kycklingwok med nudlar och nötter och det var så sjukt gott, bland det godaste jag ätit faktiskt så dit kommer jag gå fler gånger! :)


Dock så var efterrätten inte så god, så den struntar jag i nästa gång hehe.


Efter en god middag med lite vin och bubbel till så begav vi oss vidare mot Oscarsteatern, sjukt taggade båda två! Vi satt längst fram och jag tror nog att våra skratt hördes mest av alla haha. Alltså, har ni inte sett Oscarsrevyn än så gör det! Jag var ju med Jeppe på premiären i september men den var bannemej ännu bättre nu! Jag skrattade så mycket så jag fick ont i magen och tårarna rann! Framför allt när Robert Gustavsson var på scenen.


 



Efter föreställningen så stannade vi kvar sist av alla och fick krama om och prata lite med Sanna Nielsen, alltså har jag sagt hur mycket jag gillar henne?! Vilken härlig person hon är! Jag var ju inte lite glad precis när vi gick därifrån, utan överlycklig! Så mysigt att få krama om henne även under vinterhalvåret när inte Allsången håller på! Man får liksom hitta nya sätt att kramas på ;).

 


Jag var fortfarande lite hög på föreställningsendorfiner och ville inte alls att kvällen skulle ta slut, så vi stannade till och tog lite att dricka och något lätt att äta innan vi begav oss hemåt. Båda så sjukt nöjda efter en helt fantastisk kväll med så mycket kärlek och framför allt skratt!


 


Jag vill redan boka in ett tredje besök på Oscarsteater, måste ju se den en gång till hehe!

Av Elin - 19 november 2016 21:03


Hej på er gänget! Det senaste dygnet har varit så himla intensivt vilket jag märker nu då kroppen har sagt ifrån riktigt ordentligt. Tänkte julpynta imorgon, men det kan vara så att jag inte kommer upp ur sängen. Vi får se imorgon helt enkelt :). Har inte ens hunnit uppdatera er om hur min fredagskväll var, men det kommer nog imorgon då den förtjänar ett helt eget inlägg haha. Idag däremot så stod det DUS-aktivitet i min kalender. Under flera flera månader så har vi i styrelsen planerat en US-dag för alla ungdomar i ridsporten här i Stockholm, temat denna gång var "Unga ridsportare mot näthat" ett tungt men otroligt viktigt ämne att diskutera. Åkte ut till Skeppsholmens folkhögskola så jag var där redan vid 11 i förmiddags och började direkt att förbereda inför dagen.

Organiserat kaos haha!



Strax efter 13:00 så körde vi igång dagen med en inspirerande föreläsning av Nina Rademaekers. En ung dressyrryttare och även bloggare med mycket erfarenheter, som även passade på att bjuda in Lars Axelsson från Telia som också jobbar mycket med näthat. Efter ungefär tre timmar med föreläsning och diskussioner så tackade vi dem båda för besöket och fortsatte vår dag med workshop.


En nyttig workshop med viktiga diskussioner och åsikter från alla deltagare och sedan blev det middag, lite prisutdelning och sedan tackade vi i DUS för oss. Vi plockade undan och sedan klockan 20:00 så kunde vi äntligen bege oss hemåt allihopa. Trötta efter 9 timmar i full fart, men så sjukt stolta över oss själva! Vi är ett grymt gäng enligt mig och jag är en mycket stolt och tacksam DUSare just nu!


Nu sitter jag i soffan och andas ut lite innan sängen kallar. Hoppas ni har haft en bra lördag!




Av Elin - 18 november 2016 15:31


Äntligen fredag och helg! Tjoho!Jag vet inte varför men jag tycker att veckorna går så himla segt samtidigt som jag tycker att dagarna går fort....hur går det ihop liksom? :) Fredag är det iallafall idag och det är härligt! Jobbet gick bra idag, mycket nya ideér har kläckts och hoppas att det blir bra när det är klart, ska bli spännande! Mycket stöttning för mina närmaste kollegor och så fick jag även chansen att tillbringa 30 minuter på min gamla avdelning och blev direkt insatt i picknicken som barnen lekte, samtidigt som jag fick bli en frisörkund. Om man inte kan dela på sig så får man multitaska istället haha! Härligt att få krama om och prata lite med mina gamla barn, saknar dom!

 

Kom hem vid 14-tiden, åt lite mellanmål och annat och nu har precis hoppat ut från duschen och ska alldeles strax sminka mig och klä på mig för att gå på Oscarsrevyn med Jeppe. Är sjukt taggad och jag slår vad om att det blir en toppenkväll! Nä, sminkning var det, tack och hej!

Av Elin - 17 november 2016 20:48


God kväll på er alla fina! Sitter just nu i soffan och tittar på TV och ska snart gå och sova. Men innan det tänkte jag slänga in ett inlägg här. Efter jobbet idag så åkte jag hem och bytte om lite snabbt innan jag åkte mot solna för att möta upp Sara och Vånkan. Det var jättelänge som vi sågs vi tre och under den tiden så har Vånkan blivit mamma hon också, så det blev en lång härlig fika tillsammans med barnen och självklart så blev det lite bebismys för mig också, man tackar ju inte nej till det liksom :).


 

Tror vi satt inne på fiket i tre timmar och bara pratade om allt, det var så lugnt och skönt där vi var. Vi valde cafét Coff precis vid Mall of Scandinavia och jag tror att jag åt jordens godaste kanelbulle. Jag brukar oftast tycka att stora kanelbullar på caféer lätt blir torra, men denna var verkligen så god! Rekomenderar detta fik om ni vill sitta i lugn och ro länge och prata!

 

Innan vi skildes åt så gick vi ett varv i mallet för att jag villa köpa lite grejer som jag behövde. Mest en till magnetvajer som jag ville ha en till av och sedan fyndade jag på Ellos och köpte ett jättefint timglas. Plus att jag fick ett bokställ av Sara, hihi!


 

Nu ska jag titta vidare på Wahlgrens värld :).

 

read my blog in your language!

bloglovin

“May the focus of my day be on the priorities of life. Love God, family and friends, take care of my health, and be the best I can be in all that I do.”

bloglovin

Elin heter jag, jobbar som förskollärare i Stockholm. Det som ger mig kraft är musik och de fyrbenta djuren hästarna.

Kontakta mig

elin_holmer@hotmail.com

Goltz syndrom är en sällsynt, ärftlig sjukdom som karaktäriseras av hudförändringar, men som också kan drabba många andra organ, som ögon, tänder och skelett. Syndromet förekommer företrädesvis hos flickor och kvinnor. Den exakta förekomsten är inte känd. Omkring 200 personer är beskrivna i den internationella medicinska litteraturen. Man känner endast till ett fåtal personer med syndromet i Sverige. Läs mer om mitt syndrom som jag lever med här.

Fråga mig

18 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< November 2016 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

   

   

   

   

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards